Lószag, levendulaillat vagy kézihajtány: ezen a hétvégén sem fogunk unatkozni!

Aki nem vízparton tölti a hétvégét, vagy nem elégszik meg a két pancsolás közti árnyékban pihegéssel, és mozgalmasabb programra vágyik, viszont túl van már a most záródó Gyerekszigeten, annak válogattunk néhány izgalmasnak ígérkező programot, állatosat, kézműveset, sportosat.

tk3s 158f000014-kap

Zánkavics - Új Nemzedék Nap és IV. Zánkai Gyerek Lovasnap

A zánkai programot a lókedvelő és a motorozásért rajongó gyerekek is szeretni fogják, hiszen ha már megunták a kötelező kézműves, zenei és sportprogramokat, a lovasbemutatók mellett veterán motoros felvonulást is végignézhetnek, sőt lesz vízimentős, tűzoltó és rendőrkutyás bemutató is. Kisfiúkkal kötelező programnak tűnik, részletek a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum oldalán.

8. Magyar Táncfesztivál - Győr

A hétvégi kedvencünk nem egy klasszikus egésznapos gyerekprogram, de aki szeretné megismertetni a táncműveszet is gyermekével, annak a szombat délután 17 órakor kezdődő Vackor kalandjait ajánljuk. Kormos István piszén pisze mesehőse Álomországba repül, közben a zenetörténet legismertebb klasszikusai is felcsendülnek, hogy dallamukkal játékosan ismerkedhessenek meg a legkisebbek is.További információkat a Táncfesztivál honlapján találnak.

Levendula Fesztivál - Tihany

Múlt héten indult a Magyar Nemzeti parkok hete. Országszersze 10 parkban felnőtteknek és gyerekeknek szánt rendezvényekkel és túrákkal csalogatták a látogatókat. Szombaton a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szervezésében zajlik majd a Levendula Fesztivál. A levendula Tihany egyik jelképe és nevezetessége, mindig is fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében. A Belső-tó partján horgásztúra, kézműveskedés, bábszínház, zenei műsorok és őstermelői piac is várja a látogatókat. Részleteket itt találnak.

Városünnep Testvérvárosokkal - Biatorbágy

Biatorbágy ugyan a legtöbbünknek a viaduktot jelenti, de ezen a hétvégén érdemes közelebbről is megnézni magunknak. Népzenével, mesterségek utcájával, változatos családi és gyermekprogramokkal szórakoztat a Városünnep, ahol Biatorbágy testvérvárosai is bemutatkoznak, ráadásnak ismét kipróbálható a Viaduktvasút! Ha kézihajtányozna egy jót a hétvégén, részletek után kattintson Biatorbágy honlapjára!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek