SZÜLŐSÉG

Pénzért hazudta rákosnak gyerekét, és más morbid történetek

2012. október 5., péntek 10:24

Különböző juttatásokban és segélyekben 50 ezer fontot (kb. 15 millió forintot) vett fel az a nő, aki három évig, fia négy és hét éves kora között hazudta rákosnak a gyereket. A nő (nevét személyiségi jogai védelmében nem hozták nyilvánosságra), hogy a látszatot fenntartsa, a gyerek haját és szemöldökét leborotválta, hogy hihető legyen a kemoterápiás kezelés.

stockfresh 1286271 crossed-fingers sizeM

A nő ellen jelenleg bírósági eljárás folyik, és a bíró szerint nem fogja megúszni a börtönt, különösen, mivel nem a fenti eset az egyetlen a számláján.

Az eset nem vet túl jó fényt a brit bürökráciára sem, mivel a vádak között szerepel például az is, hogy az anya igénybevett adójóváírást olyan időszakban, amikor a gyerek nem is vele élt, hanem az állam által fenntartott gyerekvédelmi intézményben.

A fenti eset eszünkbe juttatott egy másik csalást. Az pedig egy harmadikat. Összeszedtünk néhány híres esetet, amikor szülők, vagy magukat szülőnek hazudó emberek évekig, időnként évizedekig verték át a világot, egyszerűen azért, mert egy anya/apa/gyászoló szülő érzéseinek őszinteségét nem kérdőjelezi meg a társadalom.

A legszebb talán egy jó 20 éven át folyó csalássorozat volt. Ebben az esetben egy nő válása után, azt követően, hogy egy másik kontinensre költözött, bejelentette volt férjének, hogy gyermeket vár tőle. A (hiszékeny) férfi bő 20 éven keresztül kapta a beszámolókat és fényképeket a lányáról, fizette a gyerektartást, később pedig a felsőoktatás költségeit is. Végül egy levelet kapott volt feleségétől, amelyben az bejelentette, hogy lányuk elhunyt egy autóbalesetben. A szomorú történet megrázta a férfit, aki megpróbált utánanézni a baleset részleteinek, csakhogy semmit nem talált. Sem balesetet, sem elhunyt fiatal lányról szóló híradást. Hosszas nyomozás után végül az derült ki, hogy a gyerek sosem létezett, a volt feleség találta ki - pénzügyi okokból.

Még ennél is morbidabb annak az anyának a története, aki mindössze 2250 dollárért (450 ezer forint) három gyerekét is halottnak hazudta. A Redcliffben élő asszony egy év leforgása alatt mindhárom gyereke nevére hamisított egy-egy halotti anyakönyvi kivonatot, melyekért darabonként 750 dollárt kapott a biztosítótól. A szegény nővel igazán együttéreztek, amikor legidősebb gyermeke, Travis meghalt 2011 novemberében. A szimpátia csak nőtt, amikor a tragédiát idén februárban egy újabb követte, meghalt a középső gyerek Anita is. A sztori akkor lett gyanús a biztosítónak, amikor a nő július elején a harmadik gyerek, Shamisa halálát is bejelentette. Ekkor kérdezősködni kezdtek, és a környéken lakóktól azt hallották, hogy a család köszöni jól van, a három gyerek kitűnő egészségnek örvend.

hazudos no

Egész Kanadát megrázta Dina Dirr tragikus története. A 35 hetes terhes nő éppen munkahelyére tartott, baleseti sebészként dolgozott, és azt tervezte, nem is hagyja abba a munkát a szülésig. Ám a kórház felé vezető úton autóbalesetet szenvedett, olyan súlyosat, hogy a bébi életét még meg tudták menteni, ám a nő meghalt. A baleset másnapján férje, John (JS) Dirr megjelentetett egy bejegyzést azon a facebook oldalon, amelyen ötéves fiuk rák elleni küzdelmét dokumentálták. JS itt közölte, hogy elvesztette élete párját, gyermekei (11 gyermeke!) anyját, és legjobb barátját.

A megrázó bejelentést követően nem csak a részvétnyilvánítások jöttek, de pénzbeli adományok is. Az eset tragikus - lenne, ha Dirrék egyáltalán léteztek volna. Csakhogy néhány internetezőnek gyanús lett a sztori, túl drámainak találták, és valószínűtlennek tartották, hogy a férj a balesetet követően rögtön a FB bejegyzéssel lett volna elfoglalva. így hát megpróbáltak utánanézni, de semmilyen hasonló balesetről szóló híradást nem találtak. Néhány hét alatt kiderült, hogy Dirrék egész családja kamu - egy 22 éves, apjával lakó nő agyszüleménye.

A 22 éves nő többszáz kitalált ember online életét élte. A történet 11 évvel korábban, sokkal kezdetlegesebb eszközökkel és karakterekkel kezdődött. Aztán, ahogy a  közösségi média fejlődött, a lány is egyre idősebb lett, úgy lett az általa kitalált közösség is egyre részletesebb, kiterjedtebb, hihetőbb. A nő egyébként később azt vallotta, sosem az anyagi haszonszerzés érdekelte, az izgalomért, az emberi kapcsolatokért tette, amit tett.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.10.05 11:57:04forintocska

  Nem az a hír, ha egy kutya megharap egy postást, hanem ha a postás megharap egy kutyát. Ez a cikk is olyan. Annyira ritka a nők ilyen csalása, hogy kijelenthetjük nyugodtan a szabályt, hogy nem jellemző a nőkre az ilyen csalás! Ez a cikk is az a kivétel, amely erősíti a szabályt. Örülnék ha egyszer egy egész cikket egy női oldalon a férfiak csalásának szentelnének, hogy a nők tisztában legyenek vele hogyan verik őket át minden nap. és miért érzik olyan rosszul magukat mikor a gyereknek nem tudnak mit adni enni.

 • 2012.10.05 13:13:12Ann1294

  "Az eset nem vet túl jó fényt a brit bürökráciára sem, mivel a vádak között szerepel például az is, hogy az anya igénybevett adójóváírást olyan időszakban, amikor a gyerek nem is vele élt, hanem az állam által fenntartott gyerekvédelmi intézményben." --> Ha jol tudom magyarorszagon is volt par eve hir abbol, hogy nevelointezetben levo gyermekek utan felvettek a csaladi potlekot. Nem is egy-egy esetrol volt szo.

  Nem ismerem a szabalyt, hogy az allami szerv szol, hogy itt a gyerek ne kuldjetek a szulonek, vagy a szulonek kell szolni, hogy itt a gyerek koszonom nem kerem, de a szulo nem maga ellensege, ahol van kiskapu azt megtalalja. Mas kerdes, hogy az etika mit jelent, de a szukseg neha nagy ur.

 • 2012.10.05 13:14:09Ann1294

  jav. "hogy itt a gyerek " --> "hogy nincs itt a gyerek"

 • 2012.10.05 13:16:55szerintem is

  Nem értem mi a gondod Forintocska?
  Ez a cikk most erről szólt, máskor meg más a téma.
  Hát ha nem jellemző a nőkre a bűnözés, akkor talán nincs is ugyebár?
  Ha meg bűnöznek azt nem lenne szabad megírni?
  Egyébként kapaszkodj meg, a női bűnözés sem kevésbé elterjedt, csak pont hogy elhallgatottabb mint a férfiaké. Ezért lepődsz meg ezen a cikken is, ezért érzed azt hogy nem jellemző, pedig ilyen a világ. Emberből vannak a nők is és köztük is vannak ilyenek meg olyanok is.
  Majd ha férfiak kerülnek terítékre - mint ahogy gyakran szoktak is - akkor meg említsd meg ehhez hasonlóan légyszi azt, hogy írjanak inkább a nők bűnöző hajlamairól.

 • 2012.10.05 13:33:44clikk72

  "Pénzért rákosnak vagy halottnak hazudot gyerekek, kitalált családok, nemlétező lány után 20 évig fizetett gyerektartás."

  hazudot egy t-vel. Figyeljünk már oda jobban!

  Ezek után el sem olvastam....

 • 2012.10.05 14:30:39badabum

  clikk72 amúgy mit érzel ilyenkor.....? De komolyan, észre sem veszem az ilyen hibákat....szerintem ne olvass itt ha téged ez ennyir odaver:))
  (remélem ejtettem pár hibát és ezt most rá is hányod majd a szememre.....)

 • 2012.10.05 15:04:58szerintem is

  Itt van ez a cikk.
  Igazából nincs is nagyon mit hozzászólni, érdekesség képpen el lehet olvasni és annyi.
  Aztán jön az egyik, hogy mily mélységesen igazságtalan, hogy meg merte írni valaki.
  A másik észervesz egy kiányzó betűt és egyből hanyattvágja magát elviselhetetlen világfájdalmában.
  Mit lehet erre mondani? Külön külön is megérnének egy-egy cikket...

 • 2012.10.05 15:10:57szerintem is

  Legyen valami ON is.

  Állítólag egyesek megcsinálnak olyat is, hogy állami gondozásba adják a gyerekeket, majd aztán távolabbi rokon kiveszi mint nevelőszülő és osztoznak az azért járó pénzen.
  Nem tudom valóban van-e ilyen, csak hallottam másoktól.

 • 2012.10.05 17:40:48mirx

  A norvég vendégmunkásoknl divat ez, szerintem is.

 • 2012.10.05 18:31:26szerintem is

  Köszi mirx! Eddig abban a tévedésben voltam, hogy a svédeknél :)

 • 2012.10.05 18:32:16clikk72

  badabum

  Attól, hogy te nem veszed észre, remélem, én még észrevehetem és szóvá is tehetem.

  szerintem is

  Nem tudom, mikor tapasztaltad, hogy hanyatt vágtam magamat. Nem is igen érdekel.

  Szép új világ! :-) Lassan már ott tartunk, hogy nekem kell elnézést kérnem, ha valaki trehány módon ír. :-) Persze lehet, hogy az anyázós stílus hiánya verte ki a biztosítékot.

  Nos, nem kérek elnézést, viszont köszönöm, hogy ki lett javítva.

 • 2012.10.05 18:50:42úgyiselfelejtem

  Össze lehetne szedni ilyen rafinériákat hazánkban is. A svédek nagyon ki vannak okosodva a témában, őket kellene megkérdezni.
  Két példa, amit hallottam:
  1.: egy 27 éves nő (nem svéd) szült a kórházban, a szobában lévő 17 éves (svéd) kioktatta, hogy minek ment hozzá a férjéhez, mert amúgy több pénzt leakaszthatott volna.
  2.: Gyermekorvosi rendelőben svédek beszélgetnek: "A másik gyereket is fogyatékosnak mondom, így több lesz a pénz".

  Az állami gondozásból be/ki vételt én is hallottam, valaki remélem utánna jár a témának.

 • 2012.10.05 18:52:54szerintem is

  Nyugi clikk72!
  Eléggé felhúztad rajta magadat, ha emiatt tovább se olvastad.
  Én is utálom a hibákat, de ez tényleg csak egy véletlenül gyengébb leütésböl lehetett. Valami nyelvtani szarvas hiba, az már igen, az már döfi.
  Nem baj hogy véleményed volt, de talán az sem, hogy nekem is.
  (bocs nincs hosszú ö és ü betüm :))

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta