A gyereket hagyja az utcán!

Nemzeti Dohányboltba 18 évnél fiatalabb személy nem léphet be. Legalábbis elvileg, mert mint ebből a videóból kiderült, egy 14 éves lányt ötből öt trafikba beengedték, és két helyen cigit is tudott venni.

Nem ilyen egyszerű a dolga annak, aki kisgyerekkel szeretne magának (férjének, anyukájának, szomszéd néninek) venni egy doboz cigit. Persze mondhatjuk, minek dohányzik az ilyen, de akkor sem más a helyzet, ha a gyereknek vagy magunknak vennénk egy üdítőt, egy üveg vizet, egy jégkrémet, vagy valamilyen újságot, esetleg egy lottót adnánk fel.

Az utóbbi napokban egyre többen panaszkodnak a Facebookon, emailben, blogokon és előszóban arra, hogy amikor megpróbáltak bemenni a gyerekkel/unokával a trafikba, közölték velük, hogy a gyereket az utcán kell hagyni. Ez egy tízévessel még csak oké, de egy csecsemővel, egy kétévessel vagy egy ovissal azért meredek.

Hiába érvelt például a nagymama, hogy nem az unokája fog venni egy doboz cigit, hanem ő, aki nagykorú, nem volt kegyelem. Választhatott, vagy kint hagyja a gyereket a forgalmas főút mellett, vagy nem vásárol.

De nem járt jobban az sem, aki vett volna a gyereknek egy jégkrémet. A gyerek nem mehet be. Ez nem csak azért kínos, mert a kölyköt esetleg elüti egy autó (elviszi a cukrosbácsi), amíg mi vásárlunk, hanem azért is, mert akinek van gyereke tudja, hogy ha nem ő választja ki a jégkrémet, máris oda a fele élvezet.

Egy bloggeranyuka éppen egy lottót adott volna fel két gyerekkel, de persze neki sem sikerült.

BSZ 5061
Barakonyi Szabolcs

Nyilván a cigisdobozok látványa vezet az ifjúság romlásához, akkor is, ha speciel csak egy üveg vízért ugrott be a család a trafikba. Azért remélem, ha apu és anyu otthon zsinórban szívja a szofit, eldugják majd a dobozt, nehogy ezen múljon már.

Ahogy egyik olvasónk feltette a kérdést, egy egyedülálló, kisgyerekes szülő, mostantól nem vásárolhat cigit? Vagy kérjen meg egy nénit az utcán, ugyan fogja már Petike kezét, amíg ő beugrik a trafikba? Vagy szervezzen egy bébiszittert, amíg elmegy cigit venni?

A tejüveg védi meg a következő generációt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra