no

Babasampon: olcsó és jó csak a gyógyszertári?

A bio babasamponok tesztjén az derült ki, a legtöbb anyuka szívesen használná ezeket, ha meg tudná fizetni. A bébik esetében ráadásul a drága biotermékekkel szemben a viszonylag olcsó és jó minőségű gyógyszertári termékek állnak.

stockfresh 921386 little-baby-taking-bath sizeM

A Cserepes házban működő baba-mama klub volt az első hely, ahol biotermékeket tesztelt a Majomkenyér.hu. Az anyukák 3 darab – számmal ellátott – egyforma flakont kaptak, amelyekről csak annyit tudtak, hogy „bio” minősítésű, magyarországi forgalomban is kapható babasampont tartalmaznak; és az összetételt leíró eredeti címkerészleteket is elolvashatták. Az anyukák semmit nem tudtak arról, hogy melyik gyártó termékét használják, melyik márka az, milyen színű a flakon, mennyibe kerül.

A termékeket 1 hónapon keresztül használták a tesztelők. A Majomkenyér.hu arra volt kíváncsi, hogy mennyire szerették meg a termékeket, mennyire tartják azt jónak, megfelelnek-e azoknak az elvárásoknak, amelyeket a kismamák támasztanak egy babasamponnal szemben, valamint hogy hajlandóak lennének-e leváltani jelenleg használt samponjukat a kipróbáltak valamelyikére.

A legtöbben a babák érzékeny bőre miatt a gyógyszertári samponokat választják, ha azonban találnak olyan terméket, amely „nem bántja” a baba bőrét, akkor amellett következetesen kitartanak, aminek egyik oka lehet az, hogy a gyógyszertári termékek használata sokszor nem annyira kényelmes.

stockfresh 1169126 adorable-baby-boy-taking-a-bath-with-soap-sud

A záró értékelés során a tesztelők arra jutottak, a bio babasamponok legnagyobb hátránya, hogy magasabb az áruk, mint a "normál" termékeknek. Hiába tartja a kismamák közel fele a termékek legnagyobb előnyének a természetes összetételt,  és választaná szíve szerint inkább a biót, ha ezek számukra nem megfizethetők.

A válaszokból az is kiolvasható, hogy az anyukák több, mint fele inkább a bioterméket választaná, ha az egy nem bio mellett lenne a boltok polcain, vagyis jó eséllyel győzi meg a vásárlókat a bio-jelölés, ha az nem társul lényegesen magasabb árral.

Jótékonysági akció ételallergiás gyerekeknek

Június 1-jével elindult a Majomkenyér.hu jótékonysági akciója: ételallergiával élő, 18 év alatti gyermekek családjainak jelentkezését várjuk. A kampányhoz csatlakozott Fullajtár Andrea, színésznő, aki gluténérzékeny és Dukai Regina modell-műsorvezető, aki laktózérzékeny. A jelentkezők között ajándékcsomagokat és különdíjakat is sorsolunk: a nyeremények között vannak vacsorautalványok, vásárlási utalványok táplálékallergiás szaküzletekbe, gabontejkészítő-készülék, féléves nyírfacukor-csomag, cukormentes lekvár-különlegességek, ételintolerancia-vizsgálat. A jelentkezők egy Facebook-játékban is részt vehetnek, ahol további nyeremények várnak rájuk.

Egy baba születése sok családot késztet szokásai felülvizsgálatára, mindenki átgondolja, mit tart igazán fontosnak a mindennapokban, mit tehet, hogy egészségesebb, tudatosabb életet kezdjen. Sokan kezdenek piacra járni, biotermékeket keresnek, a háztartásban is biztonságosabb termékekre, módszerekre váltanak.

A konkrét, tesztelésre kiadott termékeket illetően a legtöbben (36 százalék) a Töpfer bio babasampont választották, mint olyan terméket, amelyre lecserélnék jelenleg használt samponjukat. Az egyes kozmetikum leggyengébb és legerősebb pontjaira is rákérdezett a kérdőív. Eszerint a Töpfer bio babasampon tisztítóerőben messze felülmúlja a másik két tesztterméket. Az Ukrtekream bio babasamponját – bár jól habzott és jól tisztított – nagyon hígnak találták a tesztelésben résztvevő anyukák. A kérdésre, hogy melyik termék hasonlít leginkább a jelenleg, illetve korábban használt samponokra, fele-fele arányban az Armonia és Töpfer termékét jelölték meg a válaszadók.

Ön melyiket használná szívesen?

  • Bio termékek 2
  • Gyógyszertári bébiápolók 1
  • Normál, bolti termékek 0
Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek