SZÜLŐSÉG

Alig várom a szeptembert

2012. augusztus 29., szerda 12:43

Az sem fenékig tejföl, ha az embernek nem kell egész nyárra táborokat keresnie, mert otthonról dolgozik. Olvasónkat megihlette az iskolakezdéses sorozat, és megírta nekünk, miért számolja a napokat szeptemberig.

Reggel van. A férjem elmegy dolgozni, mi itthon maradunk. Míg a srácok bútolnak, én gyorsan átfutom az e-maileket. Megnézem, mik a napi feladatok. A reggeli italok már elkészítve, mindenkinek, amit szeret – a férjem egy szent. Iszogatjuk.

Megkérem a gyerekeket, öltözzenek fel. Berakok egy mosást.

Leülök a laptophoz. Válaszolok az emailekre, gyorsan átfutom a megkapott (Bugyiban rohangál mindkettő, megyek, és felöltözünk) munkákat, visszaküldöm, amelyik első blikkre is pontosításra, javításra szorul.

Éhesek vagyunk, reggelizzünk. Eszünk.

Visszaülök a géphez. Nekiállok a munkámnak. Végignézem (keressem már ki lécci a jútyúbon x mese ilyen és ilyen részét magyarul) a kiinduló adatokat. Megpróbálom értelmezni. Jegyzetelek. (Az előzőt is ő választotta, most az én mesém jönne) Visszaszerzem a papíromat, adok helyette másikat rajzolni. Hozzáteszem az én részémet a nálam lévő munkákhoz. Közben részletesen átnézem a többi részt, és (Anya unatkozom. Sajnálom, teljesen megértelek, de sajnos muszáj dolgoznom) egyeztetek a többiekkel.

Anya, leveszed lécci a festéket? Menjetek ki vele lécci az erkélyre, köszi. Ittvanvízis.

Hol is tartottam? Ja, itt ezt nem értem, hogy jött ki. Előről kezdem az egészet. Mintha kezdene összeállni, mire gondolt a kollegám. (Anya, megnézed, mit festettünk? Megnézem, nagyonszép. Festeszvelünk? Sajnosmostnemmegy) Haladok tovább, minden kérdés (Basszus, mindjárt ebédidő. Odarakok egy adag rizst, sült hús maradt tegnap estéről, mázli) kipipálva.

Nézzétek, rizs lesz ilyen husival, mindkettő unja már. Süssek tojást. Csinálok mellé gyorsan egy kis vörösbabot is. Ebédelünk. Mosogatógép.

Úristen, már két óra. Még két dolgot be kéne (Ne kardozzál már azzal a bottal!) fejeznem gyorsan, hogy még ma megkapják a többiek. Megpróbálok (Anya, milyen betűvel kezdődik az Álcázás?) haladni (Mi jön a cé után?) a munkával (melyik a Zé betű?).  Az a kettő megvan négyre. Közben a két gyerek megnézett egy újabb mesefilmet, összeveszett nyolcszor. Ki kéne teregetni.

Már nagyon unatkoznak, tényleg értem. Még kínlódom (megnézed az óriásbunkit, amit építettem? titkos bejárata van) vagy egy órát, aztán abbahagyom. Sétáljunk, társas, játszótér ilyesmi. Este, mikor végre ágyban vannak, megint kinyitom a gépet. Megcsinálom a maradék munkámat, 2-4 óra, mikor mennyi.

Mindjárt kezdődik az ovi meg az iskola, és kövezzetek meg, de alig várom. Sok barátnőm irigykedik, amiért nekem nem kell egész nyárra táborokba küldeni a gyerekeket, és a férjemmel egyszerre tudunk szabira menni. De mégis, amikor a fiam és a lányom egy hétig falun voltak a nagyinál, elmondhatatlan könnyebbség volt, hogy "csak" dolgoznom kellett.

Ez a nyár – a közös nyaralást leszámítva – így senkinek nem jó. Hiába vannak itthon, a gyerekek itt is csak tengenek-lengenek. Nem elég, hogy ők unatkoznak (amin nincs mit csodálni), még dolgozni sem tudok normálisan. Éljen a szeptember!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.08.29 13:25:01Ann1294

  Mi ebbol a tanulsag? Egy seggel ne akarjunk megulni ket lovat.

  Ha dolgozni akarunk vegyunk fel egy szittert aki tavol tartja a gyermeksereget a dolgozoszobatol min. napi 4 orara amig 100%-osan csak a feladatunkra koncentralunk.

 • 2012.08.29 14:04:36adelbogyo

  Én maximálisan megértelek...a kislányom születése óta így dolgozom alig várom jövőre az ovit...

 • 2012.08.29 14:17:00pc guru-e vagyok

  Balfasz anya. Törtető, karrieréhes, minek ilyennek a gyerek? Mentél volna inkább szinglinek, oszt nem lenne bajod! Vagy talán mindenkinek meg akar felelni- társadalom? - és ezért lett férj, gyerek? Ez sem egy jó változat, két területen akarunk mások előtt elismertséget szerezni... Ebből inkább az lesz, hogy a munkatársak is csak rühellik, mert szétszórt, felszínes, de azért mindig megmondja a tutit. Az ilyenek sem a privát, sem a munka szférájában nem sikeresek, nagyon azok akarnak lenni, de pont nekik nem jön össze sosem...Ez van, szar ügy.

 • 2012.08.29 14:32:14miértisne

  Szerintem meg lehet oldani, csak a gyerekeknek ki kell dolgozni egy biztos programot, amiben közös és egyedül is eltölthető események is vannak. A gyerekek értelmesek és segítőkészek, értenek minket. Kezdeményezni kell. Előre megszervezni, mint a munkát, hiszen a gyerekek felnevelése is munka.

 • 2012.08.29 14:36:43tea fan

  pc guru-e vagyok
  Na, már vártam a karrierpicsázást...
  Ostoba egybites világkép.

 • 2012.08.29 14:42:38tea fan

  pc guru-e vagyok
  A gyerekek óvodába illetve iskolába járnak. Miért is karrierista és törtető attól valaki, hogy örül, hogy a nap egy részét egyedül töltheti és nyugodtan tud dolgozni?
  Teljesen irreális és kultúrtörténetileg nem létező az az elvárás, melyet a mai anyák felé támaszt a társadalom, tudniillik hogy ha nem vagy 0-24h a gyereked fenekében, akkor szaranya vagy.

 • 2012.08.29 14:44:51dusenka

  az én fiam még csak 20 hónapos, a pici meg még a pocakban, de én is azon gondolkozom, mikortól fogok tudni itthonról dolgozni (nem mintha lenne mit, de ez más kérdés). Hmmm, de látom, ez sem egy fáklyásmenet. Az írás viszont nagyon helyes és vicces is!

 • 2012.08.29 15:12:31pc guru-e vagyok

  teafan
  Én arra gondolok, amikor az ember lánya mindenhol mindenáron meg akar felelni. tudom, a társadalom ilyen lett, de ki is formálta ilyenné? Nem mi, a tagjai? Szóval, az, aki egész nyáron anya és dolgozó nő akar lenni egyszemélyben szerintem egyszerűen karrierpicsa. Én is megoldom, mint olyan sokan mások, hogy ha a gyerek itthon, mert beteg, szünidő van, akkor nem dolgozom teljes erővel, vagy csak este. Én félig távmunkában vagyok, három napot bent, kettőt itthon, de ha itthon vagyok, és a gyerek is, akkor éjszkázom inkább és nem a gyereket hanyagolom. Ennyi.

 • 2012.08.29 15:20:32siorac75

  pc guru-e vagyok
  Szerintem nem kellene mások felett ítélkezned. Olvasd el, mosolyogj, mert viccesen van megírva, és vond le esetleg magad számára a tanulságot. Esetleg tedd fel magadnak a kérdést: miért is "karrierpicsázok" másokat? Önigazolás? Kompenzálás?

 • 2012.08.29 15:21:18miértisne

  Szerintem egy nő életében is a karrierjének a része a gyerek. Nem muszáj ezeket szétválasztani, meg szenvedni tőle. Ez is egy feladat, amit mindenki a választott életformájának megfelelően old meg. Szerintem, nem érdemes elvárásokat támasztani mások felé, szocialista és egyéb embertípusokat megalkotni. Nekem úgy tűnik, hogy a mindig rohanó, túlterhelt, kiégett - mindenki anyja és áldozata - nőtípus is csak egy "ideál" amit ráadásul olasz filmekben lehetett látni a kilencvenes években.

 • 2012.08.29 15:21:25tea fan

  pc guru-e vagyok
  Na de hol kezdődik a hanyagolás? Hanyagolás, ha nem játszunk a gyerekkel mindig, amikor szeretné, ha nem ugrunk azonnal?
  Az emberiség történelme során ilyen soha nem volt, ez egyszerűen luxus, csupán a mai világban engedhetjük meg magunknak. Vagyis hát a legtöbben ma sem.
  Gondolj bele, a ma jellemzőhöz képest milyen lehetett egy XV. századi parasztasszony élete...
  Én nem vagyok benne biztos, hogy jó szülőnek csak úgy lehet lenni, ha az ember 0-24h csak a gyerekek igényeit lesi.

 • 2012.08.29 15:25:08miértisne

  A gyerekek nem ellenségek, hanem olyan emberek, mint mi. Törődést igényelnek és nem ideges rabszolgákat.

 • 2012.08.29 15:32:11Pelikan

  Nagy like miertisne-nek... Nekem 3 gyerekem van es otthonrol dolgozom. napi 5 oraban vigyaz rajuk egy nagyon kedves no, amig dolgozom, a tobbit este kell, hogy megcsinaljam, mint a posztolonak. Amugy 2 oviba/iskolaba jar es csak a pici van itthon ev kozben.
  Nehezebb a nyar, mert sokat vannak itthon, es ilyenkor szeretnenek bejonni hozzam es en is szeretnek veluk lenni. De kell, hogy legyen vmi rendszer es vki mas, aki ilyenkor veluk van, mert kulonben csak nagyon frusztralsz lesz mindenki.

 • 2012.08.29 15:45:20J357

  én egyenlőre otthon vagyok a gyerkőcökkel, de a két kezem összetenném ha a GYES lejártával lehetne távmunkám!Tudniillik a gyerekek iskolába, oviba szállítása totál megoldhatatlan munkahely és kötött munkaidő mellett.
  A fizetett bébiszitter nekem magas, gondolom akkor a munkával megkeresett pénz a bébiszitterre megy el, ennyi erővel szerintem én is vigyázhatok a gyerekekre.
  És valóban szerintem is megoldható a gyerekek lekötése, meg kell találni a megfelelő módszereket és nem mindig bekapcsolni a TV-t.A gyerekeimen én azt veszem észre, hogy akkor "nyaggatnak" ha nem foglalkozom velük szinte semmit egy nap....ha türelmes vagyok velük akkor sokazor ők találnak ki magunkan játékokat...

 • 2012.08.29 15:49:29J357

  Egyenláre otthon vagyok GYEDen, de nagyon örülnék ha összejönne majd a távmunka, mert kötött munkaidő mellett szinte lehetetlen lenne megoldani a gyerekek iskolába, oviba szállítását.
  Nekem amagas a bébiszitter alkalmazása, gondolom a munkával megkeresett pénz nagy rész elmegy rá, ennyi erővel én is foglalkozhatok a gyerekekkel.
  Egyetértek avval, hogy le lehet kötni a gyerekeket, nálunk is sokszor jól eljátszanak, néha ki kell találni nekik valami elfoglaltságot, de a TV az egyik legrosszabb megoldás.A gyerekek főleg akkor "nyaggatnak" ha nem foglalkozom velük szinte semmit egy nap, hanem elvárom hogy egész nap egyedül foglalják el magukat...

 • 2012.08.29 15:51:35tea fan

  J357
  "A fizetett bébiszitter nekem magas, gondolom akkor a munkával megkeresett pénz a bébiszitterre megy el, ennyi erővel szerintem én is vigyázhatok a gyerekekre."

  Ideális esetben jobban keresel, mint a bébiszitter.

 • 2012.08.29 15:53:48miértisne

  Az ideális esetet mi magunk tudjuk a leginkább kialakítani. Nem a szomszéd dobálja be az életünket az ablakon.

 • 2012.08.29 15:55:19Бабаяга

  pc guru-e vagyok:
  Arra nem gondoltál, hogy esetleg szükség van arra a pénzre, amit anyuka keres? Tök jó dolog főállású anyának lenni, de a számlákat nehéz rendezni abból a huszonvalahány-ezerből. Másrészt, ha otthon marad, akkor meg azért esnek neki, hogy a társadalom nyakán él, mert főállásban gyereket nevel.
  Annyira elképzelhetetlen, hogy valaki szereti a férjét, gyerekeit és emellett a munkáját is?
  Az enyémek nagyobbak, csak enni kérnek (reggeli, ebéd, uzsi, aztán apával vacsora), de én is alig várom a szeptembert, hogy reggel fél nyolctól négyig csak a munkámmal foglalkozzak, ugyanakkor remek dolog, hogy minden nyáron velük lehettem.

 • 2012.08.29 15:58:51Бабаяга

  J357: Igazad van: a tv, és a foglald el magad, nem megoldás. Én mindig kitaláltam nekik valamit, hogy tudjak a saját szemétdombommal foglalkozni: Színezd ki ezt, építs amazt, oldd meg ezt a feladatot, aztán rászántam gyerekenként azt a negyed órát, hogy ellenőrizzem, javítsam, dicsérjem. Mellette ragaszkodtam a saját és az ő napirendjükhöz.

 • 2012.08.29 16:01:32miértisne

  Azt hogyan érted, hogy csak enni kérnek? Csak enni mennek haza?

 • 2012.08.29 16:15:49Бабаяга

  Itthon vannak, és már elég nagyok, olvasnak, néha segítenek, igen, ülnek a gép előtt is, de alapvetően elfoglalják magukat. Az étkezések közösek, akkor beszélgetünk, de volt, hogy fb-n kérdeztem őket körbe, hogy mi legyen az ebéd. (A net náluk időkorlátos, kb. 3 óra két részre osztva, nagyobbnak több, kisebbnek kevesebb.)

 • 2012.08.29 18:24:48bonbonauta

  Én is így melózom 3 gyerek mellett már 12 éve. Ha sok munka van, akkor nagyon húzós, viszont el sem tudom képzelni, hogy egy bejárós munkahely mellett hogy lehetne megoldani a háztartást is. A szeptembert viszont nem várom. Sokkal több dolog van a gyerekekkel mint nyáron. Kelés korán reggel, mindneki a megfelelő helyen legyen időben, betegségek áááááááá!!! Ezerszer inkább a nyári szünet.

 • 2012.08.29 19:13:30vasszűz

  Nekem úgy tűnt az írásból, hogy a kicsi ovis, a nagy iskolás, és most a nyári szünetben otthon voltak. Nem értem a karrierpicsázást (azt sehogy se), ha már intézményesítettek a gyerekek, miért is ne dolgozhatna?
  Nem dolgozom itthonról, most úgy írom: nem szoktam különösebben játszani a gyerekekkel (egy egyévessel nem is lehet, a négyéves meg általában feltalálja magát). Olvasok, sétálunk stb., de játszani nem szoktam, nincs is hozzá türelmem. Nem hiszem, hogy felnőtt, értelmes embernek ott kell ülnie a gyerek mellett, és végignézni, hogy a felépített tornyot 100. is ledönti a gyerek.

 • 2012.08.29 19:20:18vezetéknév utónév

  Pc guru. (meg se lepodnek ha ezzel a nevvel es stilussal kideru
  Ne, hogy valojaban ffi vagy) Nem tudom mi szukseg erre a rosszindulatu karrierpicsazasra. Ezek szerint nem tunt fel, hogy iskola es ovi kezdodik szeptemberben a cikkiro gyerekeinek, magyaran nagyon regen tul van mar a gyeden. Mit gondolsz itthon mennyi anyuka engedheti meg maganak, hogy iskolaskorukban is otthon ucsorogjon a gyerekevel? Vagy ugy gondolod, gyereket csak az vallalhat, aki 20 eves koraig otthon ul a gyerekevel, ellenkezo esetben lekarrierpicsazzak,mert van kepe visszamenni dolgozni? Sajnos a tobbseg kenytelen, es egy foallasu anya nem teheti meg, hogy nyaranta csak immel-ammal dolgozgasson, ahogy te irod. Te vagy baromi szerencses vagy, vagy szimplan csak hulye.

 • 2012.08.29 19:44:15J357

  vasszűz sajnálom a gyerekeidet.Mi az hogy felnőtt értelmes ember?Aki a gyerekével játszik esetleg hülye vagy gyermeteg?Egy egy évesnek pl. fel lehet építeni a tornyot, meg meg lehet tapsolni milyen ügyes.Az 5 éves gyermekem többek közt azért is játszik el most már remekül, mert annak idején 1 éves korában rengeteget játszottam vele,Gurítottam neki pl diókat egy hengeren keresztül, vagy mondókákat mondogattam neki, vagy hintázatattam, stb.

 • 2012.08.29 21:05:28csip.esz

  Nyilván nem jó az, ahogy az írás szerzője él. DE: mi van, ha valaki nem szeretné elkölteni az otthoni munkával szerzett pénzt bébiszitterre?? Talán azért dolgozik, mert kell neki a pénz...
  A gyerekekkel pedig játszani KELL. Tanítónőként pontosan látom, milyen ember lesz abból a gyerekből, akivel a szülei kiskorában nem törődnek, nem játszanak. Rengeteget számít.

 • 2012.08.29 21:44:20miértisne

  (meg se lepodnek ha ezzel a nevvel es stilussal kideru
  Ne, hogy valojaban ffi vagy)
  Nem gondolom, hogy a stílus férfire vall. Ez így kicsit elfogultnak látszik. A "szimpla hülyézés" mennyivel jobb? Arról nem is beszélve, hogy van aki úgy tervezi meg az életét - tanulás, áldozatvállalás, családi kapcsolatok - hogy otthon lehessen még akkor is, ha ez nehezen jön össze. Persze ez nem kötelező. Akár így, akár úgy, a gyerekekkel eltöltött minőségi időért érdemes gyereket vállalni.

 • 2012.08.29 22:25:25miértisne

  Anyuka is aluszik? Aludj el szépen kis Balázs!

 • 2012.08.30 07:48:11Pizsi16

  A kommentek között sok igazságot olvastam. Olyan nincs, hogy gyerek vagy munka . Ez is az is van. Mennyiben jobb az, hogy idegesen ráncigálom a gyerek kezét a boltban , mert nem tudok megvenni neki egy kis csokit vagy mármit. A gyerek ruháján látszik , hogy szegénység van. Kevés pénzből még programokra sem tudod elvinni a gyereket. Nézi a befásult anyjának a fejét?
  Ha nem dolgoztam volna gyerek mellett , azt hiszem bekattantok... Nem a melegítőnadrágos anyuka vagyok aki naponta 2x a játszótéren lóg ( anyukákkal trécsel) osszedob valami egyszerű és olcsó kaját és úgy érzi ez a legjobb amit a gyermekéért tehet.Ő nem rossz anya , mert otthonmaradt vele....
  Én dolgozok a gyerek mellett, de amikor vele foglalkozok , akkor valóban vele foglalkozok és nem mással. Mindent megkap ami az értelmi, érzelmi, mozgás fejlődéséhez szükséges.

 • 2012.08.30 10:36:13kovi1970

  Bébiszitter? Muhaha!
  Majd ha a megélhetési politikusok lejjebb viszik az adókat (ezek? soha!) és marad annyi a bérből, hogy bébiszittert lehessen fogadni. Akkor majd talán a bébiszitterként alkalmazott munkavállalót sem közmunkában, közpénzen kéne eltartani...

 • 2012.08.30 11:32:39miértisne

  A sok gyerektől nem lesz senki sem szegény. A szegénységtől lesz valaki szegény. Elég uncsi ez a Móriczi felfogás, meg hogy akinek gyereke van és nem dolgozik a "gyárban," az melegítőben ráncigálja a gyerekét - szegénykét - mert nem jut csoki. UNALMAS és SZÁNALMAS sztereotípia. Mindenki saját maga felel a saját és a gyerekei életéért. Férj, feleség, közös elhatározás, gyerekek, munka, életmód, stb. Ha valaki nem tud "szittert" fogadni, az talál más megoldást. Soha senki életét nem oldották meg a politikusok, legfeljebb megnehezítették vagy megkönnyítették, stb.

 • 2012.08.30 11:35:39J357

  biztos hogy a mai világban nehezen oldható meg, hogy valaki főállású anyuka legyen, de egy seggel 2 lovat (vagy többet) nem lehet megülni.Van idő amikor a gyereknevelésre kéne koncentrálni és van amikor a munkára (amikor a gyerekek már nagyobbak).A minőségi időről annyit, hogy ez szerintem jó kifogás, de vajon egy párkapcsolatban mit szólnánk hozzá ha a párunk hetente egy alkalommal találkozik velünk, de az minőségi időtöltés?Szóval amit mi minőségi időnek gondolunk, nem biztos hogy a gyerek szempontjából is az. A családdal együtt töltött időt nem lehet besűríteni, lerövidíteni és azt mondani rá, hogy de ez legalább minőségi időtöltés.Elgondolkodtató, hogy valami riportban úgy nyilatkozott valaki, hogy megkérdezett halálos betegségben szenvedőket hogy mit hiányolnak az életükből a legjobban és a legtöbben nem a pénzről meg a munkáról beszéltek hanem a szeretteikkel töltött időt említették, hogy jó lett volna többet a családdal lenni....

 • 2012.08.30 11:45:12miértisne

  Egyetértek! A minőségi idő nálam, a figyelem mértékétől függ. Úgy is tudunk együtt lenni, hogy megosztjuk a figyelmünket, - ennek is van ideje - meg úgy is, hogy teljesen egymásra figyelünk - ennek is meg van az ideje -. A zűrzavar a legrosszabb. Szerintem be lehet osztani az időt és sokan be is osztják úgy, hogy egy kiegyensúlyozott életvitelt alakítanak ki. Ezt gondoltam és ki és ehhez is tartom magam.

 • 2012.08.30 11:47:21miértisne

  Minőségi idő - teljes figyelem. Enélkül is lehet időt tölteni egymással, ahogyan ez gyakran történik. Ennek is megvan az ideje, meg annak is. Sokan alakítanak ki tudatosan harmonikus életvitelt ezeket figyelembe véve.

 • 2012.08.30 13:43:14Kovácsné

  Ha esetleg nem lenne nyilvánvaló: mindenkinek EGY élete van. (Nőknek is (: ) Ebbe az egybe kell dolgokat belerakosgatni, nincsen másik. Nagyon kedves dolog azt mondani, hogy "maraggyá otthon a gyerekkel, oszt kész", de mi van akkor, ha közben a szellemi kapacitásom nem csak megengedi, hanem igényli is a munkát? (Mert például nem dísznek jártam ki mindenféle iskolát, hanem azért, mert érdekelt, amit ott tanulhattam...). Ez nem karrierizmus, hanem szellemi igény, méghozzá egy teljesen más jellegű szellemi igény, mint a gyereknevelés. Persze, hogy pénzt is adnak érte, de nem csak az számít, hanem esetleg az is, hogy társaságban ne a gyerek legyen az egyetlen téma, mellyel kapcsolatban meg tudok szólalni. Két gyerekem van, akiket kicsi koruk óta megtanítottam arra, hogy nagyon meghálálom, ha hagynak dolgozni. Nem pénzzel, vagy ajándékkal, hanem azzal, hogy munka után boldogan, felszabadultan tudok velük játszani.

 • 2012.08.30 13:52:03miértisne

  Én is így gondolom. Valamiért, mintha a nők többsége támadva érezné magát ebben a témában és csak kizárásos alapon lehetne választ adni erre a kérdésre. Nem zárja ki a gyerek és a vele töltött idő sem a műveltséget, sem a kreatív munkát, sem a megfelelő társaságot. Miért is tenné? Az az egy élet kerek és teljes lehet, ha nem akarok mindent egyszerre.

 • 2012.08.31 14:14:07fizetekmegegysort

  Nem értem. A nők nagy része reggel bevágtat a kiskorúakkal a megfelelő intézmènybe, majd rohan robotolni. Du ugyanez visszafelé, gyerekek összeszedni, kis játszótér, főzés, vacsi, leckeellenőrzés, fürcsi, mese, puszi, stb. Ha elaludtak szabadidős tevékenységként házimunka. Nyáron imák, hogy elengedjen a főnök, hogy egészséges legyen a nagyi, hogy legyen elég olcsó tábor, hogy ha egyedül vannak otthon, mert nincs más megoldás, ne gyújtsák magukra a házat. Rosszabb esetben váltott szabi a férj és feleség között, jobb esetben közös nyaralás.
  A posztban szereplő anyuka otthon dolgozik, így egy csomó ilyen dolog alól mentesül, de cserébe sokkal nehezebb megszerveznie a napi melót.
  Így is úgy is elég komoly feladat...
  Most akkor mitől lett karrierpicsa?!
  Egyébként bírom, hogy míg nem volt gyerekem (36 évig) rohadtszemét önző karrierista szingli voltam, mikor meg van, akkor állam nyakán élősködő kolonc. :D

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta