SZÜLŐSÉG

Visszavonták a szülők az erkölcstanáros javaslatot

2013. február 21., csütörtök 10:56

Visszavonta nagy derültséget keltő javaslatát a Magyar Szülők Országos Egyesülete. Az erkölcstanárok milyenségéről szóló útmutatáson egy napig röhögött az ország, a poénra pedig az tette fel a koronát, amikor Kálmán Olga ATV-s interjújában az egyesület elnöke először ugyan tagadta, majd beismerte, hogy elvált, és utalt arra, hogy ő is nézett már szexfilmet. A javaslattól több más szülőszervezet is azonnal elhatárolódott.

stockfresh 2339735 strict-look sizeM

A kínos interjú végén Keszel Sándor viszont egy huszárvágással elismerte a hibát, és közölte, hogy elhibázott volt a javaslat, így azt "visszaszívják". Magyarázatként még annyit tett hozzá, hogy a a feddhetetlenséget igazoló kérdőív - amelynek alapján eldöntenék, melyik pedagógus alkalmas az erkölcstan oktatására - a pedagógusokat védené meg az esetleges szülői kifogásoktól, támadásoktól.

Keszei Sándor azt is mondta: az  erkölcstan oktatása különleges dolog a magyar közoktatásban, "az első generációt most építjük föl, és se a rendelet nem jó, se a kerettanterv nem jó arra, hogy ez hiteles legyen". Ezzel a kijelentésével viszont csak egyetérteni tudunk.

Az MSZOE javaslata ez volt:

 • "Erkölcstan tantárgy oktatására csak magas hivatástudattal rendelkező fedhetetlen életmódot folytató pedagógusokat lehet alkalmazni.
 • Olyanokat, akik példás családi életet élnek, pl. nem lehetnek elvált személyek, nem élhetnek élettársi kapcsolatban és legalább egy házasságban született gyermeket nevelnek (vagy örökbe fogadtak).
 • Az erkölcstan tantárgyat tanító pedagógus csak az lehet, akinek nincsenek káros szenvedélyei, nem dohányzik, nem alkoholizál, aki mentes a szexuális aberrációktól, otthonukban sem néznek sexfilmeket.
 • Az általános iskolákban erkölcstan tantárgyat oktató pedagógus életviteléről alapos környezettanulmányt kell készíteni. Nem elég a módszertani és elméleti felkészültség és a gyorstalpaló továbbképzési tanfolyamok elvégzése."

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2013.02.22 11:41:51HgGina

  Szerintem meg, aki a feddhetetlent 1 d-vel írja, ne akarjon mást megítélni erkölcstan vonalon.

 • 2013.02.22 11:42:59HgGina

  Imádom a hülye képmutató szülőket. Ki lehet röhögni őket akármikor.

 • 2013.02.23 02:44:40little troll

  Nem kéne valamit bevezetni, hogy ki lehessen szülő? :D

 • 2013.02.24 22:22:15ÉkaRéka

  Ú-risten!
  Na ezt még nem hallottam,csúcs:)
  Sztem ilyen tanár nincs.

 • 2013.02.25 08:24:24Nyuszko

  Persze, aki elvált az már nyílván erkölcstelen...Pff..Az inkább erkölcsös, aki házasságban él és mondjuk üti-vágja a feleségét...

 • 2013.02.25 09:55:14Konyvtaroslany

  Ööö, csak találgatok, de mi van akkor, ha a szülők csak annyira gondolták komolyan, hogy a saját fegyverüket fordítják szembe Hoffman Rózsával? Mi van akkor, ha SZÁNDÉKOSAN estek át a ló túloldalára és ezt az egészet szatírikusan kéne felfognunk?

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta