SZÜLŐSÉG

Szinte fizethetünk tankönyvet utalvánnyal

2013. július 17., szerda 12:19

Közzétette a Kello, hogy iskolakezdési utalvánnyal is fizethetjük a tankönyveket. Mármint holdtölte utáni kedden éjfélkor, fél lábon állva, Bátonyterenyén.

Összességében azt állapíthatjuk meg, hogy a Kello illetékesei szenvedélyesen ragaszkodnak bizonyos nyelvtani szerkezetekhez, így a "kialakításra kerülő" Kello pontokon a tankönyvek ára "kiegyenlítésre kerülhet".

És azt is, hogy ha valaki utalvánnyal szeretne tankönyveket fizetni, akkor jól teszi, ha elég szerencsés ahhoz, hogy közel lakjon az országban kijelölt 20 posta valamelyikéhez. Ha nem volt ilyen előrelátó a lakóhely kiválasztásánál, akkor pedig nyelje le, hogy utazhat ezért másfél órát, és kifizetheti az utazást, ami simán lehet akár 2-3 ezer forint is.

A hittankönyvet is lehet utalvánnyal fizetni
A hittankönyvet is lehet utalvánnyal fizetni

Tudom, hogy kínos, hogy nekünk semmi nem elég jó, csak nehéz azon túllendülni, hogy tavaly még minden iskolában lehetett utalvánnyal fizetni. De azért igyekszünk megszokni a jót, ígérjük.

Tulajdonképpen elégedettek is lehetnénk, csak szóvá kellett tenni, hogy milyen dolog már, hogy a tankönyveket nem lehet utalvánnyal fizetni, és szinte azonnal jött a megoldás, amely szerint lehet. Ehhez ki is jelöltek Budapesten két postát (Nyugati és Fehérvári út), megyénként pedig egyet, a megyeszékhelyeken.

Azt is megtudtuk, hogy az "iskolás gyermek nevére kipostázott díjbekérőt (...) a kialakításra kerülő KELLO-pontokon Iskolai Erzsébet-utalvánnyal, Sodexo Iskolakezdési utalvánnyal, Posta Paletta Iskola utalvánnyal, Edenred Ticket Service beiskolázási utalvánnyal, illetve Puebla beiskolázási utalvánnyal is ki lehet majd egyenlíteni. A KELLO-pontokon pedig az OTP Cafeteria kártyát is elfogadják majd."

Az, hogy ilyen Kello pontok hol lesznek majd, egyelőre rejtély, erről a honlap nem nyújt tájékoztatást. De annyi kiderül, hogy összesen 7 db lesz belőlük.

A közlemény legviccesebb bekezdése viszont ez: "A tankönyvek árának befizetési határideje augusztus 15. Azonban a határidő lejárta után is lehetőség van kiegyenlíteni a tankönyvek ellenértékét, ebben az esetben a befizetés tényét a tankönyvek átvételekor, az iskola felé kell igazolni." Vagyis, ha jól értem, a befizetési határidő augusztus 15, de ezt tessék nyugodtan figyelmen kívül hagyni.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2013.07.17 12:41:07pstone

  Poronty, ez tényleg szánalmas, mivel eddig NEM lehetett utalvánnyal fizetni a könyvekért.

 • 2013.07.17 13:04:49félértelmiségi

  pstone. nálunk lehetett az iskolában.

 • 2013.07.17 13:16:24Vitalea

  pstone, az NEM IGAZ amit Te írtál. Legfeljebb te nem tudtál vele fizetni, mert olyan helyen vetted a tankönyvet ahol nem fogadták el az utalványt.

 • 2013.07.17 13:22:49B-road

  Lehetett eddig is fizetni könyvesboltokban... persze csak olyanban ahol elfogadják azt a fajta utalványt amit épp kapott a szerencsés munkavállaló.
  Hol van az a lista, hogy a megyeszékhelyek számos postája közül melyekben lehet bepróbálkozni az utalvánnyal, és a fehércsekkel?
  Erzsébet-et elfogadnak?

 • 2013.07.17 13:24:30B-road

  [link]
  itt van.

 • 2013.07.17 13:48:31fizetekmegegysort

  Nemtom miért panaszkodunk! Pártunk és Kormányunk nem csak segít beosztani a pénzünket ( lásd első indoklás: a szülőknek szeretnénk segîteni, hogy ne augusztusban kelljen fizetni), de azt is biztosítja, hogy szabadidőnket hasznosan és szórakoztatóan - a megyeszékhelyre való látogatással - töltsük. Egyúttal lehet utalványt költeni, gondolom nem is lesz nagy a sorbanállás. Így lendítik fel az Állami Vasutak, Magyar Posta forgalmát, élénkítik a belső keresletet (ha már a megyeszékhelyen vagyunk, megvesszük a többit is). Most mi a bajotok? Mindez csak a mi érdekünkben...
  .....
  Nem tudom sírjak vagy nevessek. Asszem kínomban röhögök az egészen, de igaziból szomorú nagyon.

 • 2013.07.17 13:57:37deneskata

  Nohát. Nem megígérték, hogy sokkal jobb lesz az állami tankönyvellátás? És úgy is lett... :)
  A tankönyvhöz jutás egyszerűbb, a tankönyvek olcsóbbak, a szülők és gyerekek jobban el vannak látva, a pedagógusoknak sokkal könnyebb.
  Aki nem így gondolja, az valószínűleg nem olvasta a minisztérium idevágó közleményeit.

 • 2013.07.17 14:26:11Vakmacska

  Tavaly se lehetett (a mi sulinkban legalábbis) utalvánnyal fizetni, de ez a lehet-is-de-nem-is már tényleg felér egy "na mit nyígtok, megkapjátok, kierőszakoltátok, olyan is lesz" hozzáállás tényleg kb. arcba köpéssel ér fel a KLIK-KELLO-tudjukkik vonalról, mondjuk én nem vártam mást.

  És egyelőre arra se fogadnék nagy téttel a bukiknál, hogy könyvek is lesznek szeptemberben, maradjunk annyiban.

 • 2013.07.17 15:06:47csepke

  Egyfelől azt gondolom tegye össze mindenki a kezét akinek a munkáltatója ad még ilyen utalványt. Úgyis mondhatnám irigylem a problémát. Másfelől meg pont itt volt egy cikk hogy milyen sok tízezerbe kerül évente a gyerek. Nohát akkor ha könyvre nem is, de a többire tessék nyugodtan elkölteni azt a mennyi is? utalványt. Harmadrészt pedig ebben a központpontosított tankönyves izéében nem az utalványok dolga a legnagyobb disznóság, hanem megint ez az állami monopóliummá tett üzleten keresztüli biztos pénzbevételhez juttatása valakiknek.

 • 2013.07.17 15:12:40deneskata

  Kedves Cseppke!
  Egyetértek. Sok ember vált munkanélkülivé az állam mohósága miatt. Gondolok itt azokra a cégekre, akik korábban terjesztéssel foglalkoztak. És nem is végezték rosszul a munkájukat. DE hát hiába, ha egyszer a kormány mindenhez sokkal jobban ért.....
  Na 'iszen. Így valósul meg az unortodox munkahelyteremtés...

 • 2013.07.17 15:14:03MACISAJT

  "Tudom, hogy kínos, hogy nekünk semmi nem elég jó"


  Tényleg az. De már megszoktuk.

 • 2013.07.17 15:15:11Gyömbérvér

  Könyvek vannak! A kiadóknak július 15-ig kellett beszállítani a KELLO regionális raktáraiba tankönyveket. Hogy ott mi történik, ezt nem tudjuk - a tankönyvcsomagok összeállítását az raktárak által foglalkoztatottak végzik. Azt azért még pereccel, szotyival, üccsivel megnézném, amint a pesti oldalon az összes pesti és bejáró iskolás korú gyermekkel, csekkel, Bözsi-tikettel rendelkező apu/anyu ott kígyózik a Nyugati téren, a postánál... hogy feladhassa a tankönyvek árát... remélem, szeptember 1-nél egy másodperccel sem korábban! Ja, és az utalványok már ott vannak a szülőknél?

 • 2013.07.17 15:58:57deneskata

  Kedves Macisajt!
  Te biztosan egészen belülről ismered az oktatást, ugye? Tisztában vagy minden csínjával-bínjával, finomságával.
  Mert ha nem, akkor inkább hallgass.

 • 2013.07.17 17:06:46Nancsi

  Sodexho-t ki kell nyírni, mert túl sokat osztott vissza anno a maszopnak. Jövőre senki se fog már adni iskola kezdési utalványt, ahogy idén se adott már senki se Sodexho étkezési utalványt - ennyiről szól a történet.

 • 2013.07.17 17:22:33Dinkainka

  Mit nyavalyogtok, azt a 60 kilométert egy szülő fél lábon ugrálva is megteszi a kölkéért és Orbán Viktor lelkiüdvéért! Utána hálaadó misét is fizet. Megemlékezik a kedves mamáról is. A teljes familliáról. Lemenőkről és felmenőkről. És elmondja azt, hogyan gyarapodhatna Magyarország lakossága még jobban. Ki, kivel, hogyan és mikor, mit csináljon. Én nem vagyok dohányos, nincs gyermekem, és deviza hitelem se volt.

 • 2013.07.18 08:21:52fizetekmegegysort

  A szomorú az, hogy megint a legszegényebbek, a leginkább kiszolgáltatottak járnak rosszul. Aki kap utalványt (rohadtszemétmultik bizony többnyire adnak, pfujjj), és mindegy neki, hogy tankönyvre vagy másra költi, és az is mindegy mikor, annak valószínűleg a július/augusztusi csekken fizetés sem gond. Persze, akinek meg minden fillér és utalvány számít, azt szivassuk meg plusz költséggel, utazással. Van utalvánnyal fizetés vagy nincs? Kuss legyen, nohát... Egyébként is, majd jól rezsicsökkentünk még ősszel, meg a választás előtt, és majd a híveink - élen a nyugdíjasokkal - újra megszavaznak minket. Nekik pl az utalvány is tök mindegy.
  Jól kitalált játszma ez, gyerekek. Csak sajnos a mi bőrünkre megy.

 • 2013.07.18 10:06:35kovi1970

  Egyvalamit mondjon meg nekem valaki! Miért kell ELŐRE fizetni a könyvek árát? Főleg nem egy olyan Kft.-nek amelyikhez semmi közöm...

 • 2013.07.18 11:22:33fizetekmegegysort

  Kovi170: Egyszerű. Azért hogy valahol kamatozzon a pénzed kb 2-3 hónapig valakiknek. Ugyanis ők azért utólag fizetnek a tk-kiadónak. Asszem októberi (vége vagy eleje, nem emléxem) határidővel. Jó üzlet, neeeem?!

 • 2013.07.18 11:24:09doboczi

  És ez hogy van? KÖTELEZŐ a KELLO-n keresztül megvenni a tankönyvet, vagy lehet egyéb könyvesboltban is?

 • 2013.07.18 11:53:51csepke

  Meg az is egy kicsit fonák dolog hogy ilyen utalványokkal bohóckodásra vannak kényszerítve az emberek. És basszus azon háborognak, hogy nem lehet az utalvánnyal fizetni, de azon már nem, hogy a fszért nem lehet olyan adótörvényeket hozni, hogy a munkaadónak megérje a tisztességes munkát tisztességes magyar törvényes fizetőeszközben fizetni, ehelyett kénytelen már szinte a fél fizetését az embernek mindenféle idióta utalványban kiadni hogy valami maradjon is a kezében a béréből.

 • 2013.07.19 13:20:53kököjszi

  Tényleg nem értem azok problémáját, akik azon rugóznak, hogy nem tudnak utalvánnyal fizetni a könyvekért. Én is a szerencsések közé tartozom, kaptam 20.000 Ft értékű utalványt a cégemtől, de ebből nem a tankönyveket fizetem ki. Panaszkodhatnék, hogy "Jaj, milyen messze van tőlünk a kijelölt posta, ahol elfogadják", de minek. Befizetem készpénzben (amit ugye az júl-aug-i pénzből így is úgy is meg kell tenni), azt utalványokat meg dec. 31-ig egy rakat helyen el lehet költeni. Azért a tankönyveken kívül kell még egy s más azoknak a gyerekeknek. Két tornacuccal, két táskával és tolltartókkal már ott is vagyok.
  Oké, érdekes dolog ez az előre fizetés, na meg a végösszeg, de könyörgöm, aki utalványt kapott, ne sírjon már!

 • 2013.07.22 13:42:17DIldiko

  Sziasztok! Nézegettem tegnap este a kereso.erzsebetutalvany.hu honlapját és a lakóhelyem környékén több postát is jelzett, hogy tankönyvutalványt elfogad. Ma délután a közeli kisvárosban meg is kérdezem! Kíváncsian várom a választ!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta