SZÜLŐSÉG

Így ne facebookozz, ha a gyerek a mindened!

2012. június 27., szerda 19:16

Kedves Anya!

Te aki nemrég szültél, és úgy érzed ezt az egész világgal meg kell osztanod az örömhírt, miután végigposztoltad az első hányástól – jobb esetben a fogantatás kimaradt – a szülésig az összes orvosi vizsgálat eredményét, és úgy érzed, olyan dolgot hoztál létre, amire még soha senki nem volt képes, mert rajtad kívül még soha, senki nem szült. Hidd el, lehet, hogy neked életed legszebb napja a szülés – bár nagyon kétlem–, volt kollégád, gimnáziumi osztálytársad és a főnököd nem akarja bámulni azt a véres csomót, aki kijött belőled, még akkor sem, ha a következő Einstein született le a földre.

tk3s 1240869

A pocaklakótól hidd el, mindenki agyvérzést kap, rajtad és a nagyszülőkön kívül kutyát nem érdekel, hogy Bécike megeszi-e már a spenótot, vagy belövellt-e a tejed rendesen. Nem akarnak a reggeli kávé mellett fogatlan mosolygó kisgyereket bámulni, se „Bubóka imádja a kiflicsücsköt” képaláírásokat olvasgatni. Hidd el, ha valaki szül, attól még nem kell agyatlan droid állapotba kerülnie, akinek csak és kizárólag a gyereknevelés köti le minden gondolatát, és nem tud kimászni a pelenka-hordozókendő-szoptatás háromszögéből. Kérlek, a társadalom érdekében, ne kérd arra ismerőseidet, hogy szavazzanak Bucikára, a soha-senki nem hallott róla babaszépségversenyen, hogy megnyerhessétek az ergonomikus dobfékes hiperbabakocsit, amiben Bucikának méltó helye lenne.

Főleg ne kövesd el azt a hibát, hogy a gyereket meg kedvenc állatodat együtt fotózod le, és szívecskéket posztolsz alá.

Ha azt akarod, hogy az ismerőseid a való világban is megismerjenek, az alábbiakat ne tedd meg.

Csak a gyerek minden képen

Tipikus elsőgyerekes magatartás, hogy egyszer csak az illető nő eltűnik a közösségi oldalról, és mindenhonnan egy gyűrött, nyáladzó csecsemő néz vissza. Jó esetben. Rossz esetben először egy kisebb has, egy nagyobb, a végén pedig egy hordó. Igen ő van ott, Bécike, a Pocaklakó – hallgasson Bartos Erikát végtelenített módban, aki ezt még egyszer leírja –, tudjuk. Attól, hogy valaki anya lett, nem kell a profilképe helyére is a gyereket tenni, pláne nyálas babapuszikat, boldogan mosolygó családot, ahol APA (a férj funkció lassan eltűnik, és ez veszélyes lehet – csak szólunk), átöleli a pocaklakót.

197801 402415926466854 1300949493 n

Ne ossz meg hülye linkeket

Nem, a terhes és kisgyerekes barátnőkön kívül senkit nem érdekel se a nyálfogó kendő, sem a terhesbugyi. A férfiak nem akarnak találkozni vele, a nem szült nőknek pedig egy életre elmegy a kedve a gyerektől.

Nem akarnak ilyeneket olvasni, bármilyen cukinak is tartod ezt: „Eme szegett kelme kedvedre lehet, s gyermeked felcseperedhet vele. Kereshetsz egyet meg egyet mellyel trendet teremthetsz. Felteszed eme remeket dededre mely nedveket rendszerez egybe se nem lesz nedves teste s mellette egyebek se . Emberek keze remekelt s teremtett kellemes s edzett szetteket. Lehet szegett, steppelt, egyenes s fekete egyet jelent gyermeked ezzel rendben leled.”

Le a kisgyerekes hoaxokkal!

"Tegnap szemtanúja voltam, amint a miskolci plázában egy másfél éves kisfiú majdnem megfulladt. Evés közben félrenyelt és a szülei nem tudták hogyan segítsenek. Szerencsére nem történt baj, volt aki a segítségükre sietett. Ti tudjátok mit kell tenni, ha a kisgyermek fulladozni kezd? Kérlek osszátok meg ezt a képet, mert életet menthet!"

"Hello! Kérlek benneteket, hogy küldjétek tovább!! Én egy 29 éves apuka vagyok. Nekem és a feleségemnek gyönyörű életünk volt. Hála Istennek van egy gyermekünk is! Nemrég az orvosok daganatot fedeztek fel a kicsi agyában és testében. Az egyetlen út, hogy megmentsük a műtét. Sajnos nincs elég pénzünk rá. Az AOL és a ZDNET beleegyezett,hogy segít nekünk. Az egyetlen út, hogy segítsenek az, hogy elküldöm Neked ezt az e-mailt Te tovább küldöd. Az AOL nyomonköveti ezt a levelet és számolja, hogy hány ember kapta meg. Minden ember aki megnyitja ezt az e-mailt és tovább küldi emberenként 32ft-ot szerez nekünk! Kérlek segítsetek!"

Senki nem akarja - mondom senki –, hogy ilyen hülyeséggel legyen tele az üzenőfala, holott újra és újra le van írva, hogy ezeknek a sztoriknak semmi valóságalapja nincs. Ha mindenképp posztolnád, mert valamilyen erő rángat az enter gomb felé, legalább nézd meg, mielőtt totál hülyeséget posztolnál.

179918 10150829699877391 559502568 n

Nyereményjátékok

Értjük, hogy jó lenne egy babakocsi, vagy egy mellszívó, de ettől még vajmi kevesen hajlandóak lájkolni az Avent vagy a Brendon Bababolt oldalát, hogy neked jó legyen. Ha ezt valaki sokat csinálja, hamarosan azt veszi észre, posztjaira nemhogy reakció, de egy árva like sem fog jönni, ugyanis minden ismerőse – kivéve a szintén megosztogató kisgyermekes anyák – hide funkcióba helyezi.

Közhelytár

Coelhot is utálja a legtöbb ember, miért ne utálná a többi ezo-pszichó posztot is? Gondolod, hogy az exfőnök könnyezve ül bent az irodájában, hogy ilyeneket irogatsz kora reggel, amikor még Bécike alszik?

"A döntés meghozatala, hogy anyává válj,semmihez nem mérhető: örökidőre vállalod,hogy a szíved szüntelenül a testeden kívül őrködjön valaki fölött."

"Amikor még egész pici voltál, egy puszival jobbá tudtam tenni számodra a világot. Vagy egy kanálnyi orvossággal. Meg tudtam javítani olyasmit is, amin még a puszi sem segíthetett - ragasztóval és szalaggal, tűvel és cérnával, kapcsokkal és madzagokkal. (...) A felnőttdolgok meghaladják a képességeimet. Azt kívánom, bárcsak lenne olyan varázserőm, amivel helyre tehetném az ilyesmit is. De nem tehetek mást, mint hogy itt vagyok. Mindig itt leszek."
(Pam Brown)

Vicces(nek) gondolt posztok az anyaságról

Az anyák ezen nem röhögnek, a világ többi része meg tökre nem érti, miért is vicces, hogy Bécike felkeni a falra a vajat, miközben sütit sütsz, és miért megmosolyogtató a bevásárlókocsiban gyereket pelenkázó mama.

Ezeket a posztokat érdemes a baba-mama csoportban megosztani, ott értékelik, feltéve ha nem látták már ezerszer. Például ezt:

179126 404974349544345 1084361448 n

"Sütemény recept gyesen lévő anyukáknak: A plüssmacit távolítsuk el a sütőből, majd melegítsük elő 160 fokra. Gőz felett olvasszunk fel 10 dkg margarint, majd keverjük össze 20 dkg cukorral. A többi margarint szedjük ki Öcsi kezéből és mossuk le a falat. Mérjünk ki 3 ek kakaót, majd a margarint ismét vegyük ki Öcsi kezéből és fürdessük meg a macskát. Tegyünk hintőport és ragtapaszt a karmolásokra.

A margarinhoz adjunk hozzá 4 egész tojást, egy csomag vaníliás cukrot és 30 dkg lisztet. Vegyük ki a füstölgő plüsst a sütőből és nyissunk ki minden ajtót-ablakot, hogy az égett szag távozni tudjon. Vegyük ki a telefont Andika kezéből, és biztosítsuk férjünk főnökét, hogy az előbb nem a férjünkkel beszélt. Hívjuk fel a férjünket és készítsük fel a legrosszabbra.

Adjunk a tésztához 1 tk sót és 10 dkg durvára vágott diót. Engedjük ki a macskát a sütőből, majd a tésztát kivajazott tepsibe öntsük bele. Közepes lángon süssük 25 percig. Vegyük el a borotvát és a macskát Öcsitől, és magyarázzuk el neki, hogy fogalmunk sincs, hogy a borotvált macska lebarnul-e a napon. Tegyük ki az udvarra a macskát ameddig még eltud futni. Bevonáshoz keverjük ki alaposan a következő hozzávalókat: 10 dkg cukor, 5 dkg olvasztott csokoládé, 5 dkg olvasztott margarin.

A plüsst vegyük ki a grillsütőből és dobjuk el jó messzire, majd magyarázzuk el a rendőrnek kedvesen, hogy nem szerettük volna fejbe találni, miközben Öcsit próbálja lementeni a szomszéd ház tetejéről. Öcsit tegyük a járókába. A mázhoz adjunk 5 dl tejet, kevés sót és lassú tűzön forraljuk 2 percig. Nyissuk ki a csengetésre az ajtót, és mondjuk meg a szomszédnak, mennyire sajnáljuk, hogy Andika bedugta a spájzba a kerti slagot. Ajánljuk fel, hogy a keletkezett kárt megtérítjük. Andikát tegyük be a járókába Öcsi mellé. Távolítsuk el a szénné égett sütit a sütőből és dobjuk a kukába."

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.06.29 00:34:59eßemfaßom meg áll

  "De nem a gyerek a hibás. Agyatlan droiddá az válik, akiben erre hajlam van, függetlenül attól, hogy van-e gyereke vagy nincs."

  Ezt irta a cikk is, csak az agyatlan droidok nem tudják felfogni két "megint bekakilt Jencike" posztolása közben

 • 2012.06.29 00:36:26eßemfaßom meg áll

  Green eyed witch

  A szövegértelmezési hiányosság ujabb példája.

 • 2012.06.29 00:38:04eßemfaßom meg áll

  j.jetson

  még szerencse, hogy vannak posztminőségelemző és viccesség-o-meterrel ellátott kommentelők.

 • 2012.06.29 05:58:22E888

  Tényleg egyre rosszabb a minőség, most már a nevüket sem vállalják fel a cikkírók.
  Ez a cikk, ahogy sok más is, tele van általánosítással és előítélettel, lenézéssel.
  Pedig én nem is vagyok facebook tag, pont azért, mert a magánéletem részleteit személyesen osztom meg azzal, akivel szeretném.

 • 2012.06.29 06:25:11Mészáros Laci

  a baba-facebook tünet -- a mélyebb okokat kell kezelni.
  az apukát bevonni a gyerekkel kapcsolatos feladatokba.

 • 2012.06.29 06:55:11esprit

  Abban is biztos vagyok, hogy a szösszenet írójának maximum kutyája van.

 • 2012.06.29 08:41:59Sztan

  "Kedves" Baucis!

  Mely mondatom tükrözi számodra a „modorosságom”???? :DD Az a szomorú, ahogy anyaként ez a véleményed! Az írás, és - nem akarom ismételni magam így most teszem utoljára, de főleg a kommentek - stílusa háborított fel!
  Nem az modorosság, aki finnyáskodik pl egy nyilvánosan szoptató kismama láttán??? Sok hülye ál prűd embertől a hideg ráz!
  Pontosan azt írtam, hogy ÉRTEM a lényeget, hogy mi akart ez lenni, de rohadtul nem tetszik AHOGY....
  Egy felvilágosult nőnek/anyának tartom magam, aki próbál lavírozni a „szerepei” közt. Nő/anya, akinek mindene a gyereke, de főszerepet játszik a férje, a barátai továbbra is! Ennyi.
  És akárki akármit mond, babafikázó és anyalesajnáló(!) vélemények vannak itt kérem szépen és megy itt oda-vissza a gyűlölködés! Tiltsd le, aki idegesít és ennyi!!!
  Én max megmosolygom, aki minden nap kényszeresen posztol valamit akár erről, akár arról, vagy csak azért bejelentkezik, hogy lássák, hogy mittudomén Honoluluban van éppen, mert az trendi.
  És bizony, az a 3 mm-es „zigóta” már egy kicsi emberkezdemény, lüktető szívvel!! (csak mert valaki(k) ilyeneket is leírtak!!! ) Olyan megfogalmazások vannak a kommentekben, mintha nem is tudom mikről beszélnénk emberek helyett! És pontosan EZ a baj ezzel az írással, hogy ilyen embereket állít maga mögé, ezek az emberek érzik magukénak azokat a szavakat akik így fogalmaznak, így gyűlölködnek!!
  Összegezve: „Szelektáljatok” ha valami-valaki közösségi portálos ténykedése nem tetszik!!!!!!!!!!
  Egy baba előtt aktív, ÉLŐ közösségi életet élő, magára valamit is adó kismama nem lesz mackóalsós, ha akar, igenis tud magára időt szánni, barátokkal lenni, tud feleség lenni, minden értelemben! Nem lesz egy zombi, agyament toprongy!!

 • 2012.06.29 09:24:24trisz

  Az mennyivel szórakoztatóbb vagy eredetibb amikor mondjuk "Zsizsike" mert manapság egy felnőtt embernek sincs neve, csak beceneve, felrakja a strandon készült összes fotót, ami ugyan ilyen kiírásokkal megy " fekszem a parton," "most balra fordultam a parton...."' ez ugyan az, mint anyuka kirakja a gyerekéről a szösszeneteket. Csak a gyereknek néha értelme is van:)
  Ja és még valami a szoptatásról. Nem tudom milyen nemű aki írta , hogy a szoptatás milyen zavaró mint látvány, de az miért szebb látvány amikor a férfiak bárhol neki állnak pisilni mikor rájuk jön??? A többi embernek miért kéne nézni, és megjegyzés nélkül ezt eltűrni, ha a szoptatás sokszor kivált indulatokat??

 • 2012.06.29 09:54:38Replay

  A :
  a 9 hónap ultrahangos vizsgálatairól összesen vagy 80 képet tett fel. Ebből időszakonként 10-10 teljesen egyforma volt, főleg az első hónapokban. Ugyanúgy csak egy sötét folt, 10 féle szögből. Miért kell ugyanolyan képeket feltenni, és ráadásul egyesével posztolni a falon. Már mindenki leszarta, és csak a 3 legközelebbi barát like-olta.
  B:
  Az idő múlásával mindig 1-1 képet feltett, látható változásokkal, összesen kb 3-4-et a terhesség alatt. 60-70 like-ot kapott, millió kommentet.

  A: A szülés után ugyanezt folytatta, már senki nem kíváncsi rájuk.
  B: A fontos eseményeket, legédesebb képeket kiteszi, és mindenki érdeklődéssel kíséri végig a fejlődésüket.

  Ugyanez vonatkozik pl a babához kapcsolódó kommentekre is.

  Ami a legfontosabb Kedves Kismama: Ne várd el hogy mindenki megértse, mennyi munkával, és mennyi alvatlansággal jár egy csecsemő, ah egész nap a facebookon lógsz!! Próbálj meg inkább többet pihenni, amikor időd engedi, és foglalkozz saját magaddal, vegyél egy frissitő fürdőt, törődj magaddal, hogy a férjed tényleg boldognak lásson, és ne egy nyúzott megviselt valakinek. Ne a világgal akard elhitetni, hogy mennyire csodás minden a babával, hanem a pároddal. Foglakozz inkább vele és magaddal, nehogy az legyen a vége, hogy az önbizalomhiányod miatt, és a kizárólag babaközpontú gondolkodásod miatt, pont az megy tönkre amiért az egészet csinálod: A családod! Attól még jó anya leszel, ha a gyermekeddel nem mindenek feletti hatalomként, hanem egyenlő társként bánsz.

 • 2012.06.29 09:56:40eßemfaßom meg áll

  "Az mennyivel szórakoztatóbb "

  semennyivel, de ezzel sokkal kevesebbszer lehet összefutni, mint a napi ezerképes anyicival. Persze aki az év 356 napját a strandon tölti és napi 10 képet posztol magáról az ugyanugy hájdpozitiv.

  "de az miért szebb látvány amikor a férfiak bárhol neki állnak pisilni mikor rájuk jön?"

  Gyakran összefutsz a mekiben a szomszéd asztalt körbepisáló pasival? Vagy a vonaton veled szemben ülve pisáló pasival?

 • 2012.06.29 09:58:31Nigella damascena

  A facebookon van lehetőség testreszabni ki láthatja a posztolt fotókat az egyes albumokat.Az én családos képeimet amiben van mindenféle a gyerekről állatkertes-kirándulós,évzáró,furulyázós,táncolós és még sokminden beálítottam hogy csak a család és a már szintén gyerekes ismerősök láthassák mert őket érdekli,a többieket nem biztos.Amíg V. kisbaba volt nem is használtam facebookot (nem is tudom akkor volt-e már) de ha lett volna alkalmam akkor sem tettem volna ki olyat amit nem illik.Azt én sem szeretem ha valaki kitesz egy szoptatós képet mert nem vagyok kiváncsi más melleire.Meztelen kép soha nem készült a lányomról,érthető módon mind pucéran születtünk de ez még nem jelenti azt hogy ezt muszáj megörökíteni...

 • 2012.06.29 10:07:45szombuda

  Véleményem szerint nincs semmi rosz abban ha valaki a gyerekét posztolja orrba szájba.
  Én eleve nem jelölök vissza 20 éve nem látott ismerőst (de még kolegát is csak nagyon indolokt esetben), mert nem érdekel hogy mi van vele, nem tartjuk amúgy a kapcsolatot akkor minek? nem érdekel hogy mit rak ki stb. Viszont akik be vannak nekem jelölve azok mind barátok, akik ha gyereket nevelnek arról tudok és nem kapok agyfaszt a posztjuktól. Ennyi.
  Ajánlom a kedves cikkírónak, hogy redukálja le az ismerősiet, nem kell minden idiótát akit először látott egy újságíró konferencián vagy fogadáson bejelölgetni és akkor nem lesz ilyen gondja. ezt üzenem a többi lázadozónak is.

  Sokkal idegesítőbb, hogy mindenféle önjelölt adminok próbálják nevelni a jónépet a facebook "helyes" használatára.

 • 2012.06.29 10:10:22Replay

  Nigella damascena, ilyen a normális hozzáállás. Én nem vagyok babaellenes, sőt kimondottan vágyom rá, de attól rettegek, hogy meghülyülök én is. Már bocsánat a kifejezésért. Én arra kértem a páromat, hogy az első gyanus dolognál figyelmeztessen, akkor is ha a hormonok miatt hisztizni fogok :D
  És amit egyenesen már ostobaságnak tartok: Az a meztelen kisgyermekfotók. Még egy csecsemőnél hagyján, de ahogyan cseperednek,...és eszükbe sem jut a szülőknek hogy mennyi pedofil használja a közösségi oldalon látható képeket. Főleg hogy sokan engedélyezik, hogy bárki láthassa..

 • 2012.06.29 10:16:23Flaggx

  Szép az idő, úgyhogy most 3-ig számolok és mindenki - a cikkíróval az élen - zárja be a facebook oldalát!
  ...3...
  ...2...
  ...1...

  MOST!

  És innentől kezdve hétfőig ki se nyissátok!

 • 2012.06.29 10:30:48Viksi23

  Én azt gondolom, hogy mindenki azt ír ki amit akar, ha a gyerekét akkor azt ha örökbefogadós kutyák akkor azt, ha nem tetszik letiltod, hogy ne lásd, de még nem született meg az az ember a földön aki nekem azt mondhatná, hogy én ezt vagy azt ne tegyek ki, mert csak szólók AZT POSZTOLOK AZ OLDALAMON AMIT ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉN AKAROK!!!!!

  amúgy se gyerekem se kutyám :D :D :D

 • 2012.06.29 10:40:05TROLL

  Ez a szó, hogy pocaklakó borzasztóan undi, mintha késsel hasogatnának, de komolyan. Ez az első és utolsó alkalom, hogy leírtam, és kimondani sem vagyok hajlandó.

 • 2012.06.29 10:51:30eßemfaßom meg áll

  "AZT POSZTOLOK AZ OLDALAMON AMIT ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉN AKAROK!!!!!"

  ezt senki nem vonta kétségbe, te azt posztolsz amit akarsz, csak aztán ne csodálkozz, ha a kutya se lesz kiváncsi a napi gyerekbekakilt posztjaidra. Erről szól a cikk, nem arról, hogy ki mt tehet fel.

 • 2012.06.29 12:28:00tikkukaramelli

  Szerintem a divany.hu-nak Replay-t kéne alkalmaznia : )
  Szépen leírta a jelenséget és nem volt bántó, cikiző, mint a cikk (vagy minek nevezzem) írója.
  (lásd: 2012.06.29 09:54:38 Replay)

  Így is lehet kommunikálni.

  Nem kell rögtön beletörölni a lábát senkibe, főleg nem egy ilyen érzékeny csoportba.

  Furcsa ez egy nőtől, furcsa ez egy liberális portáltól...
  ahol elvileg minden kisebbségért szót emelnek...
  úgy látszik csak a kisgyerekes anyákért nem...

 • 2012.06.29 13:35:28trisz

  "Gyakran összefutsz a mekiben a szomszéd asztalt körbepisáló pasival? Vagy a vonaton veled szemben ülve pisáló pasival?"

  hát tudod elég gyakori látvány. Mintahogy te sem minden ebédszünetedben botlasz bele egy veled együtt ebédelő kisbabába ugye? Csak előfordul, hát a hugyozó férfi is ilyen. Ettől még irritál, pont mint téged egy női mell látványa, ami egy kicsit szebb mint egy vizeletét engedő faszi-.

 • 2012.06.29 15:03:35solar flare

  a "pocaklakózásról":

  [link]

 • 2012.06.30 11:34:14Riz Ottó

  Piros Padló

  "Ebből a cikkből süt az irigység, hihetetlen ellenséges a kismamákkal. Döbbenet. Kedves cikkíró, hidd el, hogy ezek az édesanyák sokkal többet tesznek le az asztalra, mint a karrierista szinglik. Csak nem te is az vagy?"

  Na, ez a komment eddig talán a legalja. Azon kívül, hogy nem érti, miről szól a poszt, még mélységesen le is nézi azt, akinek nincs gyereke.

  Hidd el, hogy egy karrierista szingli is letehet annyit az asztalra, mint egy anya. Tudod, ha végignézünk a társadalmunkban, gyereket szülni még azok is tudtak, akinek a 8 osztály elvégzése sem jött össze és most akkor attól vonatkoztassunk is el, hogy a karrierista szingli a többnyire nem kevés SZJA-val, járulékával, stb. épp ahhoz járul hozzá, hogy a kedves anyuka mereszthesse otthon a valagát évekig, legyen a kölkének gyermekorvos, védőnő, óvoda, iskola, meg kutyafasza. Ezt persze azzal készülnek jól meghálálni, hogy majd a nyugdíját is elveszik, mert nem szült.

  Lehet, hogy ezerszer többet tett le az asztalra, mondjuk egy kutatóintézetnél. Lehet, hogy miközben tanult, dolgozott, mert szereti a munkáját és túlórázott ezerrel, nem botlott bele senkibe. A szinglik 99%-a ugyanis ilyen. Tanulnak, a belüket is kidolgozzák, emellett sokszor nincs idejük magukra, nincs idejük ismerkedni, esetleg felcsúszik pár kiló, aztán már szépen bebeszélik maguknak, hogy ők inkább felvállalják, hogy szinglik és még jobban beletemetkeznek a munkába.

  Csak nem irigyled azt, aki sikeres szakember, jól keres, megengedhet magának olyan is, amit te soha? Miközben persze áttételesen eltartja a te kölyködet is...

 • 2012.07.02 10:46:01önigazolók kíméljenek (Picicsibe)

  Nem igazán értem mi a gond. Egy kattintás és soha többet nem látod a nem kívánt ismerős bejegyzéseit, feltöltött képeit. Ő nem fogja tudni, nem bántod meg vele. Minek már megint ez a hülye picsogás ilyen nemlétező problémákon?! Én már minden ismerősről leiratkoztam. Akire kíváncsi vagyok néha, annak megnézem az üzenőfalát. Ennyi. :)

 • 2012.07.02 10:55:42Pippike

  Milyen cinikus írás.
  Milyen unott...milyen keserű...

 • 2012.07.02 13:46:09mezmadaar

  A cikkíró gyanús, hogy gyermektelen, és messziről ordít, hogy a családban sincs gyerek náluk, akinek az anyjával kicsit is tudna azonosulni...

 • 2012.07.02 13:56:25mezmadaar

  Riz Ottó, azért ezt gondold át... már hogy kit ki tart el, és hasonlók. A helyzet néha igen gyorsan változik ám... egy kapcsolatot fenntartani nagyon nehéz, sokkal nehezebb mint elkezdeni, kompromisszumot, lemondást és együttműködést igényel, akkor is ha tényleg szereted a másikat. Egy gyereket kihordani, megszülni és felnevelni (értékeket adni neki, tanítani, elérni hogy boldog felnőtt legyen...) még nehezebb. (Most nem azokról beszélünk, akik a gyes összege miatt szülnek még egyet és még egyet, ez ugye nyilvánvaló.)
  Én úgy gondolom, hogy te is örülsz, amiért a szüleid egymásra találtak, és vállalták a megszületéseddel járó felelősséget és lemondást, nem szinglik maradtak, akik esetleg feltalálják a rák ellenszerét ugyan, de akkor most nem posztolhatnál ilyesmiket itt...
  Tisztelet a szingliknek is, voltam az is, mázlim volt hogy megtaláltam a másik felemet, de megkövetelem ugyanazt a tiszteletet velem, mint anyával szemben, amit én megadok a másik fél felé. Az anyák legtöbbje ugyanis volt szingli, de ez fordítva ritkán fordul elő.

 • 2012.07.02 15:51:31czege

  Szerintem nálam többet nem sokan posztolnak a gyerekükről és komolyabb portfóliója van fenn a FB-on, mint mondjuk Heidi Klumnak - igaz, saját oldala nincs és nem is lesz, majd ha csinál magának -, de pont leszarom, ha ez valakinek nem tetszik :D Nem tetszik, hide-ol, oszt jónapot, akinek meg tetszik, az meg örül neki velem együtt, oszt megint jónapot. A profilképem viszont én vagyok, mert bármennyire is imádom a lányomat, nem vagyunk azonosak :)
  Mindenki tegyen, amit akar az ilyen oldalakon - én az egyvalakinek "szóló" sokértelmű félmondatoktól mászom a falra, amiket a 75alatti IQ-val rendelkezők tesznek az üzenőfalukra és várják, hogy majd jól jönnek alá a kérdések, hogy "demiabaj?" meg a "netörődjazilyenszemetekkel" és társai -, és hagyjuk élni egymást.

 • 2012.07.02 17:20:46krokodilla

  nekem van gyerekem, ettől függetlenül tetszik ez a bejegyzés, egyetértek. ami sok az sok. megértem a sok (hasonlóan) nehéz napokat élő, fásult, túlstresszelt kismamát, akik félóra fb-ozásban élik meg napi kikapcsolódásukat, de én akkor sem szeretnék nyilvánosan ciki lenni, ha már szellemi végelgyengülésben szenvedek.

 • 2012.07.02 17:26:39Wava

  Azért kár hogy a cikk írójának ez a legnagyobb gondja, hogy a facebook előtt üljön. Gondolom egy büdös taknyos alkoholista fiúcska akinek semmi gondja nincs az életben.Anyuci eltartja és otthon tesped.Inkább takarodna dolgozni.Legalább úgy lenne egy kis haszna, hogy a világon van.
  Ő is volt "Bécike" és gondolom akkor rá sem volt kíváncsi senki.

 • 2012.07.02 17:51:50krokodilla

  az a legnagyobb baj, h a gyermekükről napi 15 fotót posztoló anyukák többsége (tehát tisztelet a kivételnek) nem azért viszi túlzásba a közösségi megnyilvánulást, mert annyira kibírhatatlanul megmutatná azokat a fotókat, h nem tud magán uralkodni, hanem valamiféle (ön?)igazolási kényszer űzi, hogy bebizonyítsa (saját magának?) hogy neki milyen jó, és másoktól is ezt kapja vissza - akár egy lájk formájában. aki kisgyereket nevel, az érti ezt. érthető és elnézhető, de nem jó attitűd. "agyatlan droid" - mosolyogtam rajta. igaza van valahol. a kismama teljes világnézete lilliputi méretekre zsugorodik, magamé is, amikor egy istenes adag reggeli babakakinak tuszta szívemből örülni tudok (és bevillanyozza a napom). de ugyanezt gyermektelen embertársainktól önzőség lenne elvárni.
  lehet, hogy nem él még, meghonosítanám a következő kifejezést: kismama-sovinizmus. ártatlan, de mégis kellemetlen jelenség.

  (ennek ellenére sóspereckével nem értek egyet, durvákat ír, a megértés szikrája nélkül. lehetünk keménytökű lányok, fiatalon, majd az élet úgyis megtanít a kompromisszumra. ha sósperecke netán gyereket szül valaha, szégyellni fogja ezt a kommentjét.)

 • 2012.07.02 20:13:24tonag

  Itt a két véglet csap össze a kommentelők között. Kiábrándítónak tartom, ha olyan a hozzáállása az embereknek az anyasághoz, mint sóspereckéé, aki valószínűleg szintén úgy állna gyermekéhez, mint azok a gaz, förtelmes nők, akiket lerázott. Persze csak akkor, ha volna neki...
  Mellesleg, ha napi 8/6/4 órában dolgozol, a munkádról beszélsz sokat. Ez tölti ki a napodat. Egy anyának a gyereke tölti ki a napját. Olybá tűnik, azoknak akik osztják a szerző véleményét, ezt borzasztó nehéz megemészteni. Ja, és ha ismered a facebook azon funkcióját, mellyel el lehet rejteni egy személy kedveléseit, megosztásait, használd. Én is megteszem, csak a meztelen picsákra nem vagyok kíváncsi.
  Mellesleg előbb, vagy utóbb a legtöbb ember szülővé válik, és tesz fel képeket, videókat. Nem biztos, hogy gyermeke minden fingását közszemlére teszi, de ugyanúgy meg akarja majd osztani boldogságát a világgal. Az ilyen durva, bántó hangnemben íródott szösszenetek pedig azon kommentelők lelkében is felháborodást szül majd, akik most még "véres csomónak" látják más porontyát.

 • 2012.07.02 20:19:33tonag

  Ja, és az anyukák többségét nem érdekli, ha megkeseredett nők, férfiak, akárkik nem lájkolják a képét. Ha ilyen ismerősöm van, mint a cikk írója, inkább töröljük is egymást az ismerőseink közül...

 • 2012.07.03 15:56:42lina petra 1102

  Nem tudom ki hogy van ezzel, de nekem is van 2 gyerekem, egy 8 éves és egy 4hónapos. Én személy szerint szívesen rakok ki róluk akár vigyorgó, akár dinnyétől maszatos arcú, akár alvó, sőt nyáladzó, fogatlanul mosolygó és pancsoló képeket is. Hogy miért? Mert TUDOM, hogy van akit érdekel. Mert tudom azt, hogy lesz olyan, aki örülni fog neki, mert amúgy a hétköznapokban nem tudunk találkozni. Mert gondolom annyira intelligensnek és tapintatosnak a gyermektelen, fiatal, antiszociális vagy akár bunkó ismerőseimet( ezek a jelzők nem bántó szándékúak, még a bunkó sem!) hogy ha nem tetszik nekik vagy nem érdekli őket, egyszerűen továbbgörgeti a képet, és legfeljebb nem nézi meg. Én sem olvasok el és nézek meg el minden idézetet, szerelmes ömlengést, vagy részegen posztolt képet és kommentet. Ha nem érdekel épp, hát tovább lépek. Az aki kirakta, fontosnak tartja. Joga van hozzá, hogy azt osszon meg, amit akar. Mint ahogy nekem is. A kisgyerekes, nyáladzó, fogatlan vagy épp alig pár fogacskás, hányós, spenót evős képek pedig kifejezetten a kedvenceim, és mindig örülök, ha azt láthatom, hogy bármelyik ismerősöm csemetéje boldog, elégedett, szépen fejlődik....ennek szerintem mindenkinek örülnie kéne....

 • 2012.07.03 16:02:56lina petra 1102

  Még valami: TERMÉSZETES, hogy egy anya és egy apa szinte minden pillanata a kis csemetéjéről szól. A cikk írójának azt tudnám javasolni, keresse fel(a reményeim szerint tökéletes egészségnek örvendő) Édesanyját, és kérdezze meg: Amikor Ő megszületett, és kisgyermek volt, anyukája hogyan viselkedett? Minden szomszédnak elmesélte mit és hogyan csinált épp aznap, hogy fejlődött, evett-e rendesen,büszkén indult-e vele sétára, stb.....vagy berakta egy ketrecbe, időnként megetette, majd rázárta a pinceajtót és otthagyta, kb.úgy 15éves koráig, amikor már nem volt idétlen,bárgyú, kerge, nyáladzó, büfögő, pisilő, kakiló,spenóthányó izé.......

 • 2012.07.04 09:56:54Fatal Error! System Halted!

  Természetes egy-két kép a gyerekről, lehet gratulálni hozzá, megdicsérni.

  Te kibaszottul nem természetes, ha az összeaszott, véres, placentamaradékos, lila színben úszó kis izét, kiteszi egy közösségi oldalra.
  Nem a szülés nem csodálatos dolog, hanem órákig tartó szenvedés. Az eredmény (miután megtisztították) már csodálatos, igen.

  Ezenkívül nem természetes, ha a Benőke összeszart alfelét, a lebüfizett ruháját lefotózza. Gusztustalan.
  Nem csinálok képet én sem, hogy szartam egy egészségeset a budin, nem vagyok kíváncsi a pujája végtermékére. Kurva nagy büszkeség, szarik egy ember, ez remek, meg kell osztani.

  Az biztos, hogy a nők 80%-a az iq-ja nagy részét a gyerekének adja, azért lesz ilyen hülye a szülés után.

 • 2012.07.06 09:14:11á mes yeux

  Iszonyatosan FELHÁBORÍTÓ ez a cikk. Valóban elvárnám,hogy legalább tudjuk, ki írta...persze nem mert e felvállalni. Az is lehet,hogy ez csak egy "fogás" ahhoz,hogy jó kis vita induljon ki, többen olvassák az oldalt. NA, akkor pedig gratulálok. Én anya vagyok,de míg nem voltam az, akkor sem zavart túlzottan ha valaki mindent posztolt,legfeljebb nem olvastam. Most van olyan anyatársam,aki ilyen szempontból idegesítő, na Őt pedig letiltottam. AKIT ZAVAR?NE OLVASSA!!! Engem pedig a mindenféle hülye egyéb linkek idegesítenek, amit mások osztanak meg,mint életük legfőbb problémái,de lehet szelektálni. Ez a cikk csak egy köpködés, és mikor gyereke születik majd az illetőnek, aki elkövette, remélem szégyellni fogja amiket most leírt. Szólásszabadság van kedves újságíró,neked kellene a legjobban tudnod........

 • 2012.07.06 11:13:43tory666

  Édes Istenem, micsoda álszentség!
  Viszonylag friss anyaként, nyilván az ízlésesség határain belül szívesen töltök fel képet a gyermekemről, részben azért mert Ő életem értelme, részben azért, mert az ismerőseim sokszor igenis kérik, hogy töltsek fel friss képet Róla. Ja hát igen. Az ismerőseim között nincsenek olyan érzéketlen fatuskók, akikkel egyszer összefutottam az utcán és bejelölt. Csak olyan emberek, akiket érdemesnek tartok arra, hogy bepillantást nyerjenek az életembe. Ők pedig őszintén tetszésüket nyilvánítják ki...
  Akiket mégsem érdekli az a pár kép és link, az pedig továbbgörgeti, nem kell azt hosszasan nézegetni!!!
  Én is így teszek azokkal, akik lelkes állatvédőként előszeretettel linkelnek be félfejű, agyonkínzott kutyákat. Szerintem ezek sokkal visszataszítóbbak, mint az én tündéri kislányom mosolya. Senki se mondja, hogy nincs igazam!
  Ha már itt tartunk, mindenkinek van hobbija, téma ami iránt érdeklődik, és azzal kapcsolatosan előszeretettel posztol. Ha nem vagyok kíváncsi rá, akkor átugrom. Nem egy tragédia.
  És mindenki válogassa meg az ismerőseit, és akkor nem éri kellemetlenség, mert aki iránt érdeklődünk, annak érdekel az élete, a gyereke....mi másért jelölnénk akkor be?!

 • 2012.07.07 05:24:02Morrigen

  A cikk írója valami ultramodern dizájnolt missz picsa vagy metroszexes puhapöcs lehet, akinek nem természetes a természetes.
  Ki nem szarja le, hogy hány ember töröl, csak mert nem tetszik nekik amit kiposztol az ember? Azok idióták, ahogy a cikkszerző is, hisz nem jöttek még rá arra, hogy a fészen van lehetőség arra, hogy a nekik nem tetsző ismerősök üzenetét ne jelenítsék meg az üzenőfalon, az ilyen agyatlan faszjancsi meg ismerősnek sem kéne.

 • 2012.07.07 06:45:01Kovama

  Hmmmm
  Akkor a hozzászólásaim:
  - A cikk vicces
  - Akár kisgyerekes anyuka - akár vagyánkak tűnni akaró szingli - béna ha a FB-on éli az életét. Ugyanakkor pont ez a FB lényege hogy még az is postold hogy mikor-milyen színűt és milyen hosszút sikerült produkálnod.
  - a baba-szépségversenyeket utálom és sose nevezném a gerekemet. (és nem nem azért mert csúnya - szerintem nagyon is szép - hanem mert nem értek vele egyet.)

  De meg kell hagyni hogy a kisgyerekes anyák legfőbb tulajdonsága hogy társaság-hiányuk van, és sokan (szerintem hibásan) be akarják bizonyítani ismerőseiknek a FB-on hogy most hogy kiestek a menőség, partik és miniszoknyák világából továbbra is érdekes az élet. Illetve bizonyítani akarják hogy porotnyuk aki a nap 22 órájában az agyukra megy amúgy tündéri kiskrapek.

  És bár én is otthon vagyok a lurkóval bizony le kellett tiltanom egy két szintén kismama ismerősömet mert én még se bírtam az élő tudósítást a kakiról meg a büfiről meg a fingásról (komolyan!!!)
  Tehát otthonlevő kisgyerekes anyaként is egyet kell hogy értsek a cikkíróval!!!

 • 2012.07.07 20:42:31yessa

  Ki ez a kretén aki ezt a cikket írta,mert még a nevét sem látom!!! Na, kedves cikkíró! Legyen szíves még hasonló hangvételű cikket írni, a túlságosan is állatbarátokról,akik nem győzik kirakni az agyonvert, éheztetett, cuki, vicces stb. állatokat, valamint azokról a nőkről akik feszt magukat fényképezik alig ruhában, ilyen-olyan pózokban és értelmes mondanivaló nélkül rakják ki azokat üzenőfalukra,majd várják a bókokat! Na engem ezek idegesítenek halálra, nem a gyerekekről készült fotók, akik az életünk értelmét adják!!

 • 2012.07.07 20:48:45yessa

  Ja, bocs még kihagytam az ömlengős, szerelmes stb. bölcsességeket posztolókat

 • 2012.07.07 23:01:46Riz Ottó

  Kedves Mezmadaar,

  Nem nekem kell átgondolnom, hanem aki először leírta, amit...tudod, az, hogy Te megadod a szingliknek azt a tiszteletet, amit elvársz, mint anya, az teljesen oké, de Piros Padló nem tette ezt meg. A kommentemet neki címeztem, a hozzád hasonló gondolkodásúakkal semmi probléma, én is hasonlóképpen gondolkodom. Csak azért ne jelentsük már ki azt, hogy valaki attól, mert nem szült (még), nem tett le annyit az asztalra, mint aki szült. Ezzel volt a probléma.

 • 2012.07.09 15:39:22Treponema Pallidum

  A cikkírónak kevesebbet kellene facebookozni és máris meg lenne oldva ez a rettenetes probléma. Sz@r lehet, hogy annyi fantáziája van csak, hogy ilyenről ír cikket....

 • 2012.07.21 22:45:22nice777

  Érdekes, évezredek óta szülnek a nők, de csak mostanában bolondultak bele. D.gás után két nappal már terhesteszttel futkosnak, 6 hetesen már simán kint van a közösségi oldalon legalább két UH-kép, aztán elszabadul az őrület. TISZTELET A KIVÉTELNEK. Na itt a háborgó többség magára ismert a cikkből, ezért háborog, hogyan képzeli azt bárki, hogy nem kíváncsi Ödönkéje legújabb fotójára/kaksijára/hányására stb. Pedig tudomásul kellene venni, hogy a gyerekvállalás a család magánügye, max. a legközelebbi jóbarátokat nyaggasd vele, mást nem érdekel. Pont. Ez nem gyerekgyűlölet, kérdezd meg édesanyádat, körbefutkosta-e a lakótelepet 30 évvel ezelőtt és mutogatta-e a szülésnél készült fényképeket vagy a szaros fenekedről készült képeket, garantálom, hogy nem. A cikk próbálta kifigurázni azokat az agyatlan kismamókat akik a dugástól kezdve apcizik a párjukat, és másról nem lehet velük beszélni csak a babócáról. A terhesség nem betegség, mégis manapság a legtöbb nőnek elmegy tőle az esze, van akinek már előtte. EZ a szomorú, meg az, hogy az elvakultság szóvátételét néhányan gyerekgyűlöletnek aposztrofálják.

 • 2012.07.29 23:22:49091308

  hú, jól felkavarta a cikk az allóvizet. én nem vagyok fenn az FB-n,csak néha nézem meg a kollegáimmal mások oldalát, eddig nem tűnt annyira zavarónak a sok kép, bár az UH kép tényleg nem mondd túl sokat, de a közeli barátaimnál azért kiváncsi vagyok. a pocaklakózás tényleg elég fárasztó, de az embernek egyszerre max 1-2 ilyen fárasztó ismerőse van, nem? azok meg úgyis az életben is előadják magukat. és ezek az emberek minden témát igy túlposztolnak, kezdve a szingli fotóktól, utána a külföldi szingli nyaralásokat, majd a pasijukkal nyaralást, aztán esküvő. képek (ami már maga az esemény is elég fárasztó, max az a fotó jó amin megtalálom magam:) és utána a gyerek. szóval szerintem igazából ezek a fárasztó emberek minden élethelyzetben fárasztóak, nincs értelme szingli vs anyák konfliktust kezdeni.

 • 2012.11.03 09:12:57Versenycsiga

  Kedves cikkíró.
  Ostobaságod messziről lejön a cikkben. Nincs gyereked, ez világos. Vagy azért, mert te is a libsi "emeriken independent vumen sztájöl" lelkes követője vagy aki munka után ott lóg a fészbúkon órákat. Vagy nem lehet gyereked, ezért együttérzés, de ezért nem kellene másokat kulázni.
  Kevered a szezont a fazonnal, gizikét a gőzekével.
  A hoaxokhoz ugyan mi köze a gyerekes anyukáknak? Az ismerőseim 95%-a nem kismama, nem is gyakorló anyuka és ugyanúgy fossa a hoaxok megosztását, mint ahogy te azt feljebb a kismamákra kented. Közhelyekben szintén igen erős mezőnyt tudhatnak magukénak azok, akiknél gyerek még a fasorban sincs...
  Képzeld, sokkal gázabbnak tartom, hogy valaki a fészbúkot a politikai nézeteinek kipakolására használja, kurvára undorító és hányingert keltő az a sok rózsaszín, nyálas érzelmektől csöpögő poszt, amit a sok lelkisérült pakol fel, mert képtelen feldolgozni a pozitív vagy negatív élményeit.
  A vicces képek pedig teljesen rendben vannak, az, hogy neked nincs humorérzéked, az a te bajod. Cserélj lakást, pasit, autót, menj el vásárolni (neked az tuti segít) és jobban fogod érezni magad. Viszont nincs jogod sok ezer anyát megbántani ezekkel a firkálmányaiddal, ha nem tetszik valami, több lehetőséged is van: unsubscribe, de jobban tennéd, ha a logout lehetőséget választanád és valami hasznos dologgal töltenéd az időd.

 • 2014.06.01 17:39:32wae5465

  Egyetértek a cikk írójával, én sem vagyok kíváncsi senki gyerekére. Az összes kismamát beraktam egy listába a Facebookon és beállítottam, hogy ne jelenjenek meg. Ilyen egyszerű.

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta