Itt a tankönyv, hol a tankönyv

Az iskolánk honlapjára felkerült az infó, hogy csütörtökön és pénteken, a szeptemberi ebédbefizetéssel együtt át lehet venni a könyveket is, ehhez csak azt kérik, mindenki vigye magával a csekket, vagy az átutalást igazoló bankszámlakivonatot. Fel is mentem volna, ha nem maradt volna az igazolás a férjemnél, és azt is megállapítottam, a hiszti hozzánk nem ért el, minden oké.

Aztán levelet kaptunk az egyik osztálytársunk anyukájától, aki ezt írta: "Aki még nem ment, ma már ne is menjen a tankönyvekért!!!!! Nem érkezett meg a teljes szállítmány és amíg nem vették át az összeset, nem lehet kiosztani! A legnagyobb szakadó esőben mentem fel, hiába. Én holnap délelőtt felhívom a sulit, és tájékoztatlak Titeket!"

Írtam egy levelet az iskolatitkárnak, de ő sem tudott többet mondani, azt ígérte, ha holnap felhívom, talán már többet tud mondani, mikorra érkezik meg minden.

A tankönyveket Hoffmann Rózsa utasításai szerint hétfőn kellene amúgy osztani, a hivatalos indoklás szerint azért, hogy a szülőknek ne kelljen még vakációban foglalkozni ezzel. Innen üzenjük, hogy sok anyuka van, aki szívesebben bemegy néhány nappal korábban, hogy cserébe ne hétköznap éjszaka kelljen könyveket kötnie. Viszont van sok apuka, aki utál a szünidőben ilyenekkel foglalkozni, és örül, hogy hétfőig iskola közelébe sem kell mennie.

A hivatalos indolás mellett viszont nehéz nem észrevenni, hogy rengeteg helyre nem érkeztek még meg a könyvek, így ezeket tényleg problémás lenne hamarabb kiosztani.

Sok helyen sok mindent lehet olvasni, úgyhogy körbekérdeztem az ismerősöket, ki mit tapasztalt. Ez alapján meglehetősen vegyes a kép.

Akinek minden flott volt

Kolleganőnk teljesen elégedett volt, ő ezt írta:

DROTI20130813039
Rosta Tibor

"Tegnap és ma volt, kölykök 10 perc alatt elintézték, megkaptak mindent. Nem is ezzel volt a gond, hanem az igazolásokkal: folyószámla kivonat kell a családi pótlék miatt, beküldtem év közben egyet, üzentek, hogy 3 kell, mert 3 gyerek van (nem fénymásoltak volna persze), aztán most, hogy a menzára is jelentkezni kellett, megint kérték. Nem tudom, ez hogyan megy, hiszen ellenőrzésnél be kell nekik mutatni, szóval meg kell, hogy legyen a sulinak. de mindössze ennyi fennakadás volt. "

Kicsit sárga, kicsit savanyú

Egy másik ismerős ezt tapasztalta: "Mi kedden vettük at a tankönyveket az iskolában, három nap volt megjelölve – most a honlapon feltették meg szept 2-t is.  Az iskola egyébkent 12 évfolyamos.  Pár percet kellett csak várni, én azt hittem, hosszabb lesz.

Csomagokban voltak a könyvek összerendezve, név osztály alapján. Az iskolában dolgozók, akiket egyébként jól ismerünk és pontosan tudták ki a fiam , hova jár, stb. pár másodperc múlva hozták is az alapcsomagot, ami az ingyenes rész, illetve a kiegészítő csomagot, ami a fizetős rész (nekünk 5 ezer forint körül volt).

Át kellett nézni a csomagot, hogy minden rendben van-e, egy kapott papírhoz hasonlitva. Nálunk egy könyv hiányzott, valami feladatlap gyüjtemény, de úgy tűnt, ez minden csomagól hiányozhatott, mert nem lepődtek meg ezen azok, akik osztották a  könyveket. Felirtuk a lapra, hogy mi hiányzik, és én aláírtam. A fizetett összegről szép számlát is kaptam.

Olyan nálunk nem volt, mint amit a hírekben lehet olvasni, hogy a hiányos csomagot nem adják ki, lehet, hogy azért, mert akkor senki nem kapott volna semmit."

Aki semmit nem tud

Egy önkormányzati, művészeti iskolába járó gyerek szüleinek elmondása szerint őket emailben értesítették arról, hogy a könyvekért senki ne menjen be, azokat szeptember másodikán fogják kiosztani. Mint elmondta, a tanárnő tájékoztatásából nem derült ki, hogy ennek az az oka, hogy az iskola betartja Hoffmann Rózsa utasítását, vagy az, hogy esetleg még nem érkezett meg minden.

Másik ismerősünk ezt mondta: "Nálunk semmi hír még, valami fő szmk-s egyszer írt a többi szmk-snak, hogy egységesen az egész országban szept. 2-án osztják a könyveket, de sem az iskola honlapján nincs semmi info, sem máshol. Már két hete emailek ezrei jönnek a szülőktől, hogy úristen, mi lesz? Azt írta egyébként ez a fő szmk-s nő, hogy majd nemsokára ír egy összefoglalót az idei évről, hogy mik lesznek a változások, de előre jelezte, hogy káosz van mindenben, kemény év lesz, sok tolerancia és összefogás kell majd a szülők részéről." (szmk: szülői munkaközösség)

Önöknél mi a helyzet? Írják meg kommentben, vagy privát levélben nekünk.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek