SZÜLŐSÉG

Terhesnapló: permanens másnap buli és pálinka nélkül

2013. február 12., kedd 10:10

Érdekes, hogy mennyire változik az ember ízlése a nevekkel kapcsolatban: gyerekkoromban azzal mentem anyám agyára, hogy az utcáról felszedett macskákat Dzsesszikának meg Dzsennifernek neveztem el, sőt, a fészekből kiesett madárfiókának is képes voltam az Ariel nevet adni. Aztán amikor az első gyerekkel teherbe estem, már hideg rázott az ezekhez, illetve a Vanesszához, Cintiához hasonló csicsás nevektől.

2000 környékén egyébként még nem volt akkora divat az ősmagyar név, úgyhogy egyértelmű volt, hogy ilyet kapnak a fiúk (a Bendegúzt és a Botondot), aztán szinte egy év alatt beindult a lavina, pillanatok alatt mindenki Csenge meg Réka lett, mire a harmadikat vártam, az utolsó hónapig nem volt egy épkézláb ötletem (Rozi lett végül, olyan is).

Ízlések és pofonok

Számomra viszont fontos, hogy a gyereknek még a születése előtt meglegyen a neve, így már a terhesség elején sokkal bensőségesebb a viszony, személyesebb az egész kapcsolat. Mivel még csak a 11. hétnél tartunk, még nem tudjuk, hogy mi a magzat neme, de már rögtön a terhesség megerősítése után, a nőgyógyásztól hazafelé bedobáltuk az ötleteinket. Amiket egyből kizárunk:

- Legggyakoribb keresztnevek. Így sajnos kapásból sok jó is kiesett egyből, mint például az Anna, Panna, Sára, Mátyás.

- Csicsás, szokatlan nevek. Értelemszerűen nem lesz Lüszi, Cipriána, Nikodémusz, Dzsesszika.

- Divatnevek. Elég nagy mostanában az átfedés a gyakori és a divatnevek között, én ezalatt azokat a neveket értem, amik mostanában futottak be: Kíra, Míra, Amira, Noel, stb.

- Vicces nevek. Szerencsére gyerekem apjának vezetékneve nem ad lehetőséget a rossz poénra (így nem lesz Élő Flóra, Cserepes Virág vagy Kasza Blanka), de tartózkodunk az olyan nevektől is, mint a Málna, Szederke, Hófehérke is.

Ezen felül a ritka neveket, a csúfolható neveket és a becézhető neveket is kizártuk (szeretnénk, ha mindenki úgy szólítaná, ahogyan anyakönyvezve van), úgyhogy mostanra a kör eléggé leszűkült, de legalább van egy olyan lánynevünk, ami ugyan nem szép, de remekül hangzik az "Anyád úristenit, mit csináltál már megint" kontextusban.

A 11. hét

Lassan betöltöm a 12. hetet, de már most sokkal jobb a közérzetem, mint korábban (amikor még Leokádiának hívtam a magzatot). Az biztos, hogy ha tíz évvel ezelőtt azt mondja nekem valaki, hogy terhesnek lenni olyan, mint egy átpálinkázott szülinapi buli után a másnap - heteken át, azt kiröhögöm, pedig erre a megfogalmazásra jutottam a napokban - csak ebben az esetben se buli, se pálinka, és az alvás sem segít.

Amin meglepődtem, hogy a hasam már most látványos változáson ment keresztül, persze, tisztában vagyok azzal, hogy ez még csak a méh tágulása, de már be kellett vásárolnom új nadrágokból is, hogy tudjak hová terjeszkedni. Megnövekedett melleim mérete pedig már most gondot okoz az öltözködésben. A hét bókja egyébként a tízéves lányomé, hogy azt mondja nekem a fürdőszobában: "Én is olyan óriási, hasig érő melleket szeretnék majd, mint amilyen neked van." Hát igen, van abban némi báj, amikor egy dekoltázs kihangsúlyozásához lassan nem egy kivágott felső, hanem egy térdig érő szoknya kell.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2013.02.12 12:27:55whale

  "Avril35

  A Myra tetszetős, ha Májrának ejtenék...dehát Mo-n nem így ejtik. A Mira már nem tetszik."

  Hihihi. Úgy látom cicus van bajod, elég...:DDD

 • 2013.02.12 12:30:20Avril35

  :))Ari vagy köszi.
  Ham, nincs túl sok az igaz. De olyan cuki gyereknevek vannak, és tényleg olyan kis édesek amikor aprók.

 • 2013.02.12 12:38:01Peetee

  Ufók blogja:

  Nagy a különbség mások fikázása és a kizárható nevekből listát készítve VÉLEMÉNYT ALKOTNI.
  A Te kommented vége a fikázás, a cikk az író véleményét tükrözi.
  Ő nem adná ezt a nevet a gyermekének, függetlenül ,hogy más éppen ettől boldog.

  Ha a kákán is csomót keresnél, inkább menj le az edzőterembe 1 kicsit, ott kell levezetni a fölös' feszkót!

 • 2013.02.12 12:45:21Nilüfer

  Nefi, itten téged nem ismernek:DDDD

 • 2013.02.12 12:56:01dieter1

  Jó téma: mindenki ért hozzá, mindenkinek van véleménye, tapasztalata, hasfájása, jönnek a hozzászólások, csatlakozom én is :-D
  Vitaanyagnak néhány szempontunk, konkrétumok nélkül:
  - Minden gyerekünk csak egy keresztnevet kapott, mert egyikünk sem szereti a saját második nevét. Én gyerekkoromban nem is tudtam róla, sokkolt, amikor megtudtam 14 évesen (a személyi igazolvány készítése kapcsán).
  - Minden lányunknak a neve a-ra végzôdik. Van a rokonságban Ildikó, akit Olaszországban a névsor alapján férfiakkal akartak egy szobába rakni a neve miatt, ilyen névvel biztosan férfi :-)
  - Kikértük a család véleményét is, legalábbis vétójog szintjén. Maradt így is elég, és el lehetett kerülni a túlzásokat és sértôdéseket egyaránt.

  Ami a csúfolást illeti: ez egyszerüen elkerülhetetlen, ha valakit csúfolni akarnak, akkor fognak is. Ha a nevén nem találnak fogást, akkor ragasztanak rá csúfnevet.

 • 2013.02.12 12:59:18Hurrá Torpedó

  @Los Alamuszi: Blanka becézése Blani. Nem olyan nehéz ez. Nincs olyan név amit ne lehetne becézni. üdv: Jocccccccó :)

 • 2013.02.12 12:59:56Agent Midnite Cooper

  Csókolom, itten lehet válogatni-e!

  [link]

 • 2013.02.12 13:03:17fagzal

  ...amiről eszembe jut, hogy:
  [link]

  "According to the multiverse guide, this is a universe where other people's kids are actually interesting to you."

 • 2013.02.12 13:03:57Avril35

  Jujj ez a Blani...a nyelvem kitörik. Inkább nem kéne becézni. Rövid név. Blanka.
  A két keresztnév az jó dolog, ha rosszat adtak valakinek, és gyűlölte, attól, még lehet a gyereknek mást választani.

 • 2013.02.12 13:05:30Avril35

  Hallottam már a Sára- baromi felkapott név lett - Sasa-nak becézni...könyörgöm miért?!
  Sára- Sasa...:-O

 • 2013.02.12 13:09:39MINE

  A lányom neve az apja kívánsága volt. Ha lesz tesó, én választok nevet, és csak olyat vagyok hajlandó, amit külföldön is ki tudnak tisztességesen ejteni. Ergo, nem lesz hosszú magánhangzó és kettős mássalhangzó benne.
  De nekem is az a véleményem, hogy nem létezik olyan név, amit ha valaki akar, akkor ne tudna becézni, vagy éppen csúfolni.
  Amúgy engem is édekelne, mennyivel másképp éled meg a sokadik gyereket. Mennyit változtak pl. a vizsgálatok, ilyesmi. További örömöket és várom a folytatást!

 • 2013.02.12 13:13:03Mrs. Négerhergelő

  Mindenki olyan nevet ad a gyermekének, amilyet akar ! A Vanesszák szülei meg ne bántódjanak meg, ha kiröhögik őket, nem tetszhet mindenkinek minden egyformán.
  Van akinek a Géza, v. az Imre a gáz, van akinek az Odett, Ünő, v. Natasa...ennyi

 • 2013.02.12 13:27:16Hurrá Torpedó

  @Avril35:
  Ha a Blanin kitörik, akkor a Blankán is kitörik a nyelved. Tehát tökmindegy, hogy becézik e vagy sem :)
  Becézni meg nem feltétlenül rövidítésből szoktak. A becézett név sokkal belsőségesebb kapcsolatot sejtet, gyerekesebb, játékosabb. Én gyerekként utálnám ha 5 évesen Lászlóznának, pláne ha Laci is lehetnék.

 • 2013.02.12 13:41:29plüss_Teknős

  Az első lány nevéhez Apa ragaszkodott, cserébe a másodiknak én választhattam nevet. A -ka, -ke végű, becézettnek látszó nevek nálunk sem játszottak, ahogy a dupla keresztnév sem (pedig nagy divat, szinte minden ismerősnek két keresztnevű a gyereke).
  Amitől nekem felállt a hátamon a szőr, az az, mikor megmondtuk, hogy mi lesz a gyerek neve, és kapásból jött a válasz, hogy "...egy ismerősömet is így hívják és az ilyen meg olyan kretén." Kit érdekel?
  A lényeg szerintem, hogy olyan neve legyen a gyereknek, ami akkor is vállalható, ha fodrász lesz vagy bolti eladó, és akkor is, ha sztárügyvéd vagy felkapott orvos.

 • 2013.02.12 13:51:35Avril35

  De a sok becézéssel eltűnik a valódi neved!!
  Miért baj a László egy gyereknél?
  És ha egy felnőttnek Izabella a neve, miért kell Izzinek szólítani? Pláne engedély nélkül...Gyűlöletes dolog. Azért mert egy amcsi sorozatban látta?!
  A gyereket lehet simán drágámnak szólítani. És akkor megmaradhat a László...:)))

 • 2013.02.12 13:58:31Avril35

  Na, de Lacika, ha nem rakod el rögtön a játékaidat, Lászlónak foglak hívni :DDD

 • 2013.02.12 14:04:03Lucusmanó

  Nekem a második lányom Blanka, vagy így hívjuk, vagy Blankus, vagy pedig Hugi. Vagy éppen Pötimöti. De ez már más lap.... :-) És nem törik bele még a négyéves lánykám (nagytesó) nyelve sem...

 • 2013.02.12 14:06:38Lucusmanó

  Amúgy a férjemet a Gyöngyről csak azzal tudtam lebeszélni, hogy azt egy külföldi sem tudja majd kimondani, ne szívassunk itt kérem szépen senkit... :-D

 • 2013.02.12 14:20:51Eurydice

  A fiunk András lett, amit most kiválóan lehet Bandizni, Andrisozni etc, aztán ha felnőtt lesz egy András elég böcsületesen hangzik.
  Ha valaki megkérdezi, hogy miért pont, akkor megmondjuk, hogy a nagypapámat is így hívták. Ez általában elfogadható ok.
  Ha lesz lányunk, Mária lesz a neve. Mint a férjem nagyijának és az én nagymamámnak is. Egyik se divatos név, de nem nagyon érdekel.

 • 2013.02.12 15:14:10fidesz = népirtó csőcselék

  "Leokádia" - ez nagyon tetszett! :-)))

  Egyébként az ősmagyar nevek többségétől főleg azért kapok kiütést, mert ezen gyerekek szüleinek (érzésem szerint nagyon-)nagy részét inkább politikai, mint esztétikai szempontok vezérelték. Úgy értem: többségükben "mélymagyarok", ezért kötelességüknek érezték, hogy minél "ősmagyarabb hangzású" neve legyen a kölöknek...
  (érdekes, hogy ezen körökben pl. az Árpád mintha nem lenne túl népszerű :D)
  A fentieket az ismerettségi körömre alapozom, szóval tévedés joga fenntartva!

 • 2013.02.12 15:18:05fidesz = népirtó csőcselék

  @Avril35: becézés... Hmmm... Boldogult fiatalkoromban volt egy velem egykorú kolléganőm, akit Ilonának hívtak és borzasztóan gyűlölte, ha valaki Icának szólította. Emiatt a dolgozók többsége erős távolságtartással kezelte és mindenki Ilonának nevezte. És úgy emlékszem, nem én voltam az egyetlen, aki kifejezetten rosszul érezte magát, ha vele kellett beszélni valamiért.
  (középsuliban még az ofő is Ica néni volt :-) )

 • 2013.02.12 15:42:40R2D2 & C3PO

  Ó, a mienk tetszene neked. ;-D

 • 2013.02.12 15:45:13Avril35

  Mélymagyar nevek?
  Nekem az Árpád is az. Viszolygok tőle. Mások az én amcsi név ötleteimtől. Kinek a pap, kinek a papné. De egyetértek Fidesz-szel :))) Mintha ez egy verseny lenne, ki ad magyarabb nevet, Ond, Kond, Tas, Huba, Töhötöm...

 • 2013.02.12 15:50:49fidesz = népirtó csőcselék

  @Avril35: az Árpád régebben is "divatos" volt. És ugye az ősmagyarok vezérét is így hívták... na ezért érdekes, hogy ezek a nagyonmagyar családok mellőzik. :-)
  (egyébként meg ha még nem láttad, nézd meg a Magyar Vándort! ;-) )

 • 2013.02.12 15:55:35dieter1

  "...a Gyöngyről csak azzal tudtam lebeszélni, hogy azt egy külföldi sem tudja majd kimondani..."
  Ezt a szempontot elfelejtettem említeni. Az elsô gyereknek még van kettôs betű a nevében, de van nemzetközi megfelelôje. A többiében már nincs, és mindegyik legalábbis kimondható :-)

  "A gyereket lehet simán drágámnak szólítani." Jogos, és még számos más kedveskedô megszólítást is lehet használni, náluk is voltak ilyenek. De bocsánat, errôl egy nagyon ideillô vicc jutott eszembe - ha valakit zavar a viccelôdés, ki lehet moderáltatni :-)
  Egy vállalat vezetője egy nap új alkalmazottat vesz fel.
  - Mi a neve? - kérdezi a jelentkezőtől.
  - János - válaszol a férfi. A főnök arca elborul:
  - Nézze, nem tudom, eddig milyen szedett-vedett helyen dolgozott, de nálunk senkit nem szólítanak a keresztnevén. Ez csak fölösleges bizalmaskodáshoz vezetne, ami tudvalevőleg a tekintély rombolását eredményezi. Alkalmazottaimat kizárólag a vezetéknevükön szólítom - Kovács, Kiss, Tóth - csak a vezetéknév, érti, ugye? Magának én Nagy igazgató úr vagyok. Semmi haverkodás, és akkor minden rendben lesz. Akkor kezdjük még egyszer. Mi a teljes neve?
  A jelentkező sóhajt, majd kiböki:
  - Drágám. A nevem Drágám János.
  - Oké, János, akkor beszéljünk az anyagiakról...

 • 2013.02.12 16:19:43shitgun

  Az én kölköm vezetéknév + Mór Zajgon lesz, punktum. Ha lány, az anyja választhat. Fosom le, hogy ki hogy becézi, majd elintézi két pofonnal.

 • 2013.02.12 16:36:03Avril35

  Egy ismerősöm fia is Mór!! Móricka a beceneve- halál komoly senki ne röhögjön...
  Szegényt egyfolytában csesztetik a suliban...
  Ők is nagy magyarkodók, csak amíg ki nem mondja a fiúcska vezetéknevét akkor nem tudják sokan merre is az arra :D

 • 2013.02.12 16:41:09shitgun

  Mivel a Mór a Móricból rövidült, nem nagy csoda, ha Mórickának becézik. nekem egyébként szimplán Jókai Mór miatt fixálódott ez a név, ragaszkodom hozzá. Nem értem, miért kapcsolódik a magyarkodás a Mórhoz. A Zajgon a vezetéknévhez passzol gyönyörűen, amit nyilván nem írok ide. Elegáns, úri összeállítás, és jópofán lehet becézni.

 • 2013.02.12 16:41:58Avril35

  én kicsinek sem szerettem ha becéznek. ha becézik az Izabellát..Nem vagyok Bella!
  Nem vagyok Iza. Sem Izzi, pláne nem Ízi jó hogy nem már Ízi rájder...na szép is volna!

 • 2013.02.12 16:43:02Avril35

  Úri név ez így van, ők is azt akarták ezzel hangsúlyozni, 2. neve is valami hasonló.

 • 2013.02.12 17:27:43bungics

  Én névválasztásnál nem a pici gyereket láttam magam előtt, hanem megpróbáltam elképzelni egy felnőtt embert. Sőt, elképzeltem egy atomfizikust és egy szobafestőt, és olyan nevet választottunk, ami mindkettőnek megfelel. :)
  Ezért nem tetszenek soha az ilyen tünci-münci nevek, és mosolygok magamban egy kétméteres nagydarab Gergő láttán vagy egy kajakos, nagydarab Napsugáron.

 • 2013.02.12 17:28:15Rébusz

  Hát ez a sorozat nem akar érdekesebb lenni. Egy a több ezer terhesblog között, én azt is nagy vakmerőségnek tartom, ha valaki egyáltalán ilyet kezd el írni, de inkább nem ecsetelem miért. A névválasztásról nekem is az a véleményem, hogy ízlés dolga. A gyerekek pedig szeretik, ha becézgetik őket, már egészen csecsemőkorukban feltűnik nekik, hogy a becézgetés mögött szeretet és kedvesség van, de elsősorban, hogy máshogy hangsúlyoz az ember, kedvesebben. A szerelmesek is becézik egymást. És pont egy gyereket nem becézgetni???

 • 2013.02.12 17:35:21Nyuszko

  Minden ember csak egy ideig gyerek. Utána felnőtt lesz, és mint tudjuk: nomen est omen. Nem árt olyan nevet adni, amit felnőttként is képes lesz frusztráltság nélkül viselni. Ezért szimpatizálok az olyan nevekkel, mint pl a Júlia (gyerekként lehet Julcsi, kamaszként Juli, felnőttként pedig Júlia). Fiúknál a Péter vagy a Pál, (Peti, Petya, Pali, Palcsi). Felnőttként is lehet becézni, gyerekként is lehet a "komoly" verzióját viselni..

 • 2013.02.12 17:37:41Nyuszko

  A Zajgon néven megakadt a szemem. Sehol sem szerepel utónévként a gugli szerint, de annyit láttam, hogy egy kis település Erdélyben.

 • 2013.02.12 17:41:24Prendergast

  "- Minden lányunknak a neve a-ra végzôdik. Van a rokonságban Ildikó, akit Olaszországban a névsor alapján férfiakkal akartak egy szobába rakni a neve miatt, ilyen névvel biztosan férfi :-)"

  Az olaszokat én nem tartanám fontos tényezőnek a névválasztás szempontjából. Amúgy meg a Luca vagy az Andrea is megkavarná őket...

 • 2013.02.12 17:52:17Avril35

  Hat akkor en kivételes gyerek voltam. Mert utaltam.

 • 2013.02.12 19:28:08cöcke

  Eurydice
  "A fiunk András lett...Egyik se divatos név, de nem nagyon érdekel."-ja pont annyira nem, hogy minden évben benne van a top 5 legnépszerűbb és leggyakoribb fiú nevekben, kb. minden 3. ismerősöm kisfia András

 • 2013.02.12 22:30:51Eurydice

  cöcke: pont a múltkor néztem meg a listát (összehasonlítva a jelenlegi lakhelyem statisztikáival) és akkor láttam, hogy a KSH adatai szerint az András a 25. helyen áll (bár asszem második névként valamivel gyakoribb), a Mária meg nincs rajt a százas listán :) - ami azért is érdekes, mert itt a Maria és a Marie vezet a lányoknál

  nálunk az ismerősi körben sincs egy kisgyerek se, aki András, ellenben tele vagyunk Bencével, Dáviddal, Dominikkal, Annával, Hannával, amik tényleg dobogósok

 • 2013.02.12 22:52:16zsocsa

  Ez a divatbol adhatunk kizárólag idióta magyar neveket....ez tényleg bántó és ha szarabb napom lett volna

 • 2013.02.12 23:26:13zsocsa

  Folyt.kov.akkor lehet kiakadok..szóval 3fiamnak igen magyar nevük van de tök normális nem szerepelt a kommentek fikazasaiban és eddig csak dicsérték őket...soha nem a divatra hajtottam, egyszerűen ezek tetszettek kb 18 éves korom óta..azóta meg eltelt két évtized.jobbikos sem lennék de még elvakult hagyományőrző sem. Szóval eddig kedveltem az irasaidat..eddig

 • 2013.02.13 06:23:14Turchi

  A múltkori poszt jobban tetszett. Persze lehetne hülye neveket gyűjteni, ami másoknak meg tetszik, de az se lényegtelen, hogy illik a vezetéknévhez.

 • 2013.02.13 08:45:55Annamarias

  Nagyon tetszett az írás:) el tudom fogadni h szubjektív, nem mindennel értek egyet de attól meg nagyon tetszik!! Igazán jó volt olvasni:))

 • 2013.02.13 08:53:58ARic

  Az a Zajgon véletlenül nem Zajzon v. Zágon akarna lenni?

 • 2013.02.13 09:09:08Fenimore

  Oké.... elveszett a tök hosszú kommentem, kösziiiii....

  Akkor csak röviden: én hálás vagyok, amiért a szüleim próbáltak elképzelni 30, 50 és 80 évesen is, így olyan nevet kaptam, ami normálisan becézhető, de még úgy is vállalható. Igaz, senki nem becézi a környezetemben, ami kicsit bánt... :)
  Ismerősöm, aki orvosnő, tipikus "kislánynévvel" rendelkezik, azt mondja, semmi nem olyan kemény, mint ezzel megbirkózni: a neve alapján nem veszik komolyan, sőt ő maga se keresne fel ilyen nevű orvost kapásból bizalommal. :)
  Másik ismerősömnek a szülei két cirkományos keresztnevet "költöttek" a családnevéhez, hogy ez micsoda extra, szegény lány végigszopta az életét vele, míg meg nem változtatta: csúfolták, gúnyolták, félreértették, elírták a hivatalos iratokon, és mindenhol téma volt, hogy neki miért ez a neve. Felvett egy hasonló hangzású, de egyszerűbb, közismertebb nevet.
  A gyerek nevét ne az alapján döntsük el, hogy hogy fog hangzani, mikor a babakocsiban gügyögő pici feje felett elrebegjük. Lesz ő még családapa is, ügyvédi diplomával, meg idős bácsi.

 • 2013.02.13 09:14:19Avril35

  A gyerekek gonoszak tudnak lenni, amikor a másikat csúfolják a neve miatt.
  Felnőttkorban ez annyit változik, hogy senki sem meri a másik szemébe mondani, a felnőttek már óvatosabbak. Direktbe senki nem megy neki a másiknak mert mondjuk Tihamérnak hívják.
  Én azt tapasztalom, hogy egyre több cirkományos két keresztnevű felnőtt ismerősöm botrányt rendezne, ha valaki nem mondaná vagy írná helyesen a nevét, és irtó büszke a nevére :)
  Egyik ismerősöm Emerencia Aurélia. Halál komoly...
  Neki ebből soha semmi baja nem lett, ez szerintem személyiség függő is ha valakit bánt a neve.
  A másik lányzó, az egyetemen cirka Kék-Vízy Tünemény volt a neve. Alig valamivel más. Jól fent hordta az orrát.

 • 2013.02.13 09:18:49Avril35

  Vicc: Apu, miért lett Kovács Gültem a nevem?
  Mert anyád a kórházban azt mondta, hogy legyen-gültem....:D

 • 2013.02.13 09:51:24kisr

  zsopicur: kb. 20 éve találtam ki két lánynevet, hogy majd úgy hívom a lányaimat. Ebből a Robertát néhány év alatt eldobtam. Eddig őriztem a nevet, 10 éve, amikor az akkor leendő férjemmel babavállalásról beszéltünk, elmondtam neki. Beleszeretett a névbe. Arról, hogy pár éve divat lett, nem tehetünk. Én tettem egy erőtlen kísérletet, hogy más lánynevet ajánlva elvessük a "divatnevet", de semmi olyan kifejezőt, kedveset, rövidet, külföldön is kiejthetőt, felnőttként is hordhatót nem találtunk, ami ennyire (vagy csak közelítően) tetszett volna. És én örülök, hogy az én Emmám pont olyan talpraesett, szeretetteljes, kedves, barátságos, intelligens, empatikus kislány, amilyennek 20 éve megálmodtam. És már nagyon örülök, hogy a férjem állhatatos volt. És nem érdekel más gyermekének a neve, mert az én kislányom tökéletes Emma.

 • 2013.02.13 11:29:25dokineni

  Ez most komoly??? ez a legnagyobb bajunk? hogy kinek, milyen nevek tetszenek, nem tetszenek? tiszta vicc, komolyan. Szubjektív kérdéskör, teljesen felesleges bárkit is meggyőzni, illetve - szerintem - akár posztolni is erről a témáról, ezerszer lerágott csont. Vannak hülye szülők, akik hülye neveket választanak - már csak az a kérdés, hogy mi számít hülye névnek? Mindenkinek más:)

 • 2013.02.13 12:00:43Avril35

  Miért ne lehetne róla kommentelni a nevekről? Egy életen viseljük. Nem lerágott csont. Persze hogy mindenkinek más tetszik de azért van cirka 100 név ami igen sok szülőnek tetszik. És ez a száz név hullámzik hol ez van benne, hol más nevek.
  Ez a fórum nem a bajokról szól, az is szubjektív, hogy kinek mit jelent a baj...

 • 2013.02.13 12:17:33phoboss

  Naná, hogy lehet kommentelni a nevekről, de meggyőzni úgysem fog senki senkit - ízlések és pofonok. De egymás véleményét el lehet fogadni, nem kell mindenkit lenézni, aki más kritériumok alapján választ nevet.
  Számomra pl. nagyon is fontos, hogy a gyerekem neve külföldön is vállalható legyen. Nekem is ilyen nevem van és emiatt külön örülök neki. Gyöngyi meg Csenge nevű ismerőseim szívtak állandóan a nevükkel Amerikában, senki sem tudta kiejteni, Franciaországban élő ismerősöm állandóan Madame Gyula XY-nak címezve kap leveleket. Az anyakönyvezett beceneveket sem kedvelem, szerintem fontos, hogy 30-50-70 évesen is vállalható neve legyen.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta