no

Vonatozzon országszerte a Mikulással!

Ismét közlekedik a Mikulásvonat Miskolc és Lillafüred között, december 19-ig szállítják a gyerekeket a Mikulás feldíszített birodalmába. Budapesten két program közül választhat, aki mikulásvonatozna, de mindkettőt csak a december első hétvégéjén (dec. 1-2) rendezik meg. Ekkor járnak majd a feldíszített gőzmozdonyok a Nyugati és a Vasúttörténeti park között, és a Gyermekvasút vonalán is.

mikuvonat

A Miskolcról Lillafüredre (és vissza) közlekedő szerelvények idén már tizedik alkalommal szállítják a gyerekeket. A kirándulás a Mikulás lillafüredi mesebirodalmába vezet, a vonat feldíszített kocsijaiban már meseszereplőkkel együtt utazhatunk, a birodalom kapujában a Mikulás fogadja a látogatókat, akiknek feladatokat kell végrehajtani egy "interaktív mesejáték" keretein belül. A körülbelül egy órás küldetés végén mindenki megkapja a jutalmát (ha ajándékcsomag-jegyet sem felejtett el vásárolni), és közben olyan mesehősökkel is találkozhatott, mint Süsü, a Százholdas Pagony lakói, Aprajafalva törpjei, Doktor Bubó, valamint a tizedik mikulásvonat új meglepetésszereplői, Pinokkióval, Shrek, Fiona és a Szamár.

A programról részleteket ezen a weboldalon tudhatnak meg, és itt találják meg az online jegyvásárlás linkjét is. Arra érdemes figyelni, hogy az 1700 forintos vonatjegy csak az utazásra jogosít fel, ha azt szeretnék, hogy a gyerek csomagot is kapjon, ehhez külön kell jegyet venni, 650 forintért.

Budapesten csak december első hétvégéjén zakatolnak a Mikulásvonatok, akkor viszont mindjárt két helyen is. A gyermekvasút vonalán jár a Jégrózsa expressz, amely naponta mindkét irányba háromszor indul el. Erre 1600 forintba kerül a jegy, ezért az árért a gyerekek a vonaton a Mikulással és krampuszaival találkoznak, akiktől ajándékot is kapnak. A hűvösvölgyi végállomáson különféle gyerekprogramok lesznek.

A Nyugati pályaudvar és a Vasúttörténeti park között szintén december első hétvégéjén, naponta kétszer járnak a különleges díszbe öltöztetett gőzmozdonyok, a Télapó Expresszek. A vasúttörténeti parkban számos program várja a kicsiket, a nagycsarnokban ünnepi előadások is lesznek, amelyre a Mikulás különleges, ünnepi díszbe öltöztetett hajtánnyal érkezik meg.

A felnőttnek-gyereknek egyaránt 2500 forintba kerülő, az utazáson kívül a parkban másfél órás programra a saját honlapjuk szerint nem lehet online jegyet vásárolni.

Oszd meg másokkal is!
no

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek