Öltöztesse Gangnam Style-ba gyerekét tavasszal

Gyerekruhákat mustrázni mindig hálás feladat, és a körkép alatt sokszor felmerül bennem a kérdés: „ezeket miért csak ilyen kis méretben kapni?" vagy "miért nem gyártanak ilyen jó színekben felnőtt ruhákat?” Szuper szetteket raktam össze gyerekeknek, az Asia Center, Vögele, H&M, C&A és Tesco kínálatát szemléztem. Ez a közepes árfekvés: drágább, mint a turkáló. de olcsóbb, mint a Zara, a Benetton, vagy a Next.

Tesco

A Bécsi úti Tescóban vannak gyerekcuccok, de azért nem vitték túlzásba a készletet. De hát miért is tették volna, hiszen ez elsősorban mégiscsak egy élelmiszeráruház. Ami van az egyébként teljesen oké, némelyiknél még az anyag minősége és kidolgozása is meglepően jó.

A bébiruhák szerintem sokkal menőbbek, a nagyobbaknak szánt dolgokba már nem fektettek annyi kreativitást. Van My Little Pony, Looney Tunes és Minni Mouse is, utóbbi valószínűleg óriási sláger lesz idén, mert minden üzletben találtunk ezzel a figurával nyomott göncöket.

Tavaszi színek vannak bőven, egy sima mintás pólót már 1190 forinttól vehet, a nyári színes farmer 2790 forintba kerül. A lányoknak megint nagyobb a választék, szegény fiúknak csak a sárga, kék és a zöld, na meg a sárkány és a gitárt pengető medve. Ja, meg Thomas, a gőzmozdony - természetesen. A dizájnosabb cuccokért elég sokat kérnek sajnos, szóval ezekkel érdemes inkább megvárni a leárazásokat.

Ha éppen a hiperben jár vásárolni, semmiképpen se hagyja ki a ruhás részleget, mert mindig ki lehet fogni jó darabokat. A Porontyos gyerekek tartóstesztje alapján a teszkós holmik általában nem rosszak, de huzamosabb használat során hajlamosak fakulni, nyúlni. Van rá esély, hogy néhány darabot a tesó megörököljön, de nem mindent, és a második gyerek után ezeknek általában vége is van. Az itt vett olcsó cipők elég jól bírják. Amivel viszont nincs túl jó tapasztalatunk: a harisnyák és zoknik meglehetősen hamar megadják magukat.

Asia Center

Ahhoz képest, hogy mekkora területen terpeszkedik az Asia Center, túl nagy hangsúlyt nem fektettek a gyerek cuccokra. Persze van néhány üzlet, de a kínálat azonos, szóval nem érdemes körbejárni az egész hodályt azzal a gondolattal - hátha talál jobbat, mert nem. De hát ugye ezt már megszokhattuk a felnőtt részleg felhozatalában is: szinte mindegyik boltban ugyanaz van.

Egy dolog miatt érdemes lehet azért mégis csak körbejárni, van ahol lehet alkudni az árból, de van ahol még egy százas is fáj az eladónak.

Hercegnős ruhákból, pólókból nincs hiány és szerencsére a Gangnam style sztárját, PSY-t is meg lehet venni, persze csak pólóra nyomva. Ja, és van belőle felnőtt méret is, ha esetleg úgy gondolná az idei nyarat nem hagyhatja ki anélkül, hogy ilyen trikóban feszítene a Balcsi partján kukorica majszolgatás közben. A fiúknak még mindig Verdákat árulnak, és egy-két kockás sort és ing is felkerült a palettára.

A legszebb, hogy árban semmivel sem olcsóbb, mint például a Vögele vagy a Tesco. Jó, annyiban pontosítanék, hogy 1700 forinttól már van hercegnős póló, de az egy-kétszáz forintnyi különbség senkit se késztessen arra, hogy csak ezért az Ázsiába kalandozzon. Ha viszont közel lakik, és van ideje kutatni: hajrá! Ugyanitt még vehet egy kis édességet, piát meg tisztítószereket a bolti árnál valamivel olcsóbban.

Egyébként egy roppant érdekes párbeszédnek voltam fültanúja. Egy kisgyerekes anyuka cipelte a karonülőt, miközben a barátnőjének nyöszörögte: „de jó, hogy eljöttél velünk, nem merek ide egyedül kijönni. Állítólag elrabolnak és ki tudja mi történik azután.” Nos, ezúton szeretnék mindenkit megnyugtatni, nincsenek süllyesztők a próbafülkékben, nem támadnak a kicsi kínaiak, viszont igen, kisebb gyomormérgezést már kaptunk az itt elfogyasztott ebéd után.

A kínaiboltos gyerekruhákkal kapcsolatban az a tapasztalatunk, hogy jóval hamarabb megadják magukat, mint mondjuk a H&M vagy a C&A cuccai, a legtöbb ilyen darab nem éri meg azt, hogy a második gyerek is hordani tudja. Különösen kerülendő ebben az árfekvésben a ragasztott mintás bármi, mert a minta már a harmadik mosás után elkezd mállani. Mintátlan alapdarabok gazdaságos áron való beszerzésére, szétrúgni való cipőhöz viszont jó hely lehet.

Vögele

A Duna Plazában lévő Vögele nagy meglepetést okozott. Az egyik kollégám hívta fel a figyelmemet arra, hogy itt is van gyerekruha és, hogy tök jó a választék és az árak is. Gyanítom, ez azért kerülte el eddig a figyelmemet, mert 1: a Duna Plazába ritkán járok, 2: egyáltalán nem tartozik a kedvenc boltjaim közé, már ami a felnőtt cuccokat illeti.

Amit viszont nagyon kedveltem: a Törpillás póló. Ez igazán a gyerekkoromat juttatta eszembe, és 2490 forintért bárki megszerezheti. Van hozzáillő gatya is 3990 forintért. Fiúknál a Sesame Street nagyon tuti, és, hogy teljes legyen a kép, törpös póló is van. Mármint fiútörpös.

Szóval, jócskán akad hordható dolog, pláne, ha szívesen ad a gyerekére a felnőtt divatot másoló darabokat, mint a lila színű ocelot mintás leggingst, vagy a zebrás pólót. Előbbiért 1290, utóbbiért 990 forintot kell kiadni, szóval az ára tényleg vonzó. Volt azért jó néhány enyhén ízlésficamos darab is, de ezt döntse el mindenki, hogy mi az amit még elbír a..., szeme. A képeket a galériában találja.

A Vögele cuccairól nem áll rendelkezésünkre elég saját tapasztalat, ha önök használták már huzamosabb ideig, írják meg, hogy bírják a napi strapát.

C&A

Az óbudai Stop Shopban lévő boltban csak az eladóktól kaptam frászt, de nyilván a modortalan stílus az én hibám: nem kellett volna zárás előtt 20 perccel besurranni a boltba. Tényleg, nem is értem ez hogyan fordulhatott ez meg a fejemben. Zárás előtt 5 perccel már nagyon sürgettek, ha veszek valamit vonuljak a kasszához, ha nem, akkor meg elhagyhatnám a terepet. Értem én, hogy mindenkinek megvan a munkaideje, és nem is lennék felháborodva, ha mindezt mosolyogva közlik, és nem olyan menj-már-ki-a-boltból-húznék-már-haza stílusban.

És persze, most mindenki gondolhatja magában - a sok hülye vásárló után minek is mosolyogjon a szerencsétlen eladó?! Nyilván mert ezért is fizetik, punktum.  

A ruhák egyébként itt nagyon jók, hatalmas a választék. Helyes kis figurák/virágok vannak a rucikon, de persze helyet kapott Hello Kitty, 101 Kiskutya, Kermit, Verdák, Minnie Mouse és még sokan mások is. Az árakkal is nagyon meg voltam elégedve, itt láttam az egyik legolcsóbb Disney-s felsőt, 1490 forintért, ami 300 forinttal olcsóbb mint a teszkós! A képgalériában fotón is megnézheti a göncöket.

Tartóstesztben a C&A ruhák nem teljesítenek rosszul, a legtöbb darabot két gyerek simán hordja, de gyakran akár a harmadik is tud örökölni anélkül, hogy az adott ruha vállalhatatlanná válna. A matricázott minták sem kezdenek lemállani a harmadik mosás után, de tartósságuk azért elmarad például a jóval drágább Gap mögött. Kifejezetten jó nadrágokat lehet itt beszerezni, és jók a tapasztalataink fehérnemű, fürdőruha és fürdőköpeny vonalon is.

H&M

Az óbudai Stop Shopban nyílt Hennes&Mauritz az egyik kedvenc boltunk több dolog miatt is:

  • vevőorientált
  • ide érkeznek be a legújabb kollekciók darabjai
  • mindig van ingyenes parkolóhely
  • már nem kell órákig ácsorogni a próbafülkék előtt
  • és még a biztonsági őrök sem követnek
Jó minőségűek a ruhák, jól kombinálhatóak, és kellemes, hordható anyagból vannak. Az árak a megszokott sémát követik. Az alapdarabok olcsók, a menőbb cuccokért viszont gyakran kell mélyebben a zsebünkbe nyúlni.
 
Inkább saját dizájnú göncök vannak, és nem az előzőekben említett megszokott formák. Jó, persze azért még Hello Kitty fel feltűnik a topokon, napszemcsiken és műanyagflaskákon, szóval semmiképpen se csüggedjen ha ezekre kattan a gyerek. Van még Aranyhaj és Minnie Mouse, de ezzel ki is fújt a híres rajzfilmfigurák repertoárja.
 
Amit viszont elképesztően bírtam az új szettekben, hogy a Tesz Vesz város lakóit (illetve valami hasonlót) elevenítettek meg a textileken. Színesek, divatosak és még egyforma pólót is beszerezhet apának, fiúnak. A kérdés csak annyi: szívesen viselné-e gyermeke atyja a Gangnam Style-os felsőt?! Utóbbiért 3490 forintot kell kicsengetni, amit egy kicsit túlzásnak vélek.
 
Egy alap tavaszi szettet körülbelül 3000 forintból ki lehet hozni, egy nagyon menőt pedig 8000 forintból.
 
Tartóstesztben a H&M cuccai is jól teljesítenek, a legtöbb darab gond nélkül kiszolgál két gyereket, de nem ritka az olyan sem, amit még egy harmadik, de akár negyedik is meg tud örökölni - ezek azért persze többnyire a drágább darabok.
 
Oszd meg másokkal is!
Mustra