SZÜLŐSÉG

Mit vigyünk babanézőbe, és mit ne?

2012. október 31., szerda 15:31

Újszülöttnézőbe indulva nem tudja, mit vigyen ajándékba és mit ne? Segítünk!

Először is: a gyerek megszületésével minden családba a tárgyak megfékezhetetlen áradata kezd ömleni. Ezért ha nem tudunk kifejezett kívánságról vagy szükségről, a legnagyobb jót gyakran azzal teszünk, ha valami olyat viszünk, ami idővel elfogy. Minél kisebb a lakás, annál inkább érdemes erre odafigyelni.

stockfresh 139758 blue-and-pink-baby-gifts sizeM

Jolly joker: pelenkából sosem elég

Azok számára, akiknek még nincs gyerekük, talán elsőre furán hangzik, hogy vigyenek pelenkát, hiszen jogosan gondolják, hogy ebből aztán minden kisgyerekes családban van bőven. De nem reprezentatív felmérésem ( és saját tapasztalatom) szerint, aki ezzel állít be látogatóba, nemigen tud melléfogni. Néhány hetes babának is érdemes nem újszülött (2-5 kg) méretet venni, hanem mondjuk egy 3-6 kilós csomagot, az biztosan elfogy, mire kinőné.

Ugyanis a pelenkából sosem elég. Ha nagyon szeretnénk, pelenkatorta formájában is átadhatjuk, de a bolti csomagolás jobban spájzolható. És persze a pelenkázással kapcsolatos egyéb cuccok, popsikrémek, popsitörlők is szóba jöhetnek.

Tetézhetjük a dolgot, ha a környezetvédelmet szem előtt tartó családba olyan pelenkát viszünk, ami újrahasznosított anyagból készül és lebomlik. A Dm saját márkás terméke, az Alana, könnyen beszerezhető, de vásárolhatunk Bio Baby, Wiona vagy Moltex márkájút is. Az ökoanyáknak tetszhet egy mosható pelenka garnitúra is, de itt mindenképpen fontos előre felmérni az igényt, mert aki nem szeretne ilyesmit, azt csak egy újabb kacattal gazdagítottuk.

Ruházkodás

Ezzel óvatosan bánjuk. Klasszikusan a vendégek java része a baba ruhatárát is bővíteni szokta, amiből gyakran következik az, hogy a decemberi baba kap 8 darab ujjatlan kis selyemruhácskát, amit viszont már márciusra ki is nő, vagyis ezek hordás nélkül öröklődnek majd tovább, addig meg csak a helyet foglalják. Ha mindenképpen ruhát vinnének, fontos pontosan ismerni a paramétereket, mennyi idős a pici, mekkora a mérete, vagy megtudni, mire lenne igazán szüksége.

Vigyázzunk az előre bevásárlással, és a szezonvégi akciólázzal is, mert könnyen mellélőhetünk, ha nem sikerül összehozni időben a találkát, és ott állunk egy őszi napon a nyáron beszerzett trikó-rövidnadrág szettel. Az is jó stratégia, ha hónapokkal előre gondolkodunk, és olyan ruhát választunk, amit majd később fog tudni felvenni, de ilyet is csak akkor tegyünk, ha tudjuk, hogy van elég tárolóhelye a családnak.

És ha már ruha, akkor kereshetünk igazán vicces és jópofa darabokat.

Textilek, babaszoba

A kisbabák miatt rengeteg textilárut kell a szülőknek beszerezniük. takarókat, lepedőket, ágyneműket, falvédőt, törülközőket és még sorolhatnám. Ha tehát a barátaink nem állandóan a tárolóhely hiányára panaszkodnak, ilyesmit is vihetünk, de csak akkor, ha hajlandóak vagyunk valami tényleg jópofa/különleges/minőségi darabot beszerezni, hiszen a szükséges minimumot a család általában már a gyerek születése előtt megvette/megörökölte.

Ugyanez a helyzet a babaszobával is. Ha csak nem tudunk arról, hogy valamire szükségünk van, érdemes úgy gondolkozni, hogy a bébi birodalma már nagyjából készen áll. Ilyenkor egy igazán jópofa kiegészítőt esetleg vihetünk, de akkor is érdemes rákérdezni, nem duplázunk-e rá egy már ottlévő dologra.

Az anyának is kell egy kis pihenés

Kifejezetten jó fej dolog, ha a baba helyett a (lestrapált, hullafáradt, kialvatlan) anyukának viszünk ajándékot. Biztosan örül egy szép csokor virágnak, de egy finom fürdősóval vagy kozmetikummal se lőhetünk nagyon mellé. Jó ötlet lehet néhány színes-szagos női (nem kismamás, nem babázós!!!) magazin, de akár egy dobozka, igazán minőségi bonbon is.

Ha nagyon közeli baráthoz megyünk látogatóba, akinek biztosan ismerjük az izlését, vihetünk pár ruhadarabot, mert a szülés utáni hetekben nem könnyű olyan darabot találni, ami rá is megy az emberre, de már nem terhesruha. Ha nem bántódik meg, akár turkálhatunk is számára szép és divatos darabokat erre az átmeneti időszakra.

Bizonyára hangos ovációt váltanánk ki egy egyedi készítésű, több millióért készülő arany karkötővel vagy gyémánt nyakékkel is, de ezt mi sajnos nem tudtuk letesztelni. Mindenesetre a galériában ilyet is találnak, hátha pont önök nyerték meg a lottó ötöst.

Az apáknak is vannak ötleteink

Az apák még az anyákhoz képest is háttérbe szorulnak ilyenkor, de ha jófejek vagyunk, akkor viszünk nekik is valamit, ha másként nem is, de az anyával közösen fogyasztható formában: kedvenc sütit, pár doboz sört, teát, ki mit szeret. Jó humorú szülőknél bepróbálkozhatunk a füldugóval is, de jó lehet egy vicces pelenkázókészlet is.

Gesztusok, amik (sokszor) mindennél többet érnek

A komatál intézményéről már korábban is írtunk, s most is érdemes számolni ezzel a lehetőséggel, hiszen a kisbaba körüli teendők miatt kevés idő jut a háztartásra, a főzésre. Ha tudjuk, hogy nem áll hadrendben minden nap főző nagyi/testvér/barátnő, vigyünk magunkkal nagy adag ételt, italt, gyümölcsöket, süteményt, lekvárt. De azzal is sikert arathatunk, ha meglepetésként rendelünk nekik egy jó vacsorát valamilyen színvonalas helyről. Ehhez azonban szükséges ismerni a család ízlését, szokásait.

Az is segítség, ha néha elmenjünk az anyukával egy közös, beszélgetős babakocsis sétára, ezzel is feldobjuk a napi rutint, ami kikapcsol, segít a problémák kibeszélésében, no meg kiváló lehetőség a pletykálkodásra.

Régi hagyomány, hogy ha a család bővült egy újabb taggal, facsemetét ültettek a tiszteletére. Ha a család kertes házban lakik, vagy legalább jókora teraszuk van, ahova egy dézsa is elfér, vihetünk nekik ajándékba egy kis fácskát.

Mit ne vigyünk

 • Baba és kismama újságokat, könyveket. Ha már végre van ideje olvasni az anyának, kicsit hadd lendüljön ki a babavilágból!
 • Mosható pelenkát, ha nem tudjuk, hogy akar-e az anyuka foglalkozni ilyesmivel
 • Kétes, vagy nem jó minőségű termékeket.
 • Olyan babaruhát, amin zipzár, csat, gombok vannak, hiszen ezek nyomhatják, megsérthetik a babát, nem beszélve arról, hogy ha leesik, le is nyelheti
 • Olyan ételt, ami allergiát/hasfájást válthat ki a babánál az anyatej révén, mint a káposztafélék, karalábé, kel, karfiol, stb.; hüvelyesek, erős fűszeres és/vagy csípős ételek, apró magvas (pl. epres, málnás) sütemények.
 • A babáknak ugyan ajándékozhatunk rágókát, pihe-puha plüssöket, felhúzható zenélő állatkát, de ha nem mi vagyunk az első látogatók, nagy eséllyel, ezekből már lesz neki minimum egy, de valószínűleg inkább 11.
 • Olyan gyerekruhát, amit mi nem adnánk rá a saját gyerekünkre, mert pl túl csicsás

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.10.31 16:08:01háténimmár

  Ezekért a tartalmas írásokért tényleg fizetnek?

 • 2012.10.31 16:38:14coventry

  turkalobol ajandekot az anyukanak?

 • 2012.10.31 16:43:30sírjatok

  "Ezekért a tartalmas írásokért tényleg fizetnek?"

  Pedig ne tudd meg, hány rokon hozza az n+1-edik zenélő autót, plüssmacit meg a többit. Kurva jó lenne leszoktatni őket, a pelenka meg tényleg elfogy. Szóval szerintem ez egy jó cikk.

 • 2012.10.31 16:48:34pc guru-e vagyok

  Én plusz 20-szal jöttek ki a kórházból. Jól jött minden rongy, turkálós vagy sem, mindegy volt, örültem, hogy van váltóruhám. Meg különben is, hova megy egy friss anyuka? :)

 • 2012.10.31 17:03:57Johnny336

  Kisgyerekes vagyok, és kérdezte kollégám, hogy mit vigyen babalátogatóba ismerőséhez.
  Egyből javasoltam a pelenkát. Kisgyerekes kolléganőm helyeselt.

  Baromi drága, és három pillanat alatt elfogy...

 • 2012.10.31 17:24:46VasDora

  A cikk jó, életszerű. Most döntöttem: én is pelenkát viszek jövő héten babalátogatóba. DE! előtte azért érdemes megkérdezni, milyen fan az anyuka, mit bír a gyerek bőre, mivel ez eldobható pelenkákat kezelik mindenféle vegyi anyaggal. lányom popsija pl. totál kiütéses lett a liberótól. A legjobb, Huggiest vinni, az a legjobb minőségű.

 • 2012.10.31 17:41:18háténimmár

  A pelenka ajándék az enekm olyan, mintha adtak volna 5000 Ft-ot. Persze az is jól jön, de nem ajándék, hanem segély. Ajándékozni ennél maradandóbbat szeretek és ajándékba kapni szintén.
  Illetve ha már nem maradandó, legalább egyszeri kellemes dolog (csoki, virág, bármi legyen)
  Karácsonyra is utálom, amikor valaki megkérdezi, mit kérek. Amire szükségem van, azt magamnak veszem meg, ha egymásnak vesszük meg a szükséges dolgokat, az legalább annyira meghitt és romantikus, mintha cserélnénk két húszezrest egymással.
  De ez az én véleményem.
  Ja, és aki ezredik rágókát meg plüsst viszi ajándékba, az annyira fantáziadús és törődő (urambocsá' gondolkodó) ember, hoyg egy ilyen mélyenszántó cikk úgysem változtatja meg.

  És még valami: Ha a vizet lábosba tesszük és meggyújtjuk alatta a tűzhelyet egy idő után melegvizet kapunk.
  csak hogy beszálljak a tartalmas információmegosztásba én is, mindezt teszem ingyen.

 • 2012.10.31 17:42:19háténimmár

  Vass Dóra: A huggies volt az egyetlen nálunk, amiből MINDIG kifolyt a pisi. Ez egyén és babafüggő. Én azt elajándékoztam volna :)

 • 2012.10.31 18:09:43belekotyogok

  Mondjuk nem gondolom, hogy dézsás fácskával kéne beállítani...ha lenne egy kertem,akkor biztos lenne benne annyi és olyan fa, amit én szeretnék, viszont tökre kiakadnék, ha valaki hozna egyet, csak úgy. (Ráadásul erőszakosan fel is ruházza eszmei értékkel... )
  Nyilván a dézsácskában lakó fácskát egy idő után földecskébe kéne tenni, de mi van, ha nem akarok platánt a gyümölcsfáim mellé? Vagy egyáltalán nem akarok már ilyet? plusz egy kis tudás sem árt hozzá. Kb pont ilyen jó ötlet élő állatot vinni.

  Szerintem - ha másra nem futja kreativitásból és mindenképpen akarnak ajándékozni - akkor legyen egy könyv (egyszerűbb verseskönyv, vagy a babának valami mosható-rágható darab).

 • 2012.10.31 18:12:01belekotyogok

  Mondjuk a babapopsitörlőkendő pont olyan kedves ajándék, mint egy flakon domestos. Kell, mert fogyóeszköz, de mégsem csomagolom be anyám szülinapjára. Inkább akkor egy vásárlási utalvány, vagy ilyesmi.

 • 2012.10.31 18:27:48phoboss

  "Ezekért a tartalmas írásokért tényleg fizetnek?"
  Pedig ez most kivételesen nem annyira gáz. Nagyon sokan nem figyelnek arra, hogy mi is jönne jól, a huszadik zenélő kis mütyür helyett tényleg sokkal inkább érdemes olyasvalamit vinni, aminek hasznát veszik.

  "Karácsonyra is utálom, amikor valaki megkérdezi, mit kérek. Amire szükségem van, azt magamnak veszem meg, ha egymásnak vesszük meg a szükséges dolgokat, az legalább annyira meghitt és romantikus, mintha cserélnénk két húszezrest egymással."
  Amire szükségem van, azt nem mindig veszem meg magamnak, és ennek különféle okai lehetnek, pl. be kell osztani a pénzt, nem találok megfelelő darabot stb. Épp ezért néha nagyon is jól jön, ha valaki megkérdezi, hogy mit szeretnék ajándékba, én is meg szoktam kérdezni hozzám közelállókat, és ez így nagyon is jól működik. Szerintem sokkal jobb, hogy ha ajándékozás van, az a "két húszezres (akárhányezres), amit cseréltünk egymással" praktikus és szükséges dolgokra lett elköltve, nem pedig az x-edik használhatatlan vagy az illető ízlésének nem megfelelő kacatra.

 • 2012.10.31 18:31:18- eniko -

  hogy huvelyeseket stb tilos lenne fogyasztani a szoptato anyanak, azt a kutatasok megcafoltak, sot, a rost-es vitamindus etelek kifejezetten ajanlottak. Kedves ujsagiro, olvass tobb szakirodalmat a keszuleshez.

 • 2012.10.31 18:43:40háténimmár

  Mindenkinek van joga saját véleményre.
  Én ajándékot szeretetből adok és csak olyan embereknek, akiket ismerek. És ha ismerem, akkor veszem a fáradtságot, hogy kilessem/megtudjam, mire vágyna.
  Használhatatlan szart venni a nemtörődömség és/vagy a butaság jele.
  A használhatatlan szar és a cikkszám alapján leadott megrendelés között óriási árnyalatok vannak.
  Olyan emberhez nem megyek babanézőbe akit nem szeretek, nem ismerek. Ugyanis nem érdekel a kölke, ha Ő maga is hidegen hagy.
  Akit pedig szeretek, annak ki tudok találni sokkal kedvesebb ajándékot is, mint egy zacskó pelenka. Beteglátogatóba sem wcpapírt viszek.
  Ráadásul az említett kozmetikumok, popsikrémek, stb is igen nagy mellélövés lehet, a legtöbb anya kultikusan hisz bizonyos dolgokban, így nehéz belőni, hogy mi az amit valójában is használna.
  A cikkről továbbra is az a véleményem, hogy langyosvíz-kategóriás közhelyek gyűjteménye 3 perc alatt legépelve.

 • 2012.10.31 18:48:48pc guru-e vagyok

  Huggies nálunk sem jött be, de ha ingyen van, bármi jöhet. Majd továbbadom, elvaterázom stb. Én örülnék egy kis fácskának, szerintem szép hagyomány lehetne. Egy gránátalmafa, egy babérfa sok évig hasznos és gyönyörű. És nem tömegcikk. De persze kötözködni én is tudnék, de mi a francnak. Ki tudna minden nap más témában zseni lenni? Szerintem egyikünk sem, és nem is esne jól, ha a főnökünk ma azt akarná számon kérni, milyen védőoltás mire jó, másnap meg, hogy hogyan kell letenni a cumit vagy éppen melyik kórházban van éppen pereskedés.

 • 2012.10.31 18:54:44Sesut

  Én nem örülnék pelenkának. Igen, tényleg praktikus és elfogy, de nem vinnék a kisnyugdíjas nagymamának sem vécépapírt, mondván, hogy úgyis kell...

  Mi inkább a mamát szoktuk ajándékozni, ráfér egy kis kényeztetés a szülés után, és eddig még senki nem sértődött meg, hogy nem a babának vittünk valamit. Praktikus és finom ajándék a minőségi, valódi gyümölcs- vagy ízesítet rooibos tea. Szoptatás miatt úgyis rengeteget kell inni, jó egy kis változatosság.

  A személyre szabott ajándékoknak is örülni szoktak, mi vittünk így könyvet (Barnusnak Barnabás mackós könyvet, Vilmának Vilma reggelijét) vagy ruhát (Mókuska becenevű gyereknek mókuskás bodyt). Igaz, hogy a könyvet még vagy egy évig nem olvassa, de sok helyet nem kér, és talán kedvesebb, mit egy pelus.

  Egyébként két (és fél) gyerekes anyuka vagyok, legjobban eddig a Stenders fürdőgolyónak örültem, illetve a kórházba behozott Túró Rudinak, mini doboz (1 adagos) energiapótló Nutellának...

 • 2012.10.31 19:00:12phoboss

  Természetesen mindenki hangoztathatja a véleményét.

  "Használhatatlan szart venni a nemtörődömség és/vagy a butaság jele."
  Csak épp lehet, hogy ami nekem jó ajándéknak tűnik, az a másiknak, akinek adnám, használhatatlan vacak, és fordítva.
  Pl. van, aki szeret polcra, asztalra, akárhova felhalmozni különféle kis tárgyakat, más meg nem.
  Egyik rokon családtól minden évben vagy könyvet, vagy valamilyen kis kacatot kapok Karácsonyra, és minden évben a könyvnek drukkolok, mert használatlan kacat már egy nagy doboznyi van (nem csak tőlük), köztük egy csomó (számomra) ízléstelen dolog is.
  Pelenkát én sem vinnék ajándékba, az igaz.

 • 2012.10.31 19:02:45phoboss

  Természetesen mindenki hangoztathatja a véleményét.

  "Használhatatlan szart venni a nemtörődömség és/vagy a butaság jele."
  Csak épp lehet, hogy ami nekem jó ajándéknak tűnik, az a másiknak, akinek adnám, használhatatlan vacak, és fordítva.
  Pl. van, aki szeret a polcra, asztalra felhalmozni különféle kis tárgyakat, más meg nem.
  Egyik rokon családtól minden évben vagy könyvet, vagy valami kis kacatot kapok, és mindig a könyvnek drukkolok, mert kacatból már egy nagy doboznyi van (nem csak tőlük), köztünk egy csomó (számomra ízléstelen) vacak is.
  Pelenkát én sem vinnék ajándékba, az igaz.

 • 2012.10.31 19:05:51phoboss

  Bocs, egyszer akartam elküldeni

 • 2012.10.31 19:31:24ildiko78

  szánom-bánom, de én annak örültem mikor megkérdezték mire van szükség,

  a kapott pelenka a vaterán végezte mert moshatóztunk
  a textil (hagyományos), is mert a mosható más és a harmadik gyereknél volt elég

  az apóséktól kapott 10 eFt-os édes plüss fehér 56-os együttest kicseréltük, egy bukás és nem lehet széppé varázsolni, kapott belőle vagy négy másikat

  lehet, hogy bunkóság, de én inkább megmondom mire van szükségünk. (karácsonykor listát írtam az öcsémnek miután Wok-hoz való párólóbetet kaptam tőle ami két év után is ugyanúgy porosodik a szekrény tetején ahogy feltettem)

  zenélő játékot meg ne! kaptunk, nagyon hamar elromlik benne az elem kb az első egy óra folyamatos működés után :-)

  a legjobban annak örültem, ha nem jött senki, és nyugodtan együdt babázhattunk, pihenhettünk

 • 2012.10.31 19:33:59Monarch

  Nekem hasznos volt ez a dolog, mert általában fogalmam sincs, mit vegyek.

 • 2012.10.31 19:47:33Monarch

  Mekkora baromság, hogy akit szeretsz, annak tudod, mi esne jól. Legtöbbször én sem tudom, mi esne jól nekem magamnak, mivel természetesen ha valamire szükségem van, azt megveszem. Ha valamire a másiknak nincs pénze, pedig nagyon fontos lenne neki, akkor vélhetőleg neked sincs pénzed rá, már feltéve, hogy a barátaid nem két nagyságrenddel szegényebbek nálad.

 • 2012.10.31 20:07:26Egyedi nicknév

  A kulcsszó a kommunikáció. Ha biztosra akarunk menni, akkor kérdezzünk rá, nem hinném hogy bármelyik anyuka/apuka sértődötten csapná le a telefont, azzal a címszóval hogy ennyit se vagyunk képesek magunk kitalálni.
  Nem gondolom hogy derogáló lenne egy nagy csomag pelenkával beállítani, csak azért mert szerintünk nívótlan ajándék, nem egy olcsó mulatság és gyorsan fogyó kellék. Nem is értem hogy lehet egy lapon említeni a wc papírral....
  És tényleg kedves gesztus lehet, ha az anyukának és apukának is visznek valami apróságot, mint amiket a cikk is említ.

 • 2012.10.31 20:58:47Momina

  Néhány hozzászóló leszólta a turkálást. Mikor egy rászoruló ismerős család újszülöttjét egy hirtelen hideggé váló őszön megleptem egy turkálóban pár ezerért megcsípett, magas hőfokon, alaposan kimosott és átvasalt remek bundazsákkal, a szülők kifejezetten örültek neki. Én is örülnék a hasznos, jó állapotú ajándéknak, mindegy, fityeg-e rajta címke, vagy nem.

 • 2012.10.31 21:22:17zsocsa

  tölem még a pelenka márkáját is megkérdezték mi legyen.nem gáz.ami viszont érdekes,az elsö babánknál jöttek ezren mindenfélével,a másodiknál kevesebben a harmadiknál alig de még a szük családtól se igen kaptunk..most ez a válság vagy már a többedik nem érdekes.ki tudja..na mind1 4.már nem lesz.persze nem ezért:-)

 • 2012.10.31 21:51:06Ann1294

  Tapasztalatbol mondom erdemesebb ovatosan kipuhatolni mint nagyot csalodni. Vannak akik egy pelenkamarkara eskusznek, kremekbol mondjuk csak gyogyszertari, plussbol mar tengert lehet rekeszteni... en pl. fuggonyt vittem (blackoutos) de elotte megkerdeztem mi kellene.
  anyukanak kezkrem, apukanak egy finom bor.... esetleg rendelni egy vacsit. Amugy a legjobb ajandek sittelni a gyereket par orara amig anya vegre hajat mos, vesz egy forro furdot, pipereszkedik, pihen, elugrik sportolni.... Nem csak etetogepnek, hanem nonek erzi ujra magat. ;)

 • 2012.10.31 22:34:10Mrs.Columbo

  Én mindig az anyukának viszek ajándékot. (Ruha vásárlási utalvány - mondván hogy kellenek majd 9 hónap utána végre az új ruhák, masszázsbérlet (házhoz kijönnek!), stb.) Úgyis mindenki ugyanazokat a tucat játékokat viszi a gyereknek, aminek legalább a felét soha nem fogják használni, a ruhát a szülők szeretik maguk kiválasztani, ugyanígy a használati tárgyakat is.

  Ami a legjobban sikerült ajándékom volt, az 30 darab kézzel rajzolt kártya: 10 "étkezési utalvány", 10 "szobalány szerviz" és 10 "babysitter szolgálat" volt. Tetszőlegesen felhasználhatók. (Ergo főzök, takarítok, vigyázok a gyerekre ha kell.) Ezt mondjuk a legjobb barátnőmnek adtam, nem vállalnám be bárkinek...:)

 • 2012.10.31 23:39:06Starlark

  Zocsa: A többedik már nem számít.
  Nálunk is az elsőnél jött boldog boldogtalan, küldtek cuccot a távol élő rokonok is, most a másodiknál szinte senki.
  Szerintem ha lenne majd 3. az max rácsodálkozás szintjén lenne hogy jéé már 3 van? :)

 • 2012.11.01 07:51:47Varázsdarázs

  Erőteljesen elszabadult az okosság a fórumon...

  Elsőre nekem is felszínesnek, elnagyoltnak tűnt az írás, aztán amikor elolvastam a hozzászólásokat, megértettem, hogy az írás nem hogy felszínes, vagy elnagyolt, hanem kifejezetten remek!

  Ugyanis - fentebb a fórumhozzászólásokban látható - mindenki a saját élményeivel van elfoglalva, az egyiknek a turi nem tetszik, a másiknak az egyik/másik pelenkamárka.

  Nem lehet mindenkinek jót tenni, egyénre szabott, és a gyermek születése utáni időszakban kifejezetten befelé forduló szempontok határozzák meg, hogy ki minek tudna örülni. (Mi például - emlékszem - a legjobban a komatálnak örültünk, két napig csak azért kellett a konyhába menni, hogy valamit megmelegítsünk...)

  Úgyhogy a cikkben foglaltak nagyon jó, általános kiindulópontnak elfogadhatóak, a továbbiakban pedig legyen szíves mindenki odafigyelni a megajándékozottra... :):)

 • 2012.11.01 09:03:26Csokis

  Még csak a címnél tartottam, amikor beugrott a pelenka. Akinek nincs / nem volt még gyereke, az nem is hiszi el, mekkora ugrás a család anyagi helyzetében, amikor a kölök kinő a pelusból. A legsúlyosabb az volt, amikor egyszerre kettő volt pelenkás. Ez -kiegészítve a bébiételekkel - maga volt az állandósult hóvégi pánik. Azóta jöhet Gyurcsánytól Matolcsiig bárki, szarunk rá. Senki nem tud durvább lenni, mint a bébiszar. :-)

 • 2012.11.01 09:10:12Intizar

  Mrs. Columbo - Nagyszerű!!!

 • 2012.11.01 09:36:54Csipyke

  A Huggies-tól a DM-es pelenka is jobb-az tényleg jó amúgy!

 • 2012.11.01 10:36:56mgabi74

  Köszönjük, hogy belinkeltétek a pelenkatorta oldalunkat.

  Reni, Gábor & Sára kislány

 • 2012.11.01 10:52:56csib

  Én egy talpmasszázs bérletnek örültem volna, de senki sem hozott ... ellenben hordatlan babaruha volt dögivel, mintha az emberek külön örültek volna, hogy kiélhetik a babaosztályon a shoppingolási vágyukat (és teret adhatnak az ízlésficamuknak), ami nekik mondjuk jó, csak én érzem magam kellemetlenül tőle. A babának meg totál mindegy, mit büfizik le 2 hetesen.

 • 2012.11.01 11:08:19badogosmester

  Livie&Luca puhatalpú cipőcskét! gyönyörűek!

 • 2012.11.01 11:11:52badogosmester

  Livie&Luca puhatalpú babacipőt! Gyönyörűek!

 • 2012.11.01 12:09:09Bartush

  A masszázsbérlet szerintem is jó ötlet. Nagyon örültem volna neki.
  Én egyébként gazdag anyóstól kaptam mindig turkálós holmit, ami egyrészt meglepett, mert tudom, hogy apósom nem arra adott neki pénzt, viszont szépek és jó állapotúak voltak, praktikusak is, szóval nem tett rosszat.
  A használhatatlan vackokat én nem őrizgetem. Nagyon hamar kidobom, esetleg ha valakinek jó odaadom, de csak olyannak, aki az ajándékozót nem ismeri. Minek gyűjteni az ilyet? Rövidúton meg kell szabadulni tőle.

 • 2012.11.01 16:06:51plüss_Teknős

  Rengeteg hordhatatlan - túl nagy, túl kicsi, vagy épp iszonyat műszálas ruhát kaptunk - hogy turis-e vagy új, mindegy, ha az anyaga vacak. Értem én, hogy az volt az olcsó,

 • 2012.11.01 16:09:41plüss_Teknős

  ...de a tapintásától is kiráz a hideg... Pelenkát, babakozmetikumot senkitől nem kaptunk még, mert azt nem érzik ajándéknak. Nagyon rossz látni, hogy megvan ugyan a jószándék, de a fantázia a legtöbb esetben a csörgőig terjed... (zenélős játékot meg épp olyan, szintén gyerekes ismerőstől szoktunk kapni, aki maga sem bírja ezeket... O,o

 • 2012.11.01 21:39:41R2D2 & C3PO

  Azért mielőtt beállítanátok egy hatalmas pelenkatortával, kérdezzétek meg, hogy moshatózik-e, vagy eldobhatót használnak, netán egyáltalán használnak pelenkát?

  Mi pl. nem örülünk az eldobható pelusoknak. :-P

  Manapság a lehetőségek száma közelít a végtelenhez...

 • 2012.11.01 21:58:00glad az egyetlen

  Na igen ez néha nem is olyan egyértelmű. Született egy hasonló írás erről, de némileg más megközelítésben:
  [link]
  Van még itt pár szempont. :)

 • 2012.11.01 22:01:40R2D2 & C3PO

  A legnagyobb ajándék egyébként az volt, hogy csak az jött az első 6 hétben, akinek szóltunk. Főzött és takarított.
  Azután pedig a fantáziátlanok pénzt adtak, nem marhaságot vettek.
  Az is jó, ha legalább hetente egyszer ránk csörögnek a barátok, rokonok. Mert az a pár perc kell, de többre esetleg még nincs energiánk. :-P

  A turi szerintem is jó ötlet. A gyerekruhák terén sokkal jobb a választékuk, ráadásul lelkiismeretfurdalásod sincs, hogy a pár száz forintos cuccait összeszarta, lehányta... Ráadásul már be van törve minden ruha, nem gond a farmer sem, mert olyan finom puha az x-edik gyerek után!

  Amúgy szerintem meg kell kérdezni, mit szeretnének, és azt vinni. Tényleg bosszantó, ha olyasmit kap az ember, amit tudatosan elkerült...

 • 2012.11.01 22:03:24R2D2 & C3PO

  Ja, és a ránk csörgésben meghallgatnak, együtt éreznek, de még véletlenül sem próbálnak észt osztani. ;-DDD

 • 2012.11.02 01:07:37kicsibuta

  Artuditunál a pont: "Amúgy szerintem meg kell kérdezni, mit szeretnének, és azt vinni. Tényleg bosszantó, ha olyasmit kap az ember, amit tudatosan elkerült..." És akkor ezt a cikket sem kellett volna megírni. :D
  Ha valakivel vagyok olyan viszonyban, hogy meglátogathatom a gyereke születése után, akkor azt is meg tudom kérdezni tőle, hogy minek örülne.
  Tapasztalatom szerint a fizikai segítségnek (bevásárlás, sok hajolgatást igénylő háztartási munkák elvégzése) örültek a legjobban.

 • 2012.11.02 06:54:41heki

  Mrs. Columbo megjegyzése "Ami a legjobban sikerült ajándékom volt, az 30 darab kézzel rajzolt kártya: 10 "étkezési utalvány", 10 "szobalány szerviz" és 10 "babysitter szolgálat" volt. Tetszőlegesen felhasználhatók. (Ergo főzök, takarítok, vigyázok a gyerekre ha kell.)" visz mindent.
  Zseniális.
  És emlékszem, a nejem szülés utáni első Tesco vásárlást - kettesben - milyen nagy kirándulásnak fogta föl, szegényke.
  Zenélő játékok feltalálóit le kell lőni.
  Még esetleg ilyen vicces kádba való kacsát lehet vinni, de talán ne ezt.[link]

 • 2012.11.05 21:54:08Mrs. Minimalac

  Szerintem a babanézőbe vitt ajándék gesztus, aminek nem kell őrületesen hasznosnak lennie, vagy eltalálnia, mi hiányzik még a tökéletes felszereltséghez. Jelzés, hogy az illető gondolt ránk, innentől kezdve mindegy, hogy fogja-e használni a baba valaha.

  Mondjuk én annak örültem legjobban, mikor meleg barátunk beállított, közölte, ő nem tudja, mi kell egy babának, de nekem hozott egy nagy csomag marcipánt. ;) Azt rögtön felhasználtam.

 • 2013.01.03 15:01:12sweet trix

  mi bodykból és egyéb gyerekruhákból kaptunk a legtöbbet, volt amit egyszer, volt amit egyszer sem tudtam ráadni, mert annyi volt. Ha már ruházat, akkor inkább egy helyes babasapi, bundazsák, meleg overall de itt fontos a méret és ne újszülött méretűt, mert arra úgyis felkészülnek a szülők, de a nagyobb méretekből lehet előre vinni. Szerintem rengeteg praktikus kiegészítő van még amire nem gondolunk, pedihg nagyon praktikus, pl mosható pelenkázóalátét, amit használni lehet otthon és máshol pelenkázáshoz is, de akár a kiságyba bukó babának. Azért jó mert egyszerre légáteresztő és vízhatlan, így az ágy biztonságban van, de jól szellózik, nem úgy mint a műanyag alátéttel. Aztán pl jó ajándék a body hosszabító, ami gyakorlatilag kivált minden második body méretet, nem kell folyton újakat vásárolni, nálunk a hosszú vékony lányomnál nagyon jól jött, mert a nagyobb méretű bodik mindig túl szélesek is voltak, a body hosszabítóval meg egy-egy bodit akár fél évig is tudtunk használni. Aztén szuper ajándék még ami elsőre talán feleslegesnek látszik, de hamar eljön a hozzátáplálás ideje, olyan előke, ami kiskabát, és ujja is van. a nyakba köthetőek gyakorlatilag csak az első pár hónapban működtek, csak a kiskabátos verzió védte meg a ruhát és az én idegeimet. Aztán szerintem jó ajándék még a magasságmérő, vagy babanapló ahol nyomon követhető a baba fejlődése. A mondókás és meséskönyvek is mindig jól jönnek és ami még mindig jó bár nem az első hónapokban, az bármiféle fürdőskönyv és fürdősjáték.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta