SZÜLŐSÉG

Ön szülne MRI-ben?

2012. július 12., csütörtök 10:50 |

A berlini Charité orvosai olyan felvételt hoztak nyilvánosságra, amely egy szülés végső fázisát még sosem látott módon- nyitott MRI készülék segítségével - szemlélteti valós időben.

A kis Duncan születését ugyan már 2010 novemberében megörökítették, de a felvételeket csak pár napja láthatjuk a világhálón. A 24 éves anya egy speciális nyitott MRI készülékben feküdt a szüléskor, amelyben némileg mozogni is tudott, és az orvosok is könnyen el tudták látni.

Szülésről készítettek már korábban is röntgensugarakkal, illetve ultrahanggal felvételeket, azonban ez a mostani képfelvétel annyiban újdonság, hogy az igazi valóságot, valós időben mindenféle egészségkárosító hatás nélkül képes bemutatni.

Az orvosok nagyon figyeltek az anya és a gyermek közérzetére és egészségére, ami megmutatkozik abban is, hogy az MRI készüléket kikapcsolták, még mielőtt a baba a szülőcsatornából kibújt volna, hiszen a gép nagyon zajos, s nem akarták őt megijeszteni. Az anya epidurális érzéstelenítést és füldugót kapott.

Szülnél MRI-ben?

 • 546
  Igen
 • 756
  Nem

Az orvosok várakozásai szerint ez a felvétel nagyban hozzájárul majd a szülés közbeni komplikációk hatékonyabb megismerésében, s olyan kérdésekre is választ remélnek, mint például miért van az, hogy a szülések 15 százalékánál leáll a szülési folyamat, és végül császármetszést kell alkalmazni.

Ti mit gondoltok? Az orvostudomány, és sok más baba érdekében szülnétek MRI-ben? Vagy azért ez mégiscsak kicsit erős? Lehet szavazni!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.07.12 14:34:05KevinMulder

  Szülnél: igen/nem/pasi vagyok :)

 • 2012.07.12 15:45:09Yumurdzsak

  na ez beteg. nekem már az MRI szó hallatán görcsbe rándul a gyomrom

 • 2012.07.12 17:32:23Fluffer

  Korábban volt egy másik MRI-ben felvett videó is, azon dugtak. Talán ha a cikk írója arról is megemlékezett volna - talán ha azt is felvette volna a szavazógép lehetőségei közé. Egy dugást simán bevállalnék, csak egy bevállalós lány jelentkezését várom, akit nem zavar, ha azt mondják neki: Átlátok ám rajtad! (Sőt, még a fehér májadat is látom!)

  Mu-ha-ha!

  :-)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta