SZÜLŐSÉG

Nyúlfagyasztás húsvétra

2013. március 31., vasárnap 09:45

Ha már unjuk a kerti tojáskeresést húsvétkor, keressünk egy érdekesebb társasjátékot ajándékba. De melyiket? Tesztgyerekekkel ennek jártunk utána.

Mölkky, 11900 forint

Először is kedvenc kerti játékunk lett a Mölkky: a finn dobójátékkal több generációt is tesztelhetünk ünnepek alatt a kertben. Nálunk például a családban új rangsor épült fel az ügyesség és a stratégiai képesség keveréke szerint - a gyerekeim szeme láttára. A  Pétanque-játék mintájára kell célozni: a dobófával 12 számmal ellátott fadarabot eltalálni.

A játék során a stratégia mellett a kézügyesség is fejlődhet. Ha már kézügyesség: az ára miatt megpróbáltjuk otthon is kifaragni fejszével, hisz a Wikipédián kirándulás közben készített képet is találhatunk, de az eredeti szabályos fával sokkal pontosabb a játék.

Értékelés: 5/5

SmiteScattles


Ki nevet a végén, 7190 forint

Kipróbáltuk gyerekekkel a Mölkki-nek az Angry Birds-ös Ki nevet a végén-változatát is: ez 6 év feletti gyerekeknek kevésbé jött be. Pontosabban a 8 és 10 éves fiúknak csak az Angry Birds-ös figurák miatt tetszett, de mivel itt inkább a szerencsefaktor nagyobb (mert elgurulhat a malacfej), és kevésbé lehet taktikázni, nem szögezte őket a kertbe. Aminek viszont nagyon örültünk: a hároméves Gréta is megtanulta a játék szabályait, vagyis hogy nem kell lelépni a gyilkos madárral, hogy babázzon vele, hanem meg kell célozni a madárral a cuki malacot a bepontozott műanyag szőnyegen. Ügyesen játszott vele.

Értékelés: 3/5

27852 orig


Qwirkle, 7490 forint

A scrabble és dominó mellett a römi és póker elemeit ötvöző logikai játék mindig remek választás: 2011-ben az év játékának választották Németországban, nálunk a nyolcéves Bálintnak lett a kedvence. Szín vagy alakzat alapján kell hatos sorokat kialakítani. A lerakott elemek kiegészítéséért, illetve a kialakított sorokért pontokat kapnak a  játékosok, minden folytatott sorozatban lévõ elemért egyet. Ha sikerül Qwirkle-t létrehoznunk, akkor azért dupla pontot kapunk.

Színes, könnyed, ugyanakkor egyszerűnek tűnő játék, mégis folyamatos  taktikai fegyelmet követel. Logikus, kiszámítható, a gyerekek mindig fel tudják mérni, mit érdemes tenniük. A legfontosabb szempont, hogy nagy  teret hagyjunk neki: az első játékot félbe kellett szakítani, mert nem  fértünk el az asztalon, aztán rendesen behálóztuk a nappalit. A készítők megadták a módját, szándékosan nem 20 perces a játék, és ez teszi igazán jó esti játékká.

Értékelés: 5/5

hun qwirkle boxtop


A kristályok varázslatos világa, 3390 forint

A játék címe persze feladja a labdát, és amúgy is ki akartunk próbálni egy kísérletező játékot is, pláne egy zúzmarás nyuszisat a hólepte húsvétkor. De a kivitelezés kevésbé sikerült. A 10 éves Dodó nagyon örült a tartozékoknak: a védőszemüvegnek, gumikesztyűnek, felvette, majd félelmetes hangon kiabálta, hogy "én vagyok az őrült tudós". Meg is csinálta rendben a kísérletet: kikeverte az oldatot (kálium-dihidrogén-ortofoszfát), beleállította a lakmuszpapírállatkákat (nyuszikát és pingvint), amik felszívták, és pár óra múlva valóban kikristályosodott a hasuk, de mivel nem tudott olyan hamar megszilárdulni, ahogy a papír bírta volna, a papírpingvin például csúnyán szétnyeklett. Húsvétra maximum a nyúl miatt ajánljuk.

Értékelés: 2/5

5645565

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta