Megduplázódott a füzetek ára?

Nyakunkon az iskolakezdés, már csak két hete van, hogy beszerezze gyermekének az évkezdéshez szükséges holmikat. Körbenéztünk, hogy hol és mennyiért tudja megvenni idén a füzeteket.

Auchan

Hatalmas, külön az iskolakezdésre kialakított részlegen lehet megtekinteni a füzeteket is, amiből annyi van, hogyha most járnék általánosba, valószínűleg nem tudnék választani. Így járt egy kislány is, aki az anyukájával bóklászott a sorok között, és már vagy harmadszorra emelte le a Barbie-s füzetet, és tette a kosárba, amit az anyukája rendre visszatett a helyére. „Most lesz másodikos Laura, és természetesen az összes rózsaszín, csillogós, hercegnős, lovacskás, virágos és minden, gyerekszemet gyönyörködtető cuccot meg akar velem vetetni. De már így is egy vagyont költöttünk. Kizárólag csak a kötelezően megvásárolandó papír-írószerekre tízezer forintot fizettem. Csak ezután jönnek a csilli-villi füzetecskék – egy előnyük azért van, legalább nem kell bekötni” – mesélte el egy kétségbeesett anyuka az Auchanban.

De nem ő volt az egyetlen, aki morgott, a legtöbb, füzetet vásárló szülő hangosan kommentálta, hogy tavaly még sokkal olcsóbb volt a sima, egyszerű nagy alakú spirálfüzet, és kész vagyon iskolába járatni a gyereket. A nagy alakú spirál füzet 279, a sima nagy alakú füzetek 149, a kisebbek ugyanebből a szériából 69 és 28 forintba kerülnek.

A fiatalok körében oly’ népszerű olasz Pigna talán még családbarátnak mondható áron,169 forintért kínálja a kis méretű füzeteket, sajnos a spiráljaikért pont tízszer ennyt, 1690 forintot kell fizetni. A valaha nagyon felkapott Herlitz cuccaiért nem kell annyira a zsebbe nyúlni: 139 forintért már klassz, mintás füzeteket kapunk.

Összességében az Auchan kínálatát véltük a legjobbnak. Rengeteg termék közül lehet választani, itt a legnagyobb az iskolakezdéshez kapcsolódó kínálat, és mindenből találni olcsóbb darabokat is. Viszont eléggé elárazták az egyszerű spirálfüzeteket. A galériában rengeteg fotót talál a különböző füzetekről.

Tesco

Itt az első kedvencünk, amibe belefutottunk, a Nivea saját márkás spirálfüzete volt 77 forintért. Nem pontosan értettük, hogy a promós anyag miként kerülhetett ki a polcra, bár az is előfordulhat, hogy a Nivea összeállt egy papír- és írószergyártó és/vagy -kereskedő céggel, hogy a tinik között reklámozza magát. Valószínűsíthető, hogy nem tartozik a bestsellerek közé, mert sehol máshol nem találtunk 100 forint alatt semmilyen nagy alakú spirálfüzetet.

Ráadásul, van belőle sima, kockás és vonalas is, úgyhogy akinek mindegy, hogy mi díszeleg a füzete elején, meleg szívvel ajánljuk a mosolygós csajszit. A lapok benne egyébként nagyon jók!

A sima füzetek itt is annyiba kerülnek mint az előző francia tulajdonú hiperben, 28 és 69 forint. Az a spirál, ami az Auchanban 279, itt 139 forintért megvehető. De ne aggódjanak sznobék sem, idén is lesz mivel villogni: egészen elképesztő áron vannak a Pukka spirálok, 2190 forintba kerül darabja.

A Tesco a füzeteken kívül mintha lemaradt volna, iskolakezdős termékekből elég szerény volt a választék, elsősök szülei ne ide menjenek.

Spar csoport

A Sparban is találtunk olcsó mintás füzeteket: a teljesen egyszerű, kis alakú változatokért 39, az ugyanekkora Herlitz-es állatos füzetekért pedig, 99 forintot kell fizetni. A választék kisebb, mint az Auchanban, de megéri ide is elnézni. Tollak, táskák szép számmal vannak, de aki a műanyag számegyenes, logikai készlet listát böngészi, az itt sem fog tudni mindent beszerezni.

Pirex

Végre beszabadulhattunk egy igazi „ÁPISZ”-ba! A papírok és írószerek illata mindig melegséggel tölt el. Azok a színek és a sok apró kis semmire-sem-jó mütyür mindenkinek a gyerekkorát idézik (persze akkor még nem volt ilyen óriási a választék). Arra számítottam, hogy horribilis árakkal fogjuk szembetalálni magunkat, de kellemesen csalódtunk az üzletben, és az eladók is nagyon kedvesek voltak.

Ami igaz, az igaz, itt is vannak dizájner holmik: Esprit, O'neill füzetek ezer forint környékén. Imádtuk a Herlitz nagy alakú harmóniát sugárzó füzeteit (x.book) és az áruk is teljesen elfogadható, 250 forint. Még mindig hódítanak a szuper guszta gyümölcsös minták a Pignánál, csak az áruk elrettentő, 1000 forint. A füzetárak egyébkén nem sokban térnek el a két hiper árától, és ha már iskolakezdés, mutassa meg gyermekének is, amit ön is úgy szeretett gyerekkorában: vigye magával a papír-írószer boltba! Azt még el kell mondani, hogy a nagyalakú spirálfüzeteket itt olcsóbban megveheti, mint az Auchanban.

Office Depot

Valószínűleg ez az a hely ahol nem sűrűn fogunk vásárolni, legalábbis a webshop árai alapján: hihetetlen magas áron lehet hozzájutni itt a füzetekhez. A legolcsóbb füzetecske 169, a legdrágább 2099 forintba kerül, utóbbi még nem is néz ki jól. Az akciós újságban már jobb a felhozatal, a sima A5-ös füzet 36, az A4-es 79 forintba kerül.

Körbenéztünk, hogy az interneten akad-e olyan cég, ahol az előző üzletekhez képest olcsóbban be lehet szerezni a sulikezdéshez fontos dolgokat.

SenyePapír

Az egyik anyuka annyira lelkesen ajánlotta nekünk ezt a boltot, hogy nem tudtuk kihagyni a szemléből. Sajnos, nekünk már nem voltak annyira jó tapasztalataink. A legolcsóbb füzet a webshopjukban 80, a legdrágább 1473 forintba kerül. Egy dolog azért nagyon kényelmes ezen az oldalon, teljesen átlátható, egyszerű kezelni, és az elfoglalt anyukáknak óriási segítség, hogy nem kell boltról-boltra rohangálni a gyerek cuccaiért.

Ráadásul, itt is minden kapható – a táskától a rajzeszközökön át a papír-írószerekig. A szállítási költség elég húzós, bár a DPD egy borzasztóan megbízható szállítmányozási társaság. 1600 forint körüli összegért hozzák ki a megrendelt termékeket, de szerencsére van személyes átvétel is a hetedik kerületben, a Wesselényi utca 25. szám alatt. Egyik ismerősünk számára az e-mailben átküldött iskolai lista alapján összeállították a teljes kezdőcsomagot, amit másnap csak felkapnia kellett az anyukának. Ez a kényelmi szolgáltatás kárpótolhatja az elfoglaltakat a picivel esetleg magasabb árért.

Vectraline

Vectraline úgy hirdeti magát: vásároljon nagykereskedőtől! Igazán kíváncsiak lettünk, hogy ez mit takar. Végigböngésztük tehát az oldalt, de túl sok olcsó dolgot nem találtunk. A legolcsóbb, sima egyszerű fűzfői füzet 35,2 forintba kerül, és az igencsak lefutott Hannah Montanásért 49 forintot kell perkálni. A Budapestiek szerencséjére itt is van lehetőség a személyes átvételre: 1165 Budapest, Újszász u. 45/b.

Hol Füzet Minta Ár (forint,db)
Tesco Spirál A4 sima, vonalas, kockás 77
Auchan egyszerű A5 sima, vonalas, kockás 28
Interspar mintás A5 sima, vonalas, kockás 39

Ha ön mégsem akar több száz forintot költeni egy hercegnős, Verdás, virágos vagy bármilyen kicicomázott füzetre, olvassa el régi cikkünket a házilagos füzettuningról.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek