Iskolatáska 52 ezerért? Haha!

Teljesen más okból mentünk tegnap a Premier Outlets Center be, de ha már ott voltunk, feltérképeztük, hogy mennyiért lehet rendes iskolatáskát venni. Nem, most nem a hátizsákokról van szó, mint például amilyenek a Nike-ban vagy az Adidasban kaphatók kifejezetten az iskolatáskákra mentünk rá. Csak a Budmilban és a Legóban találtunk ilyeneket, előbbiben megfizethető áron jókat, utóbbiban jókat, az árakat viszont nem kifejezetten értettük.

Budmil

A boltban elképesztő mennyiségű és fajtájú táskát suvasztottak be így iskolakezdés előtt, nem is csoda, hogy tele volt a bolt szülőkkel és gyerekekkel. Az árak egészen elfogadhatóak, és ha annyira szerencsés, hogy három gyereke is van, ráadásul mind a háromnak pont most van szüksége táskára, élhet a 2 + 1 akcióval is: kettőt fizet hármat vihet, vagyis, ha két táskát vesz, a harmadikat ingyen kapja.

Mintákban sem fukarkodtak: van hercegnős, virágos, kisfiús, kislányos, kockás, gördeszkás, autós, macskás és megint virágos.

A legolcsóbb táskáért 2490 forintot kell kiperkálni, a legdrágábbat 16 990 forintért láttuk. Sok fotót készítettünk, nézze meg a galériában melyik táska mennyibe kerül.

Lego

Nekünk már az is egy kicsit furcsa volt, hogy a Legóban iskolatáskát árulnak, de ez simán csak azért lehet, mert a mi időnkben a Lego nem volt más, mint építőelemek és esetleg bábuk halmaza. Szóval, a tudattal még csak meg tudtunk volna birkózni… (Ja, nem azzal, hogy van táska, hanem azzal, hogy ilyen rohadt régen volt, amikor iskolába jártunk.)

A biztosítékot az verte ki végleg, amikor az árakat is megláttuk: Ninjago táska 51 990 forintért. De tényleg, mi a franc kerülhet egy iskolatáskán majd’ 52 ezer forintba?! Mert az rendben van, hogy esetleg ezért az árért a táska mellé még jár jobb esetben tornazsák, kulacs, megtöltött tolltartó és miegymás kínai műanyag cukiság, ami nélkül a gyerek el sem indulhat iskolába… de akkor is, ennyi pénzt áldozni még a tancuccok beszerzése mellett egy táskára – kész röhej!

És most lehet azzal jönni, hogy „de ez jó a gyereknek, mert alig egy kiló, párnázottak a vállpántok, illetve a hátrész is”, ám ez minket nem győz meg. És persze azt is lehet mondani, hogy ez egy befektetés, mert elsőtől egészen a felső tagozatig simán hordhatja a gyerek. Ahogy azt Móricka elképzeli! Ami idén menőnek számít, az 1-2 év múlva már tök ciki lesz. Szóval a táska vagy megy a pincébe, vagy valamelyik aukciós oldalon fog kikötni és a töredékét sem kapja vissza a „befektetett” pénznek.

És akkor még egy nagyon fontos dolog, amit hajlamosak elfelejteni a szülök: az alsósokat (főleg az első, második és harmadikosokat) a szülők kísérik az iskolába – akár autóval viszik a gyereket, akár tömegközlekedéssel. Na, és itt jön a csapda! Hányszor hagyta már, hogy a gyereke roskadozzon az iskolatáska tömege alatt? Egyszer sem? Talált!

Szóval, ha nem a gyerek cipeli a táskát, akkor meg minek ez az egész felhajtás? Jót villoghat vele a szülő! Ja, és igen. Az alsósok nem változtatják az osztálytermet, így az iskolában sem kell a dög nehéz tatyót cipelniük. És azzal a közhellyel már nem is élnék, hogy: nekünk csak Moncsicsis, Ápiszos, tök no name táskáink voltak, de azért mi is felnőttünk valahogy. És nem, gerincferdülést sem kaptunk. A táskától legalábbis tuti, hogy nem.

Arról már nem is beszélve, hogy folyton csak azon izgulnánk, hogy éppen melyik sarkon ütik majd le a gyereket a táskáért (esetleg ha egyedül jár haza), vagy éppen melyik szünetben lopják azt ki a teremből.

A jó a sokkban, hogy az eladók tényleg nagyon kedvesek; szép az üzlet, és ha mégis erre a cuccra ácsingózik a gyerek és hajlandó rá ennyit áldozni, itt az 52 ezres táskát, outlet áron már 36 400 forintért haza is viheti. Persze nem csak a fent említett mintában van, a lányok és a fiúk is megtalálják kedvükre valót.

Nézze meg a csodatáskákat a galériában!

Ezek vannak az interneten

Kicsit körbenéztünk a neten is, hogy milyen iskolatáskák vannak, és mennyit kell értük kifizetni.

Iskolataska.hu

Abszolút favorit, ami a választékot és az oldal kezelhetőségét illeti, a táskák azonban lehetnének olcsóbbak. A legolcsóbbért 11 900,  a legdrágábbért 39 990 forintot kell fizetni, a márkák között megtaláljuk a Hamát, a Legot, és a Herlitzes szetteket is. A legdrágább az előbbiekben is már említett Legós változat, de csak azért emelném itt ki, mert roppant frappánsan hirdetik: 5 részes szett + ajándék kulacs. Úgy érzem, komoly plusz, hogy 40 ropogós ezresért még egy fél literes műanyag kulacsot is a vevőhöz vágnak…

shutterstock 78854017
Shutterstock

Klassz, hogy személyesen is át lehet venni a 11. kerületben a dolgokat, így még a postaköltséget sem kell fizetni, továbbá előny, hogy mindenféle kiegészítőket is árulnak.

Iskolacucc.hu

Nagyon megkönnyebbültünk, amikor az első táska, ami szembenézett velünk, egy Hello Kitty-s változat volt. Már-már azt hittük, idén fellélegezhetünk a cuki macska fojtása alól… Jelentjük: nem így lesz! De legalább nem annyira drága: 7990 forint. És csodák csodája, ehhez is van dizájnban hozzá passzoló tolltartó, tornazsák, ceruza, toll és még füzet is.

Kicsit csalóka, hogy az „iskolatáska” kulcsszóra 992 terméket dobott ki az oldal, ugyanis az oldalakon át sorolt termékek 70 százaléka NEM iskolatáska. Így hát próbáltuk kiszúrni, hogy mennyibe kerülhet a legolcsóbb és a legdrágább táska, de sajnos ár szerint nem lehet csoportosítani a listát. Végiglapoztuk tehát a hat oldalt (hogy önnek ne kelljen), 6990-tól 32 990 forintig vannak a tatyók. Utóbbi kísértetiesen hasonlít a Legósra, csak ez Hama.

Amiért viszont bónusz pont jár: a termékeket kategorizálták a különböző dizájnok (pl. Barbie, My Little Pony, Monster High, Bakugan, Angry Birds stb…) szerint, és ez azért valamennyire megkönnyíti a keresést.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek