SZÜLŐSÉG

Tíz szülőjutalmazó gyerekprogram

2012. szeptember 18., kedd 17:23

Amikor megírtuk, hogy szeptember végén bezár a Csodák Palotája a Millenárison, kiderült, hogy a múzeumot mindenki szerette. Aztán múlt héten olyan gyerekprogramokról volt szó, amit kizárólag a gyerek kedvéért vagyunk hajlandóak elviselni. Miután akkor megszavazták a legnagyobb büntetést, most tíz olyan programot szedtünk össze, ahol mindenki jól érzi magát.

1. Állatkert

Sablonos persze, de az állatkert is olyan program, amit a szülők többsége éppúgy élvez, mint a gyerek. Elég nagy ahhoz, hogy évi sok látogatással se váljon unalmassá, és elég sok mindent lehet csinálni, a kacsák/tevék etetésétől a kecskesimogatáson át az óriáscsótányokon való borzongásig. Hidegben, esőben a pálmaházba, a lepkeházba és most már a nagy szikla belsejébe is betérhetünk. Van kicsi és nagy játszótér, vannak büfék, és általában szép állapotban vannak a mosdók is.

Ha valaki nagyon tud szervezni, érdemes a látogatást az állatbemutatókhoz is igazítani, a fókák attrakciója például verhetetlen kedvenc nálunk. A büfék kínálata kritikán aluli, a jegesmedvék és a pingvinek közötti önkiszolgáló étterem túléléshez jó, a fölötte a hegyen lévő lángosos rendben van, ha éppen kapható lángos. Amiért viszont jó pont jár: évekkel ezelőtt teljesen kiszorították a műanyag palackokat, ami látványosan csökkentette a szétdobált szemét mennyiségét. Félliteres, zárható vízesüveget érdemes vinni, és a mosdókban töltögetni, mert csak két és fél decis, nem visszazárható vizet lehet kapni, a fenti okokból.

2. Állatkerti játszóház

Hogy ne menjünk messze, az állatkert orrszarvúk felőli végén találjuk a játszóházat. Nem olcsó mulatság, az biztos, 1200/1500 forint óránként, régen hétköznap jelentős kedvezményt (félár!!) adtak Ikeás kártyára, de ez sajnos megszűnt. Hogy mit kapunk a pénzünkért? Egy olyan játszóházat, ahová egészen picikkel és nagyokkal egyszerre mehetünk, mert mindenki talál magának szórakozást, és az ügyes tértagolásnak köszönhetően a nagyok még össze sem tapossák a piciket. Van bent ugrálóvár és nagy csúszda, homokozó és hinta, lehet kézműveskedni és társasozni, babázni, vagy biciklizni, jelmezbe öltözni vagy vizimalom kerekét tekerni.

Bármit játszhatunk a gyerekkel, de ha közben mondjuk dolgoznunk kell, a játékmesterek profin elszórakoztatják a kölyköket. A büfé vállalható, a kínálatban vannak egészségesebb ételek és italok is, és végre egy hely, ahol normális a kávé.

3. Kirándulás erdőben, patak mentén

Igazán nem kell sokat utazni ahhoz, hogy az ember találjon egy bejárható darab erdőt, amiben patak is csörgedezik. Ha ez megvan, nálunk már mindenki boldog. A kölykök imádnak minden turistautat, ami ide-oda keresztezi a vizet, a köveken átkelés nagyon izgi. Mi felnőttek meg imádunk erdőben, patakillatban sétálgatni, és ha mákunk van, és nincs tűzgyújtási tilalom, megfejelhetjük még egy szalonnasütéssel is. Ennél már csak akkor lesz nagyobb a buli, ha a kirándulásunkat még valami keskenynyomtávú vasúttal is megtoldjuk, erre például alkalmas a Kismaros-Királyrét vonal, és Királyrétről ez a kirándulás.

Normafa
Normafa
Fotó: Hernádi Levente

4. Nyáron strand, télen fürdő

Mivel nekünk az van közel, nyáron legtöbbször a Rómaira megyünk, ha a városban strandolnánk, négyünkre 5700/5900 a jegy. A gyerekek ide-oda rohangálnak az élménymedence és a langyos pocsolya között, de hajlandóak az úszómedencébe is bejönni. A büfék kínálata közepes, van egy elég jó lángosos (és ugyanott jó palacsinta), és az éttermekben néha ki lehet fogni teljesen oké napi ajánlatokat is, ettem ott nyáron hibátlan lecsót. A többi a szokásos: olcsó olajban sütött olcsó mirelit krumpli, tocsogós hekk és kolbász, rengeteg fagyi és vattacukor. Ami jó még: a Római elég nagy ahhoz, hogy tényleg nagyon sok ember elférjen egyszerre, és még tömegben is lehet árnyékos helyet találni a fák alatt.

Télen nehezebb ügy a fürdőzés, sok fővárosi fürdőben a termálrészbe nem mehet be gyerek, az uszodákban viszont nincsenek forróvizes medencék, és szaunák, gőzök. A távoli Siklós fürdője viszont parádés (két felnőtt, két gyerek egész napra 6700/7500 forint), az épület szép, és minden korosztálynak alkalmas. Ha legközelebb Villány környékén járnak, próbálják ki. Van 10 centis langyosvíz a legkisebbeknek, komoly csúszdák a nagyobbaknak, mindenféle hőfokú medencék kint és bent, több szauna, gőz, aromakabinok. A büfékínálat mirelit mindenféle, erre mondjuk nem lehetnek túl büszkék, de lefele nem lóg ki a magyar átlagból.

Ha tudnak olyan fürdőt Budapesttől nem túl messze, ami nem méregdrága, kisgyerek is használhatja, és van benne forróvizes medence és normális szauna, osszák meg velünk!

Balaton part
Balaton part
Fotó: Hernádi Levente / Index

5. Az Amorf Lovagok koncertje

Sajnos mostanában nem látni őket túl gyakran, de ha már múltkor hoztunk rossz példát, álljon itt most egy jó. Az Amorf Lovagok gyereklemeze (itt letölthető) modern, de nem modoros, és úgy szórakoztató a felnőtteknek, hogy közben nincs szükség kétértelmű, ízléstelen kiszólásokra. Végre valaki mert olyan zenét csinálni gyerekeknek, ami másfél lépésnél messzebb merészkedik a Halász Jutka/Grylluszék vonaltól. És mikről énekelnek? Hát ilyenekről:

A lefagyott fákat/Zúzmara lakja./Latyakos lett/A nadrágom alja./Az ablak párás,/Ujjal ráfestek/Egy mosolygó arcot,/És pálcika testet

Karika a fej, pontok a szemek,/Az orr egy vonal, csigák a fülek,/A száj félkör, a hajszál égnek./Táncol a pálcika háttal a télnek.

6. Mozi

Moziba legtöbbször hárman megyünk lányok, és ilyenkor dupla dőzs van, a pattogatott kukorica legalább akkora élmény, mint a film. Sajnos a legtöbb moziban általában meghatározott hétköznapon adnak olcsó jegyet, van, ahol ez hétfő, van, ahol szerda. Erre iskolai/ovis szünetek idején érdemes odafigyelni, más napokon meg azt érdemes megkérdezni, adnak-e családi kedvezményt. Kicsit sajnálom, hogy az Art mozik kínálatában még hétvégén délelőtt sem nagyon találunk mesefilmeket, szívesen vinném a lányokat legalább néha-néha a Művészbe vagy a Vörösmartyba, hogy megérezzék a régimódi moziélményt.

stockfresh 646893 family-in-stereo-cinema-focus-on-popcorn sizeS
Fotó: Stockfresh

7. Libegő, gyerekvasút, fogaskerekű

Külön-külön, vagy tetszőlegesen kombinálva mindhárom óriási sztár nálunk. A normafa környékén egy jó kis sétával lehet összekötni, például a libegőtől a gyerekvasútig (nem egészen piciknek), beiktatva a rétesest a Normafánál. De jó az is, ha felmegyünk a fogassal a legvégéig, és járunk egyet, majd pár megállóval lejjebb elkapjuk megint a gyerekvasutat. Érdemes lehet bekukkantani a libegő felső végénél az Erzsébet kilátóba, ha szép az idő, és a fogaskerekű-gyerekvasút közötti területen több játszótér is van.

8. Cukrászda/kávézó nagy kerttel/nagy téren

Most megint támadnak majd a bezzeganyák, pedig szerintem nagyon is jó dolog a gyerekes barátnőkkel olyan cukrászdába beülni, aminek nagy a kertje, vagy nagy, forgalommentes tér közepén van. így a gyerekcsapat is jól mulat, és mi is tudunk egymással beszélgetni. Nálunk nagyon bevált erre a célra a Szabadság tér, ahol lehet játszóterezni és körbe-körbe bringázni a gyerekcsapatnak, és kávézgatva beszélgetni a szülőcsapatnak. Árban húzósabb, de szintén szuper a Fogaskerekű mellett található Szépkilátás cukrászda, aminek hatalmas a kertje, és a kint ücsörgéshez pokrócokat is adnak. Idáig néhány perc alatt lesétálhatunk akár a Fogaskerekű fenti végállomásától is.

9. BKV hajó és Római/Kopaszi

A Dunán (többé-kevésbé) menetrendszerűen közlekedő BKV kishajók a teljes útvonalat jó bő másfél óra alatt teszik meg, amiért a bérlettel nem rendelkezőknek 400 forintot kell fizetniük, nem iskolás gyerekeknek ingyenes. A hajón lehet szállítani a gyerekek biciklijét is, és akkor a hajókázást máris megfejelhetjük egy Dunaparti kavicsgyüjtéssel akár a Római parton, akár a Kopaszi gáton, szerintem egyébként inkább az elsőn, de én részrehajló vagyok. Aki hajós-gyerekes programot csinál, az nagyon gondosan ellenőrizze a menetrendet, mert valami furcsa okból az utolsó néhány hajó már nem a teljes vonalon jár, ilyenkor találja magát az ember két álmos gyerekkel este fél 9-kor a Jászain, miközben a kocsi Újpesten, a Meder utcánál parkol.

Kopaszi Gát
Kopaszi Gát
Fotó: Hernádi Levente

10. Kalandpark

A Csillebérci kalandparkban egy családi jegy (2 gyerek, 2 felnőtt) kicsit több, mint 12 ezer forint, és ezért csak három órát mászhatunk. Ez tényleg nagyon drága, mégis érdemes lehet valami jeles nap környékén ellátogatni ide, mert már az egyméteresek is egy csomó pályán mehetnek, nem is igen lehet végigérni az összesen három órán belül. Ha felváltva vigyázunk a kölykökre, közben a felnőttek is játszhatnak Tarzant. Ha valaki nem szeretne tíz méter magasan lombkoronák között kötélen csúszva száguldozni, válthat 400 forintos sétálójegyet, így sokkal olcsóbb, viszont az élmény is kisebb.

Hol mulat a legjobban az egész család?

 • 461
  Állatkert
 • 101
  Állatkerti játszóház
 • 317
  Erdőben, patak mentén
 • 207
  Nyáron strandon, télen fürdőben
 • 21
  Amorf Lovagok koncerten
 • 27
  Moziban
 • 139
  Libegőn/gyerekvasúton/fogaskerekűn
 • 31
  Cukrászdában, kávézóban, ahol van tér a gyerekcsapatnak
 • 78
  BKV hajón és Római parton/Kopaszi gáton
 • 275
  Kalandparkban

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.09.18 17:56:50taxi33

  11. Arborétum
  12. Kerékpártúra
  13 Tollaslabdázás
  stb.

 • 2012.09.18 18:09:22létezőnick

  planetárium!
  Mozijegy ár alatt vagy környékén sokkal értelmesebb szórakozás, mint a sokadik kretén disney/pixar ócskaság.
  Semmi bajom a mozival, de 10 év alatt szinte vállalhatatlan a felhozatal.

 • 2012.09.18 18:10:55Almandin

  Ez egy erősen Budapest-centrikus cikk. Az írója abból indult ki, hogy csak fővárosiak olvassák a cikkeit?

 • 2012.09.18 18:22:27KLep

  Atyaég, ez a cikk tökre semmitmondó...
  Elolvastam, mert azt hittem ad 1-2 jó tippet, de közhelyes, menjek moziba, állatkertbe, kirándulni.... Micsoda ötletek, ezek tuti senkinek sem jutottak még eszébe...
  Gratula a cikk szerzőjének!

 • 2012.09.18 19:01:30Behajtó70

  Jó cikk, valóban az állatkert és akalandpark a legjobb...mozi nem annyira. Patakpart? Rám szakadék! :) de csak vigyázva!

 • 2012.09.18 19:22:27Fatal Error! System Halted!

  Ahol nincs Alma Együttes és Bogyó és Babóca az csak szar hely lehet, soha nem vinném a posztban leírtakra a gyermekemet.

 • 2012.09.18 19:32:32dieter1

  "Semmitmondó, közhelyes": egyeseknek még ezek a közhelyek sem jutnak maguktól eszükbe :-O A múltkori cikknél ez sokkal értelmesebb :-)

  Átemelem, amit ott írtam: "...Vasúttörténeti park, Közlekedési múzeum - bár én elsôsorban kirándulás-párti vagyok". Node nézzünk szét távolabb.
  Szép idôben: Tisza-tó. Aki számára elérhetô (például Debrecenbôl), vagy ott tud tölteni egy hétvégét, annak kötelezô program a gyerekekkel legalább egyszer! No, nem a bulizós része, hanem a védett keleti fele. Bérelt kenuval, esetleg (lassú) motorcsónakkal kell bejárni azt a vizi labirintust, ahol minden kanyarban más-más vizimadár rebben fel elôttünk. Utána megtekinthetô még a Poroszlón a nemrég megnyílt Ökocentrum is, akváriumokkal, ahol az is látható: nemcsak tengeri halak nôhetnek nagyra. De persze hosszabb idôt is el lehet itt tölteni a tónál, hiszen kerékpártúrákra, strandolásra is kiváló hely.
  De mondom tovább: a közelgô esôs ôszi isôben is kiválóak például a barlangok. Akár Budapesten (Pálvölgyi, kisebbekkel Szemlôhegyi), akár az ország távolabbi részein, Abaligettôl Aggtelekig. (Kalandvágyóknak ott a Csodabogyós-barlang, amit aztán kezeslábasban, helyenként hason csúszva lehet felfedezni.)
  Barlang és fürdô egyben: Miskolctapolca!
  Vagy, aki teheti, megnézhet a gyerekekkel egy várat. Persze nyáron inkább vannak extra programok, de nagyon sokban van múzeum vagy kiállítás, ami szintén egész évben látogatható.
  Leginkább tavasszal érdemes az taxi33 által említett arborétumokat felkeresni.
  A planetáriumot is támogatom, nehogy már bezárják érdeklôdôk hiányában!

  Mozi: errôl csak annyit, hogy nagyon hiányoznak gyerekkorunk mesefilm-összeállításai, az volt kicsiknek való.

 • 2012.09.18 19:34:21egyinges

  Sátoraljaújhely - Kalandpark
  Sárospatak - Strandfürdő
  Mátra, Bükk
  Sárvár
  Balaton
  Csongrád - Tiszapart

  Pestnél minden jobb!

 • 2012.09.18 21:08:39Terkaveszély

  Hetedhét Játékmúzeum Székesfehérváron - útba esik Balatonra menet, gyerekek simán elvannak a fiókokba rejtett és az egyéb kipakolt játékokkal, mi meg böngészhetjük a miniatűr csodákat és nosztalgiázhatunk Réber rajzain.
  És a Velencei-tónál a rönkvár Agárdon, meg a termálfürdő az új medencékkel....

 • 2012.09.18 21:26:56Zolimoni

  4. fürdő: Tatabánya Gyémánt fürdő - az egyik legbababarátabb fürdő, ahol jártunk, pici babásoknak is!

 • 2012.09.18 21:54:05fda

  "most már a nagy szikla belsejébe is betérhetünk"

  Kedves budapesti cikkíró, gondolod, "vidéken" nincs internet?

 • 2012.09.19 00:54:58taxi33

  Igazatok van, planetárium és barlangtúra! Annyira kézenfekvő, hogy eszembe sem jutott! :-)

 • 2012.09.19 05:46:46Gyárfás

  Mindig jól szórakozom a sértett vidéki önérzeten :) ez ma is lenyűgözött .

 • 2012.09.19 08:59:36Alter E

  Terkaveszély, köszi a tippeket, ezeket nem ismertem.
  dieter1, a Tisza-tó tényleg nagyon jó, pár éve voltunk, tervezem visszatérni.
  Ha már vidék, akkor Nyíregyháza-Sóstó. Elsősorban az ország legjobb állatkertje miatt, de nagyon jó a skanzen, a játszótér, a strandfürdő és van tófürdő.
  (A pesti állatkertet én bizony már nagyon unom, pedig évente csak egyszer megyünk el.
  Ha Bp. akkor az Orczy kertben is van kalandpark. Pontosan nem tudom, de szerintem olcsóbb, mint a csillebérci.

 • 2012.09.19 09:22:15vizsla74

  Gárfás: ez nem sértett vidéki önérzetesség, csak néhányan felhívták a szerző figyelmét arra, hogy nem csak budapestiek olvasnak indexet, de mindegy, ez ha nem jön magától, akkor bemondásra sem fogja érteni...

 • 2012.09.19 09:42:12csimpilimpi

  hol mutat a legjobban a család... kiváló szempont.

 • 2012.09.19 10:13:11fda

  @Gyárfás: nincs itt sértett vidéki önérzet, a héten épp kétszer voltam BP-en, meg is erősödtem, hogy nem költöznék oda semmi pénzért. Ügyet intézni és konferenciára járni jó, ott élni nem.

  Azonban primitív dolog egy országos TV-ben körzetszám nélkül, 123567 módon bemondani egy telefonszámot, vagy a Móricka utcai buszmegállóra hivatkozni. Ez leginkább arra utal, hogy e szavak írója nem volt tisztában azzal, hogy városán kívül is létezik világ. Vannak más nagyvárosok is a világban, valahogy másoknak természetes, hogy a város (és ha kell, az ország) nevét oda kell mondani.

  De ha így sem érted, gyere át az Akác utcai sörözőbe estére, és megdumáljuk :-)

 • 2012.09.19 11:13:09dieter1

  Lassan tíz éve lesz, hogy évente kétszer (ôszi és tavaszi szünetben) eltöltünk pár napot az ország valamelyik kiválasztott részén a gyerekekkel. Egyetlen feltétel: legyen arrafelé több olyan cél a "sima" kirándulásokon túlmenôen, ami emlékezetessé teszi mind a négy gyereknek az utazást: múzeum, türbe, fürdô, ezeréves tölgy "romjai" vagy bármi más.
  Ezekbôl válogattam korábban olyanokat, amik illenek a cikk eredeti céljához. Közben eszembe jutott még egy általános tipp: bányák, ásványok, fosszíliák.
  Van, amit csak megtekinteni lehet, mint az ásványkiállítások (pl. Rudabánya), vagy ilyen egy egykori aranybánya tárnája a Zemplénben. Van viszont pár hely - homokbányák, meddôhányók - ahol a gyerekek maguk is kereshetnek "kincseket" - legyen az megkövesedett csiga, kagyló, kristályok, rézérccel vagy azurittal bevont kavics, bármi. Persze mértékkel, a legtöbb lakás befogadóképessége nem áll arányban a gyerekek gyüjtési szenvedélyével ;-)

  Amúgy minden új úticélnak, tippnek örülök, bár azt már magam is látom: még jópár évig járhatjuk az országot, míg ismétlésre lennénk kényszerítve :-D

 • 2012.09.19 11:20:19Gergő77

  dieter1:

  igen, magam is rácsodálkozom néha, mennyi gyönyörű és érdekes látnivaló van ebben a pici trianoni országban is, és akkor még a "közel-külföldi" kiruccanásokról (Bécs, Tátra, Szlovénia...) nem is beszéltünk.

  Viszont szerintem a cikk kicsit más nézőpontból közelít, a kevés idővel és/vagy pénzzel rendelkező budapesti szülő nézőpontjából, úgy pedig teljesen korrekt, magam is helyből felsoroltam volna mindet. Plussz: Dunakanyar/Pilis/Börzsöny, Szentendre (+skanzen +bkv múzeum), Rám-szakadék, Vasúttörténeti park...

 • 2012.09.19 11:35:08broáf

  @fda: nincs itt sértett pesti önérzet, a héten épp kétszer voltam vidéken, meg is erősödtem, hogy nem költöznék oda semmi pénzért. Birkát simogatni és tájszólást hallgatni jó, ott élni nem.

  ez persze legalább akkora hülyeség, mint amit te írtál.

 • 2012.09.19 12:34:52belekotyogok

  Gyárfás: fővárosiként ez volt az első gondolatom, hogy jó, ez a budapesti ajánló, de mi van máshol?

  Semmiféle sértett vidéki önérzet, csak felmerült bennem (nem először és nem is utoljára), hogy Bp-n kívül nincs is élet? Bizonyára van, de akkor érdemes jelezni, hogy ez egy budapesti lista lesz.

 • 2012.09.19 13:39:08sokadszorra

  Sopronban is van kalandpark - igaz, folyóvíz és villany nincs (csak toitoi budi), de árban jóval barátibb, mint a csillebérci harácsbagázs.

 • 2012.09.19 13:52:59dieter1

  @Gergő77
  "...a kevés idővel és/vagy pénzzel rendelkező budapesti szülő nézőpontjából..."

  Igazad van, írtam is, hogy olyanokat kerestem elsôsorban, "...amik illenek a cikk eredeti céljához", lásd Vasúttörténeti park. Késôbb aztán próbáltam a másik szempontnak is megfelelni, mivel sokan hiányolták a vidéket. Ezért írtam még tegnap például a barlangokat, amikbôl jut pestinek és vidékinek egyaránt, és pénzügyileg is belefér még a keretbe :-)

  Viszont igazad van abban is: végül nem tudtam megállni, hogy ne szélesítsem tovább a kört. Hiszen ebben a - mint írod, pici trianoni - országban Budapestrôl szinte bárhová el lehet jutni egyetlen hétvégén. Másrészt ami az egyik családnak távoli cél, az másnak esetleg csak egy ebéd utáni séta :-D

 • 2012.09.19 16:15:39Ez a Nevem

  A cikk írója, kérte a véleményünket és ötleteket is.Gondolom nem lapulnak milliók a zsebében, hogy az egész országot beutazza, ha jól értettem 1 óvodás és 1 iskolás gyerekkel.Nyilván amiket felsorolt azok számára elérhető helyek.Ebben a felsorolásban találni kevés pénzből és valamivel többől megvalósítható programot.Ti akik vidéken éltek, soroljatok szép és jó helyeket,hogy a budapestiek is tudjanak válogatni, ha messzebbre akarnak menni. Igenis jónak tartom a cikk alapötletét,amit mindenki bővíthet az általa jónak tartott programmal.

 • 2012.09.19 17:25:22lyken

  KBM

 • 2012.09.19 17:46:31Vakmacska

  4-es pont: mindenkinek ajánlom Cserkeszőlő téli (és persze nyári) fürdőjét, Kecskeméttől nincs messze, olcsó és szó szerint MINDEN van benne, gyerekeknek is kiváló. A strand régóta működik, de a télifürdőt családi featuressel csak most bővítették. Állítólag tuti a kecskeméti vadiúj versenyuszodához kapcsolt élményfürdő is, de nem tom mennyibe kerül, ott még nem voltunk.

  Mit akarsz a bezzeganyákkal? Ugye nem ránk (Bezzeganya blog) gondoltál?

 • 2012.09.21 13:38:07poste restante

  Ez a Nevem: igazad van.
  Jó lenne új ötleteket hallani.
  A cikkben leírtakat már próbáltuk (a kalandpark ugyan Miskolcon "volt meg")...A mozit viszont én unom, a cukrászdát a gyerekek...
  Amit viszont mi is többször, szívesen látogatunk/csinálunk: nyári bob (Visegrád, Miskolc, Bfüred)
  Közlekedési múzeum + játszótér a Ligetben + nagyobbakkal bolhapiac
  Bicóval Hajógyári sziget, Római part, Szentendre.

 • 2012.09.21 23:47:37Zengőtorkú Nyivákoló

  Kedves dieter1,
  ezt írtad : "Van viszont pár hely - homokbányák, meddôhányók - ahol a gyerekek maguk is kereshetnek "kincseket" - legyen az megkövesedett csiga, kagyló, kristályok, rézérccel vagy azurittal bevont kavics, bármi".-
  A googleban nem találtam ilyet tudnál segíteni abban, hogy hol lehet megtalálni ezeket?

 • 2012.12.13 12:24:39julcsifri

  Ha már szülőjutalmazó: a cikkben szereplő összes helyet végigjártuk már, és nem mondom, a többségét tényleg szeretjük. :)) De amire most nagyon rá vagyunk kattanva az a Minicity a nyugatinál. Ha valaki nem tud mit kitalálni ebben az időben – mínusz ötben libegőzni biztos nem túl jó – akkor nagyon tudom ajánlani ezt a helyet, árban is rendben van, és még nem igazán láttam olyan kiskölyköt aki ne élvezné. :)

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta