SZÜLŐSÉG

És szabadíts meg a gyerektől

2012. augusztus 8., szerda 14:33

Új kiegészítőt töthetnek le böngészőjökhöz a Chrome felhasználók, az Unbaby me alkalmazással egyszer és mindenkorra eltüntethetik ismerőseik gyerekeit a Facebook hírfolyamból, hogy helyette (a fejlesztők szerint) elképesztő dolgokat lássanak.

Először jó viccnek tűnt, aztán viszont szánalmasnak. Szánalmasan szánalmasnak. Komolyan, csomó embert ismerek, akik nincsenek oda az ismerősök gyerekeiért, ami teljesen oké, én időnként még a sajátjaimért sem vagyok oda. Sokan, sok helyen megírtuk már azt is, hogy nem rajongunk az összes ismerősünk összes facebook posztjáért. Van, akit a kóbor kutyák, másokat a lefotózott kaják borítanak ki, és akkor a Coelho idézetekről még nem is ejtettünk szót. Szerencsére rendelkezésünkre áll a hide/elrejt gomb, amivel akár konkrét posztot, akár embert is kiiktathatunk a hírfolyamból.

unbaby-me

Nem fura, hogy valakinek a facebookon található gyerekképek annyira elképesztően, elviselhetetlenül idegesítőek, hogy egyszer és mindenkorra megszabadul az összestől, miközben továbbra is nézi majd a kóbor kutyákat, a Coelho idézeteket és az összes ismerőse tegnapi vacsoráját?

Ja, és tudjátok mit kap a gyerekek helyett? Macskákat. Tehát valaki veszi a fáradtságot, és mivel annyira gyűlöli a gyerekeket, hogy látni sem bírja őket, lecseréli az összeset macskákra. Macskákra, értitek. Lehet, hogy baj van az emberismeretemmel, de sosem gondoltam volna, hogy azok, akik nem bírják elviselni a gyerekek képét, rajonganak a macskákért. Márpedig rajongó legyen a javából, mert ha minden gyerek helyett macskát kap, rengeteg macskát kell majd végignéznie. (A teljes igazság az, hogy a program alapból minden gyereket macskára cserél, de testre szabható, és kérhetünk a kölykök helyett kutyákat, vagy egyéb dolgokat is, pl szalonnát. Remélem megható idézeteket is. Ha valaki lenne olyan kedves, és testreszabná az alkalmazást úgy, hogy eltüntesse az összes kóbor kutyát és nyálas idézetet, rögtön váltanék Chrome-ra.)

Komolyan mondom, beteg ez a világ. Ha lenne egy olyan alkalmazás, ami egy háztartás/játszótér/óvoda stb összes gyerekét lecseréli macskára egy kis időre, még megérteném. De a facebookos gyerek nem hangos, nem tör-zúz, nem kell neki inni adni, orrot törölni, testvéréről lefejteni. Aki pont őket cserélné macskára, vagy semmit nem tud a gyerekekről, vagy nagyon mélyen frusztrálja az, hogy neki nincs gyereke, miközben másoknak meg van.

Mit gondoltok az Unbaby me-ről?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.08.08 14:59:54Egyedi nicknév

  Komolyan, ezt a hisztit kedves "cikkíró".... Nem tök mindegy, hogy ki mit szeret ill.akar látni a saját fb hírfolyamában? Ne aggódj, senki nem fog kényszeríteni arra hogy ezt, vagy bármi más alkalmazást használj, ez továbbra is egyéni döntés.
  Tényleg ennyit kell foglalkozni azzal, hogy vannak olyanok akik ezt és ezt csinálják és fúj, amiért nem úgy gondolkodnak ahogy én?
  Nyilván van/volt igény egy ilyen alkalmazásra és én mondjuk simán el tudom képzelni, hogy valaki inkább néz egész nap macskákat mint gyerekeket. Az ő dolga. Más meg szalonnát akar nézni. Az is az ő dolga. Megint mások meg gyerekeket. Szintén az ő dolguk.

  Mondjuk az nyilván eszedbe se jutott, hogy esetleg neki nem lehet gyereke, és esetleg emiatt nem szeretné a másét bámulni....

 • 2012.08.08 15:22:35Matanna

  Egyetértek azzal, mindenkinek a maga joga, hogy mit rejt el/tilt le.
  Valóban lehet az is az oka, hogy pl. neki nem lehet... persze erre ez nem megoldás, mert az utcára kilépve nem változik minden kisgyerek macskává...
  Ettől függetlenül kicsit szánalmasnak tartom, pedig nekem sem lehet sajátom, de nem is tartom megoldásnak hogy homokba dugjam a fejem. Ha pedig valaki annyira nem birja a piciket, hogy tud kilépni az utcára? :-)
  De ha egyszer létezik az alkalmazás, hát használja aki akarja.

 • 2012.08.08 15:24:13Fenimore

  Ennél sokkal könnyebb az érdektelen/idegesítő posztcunamit kirakó ismerős posztjait blokkolni a hírfolyamból. Én eddig egyetlen Paulo Coelho mániás ismerősömet blokkoltam, napi száz random idézettel támadott, majd ha elmúlik nála ez a betegség, akkor visszarakom a hírfolyamba.
  A képek nem zavarnak, egyszerűen áttekerek felettük. A szöveg idegesítőbb. De azért az ilyen program túlzás. Valaki biztos ráért.

 • 2012.08.08 15:48:08Amusing

  hmmmm... használni is fogom

  mert vhogy minden szülő azt hiszi, hogy másokat olyan nagyon érdekel a baba 20 féle szögböl. pedig NEM !!!!!

 • 2012.08.08 15:56:34antisystem

  "Lehet, hogy baj van az emberismeretemmel, de sosem gondoltam volna, hogy azok, akik nem bírják elviselni a gyerekek képét, rajonganak a macskákért." - na, akkor ebben én vagyok a kivétel, aki az emberismereted csődje, élőben a babákkal se, meg a cicákkal se ápolok rossz viszonyt, de a "cuki fotó" témakörben ezerszer inkább állatkölyök, mint homo sapiens - tán pont azért, mert nem a babákkal magukkal van a bajom (n.b. szerencsétlenek nem tehetnek az anyjukról:)), hanem a tudatilag beszűkült mamókáikkal, akik meg vannak róla győződve, hogy a babókájuk az Univerzum tömegközéppontja...
  Bár hát én a legegyszerűbben megoldottam, informatikus létemre (vagy tán épp azért) nem vagyok jelen a fészbúkon...

 • 2012.08.08 15:56:47Aha, persze

  Teljesen jogos, mások gyereke engem nem érdekel. Semennyire se.
  Tehát nem az van, hogy nem szeretem a gyerekeket, ahogy a posztban le van írva, egyszerűen nem érdekelnek!

  Hozzátenném, ez az alkalmazás igen népszerű lenne, ha mondjuk szép meztelen nőkre/férfiakra (ízlés szerint) cserélné a képet :)

  Eleve a Facebook maga az unalom, egyedül chatelésre, levelezésre jó. 1-2 kép megosztására egy bizonyos társasággal. Ehelyett nézhetjük mások látszólagos tökéletes életét, a válogatottan legjobb fényképeket (a valóságban teljesen mások) amin láthatjuk ők milyen boldogok vagy olyan információkat, amelyek semmilyen szinten nem érdekelnek minket.

 • 2012.08.08 16:01:34zZz

  Ez most hozzászólás vagy cikk? Mert stílusát tekintve nem az utóbbi.

  Amúgy erre a problémára minek külön alkalmazás? Már több ismerősömet tiltottam le a hírfolyamból, mert teleszemetelték babaképekkel a hírfolyamot. És teleszemetelés alatt nem azt értem, hogy berakott pár képet, hanem hogy állandóan a babája képeivel telíti. Akik csak beraknak nagy ritkán pár képet, azokat nem is tiltom le.

  (Ellenben a sok Coelho/Müller/Popper/Nyitott Akadémia megosztókkal, azokat kapásból tiltom a fenébe.)

 • 2012.08.08 16:07:27Theodoro

  kondara-t kéne letiltani az újságírástól

 • 2012.08.08 16:23:22nyuci12

  Magát a Facebook-ot melyik alkalmazással lehet kiirtani?

 • 2012.08.08 16:49:54zbzbzb

  ez egy műhiszti.
  magával az arcoskönyvvel van a baj, és amíg a poszt toló ezt nem látja, felesleges bármiről is beszélni.

 • 2012.08.08 17:05:54d'agneau

  Egyébként kedves kondara, ha vetted volna a fáradtságot és megnézed volna az alkalmazást, a legtöbben valószínűleg nem macskákra, hanem mondjuk kreatív képekre fogják cserélni. És ez szerintem egy nagyon vicces alkalmazás. Más gyereke engem sem érdekel.

  ui.: ugye te ezekért a "cikkekért" nem kapsz fizetést?!

 • 2012.08.08 17:16:40fda

  Az egész fészbuk hírfolyam arra való, hogy mások izgi képeit nézegethesd. Eszembe nem jutna használni, kit érdekel hogy egy 8 éve nem látott "ismerősöm" mit vacsorázik épp a haverjaival.

 • 2012.08.08 17:21:53ép test ép lélek

  @Theodoro és d'agneau: kár, hogy a ti kommentjeiteket nem lehet lájkolni :)))))

 • 2012.08.08 17:26:44csintapala

  " Komolyan, csomó embert ismerek, akik nincsenek oda az ismerősök gyerekeiért, ami teljesen oké, én időnként még a sajátjaimért sem vagyok oda."

  Én odavagyok a barátaim gyerekeiért. Imádom őket, játszok velük, ha kell vigyázok rájuk stb, de rosszul vagyok tőle, hogy akinek kisgyereke van -főleg kismama és otthon van a gyerekkel és nem tud mást csinálni-, az elárasztja a fészbúkot a gyerek fotóival. "Ma is nőtt 1 millimétert a haja!" "Megmozdult!" A másik ezer kismma meg lájkolja, megosztja és édibédi tündibündi-zi a kommentekben.

 • 2012.08.08 17:43:02phoboss

  Hadd döntse el mindenki maga, hogy mit akar nézni a facebookon. Ha gyerekek helyett macskákat, kreatív képeket vagy szalonnát, hát egészségére. Ez egy alkalmazás, ha valakinek igénye van rá, él vele. Na bumm. Annyira talán mégsem szánalmas, mint ez a cikknek nevezett odavetett picsogáshalmaz.

 • 2012.08.08 17:51:21Alaister Grand

  Ehhez az ötlethez valóban erősen khm... ideggyengének kell lenni.
  Az a tény, hogy az app macskákat ad gyerekek helyett, felfedi készítőjét: nyilvánvalóan egy negyvenes szingli. :)

  Engem az az app fog nagyon érdekelni, ami megszűrné az instant bölcselkedőket.
  Komolyan, mennyire kell éretlennek lenni ahhoz, hogy belebuzuljon az ember valami Coelho-féle megmondógépbe?
  Ó, és köszi, NE cserélje le Ákos-szövegekre.
  Se.
  Oké, esetleg jöhetnek helyettük Ady-versek. :)

 • 2012.08.08 17:54:32u4hgn

  A tököm kivan a naponta 5x kiposztolt csecsemőkkel. A cikkíró tipikus, csecsemőt 5 percenként kiposztoló típus lehet, hiszen olyan éééédesek, ki ne szeretné őket?

 • 2012.08.08 18:53:27eßemfaßom meg áll

  blogmotormonnyonle

 • 2012.08.08 18:55:14eßemfaßom meg áll

  Operára is kijöhetne ez a kieg.

  Mit gondoltok kondara-ról?

 • 2012.08.08 19:07:26Helyszíni zsemle

  csak az idiotak hasznaljak a fosbukot

 • 2012.08.08 19:55:13cukorrépa

  jaja, a Facebook komolyan vétele idiotizmus. előtte is prímán megvoltunk, barátkoztunk, találkoztunk, beszélgettünk stb.

  persze a magányos és/vagy egyedülálló embereknek jó lehet önreklámra és társkeresésre. a családos emberek valami félreértelmezett divatból használják , nekem az a benyomásom. (azt hiszik, kell, pedig nem kell. minek?)

 • 2012.08.08 21:03:35veracska_

  a kölköknél jobban csak a macskákat rühellem... :D amúgy meg hol élnek, van aki még chrome-ot használ? :D

 • 2012.08.08 21:11:25phoboss

  Látom, unatkozó emberek körében még mindig divat szidni a Facebookot. Ilyenek az emberek, szeretnek véleményt nyilvánítani olyasmiről, amiről gőzük sincs. A Facebooknak megvannak az előnyei és a hátrányai, csak tudni kell használni. Az üzleti világban is kiválóan hasznát lehet venni, és magánemberként is jól ki lehet használni az előnyeit. Ha valaki gyakran utazik, költözik, kiválóan tud vele kapcsolatot tartani. Egy sok fős találkozó vagy program egyeztetése is sokkal egyszerűbb (és ingyenes) a Fb-n, mint telefonon. Ami nem érdekel, képek vagy akármi, azt ne nézd meg, ennyi.
  Sokkal inkább dicsekvés az, ha valaki azzal veri a mellét, hogy ő aztán nem használja a közösségi hálókat. Nem muszáj, az ő baja. Mindig vannak tagadói az újdonságoknak, mint anno pl az elektromos áramnak is, vagy a mobilnak, vagy a számítógépnek, mert minek az, megvoltunk nélküle eddig is. Mára ők is használják ezeket, csak a maguk dolgát nehezítették meg egy időre.

 • 2012.08.08 22:03:27váj mí

  Phoboss: az iwiw acc-od megvan még vagy már "túlhaladott"?

 • 2012.08.08 22:16:41Seang Lee

  Veeeegreee! eddig egytol egyig kellett letiltanom a gyerekeiket tulzasba esoen mutogato szulok (akarmennyire is a barataim) cukimuki babucijait (egyetemben a macskakkal es kutyakkal). nagyon orulok hogy ha valakinek gyereke van es orul neki de nem kene masokra ezt raelroltetni, vagy ha igen, hat en annyira nem vagyok kivancsi Pistike mit evett esatobbi. igy en szivbol udvozlom ezt az unbaby me dolgot! (gondolom nem egyedul, csak volt ra igeny rendesen ha mar kifejlesztettek)

 • 2012.08.08 23:10:03hátsó szándék

  Szerintem ha valakit ismerősnek jelölök, akkor az feltételezi azt, hogy legalább minimálisan érdekel, hogy mi van vele, pl., hogy hogy néz ki a gyereke. UnHungaryMe nincs? Pl. eltüntethetné az összes Nagy-Magyarország képet.

 • 2012.08.08 23:29:16váj mí

  hátsó szándék: És biztos vagy benne, hogy érdekel Döncike 50.-ik spenótmaszatos képe is?
  Különben egyszer mér megjegyeztem, de a blogmotor vagy valami más nem "lájkolta", szóval, bazdmeg, ez az "újságírás" ma Magyarországon? Ugye ez csak egy unatkozó blogger, és nem pénzért fossa ide a hülyeségeit egy 12 egy tucat alkalmazásról?

 • 2012.08.09 02:13:35A csótány is ember

  Öö nem is értem, miért ne használja akit idegesít? Engem sem érdekel a csomó értelmetlen gyerek kép. Szerencsére nincs sok ismerős aki folyton posztolná őket.
  Évente 1 kép oké (habár az sem érdekel), de hetente 5-10 borzalmasan idegesítő. Megjegyzem szerintem egy macska / kutya szebb mint egy pár hetes/hónapos gyerek.

 • 2012.08.09 08:04:36Tittikém

  A gyerek is ember. Diszkrimináció életkor alapján? Ennyi erővel lehetne olyan alkalmazás, amelyik a nagyorrú vagy barna szemű emberek képét cseréli le valami másra, ha valakinek épp az nem tetszik...

 • 2012.08.09 08:22:33tocibacsi

  én annyira nem bírom ezeket a képeket, hogy anno először töröltem az iwiw profilt, a f*szbúkra meg már be se regiztem... de szerintem konfigolható, hogy legyen e macska, vagy ha még nem, akkor majd holnap az lesz... a macska amúgy nem új, a Chrome AdBlock pluginje pl. április elsején nem eltüntette a reklámokat, hanem macskás képekre cserélte az összeset... egyébként az ilyen kiborulásokra (mint ez a cikk) szoktam mondani, hogy véranyuka...

 • 2012.08.09 09:31:21mike gorgon

  Beszarok, valami változóban lehet...
  Eddig normális cikkre jöttek a troll kommentelők, most viszont egy hülye p*csa cikkére a józan észrevételek. Másfél éve várok erre a kibaszott appra, hogy ne kelljen más kurvaronda gyerekét naponta ezerszer végignéznem.
  Hajrá! :)

 • 2012.08.09 09:57:21Fatal Error! System Halted!

  A gyerek nem tehet róla, hogy a hülye anyja feltette arra a szarra. Bár a kisbabákat nem szeretem, amíg normálisan néznek, mosolyognak addig ok. De amint a talpig szaros, bébipapis, bömbölős, hisztizős képet megosztják, a falnak tudok menni.

 • 2012.08.09 10:18:14De gustibusaut bene, aut nihil

  nekünk olyan udvarunk van h délelött az ovis nyerekek, délután az iskolások, éccaka meg a macskák üvöltenek benne.
  teszek krómot az ablakba, hogy lehet rátölteni az alkalmazást? lecseréléném minden koeljóra..

 • 2012.08.09 10:52:17rszarvas

  Nyilván azért készült el ez az app, mert megvolt rá az igény. Nem az szánalmas, hogy megjelent, hanem az, hogy mekkora személyes támadásnak érzi maga ellen a cikkíró. A facebookon alapból kellene egy szűrő, hogy gyerekes fotókat csak a szülés előtt/közben/után álló 25-40 éves nőknek toljon a hírfolyamba, a többieket nem igazán érdekli, mert egyszerűen nem érintettek. Az ilyen fotók 95%-a amúgy is alapból skip-pelve van, dekódolás nélkül átfut az agyon.

 • 2012.08.09 17:19:19Próbafőző

  A FB-ra (is) nagyon igaz a mondás: A stílus maga az ember.

 • 2012.08.14 11:47:38Pannon Puma

  Van, aki már az ultrahangos fotókkal kezdi :) Azokra is jó ez az alkalmazás?

 • 2012.08.14 13:53:14Haloperidol

  En nem szArozok, letiltom, aki marhasagokat/erdektelen dolgokat posztol, legyen az kisbaba, Coelho/MullerP/Jezus/Biblia, akarmi, ami idegesito. Kutyakat es macskakat is, mert az is idegesito.

  Hoppa, most felmerult bennem egy nagy kerdes? Tkp miert vagyok meg fennt a fbn?

  Lehet h leszedem magam... :D

 • 2012.08.14 14:01:47csincsilla72

  No, ezért nem vagyok jelen a fészbúkon. Akinek a gyereke/kutyája/macskája/aranyhala érdekel, azt megnézem élőben.

 • 2012.09.03 12:53:24kalatin

  Szerintem a facebooknak nem ez kellene hogy legyen a lényege! én azért regisztráltam,hogy a barátokkal tartsam a kapcsolatot . most meg ott tartok hogy fel sem nézek mert csak oszd meg képek vannak senki nem ír semmit és csak lájkoljátok van!! Hát én nem lájkolok arra nincs időm inkább sétálok egyet a gyerkőccel és beszélgetek a való világba valós dolgokról!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta