SZÜLŐSÉG

Tobzódunk a programokban az első nyári hétvégén

2012. június 1., péntek 15:40 |

Az első nyári hétvégére mindent jósolnak, úgyhogy a száraznak, valamint záporos-zivatarosnak is várt hétvégi idő az improvizáció melegágya lesz. De hogy legyen elképzelésünk arról, mit érdemes csinálni ha süt a nap és hova meneküljenek be ha elered, mutatunk néhány jónak ígérkező programot. Azért június ide vagy oda, kardigánt mindenhova vigyenek magukkal.

tk3s 10300041

A már tizedik alkalommal megrendezett Nagy Sportválasztó idén egyben Nagy Hangszerválasztó is. A hétvégén Budapesten debütáló programon a szervezők ígérete szerint a látogatók hangszerek széles választékával találkozhatnak majd, és a Nagy Sportágválasztóhoz hasonlóan, alkalmuk nyílik azok kipróbálására, zenetanárok és szakemberek instruálása mellett. Részleteket, helyszíneket és további időpontokat itt olvashatnak.

A másik nagy sláger, a Gyereksziget is beindul ezen a hétvégén. A szintén 10 éve ismert és népszerű gyerekprogramért most is Hajógyári-szigetre kell kimenni, ahol ismét benépesül a Nagyrét, lehet játszani, alkotni, zenét hallgatni, sportolni, nyuszikat simogatni, de kutyákkal frizbizni is. Újdonság idén a Tudományos Játszótér, ahol játszva avatják be az érdeklődőket a tudomány rejtelmeibe, jelentsen ez bármit is, részletek a rendezvény oldalán.

Egy beltéri, zöld program is elindul ezen a hétvégén, Pécsen kezd a környezetbarát Földlakók! akció turnéja. A Pécsi Kulturális Központ Szivárvány Gyermekházában 2-án megtartott családi nap ingyenes.  Számos program várja a látogatókat, újra játékokat és hangszereket készíthenek hulladékból, szórakoztató oktató- és ismeretterjesztő filmeket nézhetnek, társasjátékokat játszhatnak, kézműves foglalkozásokon, rajzkiállításon és különféle vetélkedőkön vehetnek részt. Részletek a Földkaló projekt facebook oldalán.

tk3s 10102001 982

Ha pedig nem esik, még egy ökotalálkára is ellátogathatunk. A Mártélyon megrendezett Természet- és hagyomány Ökotalálka elnevezésű program a kirándulás és erdőtakarítás mellett népzenét, bábszínházi előadást, fotókiállítást és esti szalonnasütést is kínál. Részletek a Zöldszikla Alapítvány oldalán .

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta