Direkt rémes ajándékot adni vicces?

Cseppet sem új Jimmy Kimmel videója, de megint rábukkantam, amikor a youtube-on keresgéltem - egészen mást. Aki nem hallott még róla, hogy az amerikaszerte meglehetősen nagy felháborodást kiváltó videóban miről van szó, annak most összefoglaljuk.

JimmyKimmel2

Jimmy Kimmel televíziós műsorvezető rendszeresen ad feladatokat a nézőinek, arra bíztatja őket, hogy hajtsák végre a megbízást, vegyék videóra, és a videót töltsék fel a youtubera, a Hey Jimmy Kimmel itt jön a feladat taggel ellátva. Volt már, hogy azt kérte, a Super Bowl döntő egy sorsdöntő pillanatában húzzák ki a tévét, apák napja környékén pedig azt, hogy mindenki spriccelje le az apját slaggal - ez utóbbit is érdemes megnézni, mert Jimmy Kimmel fia is megtette.

De természetesen nem ezek a megbízások verték ki a biztosítékot, hanem azok, ahol szülőket kért arra, hogy valamiféleképpen csapják be a gyereket, és vegyék videóra a reakciókat. Például az, ahol azt a feladatot adta, hogy karácsony előtt egy-két héttel a szülők adjanak oda egy ajándékot, azzal a szöveggel, hogy ezt most hamarabb ki lehet bontani - de az ajándék legyen rémes, valami teljesen használhatatlan, a gyereknek várhatóan nem tetsző dolog.

Meglepően szép számmal kapott videókat, többször megnéztem már, még a gyerekekkel együtt is, és egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy ez vicces, vagy gonosz dolog. A lányaim egyébként meglepő módon elég szórakoztatónak találták a karácsonyi ajándékos beugratást - naná, nem velük történt! -, viszont határozottan kiakadtak, az "I ate all your Halloween candy" feladaton, amikor a szülők azzal csapták be a gyerekeiket, hogy azt mondták nekik, hogy annyira éhesek voltak, hogy sajnos megették az összes, halloweenkor gyűjtött édességet. Ez utóbbit a nagyobb lányom határozottan  gonosznak tartotta, szerinte ez sokkal rosszabb, mint az ajándékos.

Ahogy elnéztem egyébként ezt az ajándékozós videót, néhány gyerek reakciója azért elég megdöbbentő. Mondjuk az üvöltve, káromkodva a szüleire támadó srácot például nem tudtam szívből sajnálni. Nézzék meg a videót, és mondják el, mit gondolnak Jimmy Kimmelről? Vicces vagy gonosz? Megtennék a gyerekükkel, vagy sem? Nem árulok zsákbamacskát, én puha vagyok, sosem tenném meg, de azért érzek egy kis elismerést azok iránt, akik bevállalták.

Oszd meg másokkal is!
Mustra