no

Csináljunk a gyerekből ronda szobrot!

Ha véletlenül a floridai disneyland felé járnak mostanában, és van lánygyerekük, önökre céloz a legújabb termékfejlesztés, ahol gyerekük fejével és egy tetszőleges hercegnő ruhájával gyártanak le – egy vagyonért – egy 21 centis porcelánszerű anyagból készült hercegnőszobrot. Milyen kár, hogy a marketingfotók szerint mindegyik ronda lesz a végén.

disney1

A Disney birodalom termékfejlesztői és a 3-12 éves lányok nagyon is egy húron pendülnek, már ha abból indulok ki, mennyire rá vannak kattanva a hercegnőkre a lányaim. Megkérdeztem őket a legújabb csodáról, és természetesen mindkettő nagyon szeretne 21 centi magas hercegnőszobor lenni.

Kicsit (de tényleg csak kicsit) csökkent a lelkesedésük, amikor az is kiderült, hogy valójában szó sincs hercegnőruháról, csodálatos frizuráról és ékszerekről, csak arról, hogy 10 perc alatt lefotózzák a gyereket, aki aztán választ egy hercegnőt (Ariel, Csipkerózsika, Belle, Hamupipőke, Hófehérke, Aranyhaj vagy Tiana), és utána vár másfél hónapot, ennyi idő alatt postázzák ki a kész szobrokat.

Ahogy a weboldal fotóit elnézzük, felmerül a kérdés, hogy vajon ezt eddig csupa ronda gyerek próbálta ki, és azért vannak ilyen rémes képek róla, vagy a technológia hibádzik picit, és még a normálisan kinéző gyerekek is úgy festenek szoborként, mint Fiona, Shrek felesége.

disney2

A mulatság nem olcsó, az első szobor 100 dollár (22,600 forint), erre jön rá a szállítás, ami Európába minimum 75 dollár. A második darabért már csak 75 dollárt kell kicsengetni. Az árban benne van egy nyaklánc is, a medál színét szintén a gyerek választhatja ki.

A hercegnős szobrozást megelőzően a 3D nyomtatós eszközöket arra használták, hogy az érdeklődőket Han Soloként fagyasztott szoborként ábrázolják – ezért a hozzászólások szerint rajtam kívül leginkább az apukák lelkesedtek.

A disnesylandi szolgáltatásokat tanulmányozva az én lányaim végül arra jutottak, jó-jó egy ilyen szobor, de ha lehetne, ők inkább azt a csomagot választanák, ahol ténylegesen hercegnőt csinálnak belőlük, frizurával, sminkkel, körömlakkal, igazi hercegnőruhával és passzoló ékszerekkel. Van izlésük persze, ez a csomag ugyanis gyerekenként 190 dollár (+adó), vagyis gyerekenként több, mint 50 ezer forint. Szerencsés helyzetben vagyok, mert annyira esélytelen, hogy még ők is érzik, ezért nem érdemes rinyálni.

Lenne a lányuk hercegnő?

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra