SZÜLŐSÉG

Iskolatáska 52 ezerért? Haha!

2013. augusztus 27., kedd 14:54

Teljesen más okból mentünk tegnap a Premier Outlets Center be, de ha már ott voltunk, feltérképeztük, hogy mennyiért lehet rendes iskolatáskát venni. Nem, most nem a hátizsákokról van szó, mint például amilyenek a Nike-ban vagy az Adidasban kaphatók kifejezetten az iskolatáskákra mentünk rá. Csak a Budmilban és a Legóban találtunk ilyeneket, előbbiben megfizethető áron jókat, utóbbiban jókat, az árakat viszont nem kifejezetten értettük.

Budmil

A boltban elképesztő mennyiségű és fajtájú táskát suvasztottak be így iskolakezdés előtt, nem is csoda, hogy tele volt a bolt szülőkkel és gyerekekkel. Az árak egészen elfogadhatóak, és ha annyira szerencsés, hogy három gyereke is van, ráadásul mind a háromnak pont most van szüksége táskára, élhet a 2 + 1 akcióval is: kettőt fizet hármat vihet, vagyis, ha két táskát vesz, a harmadikat ingyen kapja.

Mintákban sem fukarkodtak: van hercegnős, virágos, kisfiús, kislányos, kockás, gördeszkás, autós, macskás és megint virágos.

A legolcsóbb táskáért 2490 forintot kell kiperkálni, a legdrágábbat 16 990 forintért láttuk. Sok fotót készítettünk, nézze meg a galériában melyik táska mennyibe kerül.

Lego

Nekünk már az is egy kicsit furcsa volt, hogy a Legóban iskolatáskát árulnak, de ez simán csak azért lehet, mert a mi időnkben a Lego nem volt más, mint építőelemek és esetleg bábuk halmaza. Szóval, a tudattal még csak meg tudtunk volna birkózni… (Ja, nem azzal, hogy van táska, hanem azzal, hogy ilyen rohadt régen volt, amikor iskolába jártunk.)

A biztosítékot az verte ki végleg, amikor az árakat is megláttuk: Ninjago táska 51 990 forintért. De tényleg, mi a franc kerülhet egy iskolatáskán majd’ 52 ezer forintba?! Mert az rendben van, hogy esetleg ezért az árért a táska mellé még jár jobb esetben tornazsák, kulacs, megtöltött tolltartó és miegymás kínai műanyag cukiság, ami nélkül a gyerek el sem indulhat iskolába… de akkor is, ennyi pénzt áldozni még a tancuccok beszerzése mellett egy táskára – kész röhej!

És most lehet azzal jönni, hogy „de ez jó a gyereknek, mert alig egy kiló, párnázottak a vállpántok, illetve a hátrész is”, ám ez minket nem győz meg. És persze azt is lehet mondani, hogy ez egy befektetés, mert elsőtől egészen a felső tagozatig simán hordhatja a gyerek. Ahogy azt Móricka elképzeli! Ami idén menőnek számít, az 1-2 év múlva már tök ciki lesz. Szóval a táska vagy megy a pincébe, vagy valamelyik aukciós oldalon fog kikötni és a töredékét sem kapja vissza a „befektetett” pénznek.

És akkor még egy nagyon fontos dolog, amit hajlamosak elfelejteni a szülök: az alsósokat (főleg az első, második és harmadikosokat) a szülők kísérik az iskolába – akár autóval viszik a gyereket, akár tömegközlekedéssel. Na, és itt jön a csapda! Hányszor hagyta már, hogy a gyereke roskadozzon az iskolatáska tömege alatt? Egyszer sem? Talált!

Szóval, ha nem a gyerek cipeli a táskát, akkor meg minek ez az egész felhajtás? Jót villoghat vele a szülő! Ja, és igen. Az alsósok nem változtatják az osztálytermet, így az iskolában sem kell a dög nehéz tatyót cipelniük. És azzal a közhellyel már nem is élnék, hogy: nekünk csak Moncsicsis, Ápiszos, tök no name táskáink voltak, de azért mi is felnőttünk valahogy. És nem, gerincferdülést sem kaptunk. A táskától legalábbis tuti, hogy nem.

Arról már nem is beszélve, hogy folyton csak azon izgulnánk, hogy éppen melyik sarkon ütik majd le a gyereket a táskáért (esetleg ha egyedül jár haza), vagy éppen melyik szünetben lopják azt ki a teremből.

A jó a sokkban, hogy az eladók tényleg nagyon kedvesek; szép az üzlet, és ha mégis erre a cuccra ácsingózik a gyerek és hajlandó rá ennyit áldozni, itt az 52 ezres táskát, outlet áron már 36 400 forintért haza is viheti. Persze nem csak a fent említett mintában van, a lányok és a fiúk is megtalálják kedvükre valót.

Nézze meg a csodatáskákat a galériában!

Ezek vannak az interneten

Kicsit körbenéztünk a neten is, hogy milyen iskolatáskák vannak, és mennyit kell értük kifizetni.

Iskolataska.hu

Abszolút favorit, ami a választékot és az oldal kezelhetőségét illeti, a táskák azonban lehetnének olcsóbbak. A legolcsóbbért 11 900,  a legdrágábbért 39 990 forintot kell fizetni, a márkák között megtaláljuk a Hamát, a Legot, és a Herlitzes szetteket is. A legdrágább az előbbiekben is már említett Legós változat, de csak azért emelném itt ki, mert roppant frappánsan hirdetik: 5 részes szett + ajándék kulacs. Úgy érzem, komoly plusz, hogy 40 ropogós ezresért még egy fél literes műanyag kulacsot is a vevőhöz vágnak…

Klassz, hogy személyesen is át lehet venni a 11. kerületben a dolgokat, így még a postaköltséget sem kell fizetni, továbbá előny, hogy mindenféle kiegészítőket is árulnak.

Iskolacucc.hu

Nagyon megkönnyebbültünk, amikor az első táska, ami szembenézett velünk, egy Hello Kitty-s változat volt. Már-már azt hittük, idén fellélegezhetünk a cuki macska fojtása alól… Jelentjük: nem így lesz! De legalább nem annyira drága: 7990 forint. És csodák csodája, ehhez is van dizájnban hozzá passzoló tolltartó, tornazsák, ceruza, toll és még füzet is.

Kicsit csalóka, hogy az „iskolatáska” kulcsszóra 992 terméket dobott ki az oldal, ugyanis az oldalakon át sorolt termékek 70 százaléka NEM iskolatáska. Így hát próbáltuk kiszúrni, hogy mennyibe kerülhet a legolcsóbb és a legdrágább táska, de sajnos ár szerint nem lehet csoportosítani a listát. Végiglapoztuk tehát a hat oldalt (hogy önnek ne kelljen), 6990-tól 32 990 forintig vannak a tatyók. Utóbbi kísértetiesen hasonlít a Legósra, csak ez Hama.

Amiért viszont bónusz pont jár: a termékeket kategorizálták a különböző dizájnok (pl. Barbie, My Little Pony, Monster High, Bakugan, Angry Birds stb…) szerint, és ez azért valamennyire megkönnyíti a keresést.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2013.08.27 19:42:32Fenimore

  Mikor én általános iskolás voltam, akkor hódított egy bizonyos Budmil modell. mindenkinek olyan volt - kivéve engem, meg még egy pár csóró szülő gyermekét. Annyira menő volt a táska, hogy hamisították is, így jöttek a Budwil és a Dubmil feliratúak, érdekes módon, még azzal is menő lehetett valaki. Aztán ahogy jött, el is múlt a hullám, és ahogy lenni szokott, egy idő után átfordult cikibe: hű, ennek még olyan Budmil táskája van, az már mióta nem divat?

  Se erre, se a kiscicás/virágos táskákra nem tartottam igényt sosem, érdekes módon. A szüleim vettek volna, ha kérek, de nem kértem. Harsány, színes, nagy feliratos és giccses darabok voltak, és érdekes mód ma is zavar, ha egy terméken ott villog a márkajelzése ormótlan betűkkel. A Budmil tipikusan ilyen volt mindig is.

  Hogy a témához is szóljak: már csak a legkisebbek hordanak kétvállra vehető táskát, illetve a fiúk tovább. A "divat" az átvetős lett.

 • 2013.08.27 19:57:51hugszi

  2012 novemberében Ugyanez a táska 24.990 volt. Szerintem idén is meg lehet majd kapni ennyiért. Akinek most kell a kockavilág áruházban 42-ért megkaphatja

 • 2013.08.27 21:08:38babó

  lányom tavaly volt elsős, akkor néztünk körül alaposabban. a Budmil majdnem befutó lett, vannak belőle nagyon tisztességes, erős darabok pl lányoknak sötétlila vagy piros (értsd: nem gusztustalan rózsaszín, ami ezen kívül szinte kizárólagos), aránylag olcsón, némelyik 10.000 alatt. végül, mivel nem láttuk át, hogy mennyi cuccot kell majd cipelnie, mennyit fogja ő vinni a hátán, stb. vettünk egy nagyon olcsót, és elviselhetően kinézőt az egyik hiperben, mondván, ha nem jó, majd lecseréljük. ennek örömére idén is ezzel megy, teljesen jól túlélte az évet. aki baromi drágát vesz, annak egészségére.

 • 2013.08.27 21:30:48Rabgiliszta

  És még egy érv a Budmil mellett: amikor az egyik gyerek táskáján néhány varrás a többéves hercehurca során felfeslett, az alján az anyag elvékonyodott és a kulacstartó hálós zseb elszakadt, akkor bevittük az egyik Budmil márkaboltba (Pólus Center), hogy mit lehet tenni.
  Az eladó hölgy teljes természetességgel közölte, hogy fel tudják venni a táskát javításra, elviszik a gyárba (mivel javarészt Magyarországon készülnek) és néhány hét alatt megjavítják a hibáit.

  Az eredmény: a varrásokat centiméteres áron javították, az elvékonyodott és szakadt anyagokat cserélték. Az össz számla ha jól emlékszem, anyaggal együtt olyan 800-1000 Ft körül lehetett. Viszont a táska kapott újabb 2 évet.

  A családok mai anyagi helyzetében ez sem egy elvetendő szempont, hogy gyakorlatilag egy új táska árának töredékéért jó minőségben ki lehet javíttatni, megnövelve az élettartamát.

 • 2013.08.27 21:32:13krisztil

  A kisfiam idén megy elsőbe. Mi még a tavaly szeptemberi legeslegutolsó leárazásokon a "madaras" üzletben vettünk neki táskát, tornazsákkal, tolltartóval, tokkal, vonóval...5000Ft-ért.
  Ez az a bizonyos szuperszónikus Hama márka, de erről akkor gőzünk se volt. A hátast akkor dobtam, mikor megnéztem a netes árát is itthon: 35000Ft volt ugyanaz a készlet...
  Idén is kiszúrtam a polcon ugyanazt a készletet. 28000Ft. ugyanaz, ugyanott...

  Vagy: ugyanaz a 12db-os színes (ergonómikus, háromszög alakú) Faber Castell ceruzakészlet van ahol 5900-ért, van ahol 1500-ért kapható...
  Ott vezetik meg a szerencsétlen szülőt, ahol akarják...

  Hihetetlen különbségek vannak ugyanazokra a dolgokra...

 • 2013.08.27 22:03:51jdavidpeter

  Az a régi Budmil legendásan jó volt, felnőtt fejjel is vennék, ha még gyártanák. 8 felhőtlen gyermekévbe került, hogy kinyírjam (anyagfáradás az alján), pedig nem voltam egy angyal. Ráadásul nagyon praktikus volt a belső kialakítása is.

 • 2013.08.28 08:13:09Vitalea

  1. Az uszkve 30 ezres nagyon jó minőségű Hama táska szett most fogja megkezdeni a 4. évét a legnagyobb gyereknél. Az is rohadt drága volt, de 4 évre lebontva teli tolltartóstul(+ egy henger tolltartó), tornazsákostul, esővédőstül, pénztárcástól, uzsonnatartó rekeszestől, könnyítetten, pöpec pántokkal, szivacsolással, gyerekre szabva, a gyerek tetszését is elnyerve nekünk bőven megérte. Kutya baja, pedig egy egy táskadobáló rosszcsont kisfiú használja.

  Nagy mák ha valaki 5000-ért kapta,gratulálok neki, de biztos valami baleset volt, mert tavaly vettem még egyet, mert indult a második is suliba és voltam a madarasban is, de én ilyet nem találtam. Talán a többi szülő azért nem hülye megvezetett, hogy nem ennyiért vette ;-)

  Viszont ajánlani tudom a netes nézelődést, mert ott általában a tavalyi, tavalyelőtti modellek olcsóbbak.

  2. Alsóban normális gyereknek nincs olyan, hogy ciki a normális állapotú táska. Tapasztalatból mondom két darab alsós gyerekkel. Ők választották, akkor tetszett nekik, most is tetszik nekik, mert kifogástalan állapotban vannak.

  3. Surprise! Nem minden gyerek jár autóval iskolába! Sőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőt van aki olyan helyen lakik, ahol már mondjuk harmadiktól egyedül megy. Nem mindenki pesti, csak szólok.De én spec az vagyok és mégsem vittem a gyerekek táskáját. Egyrészt nekem is van cuccom, nekem is kell kapaszkodnom a BKV-én és arról nem is beszéltünk, hogy egy hátam van a két gyerek táskájához...

  4. Aki azzal jön, hogy a mi időnkben, hogyan is volt, az ugye kiköpött ugyanúgy él, öltözik, dolgozik, mint a saját anyja, amikor ő volt kisiskolás ugye? Csak mert egyébként nem ér az egészre hivatkozni. ;-)

  Nem a Hama ügynöke vagyok, úgyhogy azt is megírom, hogy a Hama táskának is van hibája : megpakolva könnyen felborul.

 • 2013.08.28 08:33:05Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos

  Én a teszkóban találtam egész jó minőségű, bár kissé randa (mindegy, a gyereknek tetszik) táskát. Ez az:[link]

  Később is láttam 8000-ért.

 • 2013.08.28 08:45:51para_noir

  Az iskolatáska pont ugyanaz a téma, mint például a napszemüvegem,ami egy viszonylag márkás darab, de mivel a munkavédelmi besorolásból van 4 ezer volt, tökugyanez, ugyanannál a márkánál divatszemüvegként 15. Meg mikor a cukrász egy emeletes tortáért kér 15 ezret, ugyanazért, ha esküvői tortaként kéred, 50 ezret. A táska is egy nagy átverés ilyenformán, a minap láttam valamelyik hiper újságjában a sportholmiknál nagyon ízléses Puma hátizsákot 4990-ért, senki ne mondja, hogy a Ninjago meg hercegnős táska 20-40 ezerért egy milliméterrel is többet tud. Csak persze nincs rajta valami hülye figura. Okosan vásárolva olcsón lehet minőségi táskához jutni, már aki le tudja nyomni a kölök torkán, hogy a fekete Puma menőbb, mint a legoninjás izé.

 • 2013.08.28 08:51:10labi

  Sosem értettem, hogy valakinek miért fáj ennyire ha van egy akármilyen termék ami szerinte túl drága, miközben ezer és egy alternatívája van olcsóbbat venni.
  Senkinek nem szorítanak pisztolyt a fejéhez, hogy azt kell megvennie, simán otthagyhatja a polcon és átmehet a tescoba, vagy a kínai piacra.

  Ha meg valaki évente szeretne akéár Gucci iskolatáskát venni, az nem kell hogy fájjon másnak...

 • 2013.08.28 08:59:12para_noir

  labi
  azért azt nem nehéz belátni, hogy van némi pofátlanság abban, hogy egy átlagos, semmi különleges extrával nem rendelkező iskolatáska egy havi átlagbér felébe kerüljön, mert van rajta két (szerintem ráadásul randa) Lego alapú figura. Persze nem kötelező megvenni, ha lenne gyerekem, és mellé irdatlan mennyiségű pénzem, akkor se vennék ilyesmit, mert egyszerűen nevetséges átb*szásnak tartom.

 • 2013.08.28 10:52:30labi

  @para_noir:

  Hát pont ez benne a szép, hogy a döntés a tied.
  Ilyen esetekben nem kell hogy zavarjon minket mások választása, ízlése, vagy hogy mennyi pénzt ad ki valamire.

  Rengetegszer látom, hogy emberek hömbörögnek ilyesmi miatt, miközben három lépéssel arrébb ott az alternatíva ami nekik megfelel.

 • 2013.08.28 10:59:59acel

  Több gyártót megkérdeztem, általában a táskák nem moshatóak (nedves ruhával tisztíthatóak), tehát ha évvégére elkoszolódott mehetsz újat venni. Így meggodolnadó hogy érdemes-e jó minőségű táskát "több évre" vásárolni. Talán jobb az eldobható..

 • 2013.08.28 11:06:20para_noir

  labi
  Engem a mások választása sosem zavar, felőlem bárki közlekedhet gyámánttal kirakott akármiben, akár épp iskolatáskában is, csak az dühít, hogy az embert hülyének nézik az ilyen árakkal, illetve arra apellálnak, hogy a gyerek úgyis kisírja a mittoménmilyen mintával szitázott divatos táskát 50 rongyért, amit Kínában 10 dollárért gyártatnak a nyugati világ idiótáinak.

 • 2013.08.28 11:09:32para_noir

  acel
  szerintem ne a gyártót kérdezd, ha már úgyis nagyon koszos, tökmindegy, vágd be a mosógépbe, aztán vagy tönkremegy, vagy tiszta lesz. Nekem van egy eredetileg jó drága Scott biciklis hátizsákom, kapja a sarat, olajat, retket, kéthavonta bevágom a mosógépbe, utána úgy néz ki, mint újkorában, és már hat éves (egyedül a cipzárján lévő impregnálóréteg pergett le, de az meg mindegy, mert van alulról ráhúzható esőkabátja.)

 • 2013.08.28 12:21:22nele

  ez a cikk annyira lényegtelen információkat tartalmaz, olyannyira mellébeszélés az egész, üres fecsegés, hogy rémisztő. A felelős szülő, aki nem az utolsó fillérjeit kaparja össze az iskolatáskára, ugyanis a következő információk alapján válogat: biztonság (a fénnyvisszaverő csíkok nem elégségesek, azokat csak sötétben látják jól az autósok), ergonómia, súly, károsanyag-mentesség. Ezekről egy szó sem esett, csak az árról. Tipp a szerkesztőnek: fogjanak 10 táskát a legolcsóbbtól a legdrágábbig és viszgáltassák ki a fenti szenpontok alapján laborokban és szakértőknél. Vagy legalább böngésszék végig a külföldi vonatkozó tesztoldalakat. Ja, hogy ahhoz kutatómunka is szükséges lenne? Ez az újságírás, kérem.

 • 2013.08.28 12:40:51para_noir

  nele
  Bár a díványt feltehetőleg félkegyelmű szőkék írják, azért mentségükre szóljon, hogy a fenti írás elég egyértelműen és előre tisztázva az iskolatáskák _árairól_ szól, nem pedig egy átfogó minőségi teszt. Olyat nyilván találsz, ha máshol nem, böngészd végig a külföldi vonatkozó tesztoldalakat. Ez a cikk nem erről szólt.

 • 2013.08.28 12:51:00kacaj hangosan

  @Nele: "A felelős szülő, aki nem az utolsó fillérjeit kaparja össze az iskolatáskára, ugyanis a következő információk alapján válogat: biztonság (a fénnyvisszaverő csíkok nem elégségesek, azokat csak sötétben látják jól az autósok), ergonómia, súly, károsanyag-mentesség."

  Ez mi?! Épeszű ember ilyet nem ír!! Mióta érdekel vkit, hogy egy táskának milyen károsanyag-mentessége van?! ergonómia sem érdekel, a fényvisszaverők sem. A súly az egyetlen, meg a KÉNYELEM!

  Bezzeg az én időmben ( :P ) tudtunk NORMÁLISAN ISKOLATÁSKÁT HORDANI ANÉLKÜL, HOGY VKI OKOSKA MEGSZABTA VOLNA, MI A JÓ ÉS MI NEM.
  Nincs gerincferdülésem, nem ütött el autó, anyám sem cipelt iskolába, lúdtalpam sincs, a táskákat a kínaiban vettük 1200Ft-ért, néha 800Ft-ért, imádtam, mert zsebbzi voltam, és azokon rengeteg volt. És elsőben ezerszer meghallgattam, hogy a táska visz engem, mert a térdemig ért...
  És köszönöm, nem lakom ott már ezer éve, ahol laktunk, nem is élek anyámmal, nem is ott dolgozom, és hülyeségnek tartom ezt a mai modern vacakolást az iskolatáska körül. Amúgy egyszer volt Budmil tatyóm, de azt vmi használtruhásból szedtük.
  És ne felejtsétek el... MINDEN RUHA kínából jön :)

 • 2013.08.28 13:10:59acel

  para_noir:
  Nem fért bele rendesen, emiatt csak a széle lett tiszta, és elvesztette a vízállóságát (emiatt nem lehet mosni sztem). Az ergonómia, súly nem számit hiszen 3.-4. osztályig nem rakok gyerekre 4-5kg.os hátizsákot. Az ergonómia a hordozófület jelenti nálam.

 • 2013.08.29 19:47:19fogyókúra

  @Vitalea,
  Nekem is két alsós fiam van, mindkettő HAMA táskát kapott, focis mintával (más más színben), ami mindig menő. A nagyobbik táskája most kezdi a 4. évet, a kicsié a 3.évet.

  Mindkét táska tolltartóstul, tornazsákostul, pénztárcástul kifogástalan állapotban van, szerintem valami kosztaszító cuccal vannak lekenve, mert egy kis folttisztítós áttörölgetés után úgy néznek ki, mint ha újak lennének.
  A hatalmas fényvisszaverős csíkok, a bélelt uzsonnatartó, a szivacsos vállpánt és az esővédő nekünk óriási segítség, áldom annak az eszét, aki kitalálta. :-)

  A tolltartó pont olyan ceruzákkal volt anno kitömve, mint amiket a tanító nénik kértek, a tornazsákban meg hálós rész van külön a cipőnek, ez mondjuk a nagyobb gyereknél jól jön, miután neki izzadósabb a lába....

  Ha mindent összeszámoltam, max. 20%-kal volt drágább, mintha egyesével vettem volna meg mindent, ez viszont már évek óta kitart, és terveim szerint a 4-5 év használat után eladom használtan. :-)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta