SZÜLŐSÉG

Ha nem zuhog szombaton, irány Sóskút vagy a Nemzeti Galéria

2012. április 13., péntek 16:54 |

Városi gyerekek, irány a tanya! Ha jó lesz az idő (???), Sóskúton mesélés, olvasás, játék, lósimogatás, traktorozás és mindenféle vidékies vidámság várja a kilátogató gyerekeket és persze a szülőket. Ha meg nem, akkor a Nemzeti Galéria Családi Napja, vagy a Magyar Színház. Lesz mit tenni.

Programajánló.

pipacs1
Fotó: Pipacshon Lovasliget és Művésztelep

Programajánlónk sóskúti fejezetének pedig nem más ad aktualitást, mint egy könyvbemutató. A 3-4 éves gyerekek egyik nagy kedvence, Maszat ezúttal levonatozik a tanyára, hogy ott körülnézhessen. Lát lovat, kecskét, tyúkot, kiscsibéket, tanul egy csomó mindent a vidéki létről, és még traktorozik is. Ennek a felfedezőútnak ad otthont holnap a Budapesttől 30 km-re lévő Pipacshon tanya. Aki rajong a lovakért, a traktorokért, a lovaskocsizásért, a háziállatokért és kíváncsi Maszat további kalandjaira, mindenképp ott a helye. De a helyszínre látogat a könyv szerzőpárosa Berg Judit és Agócs Írisz, lesz meseolvasás, kötélhúzás, zsákban futás, patkódobás, színezés, játék és vidámság.

Belépőjegy gyerekeknek: 500 Ft, felnőtteknek ingyenes.

maszattal a tanyan

Megközelíthetőség

Sóskút megközelíthető az M1 autópálya felől Biatorbágyon, valamint Érd felől a 70 sz. fkl. úton keresztül a 8104 sz. úton. Az M7 autópálya a község határvonalán halad Budapest, valamint a Velencei tó és a Balaton irányába.
Gépkocsival: M1 autópályáról biatorbágyi lehajtó, Biatorbágyon áthaladva, Sóskút irányába. Sóskút előtt jobbra kell elkanyarodni a Pipacshon Lovasliget és Művésztelep táblánál.
Tömegközlekedéssel: Budapest, Etele térről indulnak távolsági buszok Sóskútra.

Ha viszont zuhog

forrás: kincsprogram.hu
forrás: kincsprogram.hu

Akkor az út vezethet mondjuk a Magyar Színházba, ahol a Maszatot is jegyző Berg Judit Rumini című művét nézhetjük meg a 6-10 éves gyerekekkel. A több kiadást megélt, számos iskolában kötelező olvasmányként szereplő kalandregény-sorozat új része az előzőekhez hasonlóan fordulatos, izgalmas kalandokban bővelkedő történetet mesél el. A könyvsorozathoz képest a leghangsúlyosabb különbség az, hogy a színpadon Rumini és barátai nem egér képében jelennek meg. Marad azonban rengeteg varázseszköz, melyek hőseink segítségére lesznek, mint amilyen a láthatatlanná tévő kalap vagy a vascsöppentő, mely minden vasat képes elolvasztani.

És hogy mi történik? Persze Rumini és társai ismét nagy bajba keverednek. A vadonatúj, színpadra írt történetben Ferrit-sziget gonosz úrnőjének életveszélyes kelepcéje várja őket, ahonnét csak fortélyok, leleményesség és önfeláldozó bátorság segítségével lehet szabadulni.

Április 14., Szombat, 14:30
Rumini – mesejáték
Magyar Színház (1077 Budapest, Hevesi Sádor tér 4.)

kincsprogram.hu, rumini-magyarszinhaz.blogspot.com

Művészetről mindenkinek

A családi napok a Ferenczy Károly gyűjteményes kiállítás és a Hősök, királyok, szentek című kiállításokhoz kapcsolódó programokkal várják a 4-12 éveseket.

Forrás: kolyokbirodalom.hu
Forrás: kolyokbirodalom.hu

Programok:
11.30-tól családi tárlatvezetés a választott kiállításban, A kreatív műhely 11.00 és 14.00 között várja az alkotni vágyó gyerekeket és felnőtteket, míg a legkisebbeket mesesarok várja (minden hónap második szombatján).

A Ferenczy család képeit megnézve a gyerekeknek játék színes papírokkal, akvarellfestés és bábozás. A Hősök, királyok, szentek című kiállításban a dicsőséges Mátyás király udvarában megforduló követek, látogatók mesélnek fényűző palotáról, könyvtárról, hatalmas fekete seregről. Milyen állat rejtőzik a Hunyadi család címerében? A kreatív műhelyben pedig a gyerekek elkészíthetik saját címerüket.

Részvételi díj: 1200 Ft/felnőtt (max. 2 fő) 400Ft/gyerek (14 éves korig), 3 éves kor alatt ingyenes.

MNG Családi Nap 11.00-14.00
Magyar Nemzeti Galéria A épület, földszint

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta