SZÜLŐSÉG

Terhesnapló: nyaralni akarok!!!

2012. május 26., szombat 12:35

Vagy inni valami töményet.

stockfresh 908031 coconut-cocktail-in-turquoise-caribbean-beach

Kit érdekel, hogy itthon pocsék az idő, esik az eső, fúj a szél és májusban még fűteni kell? Én nyaralok.

Még az sem zavar, hogy csak gondolatban, mert így mellényzsebből ki tudok fizetni egy amerikai körutat. Mert mostanában ez a vágyam. Meg egy vodka-narancs. Én, aki korábban csak ünnepnapokon ittam, ha ittam, folyamatosan arról fantáziálok, hogy ülök a forró homokban a tengerparton, és vodka-narancsot szürcsölök. Napközben, amikor a másfél évesem arénázik, mert a.) nem megyek vele azonnal játszani, hanem felmosok, b.) leülnék vele játszani, ő viszont felmosni akar (tisztaságmániásnak tűnik), c.) megkaparintotta a felmosót, ott van mellette a játéka is, de valami akkor sem jó... Na, ilyenkor még inkább sóvárgok a vodka után, narancs már csak mutatóba kellene bele.

Egy vodka-narancsot, lesz' szíves!

Kész alkoholistának érzem magam azóta, hogy terhes lettem, és összefut a nyál a számban, ha meglátok egy sörreklámot. A vicces az, hogy utálom a sört, életemben nem kóstoltam, annyira nem bírom a szagát. Most mégis azt képzelem, hogy a sör ízlene nekem, az meg, hogy a tejtermelést serkenti, külön bónusz. Nekem főleg az annak tükrében, hogy a nagyot alig pár hónapig tudtam szoptatni mindenféle csodaszer és kínlódás ellenére.

Szóval arról álmodom, hogy ülök Floridában a parton, a víz nyaldossa a lábamat, és készülök belegázolni a tengerbe. Aztán Bogyóka rúg egyet-kettőt, vége a filmnek, és kezdődik egy másik. Mert milyen jó, hogy jön, hogy itt van ez a kis baba, aki éppen a csípőcsontjaimat feszegeti szét, hogy csináljon magának helyet. Ésvicces, de még ezt is imádom. Azt már kevésbé, hogy a vakáció idén is arról szól majd, hogy ülök kinn a parton, és úgy, de úgy bemennék a vízbe, de nem merek. Mert hiába mondja az orvosok egy része, hogy ha zárt a méhszáj és azonnal lecserélem a fürdőruhámat, nem történhet baj, látom magam előtt az úszkáló bacikat, amik mind az én méhembe akarnak bejutni és megfertőzni az én méhem gyümölcsét. Na, nem! Persze tudom, mehetnénk a tengerpartra is, ott szinte biztos, hogy tiszta a víz,  nem lenne drágább, mint a Balaton, de itt meg az utazással van gond. Tőlünk a legközelebbi tenger is minimum 16 órányira van, annyit döcögni a kocsiban? Inkább nem... De szeretnék most Pécsett lakni, egyébként is tetszik a város, a horvát tenger közelsége meg különösen vonzó.

Valljuk be, gyáva vagyok

Az egyik ismerősöm hat hónapos terhesen még simán elrepült az Egyesült Államokba, haza is jött, egyben van, vagyis  semmi baja nem lett. Kipihente magát, szépen lebarnult, és nevet rajtam, hogy nekem a Balaton a nagy nyaralás. Nem akartam visszavágni, hogy annyira azért ne sajnáljon, sokaknak még a Balaton is álom, hányan szeretnének oda eljutni, mert még soha nem voltak. Persze gondolom,  a csajnak az is vicces, hogy nagyrészt árnyékban hűsölök majd és nem dobom ki magam  a napra déli 12-kor. Nemcsak azért, hogy nehogy felforrjon a magzatvíz, bár gondolom, hogy a száz fokot csak nem éri el, hogy bugyogjon, de a pocaklakónak csak nem kényelmes, ha szaunává varázsolom a kis otthonát. Mondjuk a napfényt már valószínűleg érzékelni fogja, kicsit kivilágosodik a sötét otthona. Mondják is, hogy szülés után a legjobb, ha piros törölközőbe csavarják a babát, hiszen ő bent a pocakban csak ezt a színt látta, ez megnyugtatja. Sajnos engem a kórházban senki nem kérdezett meg arról a nagyobbik lányom világrahozatalánál, hogy piros, kék vagy zöld törölközőt kérek-e a csecsemőnek, sőt, arról sem értekeztek velem, hogy lemossák-e róla a magzatmázat vagy sem. Megfürdették, bepólyázták, a kezembe nyomták és kész. Örültem, hogy ott lehet velem két órát és nem vitték el tíz perc után. Így még az összefoltozást is jókedvűen tűrtem, hiszen volt kiért szenvedni.

De az a tengerpart rettenetesen izgat. Meg a vodka-narancs.

Ami, gondolom, ha már meg lehet inni, mert nem vagyok terhes (de fog hiányozni az érzés, mert tudom, többet nem lesz ilyen az életben), meg nem fogok szoptatni, nem érdekel majd. A tengerre pedig két babócával kelünk majd útra. Akik valószínűleg szenvednek majd az autóban, mert azt nem várhatom tőlük, hogy 16 órát aludjanak végig. S akkor majd eszembe jut, hogy 2012 tavaszán mennyire vágytam erre az élményre.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.05.26 15:09:21ko-moly

  Vajon hogyan jött ki a 16 óra a tengerig? Oda-vissza??? Egyébként meg mindenki annyira nehezíti meg a saját dolgát, amennyire akarja. A szerző eléggé akarja...

 • 2012.05.26 15:44:13Scarlettohara

  20 hetes terhesen tavaly márciusban én bizony vettem egy nagy levegőt és a dokim áldásával elmentem egy saját szervezésű 3 hetesDélkelet-Ázsiai körútra. Nagyon jó döntés volt. Nemigen napoztam, tankinit hordtam pocak-napvédelemre, telezabáltam magam mindenféle csípős kajával és néha egy-egy pohár jóféle thai sör is lecsúszott. Egyszer volt egy kis gond, de lebeszéltem a dokimmal telefonon, nem kellett vele bemennem a kórházba. nyartunk tovább. Terhesség alatt ki kell használni az utolsó gondtalan heteket-hónapokat, mert utána hello... ;)

 • 2012.05.26 17:38:45Bellagio

  Bogyoka b+ ...

 • 2012.05.29 09:34:59Laomi

  Én most a 7. hónap végén járok, és én is nagyon álmodozom egy nyaralásról, de én semmilyen vízbe nem megyek be már ilyenkor, most ezt ki kell bírni. Ha meg szeretnél sört inni, vegyél citromos sört, egy pohár sörtől nem lesz semmi baja:)

 • 2012.05.30 19:32:49Dmilla

  Kicsit ellentmondásos ez a poszt...egyrészt Bogyókának piros törölköző kell, hogy minél jobban emlékeztesse a magzati körülményekre, meg jókedvűen tűrte az összefoltozást, másfelől meg ki nem szarja le, hogy a pici gyerekek végigkínlódják majd a hosszú autóutat, mert annyira nem lehet kibírni tenger nélkül azt a pár évet.

 • 2012.05.30 19:38:49Dmilla

  Persze, lehet, hogy én meg pont másképp vagyok ellentmondásos: én k.rvára kínlódtam a varrásnál, és tökmindegy volt, milyen törölközőbe csavarják a babát, halálosan kimerült voltam. Viszont a másfél évessel is alig mertem nekivágni 4 órás autóútnak, mert zavart a tudat, hogy neki ez kínlódás esetleg.

 • 2012.05.31 16:37:50Pet1988

  Nekem tetszik a poszt, szerintem aranyos. A vodka-narancsra nem tudok mit mondani :-/ Max igyál egy alkoholmentes koktélt, és gondold azt, h vodka-narancs :)) Nem akarok márkát írni, de van egy nagyon fini citromos sör (pedig én sem szeretem a sört), és van belőle 0,0%-is is :)) Kitartást ;)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta