no

Ha nem zuhog szombaton, irány Sóskút vagy a Nemzeti Galéria

Városi gyerekek, irány a tanya! Ha jó lesz az idő (???), Sóskúton mesélés, olvasás, játék, lósimogatás, traktorozás és mindenféle vidékies vidámság várja a kilátogató gyerekeket és persze a szülőket. Ha meg nem, akkor a Nemzeti Galéria Családi Napja, vagy a Magyar Színház. Lesz mit tenni.

Programajánló.

pipacs1
Pipacshon Lovasliget és Művésztelep

Programajánlónk sóskúti fejezetének pedig nem más ad aktualitást, mint egy könyvbemutató. A 3-4 éves gyerekek egyik nagy kedvence, Maszat ezúttal levonatozik a tanyára, hogy ott körülnézhessen. Lát lovat, kecskét, tyúkot, kiscsibéket, tanul egy csomó mindent a vidéki létről, és még traktorozik is. Ennek a felfedezőútnak ad otthont holnap a Budapesttől 30 km-re lévő Pipacshon tanya. Aki rajong a lovakért, a traktorokért, a lovaskocsizásért, a háziállatokért és kíváncsi Maszat további kalandjaira, mindenképp ott a helye. De a helyszínre látogat a könyv szerzőpárosa Berg Judit és Agócs Írisz, lesz meseolvasás, kötélhúzás, zsákban futás, patkódobás, színezés, játék és vidámság.

Belépőjegy gyerekeknek: 500 Ft, felnőtteknek ingyenes.

maszattal a tanyan

Megközelíthetőség

Sóskút megközelíthető az M1 autópálya felől Biatorbágyon, valamint Érd felől a 70 sz. fkl. úton keresztül a 8104 sz. úton. Az M7 autópálya a község határvonalán halad Budapest, valamint a Velencei tó és a Balaton irányába.
Gépkocsival: M1 autópályáról biatorbágyi lehajtó, Biatorbágyon áthaladva, Sóskút irányába. Sóskút előtt jobbra kell elkanyarodni a Pipacshon Lovasliget és Művésztelep táblánál.
Tömegközlekedéssel: Budapest, Etele térről indulnak távolsági buszok Sóskútra.

Ha viszont zuhog

forrás: kincsprogram.hu
forrás: kincsprogram.hu

Akkor az út vezethet mondjuk a Magyar Színházba, ahol a Maszatot is jegyző Berg Judit Rumini című művét nézhetjük meg a 6-10 éves gyerekekkel. A több kiadást megélt, számos iskolában kötelező olvasmányként szereplő kalandregény-sorozat új része az előzőekhez hasonlóan fordulatos, izgalmas kalandokban bővelkedő történetet mesél el. A könyvsorozathoz képest a leghangsúlyosabb különbség az, hogy a színpadon Rumini és barátai nem egér képében jelennek meg. Marad azonban rengeteg varázseszköz, melyek hőseink segítségére lesznek, mint amilyen a láthatatlanná tévő kalap vagy a vascsöppentő, mely minden vasat képes elolvasztani.

És hogy mi történik? Persze Rumini és társai ismét nagy bajba keverednek. A vadonatúj, színpadra írt történetben Ferrit-sziget gonosz úrnőjének életveszélyes kelepcéje várja őket, ahonnét csak fortélyok, leleményesség és önfeláldozó bátorság segítségével lehet szabadulni.

Április 14., Szombat, 14:30
Rumini – mesejáték
Magyar Színház (1077 Budapest, Hevesi Sádor tér 4.)

kincsprogram.hu, rumini-magyarszinhaz.blogspot.com

Művészetről mindenkinek

A családi napok a Ferenczy Károly gyűjteményes kiállítás és a Hősök, királyok, szentek című kiállításokhoz kapcsolódó programokkal várják a 4-12 éveseket.

Forrás: kolyokbirodalom.hu
Forrás: kolyokbirodalom.hu

Programok:
11.30-tól családi tárlatvezetés a választott kiállításban, A kreatív műhely 11.00 és 14.00 között várja az alkotni vágyó gyerekeket és felnőtteket, míg a legkisebbeket mesesarok várja (minden hónap második szombatján).

A Ferenczy család képeit megnézve a gyerekeknek játék színes papírokkal, akvarellfestés és bábozás. A Hősök, királyok, szentek című kiállításban a dicsőséges Mátyás király udvarában megforduló követek, látogatók mesélnek fényűző palotáról, könyvtárról, hatalmas fekete seregről. Milyen állat rejtőzik a Hunyadi család címerében? A kreatív műhelyben pedig a gyerekek elkészíthetik saját címerüket.

Részvételi díj: 1200 Ft/felnőtt (max. 2 fő) 400Ft/gyerek (14 éves korig), 3 éves kor alatt ingyenes.

MNG Családi Nap 11.00-14.00
Magyar Nemzeti Galéria A épület, földszint

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek