Jógával a terhességért?

Újabb és újabb módszerekhez folyamodik az a nő, aki bár szeretne, mégsem lesz terhes. Ezek egyike a Luna jóga, amely, ha önmagában nem is csodaszer, ártani legalább biztosan nem fog. Olyan "mellékhatásai", mint a kikapcsolás, az ellazulás, az önmagukra figyelés, fizikai erősödés, a helyes légzéssel járó oxigénturbózás - egyértelműen a mindennapi stresszből, problémákból segítenek kiragadni bennünket, ami csak a javunkra válhat teherbeesési terveink idején is.

3445085
Amanda Edwards

A teherbe esés iránti vágy eléggé változatosan beteljesülő dolog, egyénenként eltérő, hogy kinek milyen hamar jön össze. Ismerek olyan nőt, aki szinte már a gondolattól is megtermékenyül, míg mások hosszas előkészület, tervezgetések és különféle trükkök bevetése után sem járnak sikerrel.

Az én esetemben első alkalommal simán ment, talán túl könnyen is, hiszen nem volt semmi tervezés, hanem egyszer csak szembesültünk a ténnyel, hogy pár hónap, és család leszünk. Emiatt nálam teljesen kimaradt a tudatos felkészülés, amiben most, a második gyerek előtt azért ki szeretném venni a részem.  Évek óta eléggé egészségtudatosan élek, most mégis direkt olvasgatok, kíváncsiskodom a témában, hiszen idősebb is lettem, és szeretnék biztosra menni. Így akadtam rá a Luna jógára is, ami állítólag olyan jógaféle, amely nemcsak, a jóga általános testi, lelki, szellemi pozitív hatásaival rendelkezik, hanem például termékenységet fokozónak is tartják.

Mi is az a Luna jóga?

tk3s bm yoga efg13914 08

A Luna jóga során nagy hangsúlyt fektetnek a termékenységért felelős területek ellazítására, felszabadítására, illetve aktivizálására, megerősítésére, így a medencetájéki, a hasi és a háti izmokra különös figyelem hárul. A Luna jógához értők szerint, aki helyesen műveli, számíthat arra, hogy javul szexuális élete, rendszertelen menstruációja helyére zökken, de segíthet a menstruációs fájdalmak és a premenstruációs panaszok enyhítésében is. Sőt, nemcsak nőknek, hanem férfiaknak is ajánlják, hiszen napi 20 percnyi gyakorlása mellett három hónap után érzékelhető pozitív változások történhetnek a potenciát illetően, és akár a spermiumok mennyiségi és minőségi javulása is várható.

Praktikus modernizmus régi köntösben

A Luna jóga, ahogy neve is mutatja, a Holdat, vagyis a nőiesség jelképét viseli nevében. A Luna jóga ősét a hetvenes években Aviva Steiner izraeli táncos, pszichoterapeuta „fedezte fel”, aki a saját maga által összeállított gimnasztikai mozdulatsorait végző tanítványai körében számos, a nőiségre gyakorolt pozitív hatást vett észre. Ma is elismertek ezek a gyakorlatok, Aviva-torna néven találkozhatunk vele. Ezek az elemek inspirálták később tanítványát, Adelheid Ohlig újságírónőt, aki visszanyúlt az ősi indiai jógához, és főként Hatha jóga elemekkel egészítette ki a tornát. A Luna jógát saját magán is letesztelte, hiszen miután méhnyakrákot diagnosztizáltak nála, rendszeresen gyakorolta a pozíciókat, a jóga légzést, a relaxációt, és sikerült is meggyógyulnia.

Szerintem, aki nyitott az ilyen dolgok iránt, szánhat rá időt és energiát a kipróbálására, már csak azért is, mert önmagából a (jól végzett) jógázásból fakadó pozitívumok – úgy, mint a kikapcsolás, ellazulás, az önmagukra figyelés, fizikai erősödés, a helyes légzéssel járó oxigénturbózás - egyértelműen a mindennapi stresszből, problémákból segítenek kiragadni bennünket, ami mindenféleképpen csak javunkra válhat. Különösen igaz ez a teherbeesési terveink idején. Bár a videó alapján nem tűnik túl nehéznek, aki kipróbálná, először tanulja meg az alapokat egy tanártól, mert a rosszul végrehajtott gyakorlatok nem fognak segíteni, sőt.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek