Három gyerekparadicsom hétvégékre

Valljuk be, a gyerekek és a felnőttek elképzelései nem mindig találkoznak, ha az igazán tuti programról beszélünk. Ha már a családi nyaralás úgyis olyan, amit mi szeretnénk, kedvezzünk a kölyköknek egy hétvégével, ami neki jön be igazán. Itt van három ötlet, ami a gyerekeknél tuti nyerő, az lehet, hogy neked elsőre nem fog annyira tetszeni, de ha bevállalod, jó lesz.

stockfresh 604309 smiling-boy-looking-from-tent sizeM

Földön

Minden gyerek (na jó, majdnem mindegyik) imád állatok között mászkálni, réteken bóklászni, földet túrni. Lehet, hogy elsőre neked nem vonzó, de tapasztalatból mondom, egy változatos összetételű baromficsapat akár fél napra képes beszippantani a 12 év alattiakat, mert lehet utánuk mászkálni, viccesen néznek ki, elég csak a kopasznyakú tyúkokra gondolni, izgalmas dolog elkavarodott tojásokra vadászni, és a baromfik elég sok tollat hullajtanak el ahhoz, hogy sok gyerek is sokáig gyüjthesse őket. (Igen, a tollak koszosak.) A kecskék, bárányok cukiságfaktora szintén elég magas, és, ha a gazda úgy mondja, közéjük is nyugodtan beengedhetjük a kölyköket.

Tamás bátyó gunyhója

Keressünk hát valami jó tanyát, ahol a sok állat mellett még programokat is szerveznek, van kaja, és szállás, már meg is van az első tuti tipp egy hosszú hétvégére. Én két jónak tűnőt találtam, itt lehet még tehenet fejni is, ez a Balatonfelvidéki hely pedig, bár szerintem állatmentes, egy régi vizimalomban létesült, és van hozzá halastó, patak, és három hektárnyi terület, ahol a kölykök szélnekereszthetők. Kommenteljétek be, hova érdemes még menni, ha valaki tanyára vágyna. Olyan legyen, hogy meg lehessen szállni, viszonylag normális körülmények között.

Vízen

A második ajánlat tulajdonképpen két nyerő gyerekprogram keresztezése. Lehet sátrazni, ami anyukát valószínűleg kicsit kevésbé hozza lázba, viszont elképesztően menő minden 12 év alattinál.

Rukkel tó

Ha pedig úgy lehet sátrazni, hogy közben kéznél van még 13 vizicsúszda, egy tó, ahol evezni és vizibiciklizni is lehet, vannak ugrótornyok, söröző és étterem is, akkor beláthatjuk, minden van, ami egy vízimádó kiskorúnak fontos lehet, de azért biztosítja a mi józan eszünk megőrzését is. Pest megyébe látogassatok el, ott találtam ezt a létesítményt, további extraságokkal is szolgáló kempingek jöjjenek kommentben.

Levegőben

Fakoronákban lakni még a felnőttek közül is sokak szívét megdobogtatja. A Börzsönyben létesült néhány éve egy lombhotel, ahol a házikók fent vannak a fák lombjaiban, közöttük közlekedni pedig 700-750 méternyi (a honlapon mindkét adat szerepel) hídrendszeren lehet. Mivel ezek a hidacskák 6-12 méter magasan vannak, viszont csak 60 centi szélesek, és korlát is csak az egyik oldalukon van (ráadásul az a korlát sem túl gyerekbarát), 5-6 év alatti gyereket itt nem lehet szabadonereszteni,

Ötégtáj Lombfalu

Kicsit nagyobbaknak viszont biztosan bejön a sztori, a lányok tuti valami tündéres mesében érzik majd magukat, a fiúk természetesen a kalandhős vonalat emelnék ki. Mitagadás, a lombok között nincsen összkomfort, viszont van fönt hordozhatós vécé, vagyis éjszaka nem kell föl-le mászkálni .

Bónusz, hogy egy köpésre van a Kismaros-Királyrét vasútvonaltól, amit egyrészt imádok, másrészt fel lehet vele menni Királyrétre, ahol minden korosztály talál magának való sétaútvonalat, kicsikkel csak átballagunk a tóhoz, nagyobbakkal viszont érdemes kirándulni egyet a környéken. Máshol is lehet lakni fán? Ha próbáltatok ilyen, az is jöjjön kommentben.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek