Mit adunk idén télen a gyerekre?

Az idei téli gyerekruha-felhozatalban a szokásos Disney és Pixar figurák még mindig uralkodnak. Nagyon menő a: Csingiling, hercegnők és Dóra is, aztán nagyobbaknak jönnek a hús-vér celebek, mint Hannah Montana, Sonny és az Indul a risza kis tiniei, akiktől minket persze a hideg ráz, de ha a gyerek ezt akarja, ám legyen alapon megkapja. A fiúk megint egy kicsit rosszabb helyzetben vannak, a választék szűkösebb, bár mindenképpen könnyebb megoldani az ő ruhatárukat: gatya, póló, pulcsi és kabát.

Megnéztük, hol érdemes beszerezni a téli ruhatárat. Végigjártuk a Tesco-H&M-C&A-Next négyszöget, hogy kiderüljön, mennyibe is kerül egy teljes téli szett, na, meg, hogy még miket aggathat gyerekére.

H&M

A svéd üzletet baromira kedveljük, de már kicsit unjuk a Verdákat és Micimackót. Szerencsére idén olyan anyu-azonnal-vedd-meg ruhákkal rukkoltak elő, amit még mi is szívesen felvennénk. Persze kérdés, hogy minek gyártanak kicsiknek ilyen felnőttes ruhákat, de ha koravén fruskát csinálna a gyerekből, erre ezek tökéletesek. Így vagy úgy, nekünk eléggé bejöttek a fodros, masnin és rózsás tütük!

A választék ahogyan az már lenni szokott nagy, és egyáltalán nem drága. Szerettük, hogy az alapszínek hasonlóak mint a felnőtt osztályon, így az egész család össze tud öltözni.

Fiúk: Sajnos korántsincs annyi minden, mint a csajoknál, van viszont: Angry birds, Pókember, Mickey Mouse, Hupikék Törpikék, Verdák, kockás és csíkos textilek. A legolcsóbb pulcsi 3990, gatya 3990, hosszú ujjú póló 1790, sál 1490, sapka 1290 forintba kerül. A kabátok nagyon klasszak, viszont nem is olcsók: 8-10 ezer forinttól vihetők a fiú és lány kabátok is.

Lányok: Idén sikerült meglepniük, valami számunkra teljesen megfejthetetlen, bár kedves masnis mackót (?) vagy mackóhoz hasonló figurát favorizáltak - és a helyzet az - hogy a legtöbb felsőn ott figyel ez az arc, sőt még a pizsamán is. Emiatt egy kicsit kínaias lett ez a téli kollekció, de aztán tovább kutattunk, és Minney és Hello Kitty is előbukkant a vállfákról. Az oké, hogy Minnie örök, de a kis macska már elég uncsi.

Ezt a kis mackós elcsúszást leszámítva, minden ruha ugyanolyan, mintha a felnőtt osztályon járna körbe, csak éppen hipózott változatban. Harisnya, ruci, hosszú ujjú poló, pulóver kombó, 9070 forintból megúszható, persze ehhez kell még a 8-10 ezer forintos kabát is.

C&A

Már elkezdődtek a leárazások, a kabátok 6-8000 forinttól vihetőek, trikók egy ezresért, szuper Hello Kittys 3500 forintba kerül. A Bécsi úti Stop Shopban lévő C&A üzletében beindult a karácsonyi forgatag. Elég sokan vannak, és a legtöbb cucc már leárazva beszerezhető.

A fiú részlegen a Jégkorszak 4 és a Pókember a sláger, na meg a szokásos csíkos-kockás összeállítás, és az ilyen-olyan figurák. Találtunk farmert 1990 forintért, Jégkorszakos pulcsit 4000, garbót 3590 forintért. Utóbbi hármas kiszerelésben kapható, fehér, csíkos és mintás darabok vannak egy csomagban. Sima egyszerű de nagyon jó anyagú pamutpoló van 1800 forintért, kesztyű/sapka/sál a H and M-hez képest kicsit drágán, 2500-3500 forintért kaphatóak.

A csajsziknál valamivel olcsóbb a választék: két darab mesefigurás trikó 1990 forint, az ott shoppingoló kislányok szerint nagyon-nagyon szép Hello Kittys pulcsi 3500 forint. Aki tréningre vadászik gyermekének itt vegye, a plüss szabadidőruha 4500 forintért vihető, ha megbékélünk azzal, hogy erről sem hiányozhat az önelégült macska. Nadrágok 2700-2800 forint körül vannak, persze mi, a leárazott részt néztük meg.

Next

A legjobban az angol Next bolt ruhái tetszettek, de ezek sajnos drágábbak mint a többi. Mondjuk azért itt is elnyomták a fiúkat, persze ehhez jobb ha hozzászoknak, mert felnőtt korukban sem lesz sokkal rózsásabb a helyzet. De ennek van jó oldala is, sokkal könnyebb nekik felöltözni, míg persze a lányoknak „soha nincs egy rendes darabjuk” sem. Ami a legjobban tetszett, hogy nem csak már rég bevált motívumok vannak a ruhákon, hanem saját dizájn mintáik vannak. Ez jó!

A lányoknak itt rengeteg ruha van, és nehéz a döntés, hogy melyik is kerüljön a kosárba. A mi összeállításunkban a ruha 4500, harisnya (három darabos) 3490, kabát 10000 és a póló 1290 forintba Nagyon bejöttek a sál, kesztyű, sapka együttesek, amik ugyan nem olcsók, 4500-5500 forint, de ha mind a három kiegészítőt be kellene szerezni, akkor máshol is kábé hasonló összeget kellene kicsengetni értük.

Itt voltunk a legjobban megelégedve a fiú cuccokkal is. A kabátok itt is annyiba kerülnek mint a többi üzletben, de mindenképpen megéri megnézni őket, mert nagyon helyesek, és mentesek mindenfajta dizni és pikszár figuráktól. A hosszú ujjú póló 1790 forint körül van, farmer és pulóver már 4500 forint körül vihető.

F&F (Tesco)

Hiába mindenkiben az ellenszenv a teszkós saját márkás cuccokkal szemben, a ruhák simán vannak olyan jók, mint bármelyik plázában lévő boltban. Az árak kicsit lehetnének barátságosabbak is, mert azért mégis csak saját márkáról beszélünk... Szóval a választék nem a legnagyobb, ami a kabátokat illeti, de legalább van: 6900 forintért a fiúknak, kicsivel kevesebbért 6500 forintért pedig a lányoknak. Ha itt venné meg a téli cuccokat gyermekének siessen, mert méretből már most is elég gyér a felhozatal.

stockfresh 128721 teenage-girl-shopping sizeM
Elena Elisseeva / Stockfresh

Ami viszont van: Hello Kitty, Hófehérke, Minnie Mouse, hercegnők és egy csomó cicás és kutyás figura. Hosszú ujjú póló már van 990 forintért, pulcsi 2590, gatya 1990 forintért. A fiúknak van Pókember és Verdák, bár nagyon-nagyon szűkös a kínálat. Gatya, póló, pulóver, azonos áron van mint a lányoké.

Érdemes körülnézni a Vaterán van az E-bayen, és a jobb használtruhásoknál is, ha kabátot szeretne venni, mert a boltokban lévőknek igencsak megkérik az árát és a gyerek meg egy tél alatt ki is növi. Szóval elég fölösleges tízezer forintot kiadni emiatt, és sokszor még ízlésesebbet is talál a neten mint a boltokban.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek