SZÜLŐSÉG

Direkt rémes ajándékot adni vicces?

2012. december 17., hétfő 23:00

Cseppet sem új Jimmy Kimmel videója, de megint rábukkantam, amikor a youtube-on keresgéltem - egészen mást. Aki nem hallott még róla, hogy az amerikaszerte meglehetősen nagy felháborodást kiváltó videóban miről van szó, annak most összefoglaljuk.

JimmyKimmel2

Jimmy Kimmel televíziós műsorvezető rendszeresen ad feladatokat a nézőinek, arra bíztatja őket, hogy hajtsák végre a megbízást, vegyék videóra, és a videót töltsék fel a youtubera, a Hey Jimmy Kimmel itt jön a feladat taggel ellátva. Volt már, hogy azt kérte, a Super Bowl döntő egy sorsdöntő pillanatában húzzák ki a tévét, apák napja környékén pedig azt, hogy mindenki spriccelje le az apját slaggal - ez utóbbit is érdemes megnézni, mert Jimmy Kimmel fia is megtette.

De természetesen nem ezek a megbízások verték ki a biztosítékot, hanem azok, ahol szülőket kért arra, hogy valamiféleképpen csapják be a gyereket, és vegyék videóra a reakciókat. Például az, ahol azt a feladatot adta, hogy karácsony előtt egy-két héttel a szülők adjanak oda egy ajándékot, azzal a szöveggel, hogy ezt most hamarabb ki lehet bontani - de az ajándék legyen rémes, valami teljesen használhatatlan, a gyereknek várhatóan nem tetsző dolog.

Meglepően szép számmal kapott videókat, többször megnéztem már, még a gyerekekkel együtt is, és egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy ez vicces, vagy gonosz dolog. A lányaim egyébként meglepő módon elég szórakoztatónak találták a karácsonyi ajándékos beugratást - naná, nem velük történt! -, viszont határozottan kiakadtak, az "I ate all your Halloween candy" feladaton, amikor a szülők azzal csapták be a gyerekeiket, hogy azt mondták nekik, hogy annyira éhesek voltak, hogy sajnos megették az összes, halloweenkor gyűjtött édességet. Ez utóbbit a nagyobb lányom határozottan  gonosznak tartotta, szerinte ez sokkal rosszabb, mint az ajándékos.

Ahogy elnéztem egyébként ezt az ajándékozós videót, néhány gyerek reakciója azért elég megdöbbentő. Mondjuk az üvöltve, káromkodva a szüleire támadó srácot például nem tudtam szívből sajnálni. Nézzék meg a videót, és mondják el, mit gondolnak Jimmy Kimmelről? Vicces vagy gonosz? Megtennék a gyerekükkel, vagy sem? Nem árulok zsákbamacskát, én puha vagyok, sosem tenném meg, de azért érzek egy kis elismerést azok iránt, akik bevállalták.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.12.17 23:25:38Csacsis

  Ez egy beteg ország beteg műsorának agyszüleménye amit beteg szülők meg is valósítanak. Aztán csodálkoznak az iskolai vérengzéseken, amikor kiskorban nem az együttérzést hanem a "qvára átb@szt*lak"-ot tanítják. Nagyon veszélyes játék ez. Amúgy poén lenne, ha felnőttekkel csinálnák ugyan ezt, mert nekik már valszek nem hat ki annyira a személyiségfejlődésükre. De így ez... hát meg is érdemlik ha mindent szabad. MErt akkor mindent szabad...

 • 2012.12.17 23:43:39Thresher

  Nem nézel te kicsit túl sok filmet? Vagy csak szimplán kicsit erős a fantáziád? Mert párhuzamot vonni egy banán meg egy vérengzés között kicsit erős...

  Meg ugye nyilván nem kapták meg az igazi ajándékokat és felejtettél el az egészet a bús picsába...

 • 2012.12.18 00:02:38Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.

  hehehe mekkora poenok
  habar a nevelessel gondok vannak

 • 2012.12.18 00:49:06ki vagyok találva

  Nyilván elmondja a szülő utánam hogy vicc, szóval a gyereknek mi baja lenne?
  Nem mellesleg engem még úgy tanítottak a szüleim, egészen kiskoromban is, hogy ajándéknak BÁRMI legyen is az örülni kell, vagy legalábbis baromi nagy bunkóság a nemtetszés kimutatása. Ellenben itt (és youtube-on) a sok hülyére kényeztetett s ezáltal mértéktelenséget követelő, torz értékrendű gyerek szinte beteges hisztit csap... mert nekik a drága és csillivilli ajándék az JÁR.
  aha...
  Azért lesznek nyomorékok lelkileg ezek a gyerekek mert el vannak kényeztetve és az élet első pofonjától majd összetörnek... nem a szülők hülye vicce nyomorítja meg a lelküket, nem kell ennyire hippinek lenni.

 • 2012.12.18 00:50:39ki vagyok találva

  *utána (bocs)

  és azt kihagytam, hogy ez igenis jó poén :D

 • 2012.12.18 01:31:46Darth Revan

  Tuti, hogy ilyet nem jatsznek el a sajat gyerekemmel, de a video vicces :)

 • 2012.12.18 02:22:38billy reed

  "Vicces vagy gonosz? "

  Egy paraszt, aki kínjában semmi mást nem tud kitalálni.
  Hogy lehet egy gyerekkel ilyeneket csinálni?

  Azok, akik viccesnek tartják, gondolom akkor is roppant jól mulatnának, ha az ő gyerekükkel történne.
  És nem, ez nem humorérzék kérdése.
  Jóérzésű ember egyszerűen nem tesz ilyet. Pont.

  Darth Revan: például a te kommented remekül példázza ezt.

  Csacsis
  "Ez egy beteg ország beteg műsorának agyszüleménye amit beteg szülők meg is valósítanak."

  Jól látod.

  "én puha vagyok, sosem tenném meg, de azért érzek egy kis elismerést azok iránt, akik bevállalták."
  Ezért a mondatáért a cikkírónak külön gratulálok. Most kellene abbahagynia az írást.

 • 2012.12.18 02:36:54Bélabáttya

  Höhö. Voltam vagy hat-hét éves, amikor a Mikulásnak az ablakba kitett kiscsizmában egy szép, göcsörtös krumplit találtam a várt mindenféle érdekesség, csemege helyett. Hát, vágtam egy fejet hozzá, pláne amikor a virgács is előbukkant a párjából.
  Pedig akkoriban nem is voltam rossz gyerek. Annyira. Na, de később! Viszont nem emiatt...

  A krumlipit másnap - érvelésem helyességét belátva - precízen kisütöttük, megettük. Ha egyszer azt hozta csemegének a Mikulás...

 • 2012.12.18 02:51:16testlife

  A valóságról való minimális tudással egy ember ilyet nem csinál. Tudás, tudás, tudás. Tudás. Utánanézni, mit tesz ilyenkor. Halálosan megijedni. MOST!

 • 2012.12.18 07:14:36tundrazuzmo

  Gonosz. Miért vered át a gyereket? Nincs más amivel játszhatnál? Kiváló flashjátékok vannak, és amúgy kalapáccsal is verheted a fejedet, ha extrémitásra vágysz.

  A gyerek bizalmát megingatni őrültség, aláássa a kapcsolatot. Ha minden baromságot megcsinálsz vele, amit a TV mutat, akkor a gyerek egy idő után rájön, hogy a TV fontosabb mint ő. Lehet, hogy nem lesz iskolai mészárlás a vége, de tinédzserkorban visszakapod a szemétkedéseket - kamatostól.

 • 2012.12.18 07:47:10beszólhatok?

  A káromkodó dagit kivéve sajnálom a gyerekeket.
  Gyerekkoromban egyszer a szüleim nem a szokott helyre, az ablak elé tették a húsvéti ajándékot, hanem a kis vesszőkből font székemre, így nem találtam meg. Az a mérhetetlen csalódás máig bennem él, annyira, hogy a szobám legkisebb részlete is a mai napig előttem van, ha eszembe jut...
  Nem azért, mert eleve úgy éreztem, JÁR nekem az ajándék, hanem mert úgy küldtek be a szüleim, hogy nézzem meg, mit hozott a nyúl. Tehát jogosan vártam, hisz a szüleimben megbíztam, ha ők így mondják, akkor tuti van ott valami...
  Hiába mutatták meg utána, hogy hol az ajándék, az a pillanat bennem maradt. Egy érzékenyebb gyerekre egy, a videón látott szándékos átverés nagyon rossz hatással lehet.

 • 2012.12.18 08:02:03zanzibear

  Ostobaság, szemétkedés, káröröm. Gratulálok.

 • 2012.12.18 08:02:50zanzibear

  @tundrazuzmo: 100%-ig egyetértek! Extremitás kell? Fejelje le a radiátort, tuti buli....

 • 2012.12.18 08:21:15Inimma

  Döglött kiskutyával még nem próbálkozott senki?

 • 2012.12.18 08:37:36phoboss

  Ezek a Jimmy Kimmel videók már lerágott csontok.
  Én sem csinálnám meg a gyerekemmel, de téved, aki azt hiszi, hogy "csak Amerikában vannak ilyen baromságok".
  Megcsinálták amúgy felnőttekkel is, pl anyák napjára. Azt már mondjuk nem tudtam megállni röhögés nélkül, amikor a nagy dobozból, amit anya épp kinyitott, egy kacsa dugta ki a fejét.

  Az egyébként külön érdekes, hogy mennyi negatív témájú Karácsonyhoz kapcsolódó poszt van itt mostanában...

 • 2012.12.18 09:12:17Qju

  @phoboss:
  "Az egyébként külön érdekes, hogy mennyi negatív témájú Karácsonyhoz kapcsolódó poszt van itt mostanában..."

  Nem lehet hogy ez azért van mert a KARÁCSONY az maga a hazugságok hazugsága?
  Amúgy tényleg ostobaság.

 • 2012.12.18 09:19:19phoboss

  @Qju
  Szerintem mindenki másképp éli meg a Karácsonyt. Ha neked ez a hazugságok hazugsága, hát legyen.

 • 2012.12.18 10:37:50MintaMókus

  egy normálisan nevelt egészséges értékrendű gyerek az ilyenen csak röhög. és pont ez az , ami felkészíti az életre és nem az, ha búra alatt tartjuk, ameddig lehet.
  én játszottam el hasonlót sógoraim gyerekeivel és csak vigyorogtak rajta. a különbség mindössze annyi volt, hogy utána fél órával megkapták a rendes ajándékot. akkor voltak 4-5 évesek. amikor nagyobbak lettek, akkor persze visszakaptam, de az is csak vicc volt. nekem is, meg nekik is. tehát nem egy bosszúvezérelt kis droidot csináltam, hanem egy szellemes kiskölyköt.

 • 2012.12.18 10:48:34nlght84

  billy reed

  most konkrétan egy akciónyugdíjast látok magam előtt az írásod alapján, aki mindenért hőbörög... az eszedben sem jut, hogy utána megkapták az igazi ajándékokat is? 2 héttel később pedig már az osztálytársaival együtt fog nevetni, amikor meglátja magát a tv-ben, az iskolában népszerű lesz egy darabig, mert benne volt egy országos talkshowban pár másodpercig és egy jó leckét is kapott, mert ezáltal megtanulhat nevetni önmagán (sok felnőtt a mai napig nem tudja ezt megtenni)

  gondolom a vígjátékokon sem szoktál nevetni, mert ott általában megsérülnek/kínos helyzetbe kerülnek egy cselekmény közben az emberek, a nézők pedig nevetnek, nem pedig sajnálják őket, hogy szegény Leslie Nielsen, milyen szörnyű élete lehet ilyen ügyefogyott rendőrként... ilyen az emberi természet, már azóta amióta lejöttünk a fáról

  más: amikor 6-7 éves voltam kaptam egy gipszkiöntős-ecsettel-kifestős-kirakom-az-ablakba-a-gipszkatonát "játékot" karácsonyra, amikor minden haverom valami klassz legót vagy hotroad pályát kapott matchboxokkal... én azt igaziból kaptam, nem poénból mint itt a videóban, hisztiztem is miatta egyet, DE egyáltalán nem hatott ki a személyiségfejlődésemre... ha pedig belegondolsz, akkor az iskolában sokkal keményebben bánnak néha egymással a gyerekek (akár szóval akár cselekedettel) szóval ha valahol igazán megsérülhet a kicsi lelke a gyereknek, akkor sokkal valószínűbb lesz, hogy a suliban fog

 • 2012.12.18 11:09:52Füles [Göd.HU.EU]

  Az a csalódás, amit a szüleiben bízó gyerek ilyen esetben érez, örökre megmarad és vissza fog ütni.
  Egy szülő nem csinál ilyesmit a gyerekével. Pont.

 • 2012.12.18 11:11:44Füles [Göd.HU.EU]

  nlght84: "az iskolában sokkal keményebben bánnak néha egymással a gyerekek" ... vajon miért?
  Pontosan ezért nem mindegy, mivé neveled a gyerekedet.

 • 2012.12.18 11:26:52☉ ☾

  Ha egy ilyen poén komolyan kihat a személyiségfejlődésre, akkor azért elgondolkodtató, hogy a kis taknyos orbán éveken keresztül miket kaphatott karácsonykor?

 • 2012.12.18 12:13:21nlght84

  Füles [Göd.HU.EU]
  "örökre megmarad és vissza fog ütni. Egy szülő nem csinál ilyesmit a gyerekével. Pont."

  te ilyen diktátor figura lehetsz, az van amit te mondasz és kész... ettől még nem lesz igazad, igen csalódottak a gyerekek 2-5 percig a videóban, de ettől még nem fognak mániákus depresszióban felnőni, mert rögtön utána megkapták az igazi ajándékukat és gondolom a szüleik is bocsánatot kértek...

  itt az a probléma, hogy néhány "egyed" túlreagálja a videót, ahol a gyerekek 2-5 percig szomorúak és utána fülig érő szájjal bontják ki a 100$+ ajándékokat, később pedig ha felnőnek csak egy vicces emlék lesz az egész (nekem is az pedig nem viccből kaptam gipszkiöntőt)
  sokan vannak itt, akiknek beszűkült a tudata és nincs humorérzéke, talán egyszer majd lesz nekik

  ☉ ☾

  ott a pont :)

 • 2012.12.18 13:52:22George Gershwin

  Eszem ágába sincs megnézni a videót, hiába biztat erre ac ikk. Már leírásra is ízléstelen, a kandikameránál csak azért jobb, mert magától nem válik senki áldozatává, kell minimum egy családtag hülyesége hozzá.
  Szerintem gyerekként az a tény megalázó, hogy a szülei egy idétlen és gonosz viccet csináltak vele és ezt ráadásul nyilvánosságra teszik. Az az érzésem, hogy az érintett szülők sem nőttek fel egészen.

 • 2012.12.18 13:58:12George Gershwin

  @ki vagyok találva: Ez teljesen félrement, egyáltalán nem illik erre az estre.
  Egy ajándéknak illik örülni - ha a másik jó szándékkal adta. Egy vicc, egy ugratás, ha a szülő a gyerekét ismerve saját indíttatásból teszi, de a lényeg, hogy a végén a gyerek is viccnek tudja venni, az jó, az erősítheti a kapcsolatot.
  Viszont itt a belső indíttatás hiányzik (a tévé tanácsára teszi), a vicc egyértelműen gonosz, a gyereket nevetségessé teszi vadidegenek előtt - ezért a gyerek látható felháborodása is teljesen jogos.

 • 2012.12.18 15:19:03göndörödő macskaseggszőr

  ☉ ☾
  ezen szétröhögtem magam :)))))))))))))))))

 • 2012.12.18 15:21:45TrueY

  Szemétség! Én azt kívánom az ilyen szülőknek, hogy kariajiként kapjanak egy kirúgást a főnöküktől, miközben felveszik videnyóra és feltöltik a tecsőre. Köcsögség, no!

 • 2012.12.18 15:52:31gojszi

  Ugyan-ugyan! Már csak arra nem gondoltál, hogy ha a szülőt kirúgják, vele a gyerek is nehéz helyzetbe kerülhet. Rosszat kívánni másoknak nem szemétség?
  Ugyan! Éppen elegendő "belső indíttatásuk" volt az szülőknek, hiszen úgy döntöttek, megtréfálják a gyerekeket. De mit számít az, hogy egy showműsor műsorvezetője vagy a saját pihent agyuk szülte az ötletet?
  Persze, nem mindegy, hogyan tálalja a viccet, és kezeli a gyerekek reakcióját egy szülő. Talán rosszul is elsülhet, elvégre nem mindenki veszi ugyanúgy a tréfát, azonban egy egészséges gyermek nem ettől veszíti el a bizalmát. Nem minden szülő alkalmas erre, de ettől az illető még nem feltétlenül rossz szülő.
  Ugyan! A gyerekek nem azért voltak felháborodva, mert ország-világ előtt hülyét csináltak belőlük, ez csúsztatás. A gyerekek egy áruházban is hidegvérrel kiverik a balhét, és ott sem foglalkoznak a járókelők, az idegenek véleményével.
  Ugyan! A káromkodó dagit miért nem sajnálja senki? Ő is CSAK EGY GYEREK, akit meg kellene védeni a (gonosz) szüleitől, és a magamfajta kárörvendő szemetektől...
  Ugyan! Még, hogy ILLIK örülni egy ajándéknak...hát kapja be mindenki, aki olyan ajándékot vesz nekem, amire semmi szükségem nincs! :D Mi értelme van az ajándékozásnak, ha nem is tudod, hogy az illető örülne-e neki?!
  Nem ezekkel a szülőkkel van a baj. Ha a szülő kihasználja az alkalmat, és segít a gyereknek feldolgozni a történteket, még egy hasznos tapasztalattal is gazdagodhat a kölök.

 • 2012.12.18 16:09:11Démonmac1

  "valamiféleképpen csapják be a gyereket, és vegyék videóra a reakciókat. "

  Nagyon nagyon rossz ötlet, amelyik szülő ebbe belemegy azt.. mindenestre a megfelelő reakció megtörtént, sajnos a legutóbbi 26 másik embert is kinyírt, pedig untig elég lett volna a szülők ledurrantása és az öngyilkosság.

 • 2012.12.18 16:10:59Démonmac1

  _Gyerekkel_nem_űzünk_rossz_tréfát._

  Az ilyen nem érdemli meg a gyereket.
  nagyon pofánverném az olyan szülőt aki ezt megcselekszi.

 • 2012.12.18 16:20:41gojszi

  Én utáltam, amikor pl. ruhát kaptam. Mérges voltam és szomorú, amiért nem valami "hasznos" vagy érdekes dolog bújt ki a csomagból. És azt gondolom, a legtöbb MODERN gyerek számára nincs lehangolóbb annál, mint amikor a papírcafatok közül 3 pár zokni üdvözli.
  Most, hogy felnőttem, már csak mosolygok magamon, és azon, hogy mennyit duzzogtam egy-egy ilyen "elcseszett" karácsony vagy születésnap miatt. Hálás vagyok minden elcseszett gatyókáért, meg cikis pulóverért, és örülnék, ha most is lenne kitől ilyesmit kapnom.
  Talán a fenti szülőkhöz hasonlóan én sem vagyok még eléggé felnőtt, de bocsáttassék meg nekem, hogy ha idén nem lesz prémiumosztás, én bizony mérges leszek, és duzzogni fogok. :)

 • 2012.12.18 20:10:05phoboss

  Életre szólóan nem hat ki egy ilyen akció a személyiségre, ez azért erős túlzás. De egy érzékenyebb gyereknél azért elsülhet rosszul.
  A youtube-on egy olyan videó is van többek között, amelyben az becsomagolt ajándékra rá van írva, hogy B-nek anyától és apától, a gyerek kibontja, talál benne egy tekercs wc papírt, sírni kezd, az anyja meg pukkadozva röhög, miközben videózza.
  Lehet vicces végülis, de aki szerint ezek csak elkényeztetett kölykök, az gondoljon bele, ő hogyan reagálna, ha a főnöke eljátszaná vele, hogy kirúgja a munkahelyéről, valaki pedig videóra veszi a reakciót és felteszi az internetre. Vagy akár egy szelídebb példa, pl. az ellenőr nem akarna leengedni le a metróhoz, mert szerinte hamis a bérleted (miközben persze nem az). Lehet, sőt valószínű, hogy utólag már röhögsz rajta, de az interneten nem biztos, hogy szívesen néznéd utólag, ahogy kontrázol, pofákat vágsz, hitetlenkedsz, odamondasz, és közben mindenki röhög a felvételen.
  A gyerekeket most valószínűleg tényleg nem érdekli, hogy a fél világ röhög a videón, de tíz év múlva nem biztos, hogy mindegyikük szívesen nézné újra, vagy nem örülnének neki, ha egyik kedves osztálytársuk találná meg. Bár az amerikaiak valamivel azért talpraesettebbek.
  Ezt az ajándékozós viccet esetleg úgy is be lehetne vezetni, hogy előbb apa vagy anya kap valami használhatatlan vacakot ajándékba, együtt jót nevetnek rajta, a gyerek megérti, hogy ez csak vicc, és utána jön az igazi ajándék. így már következő alkalommal a gyerekkel is el lehetne játszani.

 • 2012.12.18 20:15:04Hülye aki elolvassa!

  Idióta, aki a saját kölykét átbassza, hogy a fél világ röhögjön rajta.

 • 2012.12.19 00:32:09Sword

  Hihetetlen mennyire túl parázzák egyesek. Lassan burokban kéne tartani a gyerekeket egyes nevelési elvek szerint. Ez egy vicc. A gyerek szemszögéből egy gonosz tréfa, de kis segítséggel felfogja, hogy ezt anyu/apu csak viccnek szánta és természetesen megkapja az igazi ajándékot is. Ha ilyen kis "csalódástól" is óvni akarja valaki a gyerekét abból később sokkal komolyabb problémák lesznek egy kis pityergéstől.

 • 2012.12.23 13:40:09Kinca68

  nlght84
  "más: amikor 6-7 éves voltam... ...DE egyáltalán nem hatott ki a személyiségfejlődésemre..."
  Vannak jelek, hogy talán mégis:
  1. Arrogáns megmondóember lett belőled, aki úgy minősíti az embereket, mintha az úgy lenne igaz és mintha bárkit érdekelne a kéretlen véleménye
  2. Olyan dolgokat tartasz elviselhetőnek - sőt jó poénnak - ami a többség számára visszataszító.
  3. Lefogadom, hogy most majd jól "visszavágsz", ahelyett, hogy csöndben maradnál.
  Peace. Mindjárt karácsony.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta