SZÜLŐSÉG

Így veszítsünk el egy pasit pár nap alatt!

2012. június 10., vasárnap 09:22

„Jó, azt kérem, hogy ha lemegyek, legalább egy kávé legyen már, mielőtt hazazavarsz. Jó lesz tej, cukor nélkül is, ha muszáj, úgy hamarabb kész lesz. Meg mittudomén, közben a kicsi tép belőlem egy kis szőrt, és akkor már nem mentem potyára. Esetleg még szomorúan a kocsi felé kullogtomban a középső feltehet valami kínos kérdést. A nagyobbik meg utánam kiabál, hogy zrdavsztvujtye. Nekem már jó lesz. El kell fogadni, ami jut az életben, és örülni kell neki.”

Ádám vagy szív valamit, vagy konkrétan hülye. Vagy sorozatgyilkos, esetleg pedofil. Erre a következtetésre jutottam, amikor az első velünk töltött hétvége után feltett szándéka volt a továbbiakban is találkozni velem. Velünk. Aztán eszembe jutott, az elmúlt kilenc év alatt milyen próbálkozásaim (próbálkozásaik) voltak a használt férjem szavatosságának lejárta után:

Jánost még a válás kimondása előtt ismertem meg. Igazi anyukák kedvence-típus volt, magas, jóképű, csendes, templomba járó fajta, eleinte nem is tudtam komolyan venni, így még a harmadik reggelizős randi után sem tartottam értelmét annak, hogy felvilágosítsam a három gyerekemről. János viszont komolyan gondolta, így egy késő este mindenféle előzetes bejelentés nélkül megjelent nálam, hogy ő akkor most meginna egy forró teát a nagy hideg miatt. Jánost az első sokkhatás az első kölyök esetében érte, aki az addigi síri csendben egyszer csak felsírt a gyerekszobában. Őt szinte egyből követte a második, aki pisilni jött ki, míg végül a harmadik is megjelent a konyhaajtóban, álmosan méregetve a pasit. Van még? – kérdezte János, mire én inkább gyorsan menekülőre fogtam és elhajtottam az összeset aludni. Pedig már majdnem meg tudtam őket számolni – jegyezte meg János, aki mégis maradt. Egy évig. Első adandó alkalommal a kölykök egyből telehányták a zsírúj autóját. Ha épp nem hánytak, akkor a hamutartót törték le a helyéről. János raccsolt, amit baromira élveztek, persze ez abban nyilvánult meg, hogy feszt utánozták, vagy a répa, retek, mogyoróval szívatták. Később, amikor a középsőtől elkapta a bárányhimlőt, én szívattam az impotencia lehetőségével. A kicsi egyszer a lábára öntötte a bili egész tartalmát, a közös karácsonyunkat pedig egy vidéki kórház baleseti sebészetén töltöttük, mert a nagy lefejelte a padlót és agyrázkódása lett.

stockfresh 1073438 young-man sizeM

Péterrel mindössze egyszer randiztam. Aznap a kisebbik a nyakamon maradt valami oknál fogva délelőtt a bölcsőde helyett, de Péter elnéző volt, gondolta, nem fog zavarni minket. De, zavart. A gyerek konkrétan átfingotta az ebédet, majd a desszert után egy órán keresztül simogathattam a térdét fosás közben az étterem vécéjében, míg a pasi sürgős üzleti tárgyalásra hivatkozva lelépett és nem is hívott többé.

Zolival egy szórakozóhelyen találkoztunk. János esetéből okulva egyből úgy kezdtem a beszélgetést, hogy közöltem, három gyerekem van, de mint később kiderült, Zoli nem is hitte ezt el nekem addig, míg valóban nem találkozott velük. Zolit az első alkalommal megszólták, hogy elég alacsony, majdnem, mint egy törpe, bezzeg János milyen magas volt, a vacsoránál pedig figyelmeztették, oda ne üljön, ott János szokott. Aztán megszerették. Ezért cirka egy hét után közölték is vele, annak idején velem úgy beszélték meg, hogy majd húgot szülök kistesónak, nem ám öcsit, úgyhogy hajrá, ehhez mérten cselekedjen. Zoli amúgy egy hős volt, cselekedett volna, csak épp éjszakánként vagy a középső állított be a szobába alvajáróként és állt meg az ágy felett üres tekintettel, némán bámulva, a szívbajt hozva ránk, vagy a kicsi akart mindenáron kettőnk közt aludni, néha összepisilve a matracot. Utóbbi az elkövetkezendő hat év alatt szinte egyetlen alkalmat sem mulasztott el, hogy ne nyisson rá Zolira, amikor az nálunk tusolt. Ha valami oknál fogva nem nyitott rá, a fürdőszobaajtó szellőzőrácsa mellett hasalva leskelődött és röhögött.

Bálinttal a nagyobbik egész egyszerűen közölte, hogy ronda. András cipőjébe rajzszöget tett valamelyik, sose derült ki melyik, mert egyik se volt, amikor pedig Laci jött először, a kicsi lány jelentőségteljesen és épp elég hangosan a fülembe súgta: próbálj meg kedves lenni, mert különben soha nem fúrja fel neked azt a polcot - mindeközben azzal reklámozott, hogy nálam jobban senki nem tudja elböfögni az egész ABC-t. Hibátlanul és olyan hangosan, mint egy igazi férfi.

Ádám kvázi-kolléga, évek óta ismerem, előre felkészült a horrorra. Kikérdezése esetében az első öt kérdés között szerepelt, hogy mit dolgozik, mennyit keres, és milyen autója van. Idióta húgom ötlete alapján a legkisebb második nap leapázta, a séta alkalmával pedig boldogan kiabálta a világba, hogy most pont olyanok vagyunk, mint egy nagy és boldog család. Az „ugye, hozzánk költözöl” kérdésnél már majdnem lefejeltem az asztallapot. Ádám és a kölyök kapcsolata azt hiszem, annál a pontnál mélyült el, amikor a gyerek a pasi ölében ülve, annak szőrét szálanként tépkedve büszkén ecsetelte a szájában lévő pattanás születésének történetét, amit kipukkasztva genny tört fel, és iszonyatos bűzzel járt.

"Mondjuk kicsit csalódott vagyok. Nem tettek még tönkre semmit a kölkök az autómon. Nem tudnád lebeszélni velük? Legalább a rendszámot rúgják le véletlen. Vagy fagyizzák össze a szőnyeget. Esetleg az ülést is."

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.06.10 09:40:09scheerti

  Ádám jó arc. És a Trabantja is szép.

 • 2012.06.10 09:50:02Tíz kicsi indián

  És hol van az eredeti apuka? Vagy mindegyiket másik postás hozta? Azért az nem semmi, hogy a 3 kölökről, főleg ha azok még inkább szőnyegmászók, mintsem legalább kamaszok, nem is szól az anyuka. Aztán csodálkozik, hogy csupa balfékkel van dolga.

 • 2012.06.10 10:13:19samugy63

  Csak nekem van gondom az idősíkok zavarával. Telnek múlnak az évek, sokéves kapcsolatok jönnek mennek, de a gyerkőcök csak nem cseperednek..
  És Apa..? Mindeközben merre és hol? a gyerekek ugyanis csak a "hálivúdi" filmekben nevezik apának az új párt, a való világban azért inkább ragaszkodni szoktak a sajátjukhoz.

 • 2012.06.10 10:19:43PonDrow

  Nemtom... vagy a gyerekek nem nőttek semmit, vagy mindezen pasik rohadt gyorsan követték egymást. :)
  No comment.

 • 2012.06.10 10:21:13Egyedi nicknév

  Hm, ha ezek a sztorik igazak, nem csodálom hogy a pasik jöttek mentek.... nekem kicsit úgy tűnik, hogy anyuka se nagyon állt a helyzet magaslatán, ha felállt a kikérdező bizottság...

 • 2012.06.10 10:23:12Advanced Flight

  Lehet, hogy kamu sztori, de akkor is szétröhögtem magam :-)

 • 2012.06.10 10:41:59samugy63

  "Szex és New York"... made in hungary... :)))

 • 2012.06.10 10:44:05samugy63

  Ja, és Carrie legalább nem fél megkérdezni, ha nem tudja...:)))

 • 2012.06.10 10:47:02takaba

  Érdekes gyerekek. Böfögnek, röfögnek, finganak, fosnak folyton, más cselekményük nincs is. A sztori kamu, a stílus meg a hollywood-i altáji filmek modorát idézi. Ennek alapján elképzelve az anyát, egy igénytelen nő lehet, aki arra is alkalmatlan, hogy hosszú évek alatt fehér embert faragjon a kölkeiből. Persze ez mind a jelentkező férfiak hibája, természetesen, nyilvánvalóan.

 • 2012.06.10 10:55:35Mr. Waszabi

  Hu, bammeg. Most hogy ezt elolvastam, egészen jól érzem magam. Egészen más színben látom korábbi ismeretségeimet:) Azért az necces volt, hogy a pasi nem tudta, hogy a nőnek 3 gyereke van...
  A pasi nem anyukát keres, hanem nőt. Még csak nem is instant családot. Elsősorban. Az elfogadás más tészta. Ha a nő pasit akar fogni, akkor kicsit váljon már visszafelé főállású anyuból Nővé, legalább kezdetben, ez nagyban segítheti a projekt sikerét.
  A sztori meg sajnos nem kitalált, hanem legfeljebb az életből ollózott.

 • 2012.06.10 11:08:44Keresztény szellemiségű luxuskurva

  Meg kéne nevelni a kölköket...

 • 2012.06.10 11:57:39Rocko-

  scheerti: csak ha egy futót húz maga után.

 • 2012.06.10 12:03:10_John_Doe_

  Mikor a saját kölykeim böfögnek, lepisilnek, lehánynak az vicces (mondjuk az is inkább évek múlva), de mikor más pulyája lehányt a moziban, azon nem tudtam röhögni.

  Szóval, kedves anyuka, ami neked egy jó sztori, az annak aki kezdetben csak téged akar meghágni, inkább kínos. Amit elvisel egy ideig miattad, de hosszabb távon csak akkor, ha te szuper vagy, és a gyerekek is szerethetőek. Nem neked, másnak is.

 • 2012.06.10 12:20:36csesztincs

  Teljes mértékben egyetértek "takaba" hozzászólásával. Mintha egy rohadt szar amerikai film összefoglalóját olvasnám. Szegény gyerekeknek szükségük lenne egy pszichológusra szerintem... Kedves anyuka, tessék megnevelni ezeket a szerencsétlen gyermekeket!

 • 2012.06.10 12:30:36TGabi

  Nem feltétlenül az anyukát akarom védeni - de a gyerekek tényleg tudnak alkotni, aki ezt letagadja, hazudik. Anyám bölcsődében dolgozik - neki is volt olyan csöppsége, aki lazán közölte az áruházban a pénztáros néni jelenlétében, hogy "a néninek miért van ekkora bajusza?" És ez még az enyhébbek közül való:))

 • 2012.06.10 12:35:57Esztétikus Kritikus

  ez aranyos, de az idősíkok nem állnak össze. Van benne egy 1 éves és egy 6 éves párkapcsolat, plusz néhány rövidebb, ez testvérek között is legalább 8 évet kell jelentsen. Tehát mire a jelenig eljutunk, ahol a legkisebb gyerek szőrt tépked az új pasi hasáról, addigra a legkisebbnek már legalább 9 évesnek kell lennie, és 9 évesek szerintem nem tépkednek szőrt elsőrandin. Vagy csak elírások vannak a cikkben és én értettem félre.

 • 2012.06.10 12:37:53takaba

  TGabi - ez rendben is van, egyszer. Utána megtanítjuk a gyerekünknek, hogy ne tegye szóvá a nénik bajszát, mert nem illendő. Ez a szocializáció, amit a szülőnek kell elvégezni elsősorban. Ezzel szemben az "anyuka" maga írja le, hogy a gyereke hat éven át (!) minden alkalommal rányitott a pasijára. Azért ez azt mutatja, hogy nevelés semennyi nem történt. Az anyukáról is mindent elmond, hogy "hülyének" nevezi azt a pasit, aki hajlandó a mosdatlan szája és a prosztó kölkei ellenére egyáltalán felvállalni őket.

 • 2012.06.10 12:39:34takaba

  Esztétikus Kritikus - így van, ahogy írod, ez is mutatja, hogy az egész írás egy ócska kamu. Sajnos a modor, amiben a "nő" ír, az viszont létezik. Ezek után csodálkoznak, hogy nem kellenek egy normális férfinak.

 • 2012.06.10 12:50:46Nazareus

  Mit akadtok ki az idösikokon? Nem lehet egyidöben több pasi? Szó se volt róla, hogy együtt élt volna bármelyikkel. Lást pl. "az elkövetkezendő hat év alatt szinte egyetlen alkalmat sem mulasztott el, hogy ne nyisson rá Zolira, amikor az nálunk tusolt.".

  "....az nálunk tusolt..." tekintsünk el az "az" szó rondaságától, mindenesetre ez a kiemelés azt jelenti, hogy nem mindennap volt ott Zoli. Vagyis mondjuk hetente egyszer. Simán volt ideje a többi napokon Robizni meg Péterezni.

 • 2012.06.10 12:59:55Esztétikus Kritikus

  @takaba - el tudom képzelni, hogy nem kamu, van valóságalapja, de ha Zoli lehúz egy háromgyerekessel 6 évet, akkor az a kapcsolat nem csak a gyerekeken csúszott el. Nekem úgy tűnik, mintha egy öntudatos hippi nő menne szembe az unalmas hétköznapi léttel, és ezért a saját életét felhabosítva adja elő, mintha egy szuper színes kavalkád lenne a fantasztikus gyerekeivel, amibe néha belerondít egy-egy értetlen nyárspolgár hapsi. De még inkább az az érzésem, hogy Zoli nem hat évet, hanem hat hetet töltött el ezzel a családdal. A stílus nem rossz, de én, mint hasonló cipőben járó nő, azt kell mondjam, megértem a lepattanó fickókat :)

 • 2012.06.10 13:16:24dr. Ez is csak egy nick

  Hova fingotta át a gyerek az ebédet?
  Vagy végigfingotta akart lenni?

  Miért akar írni az, aki az anyanyelvét sem ismeri még alapfokon sem?

  De a rengeteg nyelvtani és helyesírási hibától és a logikai bukfencektől eltekintve is egy sekélyes szar az egész.

  Nazareus:
  Konkrétan az "az" szó adott esetben pont helyes, bár még helyesebb lenne, ha simán csak elhagyná, mert a magyar képes ilyen huncutságokra pont a bonyolult ragozási rendszere révén, bár persze ez a fenti firkálmányt elkövető idióta sajtósegédmunkás szintjét mindenképpen meghaladja.
  De te is tanulj meg rendesen magyarul, aminek része az is, hogy mikor lehet személyre az "az", és mikor lehet nem személyre az "ő" névmást használni. Általános iskolás tananyag.

  Esztétikus Kritikus:
  Öntudatos hippi?
  Szerintem egy önfejű idióta.

 • 2012.06.10 13:19:10Nazareus

  dr. Ez is csak egy nick: Áh, ode sem "ö", sem "az" nem kellett volna. Egyébként meg tanulj meg te rendesen magyarul :D

  Egyébként meg nem ez a lényeg, abban amit irtam.

 • 2012.06.10 13:57:01dr. Ez is csak egy nick

  Nazareus:
  Valóban egyik sem kellett volna. Írtam is.
  Én elég rendesen tudok. :-)

 • 2012.06.10 14:07:42caixa

  azt hittem, csak nekem van bajom ezzel a szövegszüleménnyel

 • 2012.06.10 14:20:20hermetikus

  Semmi különös. A gyermekeket akár említeni se kellett volna. Legtöbb nő gyermek nélkül is ugyanígy viselkedik ti.

 • 2012.06.10 15:49:43Buci-Bigyo

  Egy biztos, anyukának 3 gyerek mellett is jut bőven ideje pasasokra, igazi életművész! :D Nem bírtam már követni a pasineveket. :D

 • 2012.06.10 16:34:11gumirocker

  Most mindentől eltekintve (minden alatt az idősíkokat és egyebeket értem) - szeretném én azt megnézni, hogy egy 2 és 3 éves gyereknek mikor és hogyan magyaráznák meg az itt nevelésügyben nagyon magaslaton lévő emberek, hogy mennyi mindent nem szabad kiejteni a száján, mennyi mindent nem teszünk szóvá, mennyi mindent nem illik. Hangsúlyozom, 2-3 évesekről beszélek. Aki itt simán megmondja, hogy mit kellene és mit nem, nos az még az életében nem látott gyereket, vagy nem gyereket nevelt, hanem miniatűr felnőttet. Azt kellene megérteni, hogy egy életkoron alul nem tudsz mindenre felkészülni, mert a kisgyereknek ami a szívén, az a száján és ha valami elhangzott, akkor azt már csak utólag lehet megmagyarázni neki, hogy legközelebb ne. (és akkor még a nem szeretem a bácsit, ezért kínos helyzetbe hozom faktort nem említettem, ez megint egy gyerekdolog) Ja és azt, hogy egy gyerek mikor és hol hány és mikor kapja el a hasmenés, na azt élő ember befolyásolni nem tudja.

 • 2012.06.10 16:59:25takaba

  gumirocker - itt arról van szó, hogy ezek a gyerekek éveken keresztül (!) minden jellembeli változás, növekedés és fejlődés nélkül ilyenek. Senki sincs nevelésügyi magaslatokon, és nem is 2-3 évesekről beszélünk. Az, hogy a gyerekek fosnak-szarnak-okádnak folyton, benne van a pakliban, de a cikkíró már annyira tapicskol a témában, hogy az a visszatetsző.
  Habár továbbra is az az érzésem, hogy egy kamu az egész, ócska "modernanyu-kakáskölkökkel-pasitszivat".

 • 2012.06.10 17:58:28hermetikus

  Nem kamu és valóban arról szól, hogy "modernanyu-kakáskölkökkel-pasitszivat".

 • 2012.06.10 21:45:32msnick

  Amilyen a szülő, olyan a gyerek.

 • 2012.06.10 22:47:33zsocsa

  naná,hogy kamu. Limonádé stilusnak indult de valóban undoritó lett már a sok fosáshányás és társaitól. 3 gyerekkel nem igaz,hogy kizárólag cikis dolog történik éveken át.. Bár itt ugye maradunk a bölcsis korban még a végén is. Arról pedig már ne is beszéljünk,hogy a fenébe jut ideje 3 -elvileg- pici gyerek mellett pasizni..na erröl is irj egy cikket teréz anyu! lszi:-)

 • 2012.06.11 10:43:01kismorgó

  eltűnt a kommentem. Sebaj :D
  szóval nekem ez túl sex és new york utánzat.....szóval, erőltetett, nevetséges - a szó rossz értelmében és semmi köze a valósághoz.
  Az én gyerekemmel nem fosás-hányás-fingás a nap 24 órája. És nem tudom hogy csinálod, hogy van időd pasizni - nem is kicsit - 3 gyerkőc mellett....
  kár volt az időt pazarolnom az olvasásra....

 • 2012.06.11 23:17:16Haloperidol

  Kicsit kamuszagu a sztori, de egye fene, azert szorakoztato. Nekem volt egyszer kapcsolatom egy szingli anyaval (ott csak 1 gyerek volt), azota kerulom oket. Egyebkent a gyerekkel semmi bajom nem volt, de azota tudom, hogy biztosan nem tudnam valaki mas gyereket ugy szeretni, mint a sajatomat.

  Ha egy (szingli) ferfi, akinek nincsen sajat gyereke, komolyan gondolja a kapcsolatot egy 3 gyerekes novel (tehat nem csak alkalmi szexet akar) akkor az a csavo a legnagyobb luzer hivatalosan.

 • 2012.09.21 13:07:02sziszüphosz

  Szerintem 3 gyerekes anyával egy még gyerektelen pasi ne is kezdjen. Meg sem érti a problémákat, de ha még van is saját gyereke, a más gyerekét nehezebben fogadja el.3 ilyen kis gyerekkel meg sztem nem is lehet pasizni. Randira gyereket vinni végképp tilos. És milyen lelki világa lesz annak a szerencsétlen 3-nak, akinek hetente/havonta/évente új pasit kell megszoknia? Ha az ember új partnert akar ennyi gyerekkel, akkor először el kell dönteni, hogy mennyire komoly a dolog, aztán ha egy kis idő eltelt és fontosak egymásnak, jöhet a bemutatás a gyerekeknek.Így is iszonyú nehéz lehet.Anyámék válása után nekem (egyke vagyok) is volt pár "apukám", hát, nem volt túl jó érzés, egyiket sem zártam igazán a szívembe.Én azt mondom, nem szabad válni, míg meg nem nőnek a gyerekek.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta