no

Tuningot a babakocsinak, hogy parádézhass vele

Legtöbbünknek, ha kisgyerek van a családban, a babakocsi alapvetés. Kinek ilyen, kinek olyan kell, mérlegeljük a szempontokat, mitől lesz praktikus, kényelmes, jól használható. Aztán vannak olyan, kevésbé földhözragadt emberek, akik számára a praktikum nem elég, na ők állnak neki a gyerek szállítóeszközét feltuningolni.

Ebből pedig olyan csodák lesznek, mint a rollerral összenőtt babahajtány, az utazóbőrönd mint kényelmes gyerekszállító, vagy a babakocsit fűnyírómotorral  kombináló száguldozó apuka... Na, ilyeneket tudnak a túlontúl kreatív emberek.

De a gyártók is egyre extrémebb ötletekkel rukkolnak elő, egyesek az űrhajós high-tech stílusra mennek rá, mások a környezetbarát, sportos kivitelre esküsznek, de vannak, akik a művészi hajlamaikat élik ki babakocsi és babajárgány tervezésekor.

Colin Furze apukakánt megszállottan babrálni kezdte a babakocsijukat, a fejébe vette, hogy övék lesz a világ leggyorsabbika. A Mega Kocsi elkészítésébe egy hónap alatt kb. 160 ezer forintnak megfelelő összeget invesztált, és meg is lett az eredménye: 10 lóerős motort építve a háromkerekűre, 86 km/órás sebességet ért el. Meg nem mondom, ez mire jó, mert a videón is látszik, hogy gyereket nem igazán lehet benne szállítani. De Furze most boldog tulajdonosai a világ leggyorsabb babakocsijának, és haknizik ezerrel találmányával a médiában.

Rajta kívül vannak más kreatív apukák is, akik például egy fűnyíró motorjával és egy felszerelt rámpával is tökéletes érzés birtokába juthatnak, és juttatják az újszülöttjüket, anyuka nagy örömére.

És, hogy hol lehet megjelenni egy ilyen szuperjárgánnyal? A babakocsis felvonulások például kiváló lehetőséget adnak immár elsősorban anyukáknak, hogy nagyközönség előtt megmutassák,  kreativitásunknak senki nem szabhat határt.

Részt venne babakocsis parádén?

Külföldön már bevett szokás, nálunk még nem annyira elterjedt, hogy a babakocsit és a benne ülő gyereknek ötletes jelmezbe bújtatják, és úgy vonulnak tömegesen. A következő galériában a spéci babakocsik mellett például egy orosz felvonulás képeit is láthatják. Orsz mivoltuk a fotók megnézegetése után még akkor is nyilvánvaló lenne, ha nem árultuk volna el, és ezt nem csak a cirilbetűs feliratok miatt gondoljuk...

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek