Katus Attila is szült, őt jobban megkínozták

Múltkori cikkünk után az RTL is kedvet kapott, és megismételték az ausztrál doki kísérletét. A szülő férfi szerepében ezúttal a hatszoros aerobic világbajnok Katus Attila volt, aki két óra után dobta be a törülközőt.

katusszül

A riport annyival igazságosabb a múltkorinál, hogy hangsúlyozza, a nők szervezetében egy sor hormon segíti elviselni a szülést, nem is beszélve arról, hogy nekünk a végén ott a kézzel fogható jutalom, amiért érdemes megszenvedni. (Na meg az epidurál, ha minden kötél szakad.)

Az nem derült ki a mostani filmből, hogy a fájások erősségét mihez igazították, nekem a képek alapján úgy tűnt, Katust jobban megkínozták, mint ausztrál kollegáját. Az biztosan nem segített, hogy a film alapján Katus Attila az ágyon fekve, jóval kevesebb mozgással csinálta végig a kísérletet, és nevetőgázt sem kapott, hogy könnyebben viselje a fájdalmat.

Ami viszont szerintem nagyon vicces, az a (férfi) szülésorvos elszólása a riportban, ami így hangzik: "a fájdalom az csak egy nagyon pici szelete a születésnek, annyira komplex a folyamat, hogy ezt mi emberek soha nem fogjuk megérteni."

A video forrása: RTL Klub, Fókusz

És egy megjegyzés, a kommentelők kedvéért. Nem, ezúttal sem az a célunk, hogy árkot ássunk a férfiak és a nők között, egyszerűen érdekesnek - és meghatónak - találjuk az ilyen kísérleteket, ahol egy férfi vállalkozik arra, hogy megpróbálja megélni azt, amin egy nő megy át, amikor gyereke születik. És ha egyszer egy nőn modellezik, mit él át egy férfi, amikor tökön rúgják, ígérem, azt is megmutatjuk majd.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek