SZÜLŐSÉG

Pizzacunami a gyerekkórházban

2013. július 19., péntek 15:00

A két éves Hazel Hammersley már csaknem egy hete várt arra, hogy emelkedni kezdjen a fehérvérsejtjeinek száma, hogy tovább folytathassák a daganatos betegségének kezelését egy újabb kemoterápiával. Unatkozott, anyja és a nagymamája pedig mindenféle bolondos ötlettel próbálta feldobni a hangulatot.

Valamelyikük fejéből kipattant az ötlet, hogy a negyedik emeleti kórházi szoba ablakára ragasztószalagból készítsenek üzenetet, melyen ez áll: küldjetek pizzát a 4112-es szobába. Mint  a palackposta.

267230 10201463095756902 1634950180 n

Jó móka volt a ragasztgatás,a gyerekek, a szülők és a kórházi személyzet is jól mulatott az üzenet elkészítése közben, de aztán napokig nem történt semmi. Hazel édesanyja szerint egyébként nem is számítottak másra.

Csakhogy néhány nappal később valaki éppen hazafelé tartott a bevásárlásból, amikor észrevette és lefotózta a feliratot, amit feltett a redditre. A poszt hamarosan a nyitóoldalra került, és a gyerekkórházat elkezdték elönteni a pizzák.

tDEOCqJ

Rövid időn belül több mint 20 pizza érkezett, hatalmas pizzásbulit kerekítve a daganatos gyerekek osztályán, ették a kölykök, a szülők, a nővérek és az orvosok is.

A feliratot hamarosan levették az ablakról, a szülők és a kórház pedig közleményben köszönték meg a reddit olvasók jófejségét, és azt kérték, senki nem küldjön több pizzát. Az akció, amellett, hogy szerzett egy jó napot a gyerekeknek, arra is jó volt, hogy felhívta a figyelmet a rákos gyerekeket támogató alapítványra, amelyhez szintén rengeteg adomány érkezett.

photo 1-1

Nyilván mindenkiben felmerül a kérdés, ha a gyerek pizzára vágyott, minek ez a felhajtás, miért nem hoztak neki egyet a szülők? De valójában mennyivel jobb volt ez így, nem?

De. hogy azért legyen egy kis úgy-mint-otthon fordulata a történetnek, a Gawker a történetről beszámoló cikke alatt tucatjával háborognak a sztori lényegét befogadó olvasók: milyen gáz már, hogy ilyen szar helyekről küldtek a gyereknek pizzát, igazán lehetett volna választani valami színvonalasabb pizzériát is.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2013.07.19 15:54:22kisvirag78

  Tesómnak kemó alatt nem lehetett külső kaját vinni, fertőzésveszély miatt. Étteremből végképp nem.

 • 2013.07.19 23:27:38wrstjnethn

  @kisvirag78: Nem értek hozzá, de azt írják az első mondatban, épp két kemo között várta a fehérvérsejt-szám növekedését.

 • 2013.07.20 00:02:22Cathcart_ezredes

  Engem nem fektettek be, hanem ambuláns módon kaptam a kemót, így nyilván nem kórházi kaját ettem, hanem bármilyen más "fertőzésveszélyeset". De ahány orvos annyi szokás... (egyik azt mondta, hogy a kutyám közelébe se menjek, a másik meg azt, hogy eszembe ne jusson elhagyni magam, és ne elvinni mondjuk a kutyát sétálni, ameddig csak bírom) Mellesleg fogalmam sincs, hogy a daganatos gyerekek hogy bírják végigcsinálni ilyen méltósággal az összes kezelést, egészen elképesztő.

 • 2013.07.20 08:26:00hardenberg

  Igen jó ötlet volt mesterséges anyagokkal megpakolt műanyag pizzákat küldeni a rákos kisgyerekeknek, és még meg is etetni velük.

 • 2013.07.20 09:49:26Meastick_1

  Az én lányom épp kemót kap, és igen, ehetnek pizzát, kintről hozottat is, mivel nem a gyomrukkal van a baj, és ha hánynak az a kemótól van, nem a kajától. Örülnek mindennek ami változatos, finom, vagy csak mókás, és apró-kicsi dolgok színesítik a kezelések egyhangúságát. Nem ítélkezni kell. Csodálni kell az ötletelést. Itt a legtöbb szülőnek alig van pénze, sokszor nem csak azon múlik, hogy a gyerek pizzát kíván, hogy el tudunk-e ugrani a boltba, hanem, hogy meg tudjuk-e venni. Ennek sok oka lehet, de főleg az, hogy vannak, akik sok száz kilométerről jönnek, havonta többször is a gyerekkel, a benzin, nem olcsó, de az sem, hogy szinte 2 felé van vágva a család, és ide-oda is kell a pénz. Sokunknak több gyereke is van. Én úgy tudom, hogy külföldön bár nem akkora érvágás egy ilyen betegség, mint itthon, de azért ott is kihat nagyon. :( Viszont a gyerekek hősiesen, bátran viselik, és a legjobb gyógyír a mosoly, és a nevetés.
  Hardenbergnek: A kemó is mesterséges anyag, nem is akármilyen. Ilyenkor 1-1 pizza vagy hambi nem múlik. Az meg, hogy mi az egészségtelen a pizzában soha nem értettem. Kelt tészta -paradicsomszósz-oregano-sonka-gomba- sajt. (Műanyag???) Hambit is hozunk közbe, de csak olyan helyen, ahol még a húst is maguk készítik. És nekünk is a legnagyobb erőt adó dolog a gyerekeink mosolya.

 • 2013.07.20 11:14:12¡Viva La Onda!

  A szélsőségeseknek már a pizza is mesterséges..

 • 2013.07.20 21:28:00Ad Dio

  Meastick_1

  Hova küldjem a lánykádnak a pizzát?

 • 2013.07.21 22:07:21Meastick_1

  Ad Dio. Tűzoltó utcai gyermekklinika 2A osztály Írisz a kislányom neve. :) Csütörtökön megyünk haza. Addig jöhet. :D

 • 2013.07.22 08:27:54Meastick_1

  A sonkásat szereti, és ne legyen csípős, azt üzeni. :D

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta