Ezeket az iskolatáskákat árulják most

Iskolatáska körképünk során azokat a helyeket próbáltuk végigjárni, ahol reményeink szerint a teljes iskolai beszerzést is letudhatjuk. A legtöbbet a legkisebb gyerekek szüleinek kell kicsengetnie egy jó táskáért. Szerencsés helyzetben van az a szülő, aki szívesen vesz Disney hercegnős, Micimackós vagy pókemberes iskolatáskát, ezek uralják az idei kínálatot.

Azok közül, akik szívesen távolmaradnának a rajzfilmes-akcióhősös vonaltól, a legkisebb fiúk szüleit sajnáljuk, nekik ugyanis egyáltalán nem láttunk normális áron ilyen táskát.

Auchan

Iskolatáska vadászatunk első állomása az Auchan volt. A hiperben valóban szép számmal találunk táskákat, viszont ránkszóltak, hogy ne fotózzunk, ezért a képek sunyiban készültek.

Mire figyeljünk, ha először veszünk táskát

  • Ideális esetben a gyerek legfeljebb saját súlyának 20 százalékát cipelhetné, kisebbeknél ezért a fél kiló ide vagy oda is számít a táska súlyában.
  • Olyan táskát vegyünk, amit a gyerek is könnyen tud nyitni-zárni. A nehezen járó csatnál a cipzár jobb megoldás lehet
  • Legyen a táskának akasztója, és legyen rajta zseb kulacsnak/vizesüvegnek
  • Legyen a háta merevített, a pántok pedig párnázottak és állítható hosszúságúak

Hercegnős táskából egy falnyi van, 5 ezer és 15 ezer között válogathatunk, fazon, méret és kidolgozás függvényében. Hasonló a helyzet pókemberéknél is, a legolcsóbb hátizsákért 5 ezer forintot kérnek, a legdrágább viszont csaknem 18 ezerbe kerül. Természetesen ez utóbbi az, amit igazán jószívvel adnánk rá a legkisebbekre is, merevített hát és talp, könnyű táska, masszív, de könnyen nyítható csat.

Az Auchan kínálatának egyik legjobb darabja lányoknak egy 6 ezer forintos, cicás hátizsák, ami két színben is van. Mivel nincs benne merevítés, nagyobbaknak jön szóba. Ugyanezzel a cicás mintával kapható a hagyományos, régimódi iskolatáska fazon is, ezért 8 ezer forintot kell fizetni.

Nagyobb fiúknak az Auchan kínálata nem túl meggyőző, hacsak nem hatalmas Barcelona rajongók, a focicsapat színeiben ugyanis szintén elég nagy választék van  - szerintem ronda  - táskákból.

Az Auchanban nekem még tetszett a kék békejeles hátizsák, de talán azt is inkább lányon tudnám elképzelni.

Tesco

A meglátogatott Tesco mintha lemaradt volna az iskolakezdésről, a papírosztályon egyetlen kicsike polcnyi iskolatáska árválkodott, a mintásak 5 és 15 ezer forint között. Aztán az áruház egy másik szegletében találtunk még egy nagyobb polcnyi táskát, a lányoknak epres, fiúknak Bakugános 5 ezer forintttól volt. Itt voltak a legolcsóbbak a hagyományos dobozfazonok, 3 féle is volt belőle, az egyik lányos kifejezetten helyes mintával, és csak 3 ezer forintba kerültek. Ezért az árért viszont már nem jár párnázott vállpánt, csak egy-egy redőnyzsinór a két oldalon, szóval csinos minta ide, bajnok ár oda, ezt akkor sem adnám rá kisiskolásra, ha meg lennék békülve a fazonnal. Az igazán jó kidolgozású, könnyű, merevített fazonokért a Tescóban is legalább 15 ezret kell kicsengetni.

Nagyobb fiúk és lányok szüleinek viszont jó célpont lehet az angol hiper, 6 ezer forintért már mindkét nem számára láttunk (nem merevített) jópofa, jó méretű hátizsákokat.

Ázsia

Nagy várakozással mentem ki az Asia Centerbe, arra készültem, hogy mindent uralni fog az iskolakezdős iskolatáska-tornacipő-írószer vonal. Ehhez képest a túra teljes melléfogás van,  Ázsiában javában tombol a nyár, aki most szeretne nagyon olcsó balerinát, mutatós műanyag szandált, és gyenge minőségű, de zseniális színű és árú körömlakkot, annak itt a helye. Iskolakezdők viszont ne ide jöjjenek, egy-egy iskolatáskát láttunk elvétve, lefotózni azokat sem nagyon hagyták, és az 5-6 ezer forintos árért szemre rosszabb minőségű táskákat láttam, mint pl a Tescóban.

Pirex

Nagyon drága, nagyon jó minőségű táskákra pályázó, kisiskolás szülőknek jó szívvel ajánlhatjuk a Pirex boltokat. Itt ért egyébként az iskolatáska-vadászat egyik nagy csalódása. Az internetes keresés alapján sokat vártam a Herlitz háromszögű csattal záródó, könnyű, cicával és bálnával díszített táskájától, amit a neten 11 ezer forintért is láttam. Az üzletben viszont azt tapasztaltam, ezt a táskát még én is csak nagyon nehézkesen tudom nyitni, hétéves lányom pedig sehogy.

A kisiskolás táskák Rolls Royce-ának számító Hama 5 részes szettjeit fiúknak, lányoknak egyaránt  33 ezer forintért kínálják a Pirexben, de neten is max 1-2 ezerrel olcsóbban lehet kifogni. A nagyon készséges eladóhölgy szerint a csillagászati ár elnyűhetetlen minőséget takar, amit némileg alátámaszt az is, hogy az aukciós portálokon ezek a (többnyire még használtan is hibátlan állapúnak tűnő) táskák 15 ezer körül cserélnek gazdát. Az ár még akkor is sokkoló, ha beleszámoljuk, hogy ennyiért kapunk mellé egy tornazsákot, egy felszerelt hagyományos tolltartót, egy hengeres ceruzatartót és egy pénztárcát. Utóbbi kettő teljesen felesleges, előbbi kettőt meg összesen maximum 6 ezerből akkor is megússzuk, ha nagyon drágát veszünk, vagyis a táskáért még így is 27 ezret csengettünk ki.

Csak egy kicsivel olcsóbbak a szép és szuperkönnyű, 22 ezres Herlitz táskák, amikhez nincsenek tartozékok, vagyis tolltartóval, tornazsákkal együtt 25-28 ezerből tudnánk kijönni.

Nagyobbaknak még milliomosként sem a Pirexben néznék táskát, a kínálat számukra szűkös és elég unalmas.

Interspar

Az Interspar iskolatáska kínálatát az Ars Una uralja. A megszokott pókemberes-hercegnős-micimackós mellett van itt még Csillagok Háborújás fiútáska is. Az árak a máshol megszokott módon 5 és 18 ezer között szóródnak. Ha viszont valaki kiszakadna a rajz és akciófilmes világból, az Intersparba csak akkor jöjjön, ha lánya van. Csajos darabokból elég szépeket lehet itt találni, viszont a legjobbaknak igencsak megkérik az árát, kedvenc cicás táskámért például 18 ezret kellett volna kiperkálni. Romantikus lórajongók 12 ezerért vihetik haza a lilás, fehér lóval díszített csodát.

Ha nem is a legkisebbeknek, de az Intersparban is rábukkantunk egy nagyon jó ajánlatra, a Budmil 6 ezer forintos világoskék tündérlányos-faágas-virágos mintjás táskájára, ami élőben sokkal jobban néz ki, mint a galériában található képeken.

Mi újság a weben?

Csalódottan vettem tudomásul, hogy iskolatáskaügyben az aukciós portálokon sem lehet óriási csodákra bukkanni. Hacsak azt nem soroljuk ide, hogy mennyi roppant ronda táskát próbálnak meg nagyon drágán eladni. A jó minőségű, jól kinéző darabok többnyire drágák a vaterán, a teszveszen és az expresszen is.

Akciósan 10 ezer alatt, a legkisebbeknek
Akciósan 10 ezer alatt, a legkisebbeknek

Boltokban nem láttam, ismerősök ajánlották viszont ezt a weboldalt, ahol közepes és annál kicsit drágább, tapasztalataik szerint jó minőségű táskákra lehet bukkanni. Az akciós darabok már a legkisebbeknél is becsúsznak 10 ezer alá, amihez ingyenes házhozszállítás jár.

Sajnos nem találtam olyan, sok márkát egyszerre forgalmazó oldalt, ami kitűnt volna jó áraival, így sikeresebb lehet az a megközelítés, ha először kinézzük, mit szeretnénk, aztán a google segítségével megpróbáljuk megtalálni a legjobb árat. A háromszögcsatos-macskás csalódásom után azt mondom, mindenképpen érdemes a kinézett darabot először valahol a való életben is megnézni a netes rendelés előtt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek