Készítsen csibét húsvétra!

Akár egy kezdő háziasszony is könnyedén meg tudja csinálni ezt a csibét, de az is tényleg nekiállhat, akinek semmi kézügyessége nincsen. A hozzávalókon kívül semmi másra nincs szüksége, mint 10 percre, meg arra a másik 15-re, amíg a tojás megfő. Az íze hasonlít a kaszinótojáséra, csak ez sokkal krémesebb, és persze teljesen egészséges étel.

Vendégvárónak is klassz kaja, de a gyerekek egyszerűen megőrülnek érte. Érdemes kipróbálni, ha nem jó evő a gyereke, tuti siker!

Amire szüksége lesz

  • legalább L-es méretű tojás
  • tejföl
  • mustár
  • mazsola
  • jó vastag sárgarépa
  • só, merészebbeknek esetleg egy kis őrölt bors is

Így készítse el

Először is számolja ki, hogy hány tojásra lesz szüksége, mert arra számítania kell, hogy egy csibe töltelékhez legalább két tojás sárgáját kell felhasználnia. Ezt a mennyiséget főzze keményre, várja meg míg langyosra hűlnek, majd pucolja meg őket.

Ezután válassza külön azokat, amelyeket szépen, simán meg tudott pucolni, ezekből lesz a csibék teste. A többiből vegye ki a tojássárgát és tegye egy keverőtálba, a fehérjéket meg nagyon kicsire aprítsa fel. A félretett, szép tojások aljából vágjon le egy-egy vékony karikát, hogy majd egyenesen és biztonságosan tudjon állni a répa-lábakon a kiscsibe.

Ezután jön a láb

Vágjon le egy körülbelül 0,5 centis szeletet a sárgarépából, pucolja meg, és vagdossa be az egyik oldalán cikkcakkosra, úgy, ahogyan a képgalériában mutatjuk.

A kis darabokat se kapja be, amiket kivágott a lábból, mert ezekből lesz a csibék csőre. Ezután egy kicsit rakja félre a kész répatalpakat, amíg elkészül a test.

Most jöhet a test

Vágja le az ép tojások tetejét egy éles késsel, majd óvatosan kikanalazza ki a sárgájukat, hogy ne repedjen szét a csibe "teste”.

A tojások sárgáját törje össze egy villával (a félrerakott sárgákkal együtt), és keverjen bele annyi tejfölt és mustárt, hogy krémes legyen, de ne túlságosan, mert akkor nem fogja tudni megformázni a csibe fejét. Én 3 tojássárgájához csak két teáskanálnyi tejfölt és egy teáskanálnyi mustárt tettem. Ezután ízesítse sóval, esetleg borssal.

Tipp: az előzőleg kicsire aprított fehérjét is keverje a masszába, így az sem fog kárba veszni.

Alakul a csibe

Amikor kész az alap, töltse bele egy kanállal a fehérjékbe jó púposan. Vágjon tetszőleges méretű szemeket mazsolából és finoman nyomkodja bele a sárga masszába. És most jön a félretett sárgarépadarab, ebből lesz a csibe csőre.

Állítsa rá a megtöltött csirkét a répalábra és tegye a tetejére a tojásfehérjekalapot.

Tipp: Ha egy kis lyukat vág a kalap aljába, könnyebben megáll a sárgáján.

Sok sikert, és jó étvágyat!

Oszd meg másokkal is!
Mustra