így kémkedjen a gyerek után

Vajon merre jár a gyerek? Kivel levelezik? Milyen oldalakat néz a neten? Miről sms-ezik a haverjaival? És milyen gyorsan vezet? Ön is tudni szeretné?

mobilespy

Arról természetesen lehetne vitát nyitni, hogy normális dolog-e ilyen szinten beleártani magunkat a gyerek dolgába, de úgy látszik, a hasonló alkalmazások fejlesztőit és használóit nem gyötrik erkölcsi aggályok. Jöjjön tehát a bizalmatlan/paranoid szülő eszköztára.

1. Cell Spy

Le kell tölteni az aprócska programot a gyerek mobiljára – nem kell, hogy okostelefon legyen –, innentől kezdve nincs más dolgunk, mint figyelni a monitort, ahol a térképen láthatjuk, merre jár éppen a gyerek (Illetve a mobilja).

2. Phone sheriff

Ha valakinek nem elég, hogy látja, merre jár a gyerek, annak szánták ezt a kis programot, ami további remek lehetőségeket biztosít a szülő számára: Beállíthatunk például kulcsszavakat, és ha ezek előfordulnak sms-ben vagy email-ben, már kapjuk is az értesítést. Emellett letilthatunk telefonszámokat is, amelyeket sem felhívni nem lehet így, sem bejövő hívás nem érkezhet onnan, és természetesen letiltja a számmal történő sms váltást, chatet is.

3.Text Guard/Mobile Spy/Mobistealth

Ha ön még mindig nem teljesen nyugodt, váltson még eggyel feljebb. Ezek az alkalmazások rögzítenek minden kimenő és bejövő hívást, a teljes sms- és más üzenetküldő forgalmat, az emaileket, a böngésző előzményeit, és természetesen a mobilon megjelenített minden képet/videót, szó szerint mindent, ami a gyerek mobilján történik. Önnek pedig nincs más dolga, mint kicsengetni a havi 10-20 dollárt, és máris ülhet le a monitor elé, és élheti a gyerek életét. A programok olyan előzékenyek, hogy az sms-váltásokat például időrendben összefűzik, nehogy a szülőnek kelljen már kitalálnia, mi után  mi következik.

4. SecuraFone

Sokat tud már a gyerekéről, de nem mindent. Tudja például, milyen gyorsan vezet, amikor ön nem ül mellette? Na ugye! Erre a problémára fejlesztették ki a ezt a jó kis alkalmazást, ami nemcsak azt jegyzi meg, mikor milyen gyorsan ment a gyerek, de rögtön figyelmeztetést is küld, ha például kimenne az előre meghatározott földrajzi területről. A többihez hasonlóan itt is hónapokra visszamenően végigböngészhetjük, mikor merre járt a gyerek, bónusz pedig, hogy azt is látjuk, mennyi idő alatt ért át egyik helyről a másikra.

5. FBI Child ID

A paranoid szülőknek. Ezt az alkalmazást kivételesen a szülő telefonjára kell letölteni. Arra szolgál, hogy a gyerekkel kapcsolatos minden fontos adatot (fénykép, kor/magasság/ismertetőjelek/vércsoport stb) egy helyre gyüjtsön, így a szülőnek csak egy gombnyomásba telik elküldeni a rendőrségre a gyerek adatait, ha az véletlenül eltűnne. Az FBI fontosnak tartja közölni, hogy az appba feltöltött adatokat nem gyűjtik, kivéve, ha azokat a szülő egy vészhelyzet miatt továbbítja a hatóságoknak.

Ezek mellett a kitűnő alkalmazások mellett már csak azt kell elérnünk valahogy, hogy a gyerek, aki nálunk harmincszor jobban ért a mobilhoz, az appokhoz és a technológiához, ne jöjjön rá, hogy kémkedünk utána. Hogy a haverja, akinek letiltottuk a számát, ne csörögjön rá "magánszám"-ként. És hogy a gyerek, ha már mi ilyen viccesek vagyunk, ne telepítsen valami hasonlót a mi mobilunkra.

Önök szerint a gyerek után kémkedni oké?

Oszd meg másokkal is!
Mustra