Hova menjünk a gyerekkel?

A következő napokban bőven lesz miből gyerekprogramokat válogatni, de moziba ne most induljatok, csupa két-hároméves filmet játszanak csak.

Pénteken indul a Művészetek völgye, ahol nagyjából a megszokott gyerekműsor-felhozatalból válogathattok. Megfordul ott a Kaláka, Szalóki Ági, Palya Bea, Bognár Szilvi, Gryllus Vilmos, a Misztrál is ad gyerekkoncertet. Lesz irodalmi játszóház, bábelőadások, művészeti foglalkozások, és 30-án hétfőn Varró Dániel és Lackfi János is felbukkan, a kortárs költők közül egyébként ott lesz még Tóth Krisztina is. A tömegiszonyos, illetve a természet dolgai iránt az átlagosnál nagyobb érdeklődést mutató gyerekeknek és szüleiknek jó választás lehet a "művészetek zöldje" rengeteg programjából választani. Szerveznek számtalan túrát (reggel 9-es indulással), köztük olyanokat is, amit minden korosztálynak ajánlanak, rengeteg előadás lesz állatokról, növényekről, vulkánokról, barlangokról, egykor volt dinókról, fényképkiállítások, a nemzeti park programjai segíthetnek kicsit kiszakadni, ha hirtelen túl sok lenne a bóvliárus. A saját honlap programkeresője elég nehézkes, itt jobban el lehet igazodni.

Továbbra is tart a Millenárison a Millenáris piknik sorozat (minden héten keddtől-szombatig), szombaton a modern divatot meglovagolva zöldkrajcáros ökopiac is lesz, így a kötetlen örömzenés gyerekprogramot összeköthetjük a bio sárgarépa beszerzésével.

Nagyobb gyerekeknek valószínűleg nagyon bejön az Egyéjszakás kaland a vidámparkban, pénteken és szombaton éjjel fél 2-ig tartanak nyitva, de tényleg legyenek nagyobbak, mert a nyitvatartó játékok legnagyobb része csak 140 centis magasság fölött használható. Az éjszakai, 3300 forintos jeggyel 11 attrakciót próbálhatunk ki, további négy nyitva van ugyan, de csak külön jegy megváltásával.

Kisebb kirándulásnak jó lehet a Budapestről vonattal is jól megközelíthető Váci Vigadalom, szombaton-vasárnap jó pár gyerekkoncert lesz, köztük jó, és általunk kevésbé preferált együttesekkel. A váci császkálást össze lehet kötni akár egy cukrászdázással is, ne felejtsétek, Vácon van az egyik legmenőbb hazai cukrászda.

Kicsit messzebb nézve, jövő csütörtökön, augusztus 2-án délután 17:30-kor gyerekbarát bringatúra a Duna Pláza környékéről indulva, végig bicikliúton vagy kis forgalmú utcán haladva juthattok el a Népszigetre, ahol a gyerekek legnagyobb örömére elképesztő mennyiségű kecske él a vízművek területén, akiket jól meg lehet etetni (bármit visztek is, mindent szeretnek nagyjából), körülöttük néhány kacsa, jó pár tyúk és kakas is él. A kirándulást a szervezők (köztük porontyos szerzőnk, Nóra) a gyereket ülésben vivőknek és már önállóan bicikliző kisgyerekeknek is ajánlják. Azt kérik, hogy mindenki megfelelően felszerelt (világítás elöl-hátul) kerékpárral, és a gyerekek fejvédő sisakkal vegyenek részt a programban. További információ.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek