Könyvek a legkisebbeknek (1-3 évesek)

Két éves kora környékén elkezdi a gyerek igényelni az esti meseolvasást. Korábban még nem tud odafigyelni, de már egy-másfél évesen is lehet neki olvasni, lehet a kezébe adni lapozgatnivalót. A könyvek szeretete itt kezdődik: ha ebben az életkorban megszereti az olvasást és a könyveket, ez egész életében megmarad. Megéri hát odafigyelni, mit adunk a gyerek kezébe, és mit olvasunk neki esténként. Könyvek a legkisebbeknek.

f-Vermin Inc

Julia Donaldson - Axel Scheffler: A majom mamája

mm

A kismajom úgy ébred, hogy elvesztette a mamáját. Vajon hol lehet? Szerencsére a pillangó segít neki... csak éppen kettejüknek eltérő elképzeléseik vannak arról, mi alapján is kell végezni a keresést. Megannyi humoros rímen át a végén persze, nem árulok el nagy titkot, meglesz a mama is, de mi ne lepődjünk meg, ha a kicsi hosszú időn át mindig csak ezt a mesét akarja majd hallani. (A jó hír, hogy ez nekünk egyáltalán nem lesz ellenünkre.)

Pozsonyi Pagony

Bookline 1 437 Ft

Berg Judit - Agócs Írisz: Maszat a vonaton

maszat

Csakúgy, mint a fenti két szerző, a Maszat alkotói is jól bevált párost jelentenek. A kisfiú kalandjai ezúttal a vonaton, majd a tanyán játszódnak, kedves, egyszerű történetekkel, melyben Maszat és Hóchóc Sárival utazik le a tanyára, ahol aztán egy csomó érdekes dolgot tanulnak az ott élő állatokról. Bevált recept, hogy a gyerekek szeretik könyvben viszontlátni saját mindennapjaikat (vagy valami ahhoz hasonlót) – ezért is működik olyan jól  a Maszat-sorozat. Ez a kötet sem kivétel, a két-három három éves gyerekek körében egészen biztosan nagy siker lesz ez is.

Pozsonyi Pagony

Bookline 1 344 Ft

Muzsikáló költészet Gryllus Vilmos zenéjével, Szűcs Édua rajzaival: Nap jön

gryllus

Sokat nem lehet írni erről a kötetről: Gryllus Vilmos zenéjét és dalait talán nincs is kisgyermek, aki nem ismerné ma Magyarországon. A dalok maguk a különböző Gryllus-albumokról lettek összeválogatva, újdonságot csak a csomagolás és a cd mellé tett könyv jelenthet, egy picit gombhoz a kabátot ez, kivált egy gyerekkönyvhéten. A kötettel talán csak az az egyetlen baj, hogy rajzai pont nem a legkisebbeket, hanem az eggyel nagyobbakat érdeklik – de ötletes anyukák (létezik másmilyen?!) azért megtalálják a módját annak, hogyan ültessék ölükbe ezzel a könyvvel a kicsiket.

Napraforgó Kiadó

Bookline 3 392 Ft

Csiri-biri Torna-tár 2.

f-csb

Aki ismeri a csiribiri-foglalkozásokat, annak ez a könyv sem lesz meglepetés - aki pedig nem ismeri, az valószínűleg nem itt fogja elkezdeni. Pedig érdemes akár könyv kedvéért lemenni legalább egy foglalkozásra, mert onnantól kezdve megvan a picivel az otthoni tornaprogram - és bárki elhiheti, ezt minden gyerek szeretni fogja. Még akár úgy is, hogy anya lapozgat és puskázik két gyakorlat között.

Csimota Könyvkiadó

Bookline 1 437 Ft

Kicsik lapozgató Bibliája - Kicsik lapozgató imakönyve

f-kicsik biblia

Azt gondolom azoknál a családoknál akiknél fontos a hit, a vallás - legyen Isten, Allah, Buddha, vagy bárki más, - lényeges szempont, hogy a gyermek megértse a láthatatlan, felettünk állóhoz vezető utat, kommunikációt, imát. Ugyan kedvesen próbálta megközelíteni a szerző ezt a nem egyszerű kérdést, a Kicsik lapozgató imakönyve számomra kicsit bárgyú. Míg a Kicsik lapozgató Bibliája relatív összeszeszedett, valóban a legfontosabb Isteni cselekedeteket azokból kialakult szokásokat, például a húsvét történetét meséli el és illusztrálja, addig úgy érzem, a kicsik lapozgató imakönyve pusztán üzleti fogás, hiszen ha megveszed az egyiket, jól mutat mellette a másik is a könyvespolcon. Nyilván aki ilyen könyvet vásárol, vallásos, de legalábbis hívő ember, de mielőtt a pénztárhoz menne, lapozzon bele mindkét műbe...

Harmat Kiadó

Kicsik Lapozgató Imakönyve 2 500 Ft

Kicsik Lapozgató Bibliája 2 500 Ft

Marianne Dubuc: Állatkarnevál

f-állatkar

Aranyos, kedves kis kötet, elbűvölő illusztrációkkal. "Farsangra minden állat meghívást kapott. Jelmez viselete kötelező." És az állatok be is öltöznek, humoros jelmezeiken minden apróság jól szórakozik majd. A könyv pont jó méret a kicsi kezekhez, egyre kell vigyázni, annyi állat megy a maszkabálra, hogy a könyv fűzése vehemens három évesek kezében könnyen szétszakad, de ez semmit nem von le a kötet élvezeti értékéből.

Csimota Könyviadó

Bookline 2 253 Ft

Alona Frankel: Elefántkönyv

f-elefant

Mindig jók azok a könyvek, amelyekből a gyerek egy konkrét élethelyzetre ismer rá. Ezért örültünk nagyon Alona Frankel Elefántkönyvének, mely egy kiselefánt születését meséli el. Eredeti terveink szerint ebből a négy éves Zebulon kiválóan megtanulja majd, hogy ne verje kishúgát. Na ez nem jött be, Zebulont gyakorlatilag nem fogták meg az illusztrációk, a könyvet ennél fogva nem sokszor olvastuk... A húgát pedig ma is veri.

Pozsonyi Pagony

Bookline 1 403 Ft

Bújj elő! Dömper Dani

domper b

Na kisfiúk, itt aztán van minden! Dömper, traktor, úthenger... Jópofa, hogy a könyvben ki lehet nyitni ablakot, át lehet lesni a másik oldalra, nagyon kedvesek, szeretnivalók a rajzok. Tesztolvasónk, a hároméves Bendegúz előszeretettel hajtogatta, és dacára a "nyers erőnek", strapbíró kiadásnak tűnik.

Gulliver/Lilliput Kiadó

Bookline 842 Ft

Brigitte Minne-Merel Eyckerman: Nyuszi és Muszi sorozat (Bunny and Sis)

nyuszikabilin 3 bor

Nyuszi és Muszi éppen olyan, mint bármely másik testvérpár: veszekednek, nőnek, kérdeznek, játszanak. Hol bilit kapnak szülinapjukra, hol összevesznek egy répán, a lényeg, hogy történeteik mindig tanítanak valamit az olvasóknak. Témaköreivel nagy segítséget nyújthat az egész családnak, legyen szó a testvéries, igazságos osztoszkodástól a pelenkáról való leszokásig, ráadásul mindezt két nyelven, magyarul és angolul. Bájos rajzaival, nem túlbonyolított szövegével tökéletes lapozgatnivalók, ráadásul formájuk, fogásuk, kötésük és lapjaik is maximálisan a kis kezeknek készültek.

Grimm Kiadó

Bookline 1 990 Ft

Tánci, baba, tánci – Mondókák apróságoknak

Esik eső, süt a nap – Mondókák, versek apróságoknak

tancibaba bor

Ezek azok a könyvek, amelyek mindig jól jönnek a háznál. Majdnem mint egy szakácskönyv. Ugyan rémlik, hogyan is van az a mondóka, de azért jó, ha ránézünk a receptre, nehogy kimaradjon valami. Egy szó, mint száz, remek rajzok, szép színek, és nagyon jó kis mondókák, táncik várnak azokra, akik ezekből a könyvekből puskáznak.

A kedves illusztrációk miatt a kicsik is örömmel forgatják majd, kemény kötése, lapjainak minősége pedig gyakorlatilag elnyűhetetlenné teszi őket.

Gulliver/Lilliput Kiadó

Tánci baba, tánci 1 488 Ft

Esik esô, süt a nap 1 488 Ft

esikeso borito
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek