SZÜLŐSÉG

Még a ZP-ben is gyűjtenek

2012. augusztus 30., csütörtök 13:50

Több jó kezdeményezésbe is belebotlottunk az iskolakezdés kapcsán, és biztosan van még rengeteg hasonló, ha tudnak ilyenről, írják be kommentben. Bár itt a Porontyon igyekszünk kerülni az érzelgést, de most előállunk a farbával: szerintünk jó fej dolog segíteni azoknak, akiknek nincsenek tanszereik. És, bár biztos jön majd ezer ellenkező értelmű komment, én azt vallom, hogy az a konkrét kisiskolás, aki ott ül a padban, és nincs semmije, na ő pont nem tehet semmiről, sem a szülei anyagi helyzetéről, sem a nehéz helyzetről. Ha van affinitásuk az efféle jótékonykodáshoz, érdemes körülnézni, mert még számtalan helyen szerveznek hasonló akciókat.

stockfresh 1561569 back-to-school sizeM

Az Iskolatündér fedőnevű jótékonysági akcióban mélyszegénységben élő gyerekek számára gyűjtenek tanszereket. Itt olyan adományokat várnak, mint például füzetcsomagok, ceruzák, rajzeszközök, tankönyvek, és még sok minden más, a teljes felhívás elolvasható itt. Az újlipótvárosi akció során szeptember 7-ig több (tesztelt, megbízható) helyszínen is le lehet adni az adományokat (Parksarok, Noha, Pozsonyi Piknik), amelyek borsodi iskolásokhoz kerülnek - a legtöbbünk számára a Nyomor széle blog által ismert Igazgyöngy Alapítvány segítségével.

Egy-két napig tart még hasonló akció a Polgár Alapítványnál, és a Zöld Pardonban, a szórakozóhely vendégei az akció indulása óta már annyi tanszert adtak össze, ami elég lenne 10 iskolai osztály valamennyi gyerekének. Pécsett is sokadik éve gyűjtik az adományokat, amelyeket a Máltai szeretetszolgálat oszt szét.

Szintén jó ötlet a cserebere, hiszen minden anyuka tudja, hogy (a legtöbb gyereknél) minden év végén maradnak olyan tankönyvek, eszközök, amikben bőven lenne még egy év. A Zöldbolt iskolaszer csereberét hirdetett meg Budapesti és Veszprémi boltjába, ez szeptember 9-ig tart, itt olvashatjátok el a részleteket. A szabályok egyszerűek: a bevitt, használt, de jó állapotú iskolaszerekért (írószerek, tankönyv, füzet, táska, sokminden) cserébe mindenki választhat másik, neki tetszőt. Az akció lezárása után esetleg megmaradó iskolaszereket a Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a rászorulókhoz.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta