Szinte fizethetünk tankönyvet utalvánnyal

Közzétette a Kello, hogy iskolakezdési utalvánnyal is fizethetjük a tankönyveket. Mármint holdtölte utáni kedden éjfélkor, fél lábon állva, Bátonyterenyén.

Összességében azt állapíthatjuk meg, hogy a Kello illetékesei szenvedélyesen ragaszkodnak bizonyos nyelvtani szerkezetekhez, így a "kialakításra kerülő" Kello pontokon a tankönyvek ára "kiegyenlítésre kerülhet".

És azt is, hogy ha valaki utalvánnyal szeretne tankönyveket fizetni, akkor jól teszi, ha elég szerencsés ahhoz, hogy közel lakjon az országban kijelölt 20 posta valamelyikéhez. Ha nem volt ilyen előrelátó a lakóhely kiválasztásánál, akkor pedig nyelje le, hogy utazhat ezért másfél órát, és kifizetheti az utazást, ami simán lehet akár 2-3 ezer forint is.

A hittankönyvet is lehet utalvánnyal fizetni
A hittankönyvet is lehet utalvánnyal fizetni

Tudom, hogy kínos, hogy nekünk semmi nem elég jó, csak nehéz azon túllendülni, hogy tavaly még minden iskolában lehetett utalvánnyal fizetni. De azért igyekszünk megszokni a jót, ígérjük.

Tulajdonképpen elégedettek is lehetnénk, csak szóvá kellett tenni, hogy milyen dolog már, hogy a tankönyveket nem lehet utalvánnyal fizetni, és szinte azonnal jött a megoldás, amely szerint lehet. Ehhez ki is jelöltek Budapesten két postát (Nyugati és Fehérvári út), megyénként pedig egyet, a megyeszékhelyeken.

Azt is megtudtuk, hogy az "iskolás gyermek nevére kipostázott díjbekérőt (...) a kialakításra kerülő KELLO-pontokon Iskolai Erzsébet-utalvánnyal, Sodexo Iskolakezdési utalvánnyal, Posta Paletta Iskola utalvánnyal, Edenred Ticket Service beiskolázási utalvánnyal, illetve Puebla beiskolázási utalvánnyal is ki lehet majd egyenlíteni. A KELLO-pontokon pedig az OTP Cafeteria kártyát is elfogadják majd."

Az, hogy ilyen Kello pontok hol lesznek majd, egyelőre rejtély, erről a honlap nem nyújt tájékoztatást. De annyi kiderül, hogy összesen 7 db lesz belőlük.

A közlemény legviccesebb bekezdése viszont ez: "A tankönyvek árának befizetési határideje augusztus 15. Azonban a határidő lejárta után is lehetőség van kiegyenlíteni a tankönyvek ellenértékét, ebben az esetben a befizetés tényét a tankönyvek átvételekor, az iskola felé kell igazolni." Vagyis, ha jól értem, a befizetési határidő augusztus 15, de ezt tessék nyugodtan figyelmen kívül hagyni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek