no

Csepegtessen kultúrát a gyerekbe egy százasért

Egy átlagos színházi este (vagy délután) megszokott forgatókönyv szerint zajlik: szépen felöltözünk, bosszankodunk amiatt, hogy nehéz parkolóhelyet találni a színház környékén, beülünk a nézőtérre, végigüljük (-unatkozzuk, -örüljük) az előadást, a szünetben pogácsát, perecet és Cappy gyümölcslevet fogyasztunk, majd illedelmesen tapsolunk és hazamegyünk.

Viszont a Színházak Éjszakáján, május 4-én, szombat délutántól vasárnap hajnalig akár az összes, a programban résztvevő budapesti színházat „kipróbálhatjuk”. A minden helyszínre érvényes karszalag (melyet a színházakban, Libri könyvesboltokban és online is megvásárolhatunk) ára gyerekeknek: 100 Ft, diákoknak: 1000 Ft, felnőtteknek: 1700 Ft.

szin640

Néhány korlátozott férőhelyes programra ezen kívül regisztrálni is kell, amit a karszalag birtokában ingyen, április 28-áig megtehetünk. További információ a honlapon.)

Rengeteg gyerekprogram lesz: délután kezdhetünk családostul, majd éjszaka folytathatjuk a felnőtteknek szóló programokkal. Ezt kínálja a színházak éjszakája a gyerekeknek:

13 órától

Az operettszínházban Oszi Boszi, a repülő nagyanyó a Csillárteremben

Erdei kalamajka a Nagymező utcai színpadon

13-16 óra között a színház előtt Ördög-Tündér-Boszorkány szombat rajzverseny

14 órától

A Bábszínházban bábozó tobzódás este 7-ig. Egérfutóverseny, horgásztó, ördögkugli, karikázás, bábsimogatás, kalandos kirakós, báböltöztetés, bábakalács-díszítés.

A Bábszínházban délután 6-ig 15 percenként indulnak csoportok az épület bebarangolására, 11 helyszín, titkok, csodák, maskarák, mesés díszletek és még sok más.

Kolibri Gyermek és Ifjúsági Színház előcsarnok: Meselabirintus 15:30-ig. A kolibri színház művészei olvasnak mesét gyerekeknek és szüleiknek, 3-4 helyszínen, 5-10 fős csoportok, 20 percenként.

Városmajori Szabadtéri Színpad: sötétedésig tart a Mesesarok, mesekert. Olvasósarok és kézműves foglalkoztató, süteménysütés a Piros Orr Bohócdoktorok javára, körhinta, bűvész, lufi. Házigazda: Szabi bohóc és felesége.

15 órától

A József Attila színházban interaktív játékok gyereknek, daltanulás, rajzolás, flashmob. 17 óráig.

Katona József színház, ruhatár: Szek:rénymatiné, diavetítés Jordán Adéllal, klasszikus és mai mesék, 3-10 éves gyerekeknek.

Madách Színház, Tolnay szalon: Mesedélután a Madáchban. A Madách Színház művészei kedvenc meséikből olvasnak (Ludas Matyi, Négyszögletű kerek erdő, A bibliai József története, Mary Poppins).

Új Színház, Bubik István stúdió: Pöttöm Panna, gyerekelőadás 5 éves kortól.

15: 30

Kolibri előcsarnok: Mese-játék, papírszínház, Vitéz László, Automata, Brueghel: gyerekjátékok. Játékkavalkád, bábokkal.

Örkény István Színház, előcsarnok: Bogyó és Babóca mesék Pogány Judittal. 16:30-ig.

Radnóti Miklós Színház: Gyerekprogram Bárány Boldizsárral és barátaival. Karaoke, díszletfestés, tánctanulás, hangszerbemutató.

16 órától

Kolibri fészek: Kézműves foglalkozás Bartha Katalinnal, este 8-ig, folyamatosan induló, 30 fős csoportok

Városmajori Szabadtéri Színpad:Süsü a sárkány. Gyerekelőadás és Süsü-simogató. Zenés mesejáték a Fogi Meseszínház előadásában.

16:30

Örkény István Színház, előcsarnok. Meseutca: Csoda és Kósza. Czigány Zoltán meséjéből – Csoda és Kósza, a két ló történeteiből – olvasnak fel, közben a hallgatóság a Meseutca grafikus művészeivel közösen alkothat!

7602 369293996517668 18539293 n
Színházak éjszakája / Facebook

17 órától

Jurányi Inkubátorház "Amig ti, mi nápolyi" interaktív gyerekmegőrző egyszerre 10-15 gyereknek. Este 10-ig.

Ugyanitt: interaktív zenélés a Bélaműhellyel, zenés foglalkozás újrahasznosított hangszerekkel felnőtteknek és gyerekeknek

Ugyanitt: közösségi falfestés az udvaron

Katona József színház, ruhatár: Szek:rénymatiné, diavetítés Elek Ferenccel, klasszikus és mai mesék, 3-10 éves gyerekeknek.

Kolibri színházterem: Jelmez-divatbemutató

17:30

Radnóti Miklós Színház, Művészbüfé: Szávai Viktória játszóháza, Amíg a szülők a nagyszínpadi programokat élvezik, a kicsik addig Szávai Viktória játszóházában múlathatják az időt este 7-ig.

18:30-tól

A Jurányiban esti mese 4D-ben, egy órás meseelőadás az ESZME szervezésében

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek