Videós segédletek farsangi arcfestéshez

Anya tigris akarok lenni! Nem is, inkább királylány! Vakond! Az ember csak kapkodja a fejét, és arra gondol, vajon hogyan fog a farsangi buli előtt két nappal tigris, királylány vagy épp vakond jelmezt varrni, vagy hol tud kapni a megfelelő méretben - mert persze annyiszor változott a koncepció, hogy az otthoni megvalósítást el kell felejteni - hisz már egy csomó helyen hiánycikk, vagy méregdrága.

89530164

Ha a jelmez megvan, akkor sem lehet fellélegezni, mert nem elég pöttyöket ragasztani egy sárga kezeslábasra, a tigris attól lesz tigris, hogy fenyegetően néz.

Aki nem szereti a videós anyagokat, annak érdemes a Snapguide nevű oldalon keresgélnie, itt ugyanis képekkel van illusztrálva az alkotási folyamat.

Szerencsére a YouTube-on nem csak a füstös szem titkaira derül fény, tele van tutorialokkal, azaz olyan videókkal, melyek megmutatják, hogyan válhat a gyerek tigrissé, cicává, vagy épp Nofertitivé.

Persze ehhez kellenek az arcfestő cuccok is, amiből szerencsére elég széles a kínálat, az olcsótól a bio aranyárúig lehet vásárolni ceruzákat, krémeket és szetteket.

Egyes gyártók csak bizonyos jelmezhez kínálnak szettet( kínai, kalóz, bohóc vagy szörny), míg mások 6-10 darabos ceruzakészletet kínálnak, jellemzően 500-850 forintos áron, de 9820 forintért bio készletet is vehetünk.

Ezeket játékboltokban és nagyobb drogériákban lehet megkapni, de fodrászkellékesnél is felbukkanhatnak a vágyott tégelyek.

Ha Ön szívesen festené minimalista zsiráfosra a gyereket, kattintson a videóért.

A tigrisnek készülő gyerekek mamáit nem irigylem, ha már a jelmez megvan, akkor ezen a videón jól lekövethető hogyan válhat egy gyerek igazi tigrissé. Csak sárga, fekete és fehér szín kell hozzá.

Ha a gyerek panda akarna lenni,itt egy nagyon részletes és pontos videó, hogyan legyen az.

Bár a királylányokat nem kell feltétlenül kifesteni, biztos sok lány szívesen próbálná ki a csillogó arcot. Az itt látható smink elkészítéséhez csillámos arcfestő szükségeltetik, de ha ez nincs otthon, az arcfesték fölé kent csillogó testápoló is jó megoldás lehet.

A videók számát tekintve, úgy tűnik a kislányok szívesen válnak pillangóvá, amit nem is csodálunk. A smink itt látványos, ugyanakkor az elkészítése nem ördöngősség, és hamar megvan.

Hogy, a fiús szülők se maradjanak ki -  akik a Facebook falunk tanulsága szerint pókembernek, kalóznak, és Ben10-nek szeretnek öltözni - megmutatjuk, hogy lehet a legegyszerűbben kalóz a gyerek.

Bár a videón a szemtakaró festve van, de ezt anyagból is abszolválni lehet, igaz, akkor egy darabig csak fél szemére fog látni a gyerek.

Pókembernek lenni nem könnyű, de egy jókora ecset segítségével könnyen kivitelezhető az arcfestés. Érdemes legalább 5 percre nyugodtságra késztetni a gyermeket, különben Pókember helyett valami egészen más lesz belőle. Ehhez a sminkez piros, fehér és fekete arcfesték kell, a nagy lapos ecset pedig nagyban megkönnyíti a munkát, a hálóhoz viszont kicsi, vékony kell. Az alábbi videó igen praktikus útmutató, mert az arc egyik fele Pókember, a másik oldal pedig ellenfele Venom, így bármelyiket is választanák, csak terjesszék ki a mintát az egész arcra.

Ha valaki nem tudná, a Ben10 egy, a Cartoon Networkon futó sorozatok közül, és igen népszerű farsangi karakter. A történet központjában a tízéves Ben Tennyson áll, aki nyári vakációja közben ráakad az omnitrixre. Ennek segítségével különböző idegenekké tud átváltozni és így válik belőle egy „igazi hős” - írja a sorozatról a Wikipedia.

Fontos, hogy a buli után rendesen letakarítsuk a gyerekről a festéket, és ez néha nem is olyan egyszerű, mivel léteznek igen tartós példányok is. A bőrbarát megoldás az ét- vagy olivaolajos letörölgetés, de a kókuszolaj vagy a shea vaj is jó hatással szedi le az arcfestéket. Ha ezek nincsenek otthon, az arclemosó, a szemfestéklemosó vagy a gyenge sampon is lehozza a festéket.

Oszd meg másokkal is!
Mustra