Amikor a pizsama mesél a gyereknek

Már 25 dollárért, vagyis körülbelül 5 ezer forintért vehetünk a gyereknek egy olyan pizsamát, ami örökre megszabadít minket az estimese gondjától. Nem hátborzongató?

De mi is ez? Egy hatgyerekes, idahoi apuka, Juan Murdoch találmánya a Smart PJ. A pizsamán 47 darab, pöttyökből álló mintázat található. Ahhoz, hogy rendeltetészerűen működjön, szükséges még mellé egy okostelefon vagy tablet, és a pizsamához csatlakozó kétféle ingyenes alkalmazás egyike. A 47 féle pöttyminta vonalkódként működik, mindegyik egy-egy mesét, vagy egy-egy állatos ismeretterjesztőt indít el a telefonon/tableten.

A today.com csinált egy interjút az okospizsama megalkotójával, ahol arra voltak kiváncsiak, mi volt a célja ezzel a termékkel. Mert lássuk be, nem nehéz arra gondolni, hogy ezt a pizsamát imádni fogják azok a szülők, akik nem szeretnek a gyereknek mesélni. De a gyereknevelés meg a gyerekkel való kapcsolat újabb és újabb részeit kiszervezni gépeknek - ez a legtöbbünk számára inkább szomorú, mintsem vonzó.

Az okospizsi szerintem

Juan Murdoch - és ha már itt tartunk, a Smart PJ weboldal is - viszont nem bíztat senkit arra, hogy így ússza meg a mesélést. A cikk írója azt mondta, ő egyszerre legfeljebb két gyereknek tud mesélni. Hatot egyszerre lekötni viszont számára reménytelen.

A terv az, hogy a pizsihez újabb és újabb - állítólag továbbra is ingyenes - appok jöjjenek majd ki, lesz köztük ünnepi tematikájú, dalos, meg még biztos egy csomó féle. Mivel a pizsamához nincsen tartalomjegyzék, a gyerekek számára van egyfajta meglepetésfaktor is abban, melyik pöttycsoport milyen mesét indít el. Mármint az első három napban, gondolom, mert utána már tökéletesen tudni fogják.

tk3s bn smartpyjamas 01
Smartpyjama/bnps / Northfoto
Oszd meg másokkal is!
Mustra