Vegyen a gyereknek platinacumit 18 millióért

A múlt hétvégén rendezték meg Liverpoolban az Egyesült Királyság egyik legnagyobb baba-mama témájú kiállítását, a UK Baby and Toddler Show-t. A több, mint 200 kiállítót felsorakoztató rendezvény biztosan nagyon érdekes, de a hírekbe mégis elsőként azzal került be, hogy itt állította ki a Russel and Case ékszerkészítő cég a tömör platinából készített cumiját, ami 54 ezer angol fontos (kb 18 millió 600 ezer forintos) árával elhódította a világ legdrágább cumija címet.

tk3s 15686322
Dave Thompson / Northfoto

Ez a némiképpen értelmetlen kiegészítő az átszámítva 85 ezer dolláros árcimkéjével ötször annyiba kerül, mint a korábbi rekorder, a 17 ezer dolláros, aranyból készült, gyémántokkal díszített korábbi csúcstartó. Az egy szilikon cumirészt vett körül fehérarannyal és 278 darab picike gyémánttal, vagyis elméletileg tulajdonképpen akár tényleg lehetett volna cuminak használni, bár a készítői ezt nem javasolták. Ennek némileg azért ellentmond az, hogy ezt a darabot személyre szabott kivitelben rendelhetjük, cserélhetjük a gyémántok színét, és belegravíroztathatjuk a gyerek nevét is.

A jelenlegi, tiszta platina darab viszont már semmit nem tartalmaz a nemesfémen kívül, súlya pedig 250 gramm. Kíváncsiságból lemértem, egy átlagos, pórgyerekeknek árult műanyag-szilion cumi 10 gramm.

A készítő ékszerészek büszkén mesélték el boldog-boldogtalannak, milyen remekül érzik magukat, amiért sikerült művészi szintre emelniük egy ilyen hétköznapi tárgyat, mint a cumi.

Ahogy a témában megjelent cikkeket olvasom, úgy látom, nem csak bennem merült fel a kérdés, hogy mindez tök jó, de mi értelme van? A gyereknek nem hinném, hogy praktikus, mivel 25-ször olyan nehéz, mint egy normál cumi, és az sem elvárható, hogy csak kesztyűben fogdossa. Dísztárgynak kicsit butuska, ráadásul, ahogy elvesszük mellőle az árcimkét, rögtön nem lesz nyilvánvaló, hogy egy közepes luxusautó árába kerül. Ha ékszerész lennék, azt hiszem, a boltomat sem ezzel díszíteném. Mondjuk, ahogy belegondolok, reklámfogásnak tulajdonképpen nagyon is ügyes.

tk3s 15686318
Dave Thompson / Northfoto
Oszd meg másokkal is!
Mustra