SZÜLŐSÉG

A legrosszabb játékok karácsonyra

2012. december 14., péntek 14:06

Mivel hetek óta ajándékokat és ajándéktippeket keresünk, beleszaladtunk néhány válogatottan rémes darabba is. Nem tudtuk megállni, hogy össze ne szedjünk egy ötöst listát olyan tárgyakból, amiket semmiképpen ne vegyenek meg a gyereknek.

Disney elképesztően izléstelen műhaj

disney hair extension

Sokszor végigrágtuk már itt a porontyon is, hogy a Disney kislányoknak szánt hercegnős univerzuma nem feltétlenül esik egybe azzal, amit mi felnőttként szépnek, ízlésesnek vagy csodálatosnak tartunk, de ezeknek nem is ez a célja. Hogy a gyereket igenis lenyűgözi a rózsaszín műanyag gyémánt, a hercegnők hatalmas szeme, ami kábé akkora, mint a kézfejük. Éppen ezért azt hittem, ebben a műfajban már nem érhet meglepetés - amíg kolleganőm el nem küldte nekem az alábbi termékek linkjét. A dolog nem olyan vészesen sokkoló, amíg meg nem látjuk, hogyan néznek ezek ki egy élő ember fején. Hát így, erre mondják azt divatszerkesztő kolleganőink, hogy eléggé ukrán. Mondjuk Disneyhez képest legalább olcsó, ha már ennyire végtelenül proli.

Áramütéses játék

shocking game

Mindig fáj, ha egy játékban veszítünk. A Shocking Game megalkotói ezt az általános bölcsességet átültették a gyakorlatba, nehogy már a vesztesnek csak a lelke fájjon, ezért tetézik a lúzer kínjait némi valódi szenvedéssel is. Ezt a kicsit beteg játékot többféleképpen is lehet játszani. A menete az, hogy mindenki megfog egy kart, és megnyomja a rajta lévő gombot, jelezve, hogy készen áll. Ha ezt minden játékos megtette, középen felgyullad egy piros lámpa. Amikor ez a piros fény zöldre vált, a lehető leggyorsabban ismét meg kell nyomni a gombot, a leglassabb játékost pedig megrázza az áram. Játszható viszont úgy is, hogy csak a leggyorsabb játékost nem rázza meg az áram, mindenki mást pedig igen. Az áramerősség változtatható az enyhén kellemetlentől a kifejezetten fájdalmasig. Gyakorló szadisták és mazochisták ki ne hagyják! Ja, csalni nem érdemes, mert aki túl hamar nyom gombot, az is kap egy kis áramot.

Undorító fogorvosos játék

play doh fogas

Igen, teljesen egyetértünk azzal, hogy a kisgyereket nem lehet elég korán rávezetni arra, mennyire fontos a rendszeres, alapos szájápolás. Azzal a céllal is maximálisan tudunk azonosulni, hogy tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a gyerek ne rettegjen a fogorvostól. De ez a játék akkor is nagyon gusztustalan. A Play Doh fogorvosos játéka egy kifeszített szájú fejből, különböző színű gyurmákból, játékfúróból és egyéb játék fogorvosi szerszámokból áll, a gyerek pedig tetszése szerint hozhat létre lyukas fogakat, amiket aztán kifúrhat, a lyukak helyét szép fehér gyurmával betömheti, sőt, teljes fogpótlást is készíthet, ami már nem is korona, hanem implantátum. Komolyan, már csak a nyálszívó hiányzik. Fogorvosok gyerekeinek el tudom képzelni, akiket biztosan motivál, hogy ugyanazt csinálhassák, mint apu, de egyébként???

Playmobil airport security check

playmobil airport

Annyi élvezetes része van az utazásnak, amivel kapcsolatban olyan sok mindent lehet játszani. De nem tudom, milyen reptéri tapasztalatai lehetnek annak, aki a Playmobilnál úgy gondolta, gyártanak egy security check játékot. Előveszi a gyerek, és mit csináljunk vele? A babák gyakorolhatják a végtelen sorbaállást? Ja, és a cipő levételét, a sampon kiöntését és a kézipoggyászban felejtett ajándék bor kidobását? Remélem a kapu legalább életszerű, és még a bugyira vetkőztetett kis embereknél is becsipog néha, hogy lehetőség nyíljon egy kis kéziszkenneres vizsgálatra is.

Ordítva masztizó Tarzan

Ez a Tarzanfigura akkora melléfogás volt, hogy első verzióját ki kellett vonni a forgalomból, de a felhasználói értékelések szerint a második változat sem lett sokkal jobb, vagyis szalonképesebb. Tarzan a következőket tudja: mozgatja a kezét, és miközben ezt teszi, kiabál. A pech csak az, hogy a kézmozgás és kiabálás kombinációról nekünk, mocskos lelkű felnőtteknek sajnos az ugrik be, hogy Tarzan éppen ordítva maszturbál. Az alábbi videón megnézhetik Tarzant, akcióban.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.12.14 14:41:59Bérgyilkos Bohóc

  Az áramütős játék alkotóit minden bizonnyal a "13 Tzameti" film inspirálta, csak hát úgy vélték pisztolyok éles töltényekkel azért kicsit erős lenne.
  [link]

 • 2012.12.14 14:49:31LeonSilver

  Ezen a TarzÁnon széjjel röhögtem magam :D

 • 2012.12.14 15:14:05Fenimore

  Megnézném azt a mítinget, ahol bemutatták a Tarzan-t és mindenki bőszen bólogatott, hogy "ez jó lesz".

 • 2012.12.14 15:29:10Pityke_őrmester

  Még 5 lövés:[link]

 • 2012.12.14 15:45:36Lova

  @Pityke_őrmester:
  Jól látom hogy a cikk egy blogbejegyzés 50%-os lenyúlása? Akkor már miért nem schmitt-semjénelte az egészet?
  vagy fordítva. szóval ki lopott kitől forrámegjelölés nélkül?

 • 2012.12.14 16:05:07Fenimore

  Nem látom a forrásmegjelölés nélküliség problémáját. Két független netes cikk rossz játékokat sorol, a felsorolásból 5 megegyezik, de még a képek se feltétlenül ugyanazok.
  Ez a két szóban forgó plágiumügy már túlérzékennyé tette a civileket, úgy látom. :)

 • 2012.12.14 16:10:54phoboss

  A robotmacska lemaradt a listáról :D

 • 2012.12.14 17:15:47Void Bunkoid

  Az én kedvencem a robotkutya volt, már jó tizenpár éve vettük, már akkor sem voltam gyerek, de haláli. Kerekeken gurul, ilyen fémbulldogszerű izé (amúgy leginkább úgy néz ki, mint a Macskafogó), amit egy csont alakú távirányítóval lehet irányítgatni, mint egy RC kocsit, és gombnyomásra ugat is. Valamint -ez vicces, de kisebb lakásban akár hasznos is lehet - van "őrző" funkciója, amikor is szép csendben kussban áll, de ha valami a mozgásérzékelője elé téved (kb 2-3 méteres a hatótávolság), akkor a fogait csattogtatva ugatni kezd.

  Mi - mivel a Macskafogót már lelőtték, a Bá-Dög nevet adtuk neki :) Van még vki, akinek van? :)

 • 2012.12.14 17:18:19Szergej55

  Bazze, ezen a Shocking Game-en hangosan felröhögtem :D

 • 2012.12.14 17:48:32phoboss

  Bá-Dög :)))))))))))))))))))))

 • 2012.12.14 18:53:48kicsibuta

  Szerintem az áramütéses játékkal nincs semmi gond, poénos. Persze nem gyerekeknek.

 • 2012.12.14 19:40:07230e

  A Playmobile-ra hajazó LEGO-t vettem pár éve. Futballhuligán szett. 1 huligán 2 rendőr (az egyik pajzsos), egy rabszállító, egy rendőrautó. Remekül passzolt a focipályához.

 • 2012.12.15 11:09:15Egyedi nicknév

  230e

  Ezen hangosan felnevettem :D
  Végül is az élet adja a legjobb ötleteket :)

 • 2012.12.15 13:29:59Lyt

  Nekem van olyan áramos játékom.... Világbajnok!!! Aki szerint nem, az meg buzi.

 • 2012.12.16 10:49:54Clearvoyance

  230e
  Alig bírtam abbahagyni a röhögést. Link nincs róla?

 • 2012.12.17 14:47:35Rigor Mortis

  Szerintem a fogorvosos játékkal nincs semmi baj :)

 • 2012.12.19 00:49:03Vaandor

  A fogorvosos játék azoknak a gyerekeknek való, akik félnek a fogorvostól. Így meg lehet barátkozni a dologgal.
  A security check viszont elég elborult...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta