SZÜLŐSÉG

Bréking: megvan a leghülyébb nevű kismamaruha-bolt

2012. június 14., csütörtök 14:51 |

A Baross utca 27-ben van a SOTE I. számú szülészeti-nőgyógyászati klinikája, ami többek között azzal jár, hogy a vonzáskörzete tele van kismama-és babaruhabolttal, játékbolttal, főleg terheseknek és szoptatós anyáknak szánt termékekkel felszerelt gyógyszertárral, miegyébbel. Ott található valószínűleg a legdurvább nevű kismamaruha-bolt is. Úgy hívják, hogy Pocak La'Com. Komolyan.

bolt1

Persze van az anyáknak az a csoportja (általában kisrágcsáló-hangon gügyögnek), akiknek természetes, hogy a gyereküket pocaklakózzák, vagy földlakózzák, de jó esetben csak otthon, és nem egy hirdetőtáblán. Sőt, rögtön kettőn is, mert a bejárattól balra egy különösen ízléses, és rendkívül eredeti képpel ellátott hirdetés is látható.

Zzz0768
Fotó: nagykriszta

A bolt sajnos zárva volt, amikor odaértünk, így nem tudtuk ellenőrizni, hogy a kínálat – amely új és használt kismamaruhákból áll – milyen. Még az is lehet, hogy csodálatos, a holnapja mindenesetre csak annyit mond: "Ezt a szöveget nyugodtan kitörölheted és a helyére írhatod az új oldalad tartalmát".

Ha viszont jó lenne, az jó lenne, mert kolléganőink tapasztalatai szerint Magyarországon a jó minőségű, szép ruhát nem az átlagkeresetű fiatalok pénztárcájához szabták, olcsó meg egyszerűen nincs. Még a rossz minőségű is drága.

Ha pedig a kismama emiatt elkeseredik, és sírva fakad, sírjon nyugodtan, mert, mint szakértőnk megmondta, ez teljesen normális, ahogy a test megváltozása felett érzett kétségbeesés is. Ha ön egy éppen rosszkedvű kismama, olvassa el sorstársa, Kata terhesnapló-részletét, amely részletesen foglalkozik a kérdéssel, bónuszként pedig olykor-olykor pocaklakózik is egyet.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.06.14 15:08:51ép test ép lélek

  Úristen, ezmiezmiez??? Itt valaki azt gondolja, hogy a pocaklakó gagyi szóból egy fasza poszt terem? Meg ujjongás lesz érte? Ráadásul a kétszer agyonfikázott kismama naplót promózza????Mindig megfogadom, ide többet nem jövök, de valahogy mégis, mert leglaább kianyázhatom magam. Van miért...

 • 2012.06.14 15:59:26Egyedi nicknév

  Jesszus, már csak a név miatt se tenném be ide a lábam.....
  A terhesség ill. az ezzel járó hormonális változások egyik következménye a rohamos iq csökkenés? Mert akkor inkább világ körüli utazásra költöm a gyerekvállalásra fordítandó pénzt....

 • 2012.06.14 16:54:53R2D2 & C3PO

  Egyedi nicknév

  Dehogy!

  Az IQ-d nem csökken, bár szórakozott és feledékeny lehetsz. ;-D

  Ellenben mindenki ezt hiszi...
  A vén faszik, akik valamiért a terhes nőket simán leszólítják, míg alapesetben nyusziként viselkednek veled. Persze észt is osztanak mellé.
  A nyanyák, akik egy része ujjong, hogy terhes vagy, míg a másik része olyan sárga az irigységtől, hogy azt el nem lehet mondani, viszont vicces. Mindig feldobják a napjaim. ;-D
  Sokan (a korosztályodból) meg azt gondolják, hogy a gyerekről fognak beszélgetni veled. Olykor meg is lepnek váratlan kérdésekkel, amire kedvtől függően cserfesen, vagy éppen gorombán válaszolok, de van olyan is, hogy rábámulok, és elhallgat az illető simán. (Mondjuk nekem kell vagy fél perc, mire rájövök, kihez és miről beszélnek, mert én nem pocaknak, meg pocaklakónak, meg babucinak, meg nem-tom-minek hívom, hanem csak "A" gyereknek... A hasamból sem lett pocak, maximum egy bazi nagy sörhas. ;-D)

  Mindenesetre valamiért azt hiszik rólad, hogy a gyereked körül forognak éjjel-nappal a gondolataid. Holott nem. De egy idő után vállat vonsz és lesz@rod. ;-D

 • 2012.06.14 17:46:52pocaklakó minimanó

  Remélem, régi a bolt, mert ha csak nemrég nyitották, megkeresem őket jogdíjak miatt. :)

 • 2012.06.14 17:58:02HPL

  A pocaklakó amúgyis egy végtelenül nyálas, gejl és egyben, hányadék kifejezés. Így meg aztán végképp...

 • 2012.06.14 18:24:22cézé

  Rosszul vagyok ettől a kifejezéstől, pedig rengetegen használják. Vagy amikor a babának, amíg nem tudják a nemét, egy uniszex nevet adnak. Bogyóka, Manóka. Jó ég.

 • 2012.06.14 18:36:48Egyedi nicknév

  R2D2 & C3PO

  Szép remények :D
  Én egyébként attól félek leginkább, hogy majd jönnek a kéretlen jó tanácsok, ész osztók, meg has fogdosók én meg nem tudok úrinő maradni és úgy fogok megnyilvánulni, aminek hatására már a szülés után egyből elvennék tőlem a gyereket :D
  Izgalmas lehet egy kismamának az a kilenc hónap és nem csak természetes változások miatt :)

 • 2012.06.14 18:52:45Pumpu

  Kedves cikkíró!
  Átolvashattad volna irományodat, mielőtt közkinccsé teszed, ugyanis tele van hibával, elütéssel!

 • 2012.06.14 19:06:18kisdeni

  Kedves cikkíró, nagyon úgy tűnik, a bolt nevén való rugózás jó apropó arra, hogy a témával kapcsolatos frusztrációdat megfogalmazhasd... igazából mi a Te problémád? Mert ennyi fröcsögést, cinizmust egy suta kifejezés biztos nem ér...

 • 2012.06.14 19:07:24pocaklakó minimanó

  "A pocaklakó amúgyis egy végtelenül nyálas, gejl és egyben, hányadék kifejezés."

  Nanana! Csak disztingváljunk, kérem! :)

 • 2012.06.14 19:09:32R2D2 & C3PO

  Sz'tem, nem kell úrinőnek maradni.

  A barátnőim estek neki a hasamnak, de elég volt annyit mondani, hogy "ha neked ez jó", és abbahagyták. Az egyetlen kivétel az egyik sógornőm, de ha ez neki jó...

  Nekem tök fura, mert nekem eszembe nem jutna más nőket fogdosni. De ez biztos valami leszbi hajlam, ami így tör utat magának. ;-D :-P

  Mondjuk, főleg olyanok csinálják, akik még szeretnének gyereket szülni, de észérvek miatt lemondtak róla, esetleg valamilyen eü ok miatt már nem lehet. Mondjuk ezen nők helyében én keresnék egy pszichodokit, vagy valamilyen terheseket segítő foglalkozást, akár ingyen is (pl. újszülöttek mellett segíteni, vagy elmehetnek dúlának, stb.) Mederbe is lehetne terelni az elúszott álmokat. Kár, hogy nem divat az ilyesmi, mert tényleg win-win helyzet.

 • 2012.06.14 19:40:46Alaister Grand

  ... hökk
  Ehhez aztán kapitális hülyének kell lenni.
  Én speciel Zebulon voltam, míg nem tudták, hogy Alaister leszek.
  A Zebulon jó. Van tartása, karaktere.
  A pocaklakó egy vödör kandírozott takony.

 • 2012.06.14 19:42:40Figyel Castro

  Aki a pocaklakotol fraszt kap, az pl. tud "mondokakat" olvasni/mondani a gyereknek? Mert az sem sokkal jobb am... Most kaptunk egy konyvet, a biztositekot vegleg a "szipi-szopi-szopika" kezdetu verte ki nalam. Es nem gondoltam semmi perverzre, csak normalis ember ilyent kisgyereknek se mond. Szoval dogoljek meg, ha tolem ilyeneket hall a fiam. Inkabb tanuljon meg kesobb beszelni, de ne ilyeneken. Nem allok ki a szo mellett, de amit a gyerelek kapnak ringato meg egyebek cimen azert en bortont adnek.

 • 2012.06.14 19:45:12pocaklakó minimanó

  "A pocaklakó egy vödör kandírozott takony."

  Már megint ezek a túlzások! Ez igazán borzasztó! :)

 • 2012.06.14 19:46:14pocaklakó minimanó

  "A pocaklakó egy vödör kandírozott takony."

  Már megint ezek a túlzások! Ez igazán borzasztó! :)

 • 2012.06.14 19:47:55Alaister Grand

  R2,
  tökéletesen megértelek.
  Sőt, nem csak más nők hasának fogdosását nem tartom normálisnak, de az idegen (értsd: nem saját, vagy közvetlen közeli rokon) gyerekek fogdosását is. Hogy jön ahhoz egy tök ismeretlen nő, hogy nekiálljon összetaperolni egy másik, önálló lényt? Nem kérdezi meg az anyát, hogy szabad-e, de a gyerek beleegyezése sem érdekli - szerintem fel sem fogja, hogy durva inzultus, amit csinál, és hogy rendőrért kiáltana, ha vele valaki ezt tenné. A gyereknek is van személyes tere, vannak preferenciái, személyisége, de ezek a markolászók leszarják.
  A pocaklakót ezért is tartom rossz elnevezésnek (nem csak a gennyes nyál miatt), hanem mert valahol azt sugallja, hogy ENYÉM. Az én olvasatomban egyfajta testkiterjesztésként, tulajdonként kezeli a gyereket, nem önálló lényként.

 • 2012.06.14 19:48:42Alaister Grand

  Ach, elnézésedet kérem, kedves pocaklakó minimanó, nem akartam beléd gázolni. :)

 • 2012.06.14 19:52:09pocaklakó minimanó

  Na, jó! Meg vagyon néked bocsátva. Ego te absolvo, oszt mennybékibe. :)

 • 2012.06.14 19:53:11Alaister Grand

  Figyel,
  Ami a szopikát illeti.
  A mi családunkban én voltam az egyetlen, aki a szopást szopásnak nevezte. Lévén rossz a konnotációja a szónak, ezért mindenki szopikázásnak nevezte az újszülött táplálékfelvételét. Falra másztam tőle.
  Én úgy döntöttem, hogy nem vagyok hajlandó egy hülye szexuális felhang miatt hülyén gügyörészni, egyszerűen ignorálom ezt.

 • 2012.06.14 19:59:48Figyel Castro

  Alaister,

  A neved nem Alastair-nek irando? Amikor egy felnott (mondjuk buzinak kinezo) ferfi szajabol hallottam a szopikal kifejezest, azt hittem, pofan baszom. Bocs a melegektol, semmi bajom veluk, a buzi nalam az eletkeptelen ferfi egyed szinonimaja. Fent emlitett peldany anyosom fickoja, tipikusan ilyen.

 • 2012.06.14 20:20:50pocaklakó minimanó

  "A neved nem Alastair-nek irando?"

  "Spelling variants of the name include: Alastair, Alasdair, Alasdhair, Alasteir, Alastar, Alaster, Alastor, Alaisdair, Alaistair, Alaister, Aleister, Alester, Alistair, Alistar, Alister, Allaistar, Allaster, Allastir, Allistair, Allister, Allistir, Allysdair, Allystair, Allyster, Alysdair, Alysdare, Alystair, Alyster, Allastair, Aldair."

 • 2012.06.14 21:30:16Fenimore

  Nekem ettől a "bréking" szótól is lekonyul a fülem. Gyalázatos.

 • 2012.06.14 22:11:04pc guru-e vagyok

  Ez egy fostalicska! Ilyen nagy szart megjelentetni egy nagy olvasottságú oldalon az olvasók totál hülyének nézése. Ki a faszt izgat már ez a pocaklakózás? Mi ez kisdedóvó? Kit érdekel, mit gügyörészik az a szerencsétlen, vannak elegen,éééés? Röhögd ki, oszt kész, de hogy ezért leülj gépelni, honlap címet kutatni, idebaszni nekünk, na, menj a p.csába. )Inkább művelődj még, nem kell az ál keményanyuzás.

 • 2012.06.14 22:13:49A Tyne folyó déli partja

  nekem az tetszik, hogy a bolt HOLNAPja mond valamit.

 • 2012.06.14 23:05:31tea fan

  Figyel Castro
  "Aki a pocaklakotol fraszt kap, az pl. tud "mondokakat" olvasni/mondani a gyereknek? Mert az sem sokkal jobb am... "

  Nem ugyanaz. A mondókát a gyereknek mondjuk, a "pocaklakó"-féle szavakat viszont felnőtt emberek használják egymás között.

 • 2012.06.14 23:37:48rugalmacska

  o, konyorgom, NE irj cikket, ha nem tudod utana kijavitani a gepelesi,- es helyesirasi hibaidat! oltagos hangnemben sem, mert borzasztoan hiteltelenne tesz, de leginkabb SEHOGY!

 • 2012.06.14 23:45:09rugalmacska

  *oltogatos
  O_O
  (de nem is mentem ujsagironak!)

 • 2012.06.15 07:23:32hinta-palinta

  artu, hogy vagy? Mesélj már egy kicsit...

 • 2012.06.15 09:16:26fehéregér

  Alaister Grand, nem tudom ki vagy, de örülök neked, ahogy hasonló a hasonlónak szokott, legalábbis ezen, a tárgyalt területen minden szavaddal/betűddel egyet értek. Eddig elég magányosnak éreztem magam a pocaklakó és tsai kifejezés mély undorával, csakúgy mint az "adjátok vissza a pornótól a szopás kifejezést!" dühödt érzületeimmel. A szopikázás és a többi, BORZALMAS, geil, idióta szavak, áj agrí.

 • 2012.06.15 10:34:06Dike

  Kedves Castro! Voltál már ringatón valaha? Igen távol áll s szipi-szopi-szopika szinttől. Népi gyerekdalok, mondókák, megzenésített versek (pl Weöres Sándor) vannak "műsoron". Persze Adyt meg Kosztolányit is lehet szavalni a gyereknek, meg Iron Maident hallgattatni vele, csak valószínűleg kevésbé fogja élvezni, mint mondjuk a Cifra palotát vagy a Bóbitát.

 • 2012.06.15 10:48:55pc guru-e vagyok

  Ugyan már gyerekek! Mi a francnak kell ezen a pocaklakózáson ennyit csámcsogni? Nem érzitek megalázónak, hogy egy ilyen szóval valaki éppen miattatok, a jó vita reményében ilyen igénytelen munkát a pofánkba csaphat? Hogy csak mert leírja, hogy pocaklakó eladhat az indexnek egy "cikket"??? Pénzért nyilván. Ezt azért teheti, mert ti, a pocaklakós veszekedéssel idekommentelgettek, tehát jöttök, olvastok, s dől a lé. Totál balfasz ez a szó,de kit érdekel? Annyi ilyen van, nem érdemes erre időt pazarolni.

 • 2012.06.15 12:28:47véleményt formálok

  Kedves Egyedi!
  Ha normális vagy, akkor az is maradsz. Ha most azt gondolod, hogy nagyon gáz a pocaklakózás meg egyéb ehhez hasonló gügyögés, ha szerinted nem kell a gyerekszarról beszélgetni úton-útfélen, akkor nem is fogsz. Én is féltem attól, hogy el fog menni az eszem, de nem ment el. Többször mondták a kollégáim, hogy annyit tegyek meg, hogy nem a Révaiból kezdek felolvasni esténként. Nem kezdtem, de normálisan beszélek a gyerekkel, mondatokat alkotva. Egyébként titokban te is fogsz egy kicsit gügyögni, ha más nem hallja, ettől még sem te sem a gyerek nem lesz debil.

 • 2012.06.15 13:49:44Sesut

  Nem tehetek róla, de nekem a pocaklakóról mindig az a jelenet jut eszembe az Alien-ből... brrrr

 • 2012.06.15 14:16:33zizi77

  Poczak Lackó!

 • 2012.06.15 20:35:29kismorgó

  KEdves Egyedi Nicknév,
  észosztók, jótanácsolók mindig lesznek körülötted:D tudod, azt vettem észre, hogy gyerek-ügyben mindenki tudja a tutit, és mindenki a tieden akarja megmutatni :D
  Kakiról, böfiről, stb. pedig fogsz beszélni, mert ekörül forognak majd a gondolataid. De mindennek van egészséges határa. Az iq-d határozottan nem fog csökkenni, de mindenki úgy kezel majd....ami engem most már bazira idegesít, de van egy olyan előnye a dolognak, hogy bármi történik is, megrántom a vállam, max. még ki is röhögöm őket, és arra gondolok, milyen jó lesz hazaérni és játszani a gyerekkel :D

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta