SZÜLŐSÉG

Babamama expóra nagy hassal, vagy nyugtatóval menjen

2012. december 1., szombat 16:06

Nemrég rendezték meg a Babamama Expót ahol a tömeg nem tolongott, annál több volt viszont a kiállított termék. Az egész egy gigantikus, terhesség-szülés-csecsemő BNV-re emlékeztet, visongó kölykökkel, hasukat simogató, átszellemült és/vagy vásárlási lázban égő kismamákkal, és megfáradt, beletörődő apákkal. Volt itt minden, mint a búcsúban, készségfejlesztő játék, varázstoll, borostyánlánc, babakocsi, és amire biztos tömeges az igény: 590 000 forintos akciós ajánlat magánklinikai luxus-szülésre.

Már az Arénába belépve éreztem, hogy ez nehéz menet lesz. Nem csak azért, mert örömkönnyeikkel küszködő állapotos nők, rohangáló, visító gyerekek és ideges apukák között kellett pásztázni a terepet, hanem mert hatalmas területen rengeteg kiállító vonultatta fel portékáit, ami szintén megnehezítette a helyzetet. Bárhova néztem, babakocsit, gyerekruhát,-cipőt és szoptatós melltartót láttam, olcsót, drágát, gagyinak és menőnek kinézőt, nő legyen a talpán, aki kilenc hónap alatt eligazodik a terhesiparban.

Felnőtt jegy 1900 forint
Kedvezményes jegy (diák, nyugdíjas) 1200 forint
Családi jegy (max 2 felnőtt, 3 gyerek) 4400 forint
Hétvégi jegy, két napra 3600 forint
A belépés 12 éves korig ingyenes 0 forint

Bóvli ajándék olcsón, babakocsi drágán

Elképesztő, hogy mit el nem lehet adni a hormonváltozáson átesett várandós mamiknak (talán ez az egyik legszörnyűbb megnevezése a terhes nőnek, ennél már csak a pocak és a pocaklakó rosszabb).

Volt ékszer kifejezetten szülőknek: édibédi ezüst kislány és kisfiú, illetve különböző gyermekkorra emlékeztető tárgyak, díszpárnák, szőnyegek és a kedvelt borostyánnyaklánc (ami szerintünk csak dísznek jó, annak viszont legalább csúnya). Ami a legjobban kiakasztott, és valóban nem tudtam, hogy ez most vicc avagy erre tényleg van kereslet: a kéz és láb szobrok, illetve a pocakmaszk (wtf?!).

A Kezeslábas munkatársa szerint, ezek a szobrok remek ajándékok nagyszülőknek és olyan rokonoknak, akik nem tudják figyelemmel követni a bébi fejlődését, mert külföldön/vidéken élnek. De arra is nagyon jó, hogy később amikor már felnő a gyerek, láthassa mekkora lábacskája meg kezecskéje volt. A plusz ráadás, anyuci és apuci lenyomatocskája/szobrocskája is rajta lehet a képen és máris kész a családi ereklye. Kicsit egy kitömött állat tetemére emlékeztet ez,, de „Izé a kézfej” is beugrott egy pillanatra az Addams Familyből.

Szóval ez az abszolút groteszk cucc minden, csak nem menő, de legalább nem is olcsó: pocakmaszk 10 000 forinttól, szobrok 6500 forinttól, viszont a DIY (csináld magad) szettek már 1490 forintért vihetőek. (A galériában talál róla képeket.)

Ami szintén érdekes, azok a többszázezres babakocsik. Értem én, hogy a gyerekének mindenki a legjobbat szeretné, és biztosan ezek nagyon kényelmes, biztonságos és praktikus darabok, de hányan képesek szert tenni Magyarországon ilyesmire?! Egyébként csodálatos, hogy már 369 800 forintért lehet kapni ezeket, de az átlagembernek meg hitelt kell felvennie, hogy magáénak tudhassa. A bökkenő csak annyi, hogy a gyereknek már rég nem lesz jó a babakocsi, még mindig a hitelt fogja nyögni a szülő, a többi óriási kiadás mellett. Persze, gyönyörködni lehet bennük, de ezért tök fölösleges kimenni az expóra.

Játszóház a gyereknek, felüdülés a szülőnek

A közel 9000 négyzetméteren van egy kis sziget, ahol a szülő leadhatja a gyerekét, ő meg kedvére járkálhat a sorok között, de akár le is ülhet és csacsoghat a barátaival. Sokan úgy használják ki az expót, hogy megveszik a családi/hétvégi jegyet, és egész hétvégére le van tudva a gyerek reggeltől estig. Ugyanis a kicsiknek szórakoztató (és ingyenes), a szülőknek meg egy kis nyugi jó helyen tudni a gyereket. Hogyha ebből a szempontból nézzük, az árak nagyon kedvezőek, hiszen melyik játszóházban lehetne a gyereket egész napra 1900 forintért otthagyni?!

Őssejtbank vagy kistesó?!

Leültem egy kisebb okításra az egyik őssejtbank standjához, ahol egy fiatal pár is érdeklődött. Nekem elárulták, hogy már van két kicsi gyerekük, igazából csak az érdekli őket van-e valami változás ebben a szektorban. Miután végigültük a majd' egy órás pr-részt, és megtudtuk mennyire fontos a gyerek születésénél kiadni ezt a csekély 349 000 vagy 595 000 forintot (az első az köldökzsinórvér és tárolási díj, második köldökzsinórvér plusz köldökzsinór és tárolási díj), arrébb kúsztunk és elkezdtünk beszélgetni. A feleség, Blanka szerint, egyelőre teljesen szükségtelen ezeknek a levétele/tárolása, mert kizárólag a vérképzőrendszert és immunrendszert megtámadó betegségeknek lehet az „ellenszere”, és szerintük még kevés idő telt el az első ilyen transzplantáció óta (1988), szóval még gyerekcipőben jár a dolog. Náluk ott van a kistesó is, aki ugyanúgy tud adni csontvelőt, ha nagyon nagy a baj. Akkor ha csak egy gyereket terveztek volna, talán elgondolkodnak az őssejt levételén, de így nem látták sok hasznát.

Ezeknél a betegségeknél már sikeresen alkalmazták hazánkban

A mai orvostudományi irodalom 85-90 féle betegséget tart nyilván, amely köldökzsinórvér őssejt-transzplantációval gyógyítható. Az alábbi linken azokat a betegségeket sorolják fel, melyek esetében külföldön, vagy hazánkban sikeres őssejt transzplantációt végeztek. Ezek listáját itt találja.

Nyuszilány is tartozéka a programnak

Egész napos programmal szórakoztatják a nagyérdeműt egy színpadon, ahol különböző játékos elfoglaltságok vannak gyerekeknek, és életmód, illetve gyereknevelési tanácsok felnőtteknek. A szerencsések még Dundikát (Majka a valósághős, tévésrapper) feleségét is meghallgathatták, sőt tanácsot is kérhettek tőle. Amikor ő volt a színpadon a mellettem lévő apukának felcsillant a szeme, és azt mondta, már látta ezt a csajt alig ruhában az egyik magazinban, a felesége (aki egyébként nagyon szép kismama volt) egyből kontrázott, „mi az Istennek van ez itt, és miért pont ő osztja az észt”?! Igen, mi sem pontosan értettük Dundika miben tud nekünk újat nyújtani, mármint természetesen a gyerek dolgokban, de lehet, hogy azért hívták, hogy legalább egy kicsit az apáknak is jó legyen...

Ez az expó, nem az az expó

Sok párral beszélgettem akik meglepődtek, hogy kizárólag kis- és nagykereskedések vannak az expón, és örültek volna ha hozzájuk hasonló szülők is csereberélnek. Aki ilyenre vágyik ne itt keresse, ez ugyanis nem arról szól. De ígérjük, legközelebb ezeket is feltérképezzük!

Ezeket mind megtalálhatja a kiállításon

Tanácsadások, szűrések, 4D ultrahang, szakértői tanácsok, sejtbankok, babavédő vitaminok, bankok, bababútorok, babruhák, babacipők, alapítványok, etetőszékek, babakocsik, közigazgatási szervezetek, mesekönyvek, pelenkák, rendezvényszervezők, bébiszitter közvetítők, biztonsági berendezések és még ezer dolog.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.12.01 17:22:32manes

  Nem szeretem a kismamákat. Legtöbbje azt hiszi,hogy csak neki van gyereke egyedül a világon és sokan úgy tolják a babakocsit mindenen keresztülgázolva vele mintha tank lenne.

 • 2012.12.01 17:55:18Martian

  Elbasz majd apád és anyád,
  Talán nem direkt, de így lesz.
  Továbbadnak minden hibát,
  És még egy-kettőt, hogy élvezd.

  De hát elbaszta őket is
  Sok kalap-kabátos vén bolond,
  Ki egyszer nyálasan komoly,
  Máskor meg egymásra ront.

  Érzem, hogy gyötrődik az ember.
  Ahogy a zátony küzd az árral.
  Szállj ki ebből, amíg lehet,
  És egy kölyköt se vállalj.

 • 2012.12.01 19:14:51Nick Grabowsky

  Lenyűgöző cikk volt, két intelligens hozzászólással, gratula!
  1) Pasi vagyok, 2) van gyerekem, 3) a feleségem nem terhes.
  Ja és kint voltam az "expo"-n. Nem értem a cikkíró jajongását: semmilyen sok százezres cuccot sem kötelező megvenni. És megnyugtathatom: van erre is igény, meg is veszik. Nem hitelből. Mindenki megtalálhatja egy ilyen helyen a "pénztárcájára szabott" ajánlatot. Ha bántja a szemeteket a leplezetlen luxus, otthon kell maradni, és felesleges egy ilyen kiállításra kimennetek. Én sem vettem meg semmi drága sz@rt, de ami kellett azt igen, és (nem mellékesen) a gyerek is élvezte. Amit a cikk végén hiányoltatok azt a BNV területén gyakran megrendezik, ott lehet sok ócska filléres sz@rt venni, és ajánlom még mondjuk a Vaterát.
  - "Gyerektelen, nem terhes kolleganőnk alámerült a babamama expo bugyraiba, azóta mély részvétet érez minden épeszű terhes nő iránt."
  Az idézet mondat pedig minősítsen benneteket ehhez nem kell semmit hozzátenni...
  Szánalmas, sajnállak benneteket, nullák vagytok :-(
  Kár...

 • 2012.12.01 20:37:56két medve hegedül egyedül

  Egy helyesbítés a fényképekhez: a Bababoo standon nem műfű volt, hanem igazi gyep :)

 • 2012.12.01 20:38:07ildiko78

  Nem minősítem a cikkírót. Mi lenne, ha olyan újságíró menne el ilyen rendezvényre, aki nem letudni akarja a feladatot, hanem még egy kicsi kötödése is van a dologhoz?
  Mondjuk látott már várandós anyukát, esetleg ő is volt. Az nagy kívánság lenne, ha éppen várandós anyuka látogatna ki ilyen rendezvényre, esetleg férfiember akinek van/lesz gyereke?

  Egyébként meg van az a réteg, akinek a 600 Eft-os szülés nem jelent gondot. Ez van.

 • 2012.12.01 22:54:44ringlet

  A cikknél csak a képaláírások gázabbak.

 • 2012.12.01 23:16:33plasztikcsirke

  Nekem még csak lesz gyerekem, de már most tudom, h szívből rühellni fogom az ilyen helyeket, a baba-mama klubokat, a játszótéri anyukás csevegéseket.

 • 2012.12.01 23:16:47veni,vidi,vici

  Ildiko78, egyetértek. A cikkíró meg leülhet, egyes.....

 • 2012.12.01 23:56:44Gariv

  @manes utálom a parasztokat, a legtöbbje azt hiszi csak neki van fontos dolga, és arrébblöki az útjából a babakocsit, feláll az autójával a járdára, hogy nekem a kocsival az úttestre kelljen menni stb. Volt, hogy belerúgtak (!) a babakocsi kerekébe, mikor elhaladtak mellettem, mert nem volt elég hely mellettem és ez nyilván az én hibám.

 • 2012.12.02 00:02:26anothernick

  csirke: hát pedig... ha kicsi gyerekkel otthon leszel, nehéz lesz nem "beleütközni" ilyen és ilyenebb eseményekre (expo-ra én sem járok). én is gondoltam gyerek előtt ezt-azt, aztán másképp lett. a játszótéren meg sokat lehet tanulni másoktól, akik épp hasonló cipőben vannak... és a gyerekednek is jót tesz majd, hogy hasonló korúakkal tud együtt lenni, még a kötelező ovi előtt... szóval óvatosan az elvekkel és bocs az off-ért ;)

 • 2012.12.02 00:05:59anothernick

  ja, biztos van paraszt autós és paraszt szülő is (nekem annál nagyobb tahóság pl. nem létezik, hogy anyuka cigizik gyereksétáltatás közben), de van másmilyen is. a kisgyerekesnek "kicsit" nehezebb az élete, mint egy átlagembernek, illik neki segíteni, nem bunkónak lenni vele, sőt, képzeld, kedves manes, még adott esetben félre is lehet állni, mert k__va nehéz néha koordinálni egy babakocsit. biztos még nem próbáltad, de elhinni el lehet...

 • 2012.12.02 00:34:05rolls

  ... "várandós mamiknak (talán ez az egyik legszörnyűbb megnevezése a terhes nőnek, ennél már csak a pocak és a pocaklakó rosszabb)." ...
  -NEM ! A terhes nőnek, - a terhes nő(!) - a legszörnyűbb megnevezése.

 • 2012.12.02 08:31:11Pippike

  A cikkírónak másról kellene cikket írnia.
  Szegényes, keserű cikk lett belőle, amit én végig sem olvastam, mert a köpködő, nyavalygós stílustól hányingrem szokott lenni.
  Én javaslom, hogy a cikk írója a saját háza táján söpörjön, ne menjen oda ahová nem akar, mert ez nem beszámoló, nem adja vissza azt amiről egy babaexpó valóban szól. Ez azt adja vissza, hogy egy huszonéves hülyegyerek, vagy egy kiégett harmincas hogyan látja azt . Ez nem a valóság. Lerí, hogy az író semmit nem tud arról amiről írnia kellett volna.

 • 2012.12.02 08:40:46Leonce

  Martian: remek volt:D
  Tovább fejlesztve: mindenki fogadjon inkább örökbe egy veszélyeztetett faj egyedét és tennénk így valami jót is.

 • 2012.12.02 09:57:33manes

  Gariv: Ezzel tökéletesen egyetértek.Az ilyeneket én se szeretem.

 • 2012.12.02 10:03:06manes

  anothernick:"mert k__va nehéz néha koordinálni egy babakocsit. biztos még nem próbáltad, de elhinni el lehet..." Nem csak próbáltam hanem toltam is.Igaz,nem most hanem 27 évvel ezelött. Nem az összes kismamára értettem amit mondtam hanem "a legtöbbje" irtam. "Félre is lehet állni" Igen ha velem szembe jön mert akkor látom,de ha hátulrol nekem löki a kocsit akkor,hogy álljak félre. Nem egyszer megtörtént.

 • 2012.12.02 10:40:18plüss_Teknős

  B*****n-ba, meg akármilyen bababoltba csak akkor megyek, ha máshol nem tudom beszerezni, amit keresek. Ilyen baba-expora meg akkor sem mennék, ha nekem fizetnének érte. Sem terhesen, pláne nem gyerekkel.
  Az eladók 90%-ban gyermektelenek, alulfizetettek és halálra unják a melójukat.
  A budaörsi B-ban egy dohányszagú, unott eladó az alapján ajánlott autós biztonsági ülést, hogy melyiknek van szerinte jobb SZÍNE... No comment.

  Babakocsit meg mindennapos használattal nem annyira vészesen nehéz koordinálni (olyat kell venni, ami jól irányítható). Igen, nekem is sokszor vannak útban parkoló autók meg a figyelmetlen járókelők.
  DE. A gyerekeimre vigyázni elsősorban az én feladatom, nem az utca emberéé.

 • 2012.12.02 10:58:34thetriggerhappy

  nagyon kínos cikk. nem különösebben kedvelem a bájolgó, pocaklakózó mamákat, de ez még gázabb.

  hogy miért vesz valaki többszázezerért babakocsit? hát bazdmeg, mert megteheti. azért, amiért aki megteheti jobb autót, ruhát, nagyobb, jobb helyen lévő lakást-házat vesz, amiért léteznek michelin csillagos éttermek és amiért megél a louis vuitton meg a burberry mondjuk.
  mellesleg azért mert sokkal jobbak mint a filléresek. a feleségem pici, törékeny, a budai hegyekben lakunk, a házhoz lépcsőkön kell feljönni, nem mindegy, hogy egy irányíthatatlan 15 kg-s kocsit tol és emel fel vagy egy ennél 7 kilóval könnyebbet, ami mellesleg kiszolgál 3 gyereket is gond nélkül, tehát alsó hangon is 6 évig van kemény, napi használatban. nem mellesleg elég jól el is adható utána....
  tudom, volt olcsóbb is, jó nevű gyártótól (hauck) és sírva menekültünk vissza a drágához, akkora a különbség.

  tény, sok felesleges faszságot próbálnak rátukmálni a gyerekesekre, de nekünk pont a drága babakocsi volt az az egyetlen dolog, amire ma is azt mondjuk, hogy megérte kiadni a pénzt.

 • 2012.12.02 10:59:34ColT

  Miért olyan divat mostanában szidni a kismamákat, nem értem. Valamiért nekem semmi bajom velük.
  Illetve, aki szidja őket, az gondoljon az asszonyra (ha van), vagy a saját anyjára :D

 • 2012.12.02 12:19:58Leonce

  Azért szidják őket, mert extra előnyöket várnak el , de nem : nem tesznek semmi nagyot azzal, ha gyerekük lesz. Régen ezt még lehetett helyén kezelni, ma már nem: ld. majd kommenten hőzöngőket.

 • 2012.12.02 18:59:23pc guru-e vagyok

  Hát ez olyan tunajuditosra sikeredett. Megvan hozzá minden, ami kell: sötétség, semmisejó, ostobaliba, és én-vagyok-a- tuti-megmondó. Ha nem ő követte el ezt az irományt, akkor már fertőz a szerkesztőségben a tunajuditosodás. Sajnáljuk.

 • 2012.12.02 22:02:12csib

  Leonce

  Szerintem nagyon nagy dolgot tesz mindenki, aki gyereket vállal. Ők a jövő, akik majd téged is eltartanak, amikor öreg leszel és nem tudsz dolgozni, ők fizetik majd a te nyugdíjad is, ahogy te nagyszüleidét most.
  Szóval egy picit talán hálásnak kéne lenni a kismamáknak, akik a gyereküknek szentelik az idejüket, pénzüket, ahelyett "romkocsmákban derengve" próbálják megváltani a világot, miközben nyomogatnánk az ájfónjukat, amibe a spórolt pénzüket fektették.
  Egyébként egyet értek veled abban, hogy sok kismama esik át a ló túlsó oldalára, de azt, hogy nem tesz mindenki nagy dolgot, a ki gyereket nevel, nem lehet kétségbe vonni.

  A cikk viszont minősíthetetlen, nem is értem, hogy jelenhet meg ilyesmi egy ekkora portálon.

 • 2012.12.02 22:29:20Nick Grabowsky

  Leonce

  Nem mondom, hogy nincs némi igazad, de szerintem mindkét oldal túldimenzionálja a gyerekek létét, illetve a baba-mama "ellenességet". De ha választani kell a frontok között, hát én a gyerekesekkel, kismamákkal tartok...

 • 2012.12.03 08:59:17plasztikcsirke

  Nem azt mondtam, h nem fogom vinni a gyereket a játszótérre, csak azt, hogy utálni fogok más anyukákkal áhítattal az anyaság csodájáról beszélgetni, mert én nem ilyen vagyok. Nem érdekel, kinek a gyereke mit és mennyit tesz a pelusba, mikor fordult át, mennyit eszik. Lesz@rom.

 • 2012.12.03 10:19:45thetriggerhappy

  plasztikcsirke,

  majd beszéljünk ha megvan az a gyerek és körülötte forog az életed. nem mondom, hogy nem lehet ezt is túlzásba vinni, van aki már engem is idegesít, de gyerektelenül szerintem kicsit korai ilyen nagyívű kijelentéseket tenni. láttam én már karón varjút.....

 • 2012.12.03 10:41:45mrteo

  Miért érzem úgy a cikk olvasása után, hogy egy singli luvnya kilátogatott a egy családi rendezvényre, hóna alatt a törpe kutyájával. Nem érti miért költenek az emberek valami porontyra, mikor a terhességtől megnyúlik a ribancrendszám, szoliba sem lehet járni és egyéb idegesítő dolgai vannak.
  Azért megírja a "cikket" hisz karakterre fizetnek. Persze a Marika nem ért rá, mert a szaros kölyke beteg, és ilyenkor azt gondolja, hogy joga van lepasszolni a szar melót neki.
  Ha van a cikket gépelőnek anyja/apja és véletlen születne egy gyereke, akkor próbálja ki a láb/kéz torzót átadni nekik karácsonykor és nézze meg az arcukat. Meg fog lepődni...

 • 2012.12.03 12:57:07Gyékény Béla

  Jó cikk, de lehetne még kritkusabb. Mondjuk így: Kit kellett volna küldeni, egy agyhalott baszottmamit, aki szerint gyönyörű, hogy úgy néz ki mint egy bálna?!?! Aztán olyan szarságra költi a pénzét a hülyéje, amire akarja, legalább közröhej tárgya lesz... Gyönyörű dolog a gyerekvállalás, de ne képzelje már a drága, hogy ettől milyen rohadt különleges és ha megjelenik a nyamvadt babakocsijával majd vörös szőnyeg és díszsorfal várja. De ne is ezt olvassátok, vár rátok a kaki szagú kéj!!!

 • 2012.12.03 13:25:08ildiko78

  Gyékény Béla

  akkor a férjemet kellett volna kiküldeni: mert szerinte bálnaként is szép voltam, az meg hogy én 100 Eft-ot költök babakocsira, más meg 30 milliót sportautóra, kinek mi köze hozzá?

  ja mert ugye természetes, hogy a 30 milliós sportautó, leszorítja a családi autónkat (benne a 3 gyerek) mert ő megérdemi a helyet? mondom leszorítja!

  (a gyerek meg nem kakiszagú, mint ahogy a felnőtt sem az, bár vannak kivételek...)

  tudod: b.. meg!

 • 2012.12.03 13:37:40ildiko78

  kicsit higgattabban:
  - miért fáj, a drága játék, babakocsi, ruha stb amit az ember megengedhet magának/gyerekének?
  - mi a véleményed a Tv-re felvett személyi kölcsönről és hasonlókról? az mehet?

  ja nekem meg megvan a véleményem azokról akik havonta tízezreket füstölnek el/ isznak el vagy épp a játékgépbe dobálnak

  az fáj neked ha valaki száz ezrekért vesz táskát /órát / házat vagy éppen milliókat költ nyaralásra? az nem baj, az ha a gyerekre költi ez a pénzt igen?

  hát sajnállak hogy ilyen egyoldalóan gondolsz, a te bajod,

  egyébként meg mióta lett divat, hogy bármi kerül szóba, jön valaki és kikiálltja hülyének? miért nem lehet elfogadni, hogy mások vagyunk és máshogy gondolkodunk?

 • 2012.12.03 13:58:39kismorgó

  ez elég gáz...mármint a "cikk". Mással is tölthetted volna azt az időt,amíg ott szenvedsz és - gondolom - lenéző, sajnálkozó fejjel mészkélsz a sok hülye között, akik mertek/mernek gyereket vállalni...
  Más: Plasztikcsirke: nekem is ilyen nagy volt a szám, de eljön az az idő, amikor ez megváltozik :D

 • 2012.12.04 13:55:34plasztikcsirke

  Triggerhappy, kismorgó

  Csak ezzel az ócska "majd ha neked is lesz, meglátod" dumával tudtok jönni? Akkor inkább hallgatnátok.
  Mi van ha nem látom meg? Képzeljétek, most ezt így gondolom és a gyerek születése után is pont így fogom. Mert ismerem már magam elég jól, jobban mint ti engem. Hihetetlen, mi? :D

 • 2012.12.04 19:41:14plüss_Teknős

  plasztikcsirke,
  nekem is lett gyerekem, kettő is, és hihetetlen, de igaz, egyetlen kismama, kisgyerekes anyuka barátnőm sem lett. Minden nap járunk játszóra, ahol egész kis klánok vannak anyukákból és csemetékből. Cukik, meg minden, de nem vágyom közéjük.
  Megvannak - hála Istennek - a régi lány-barátnőim, és nem érzem szükségét, hogy "lecseréljem" őket :-)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta