SZÜLŐSÉG

Könyvek a legkisebbeknek (1-3 évesek)

2012. március 27., kedd 13:50

Két éves kora környékén elkezdi a gyerek igényelni az esti meseolvasást. Korábban még nem tud odafigyelni, de már egy-másfél évesen is lehet neki olvasni, lehet a kezébe adni lapozgatnivalót. A könyvek szeretete itt kezdődik: ha ebben az életkorban megszereti az olvasást és a könyveket, ez egész életében megmarad. Megéri hát odafigyelni, mit adunk a gyerek kezébe, és mit olvasunk neki esténként. Könyvek a legkisebbeknek.

f-Vermin Inc

Julia Donaldson - Axel Scheffler: A majom mamája

mm

A kismajom úgy ébred, hogy elvesztette a mamáját. Vajon hol lehet? Szerencsére a pillangó segít neki... csak éppen kettejüknek eltérő elképzeléseik vannak arról, mi alapján is kell végezni a keresést. Megannyi humoros rímen át a végén persze, nem árulok el nagy titkot, meglesz a mama is, de mi ne lepődjünk meg, ha a kicsi hosszú időn át mindig csak ezt a mesét akarja majd hallani. (A jó hír, hogy ez nekünk egyáltalán nem lesz ellenünkre.)

Pozsonyi Pagony

Bookline 1 437 Ft

Berg Judit - Agócs Írisz: Maszat a vonaton

maszat

Csakúgy, mint a fenti két szerző, a Maszat alkotói is jól bevált párost jelentenek. A kisfiú kalandjai ezúttal a vonaton, majd a tanyán játszódnak, kedves, egyszerű történetekkel, melyben Maszat és Hóchóc Sárival utazik le a tanyára, ahol aztán egy csomó érdekes dolgot tanulnak az ott élő állatokról. Bevált recept, hogy a gyerekek szeretik könyvben viszontlátni saját mindennapjaikat (vagy valami ahhoz hasonlót) – ezért is működik olyan jól  a Maszat-sorozat. Ez a kötet sem kivétel, a két-három három éves gyerekek körében egészen biztosan nagy siker lesz ez is.

Pozsonyi Pagony

Bookline 1 344 Ft

Muzsikáló költészet Gryllus Vilmos zenéjével, Szűcs Édua rajzaival: Nap jön

gryllus

Sokat nem lehet írni erről a kötetről: Gryllus Vilmos zenéjét és dalait talán nincs is kisgyermek, aki nem ismerné ma Magyarországon. A dalok maguk a különböző Gryllus-albumokról lettek összeválogatva, újdonságot csak a csomagolás és a cd mellé tett könyv jelenthet, egy picit gombhoz a kabátot ez, kivált egy gyerekkönyvhéten. A kötettel talán csak az az egyetlen baj, hogy rajzai pont nem a legkisebbeket, hanem az eggyel nagyobbakat érdeklik – de ötletes anyukák (létezik másmilyen?!) azért megtalálják a módját annak, hogyan ültessék ölükbe ezzel a könyvvel a kicsiket.

Napraforgó Kiadó

Bookline 3 392 Ft

Csiri-biri Torna-tár 2.

f-csb

Aki ismeri a csiribiri-foglalkozásokat, annak ez a könyv sem lesz meglepetés - aki pedig nem ismeri, az valószínűleg nem itt fogja elkezdeni. Pedig érdemes akár könyv kedvéért lemenni legalább egy foglalkozásra, mert onnantól kezdve megvan a picivel az otthoni tornaprogram - és bárki elhiheti, ezt minden gyerek szeretni fogja. Még akár úgy is, hogy anya lapozgat és puskázik két gyakorlat között.

Csimota Könyvkiadó

Bookline 1 437 Ft

Kicsik lapozgató Bibliája - Kicsik lapozgató imakönyve

f-kicsik biblia

Azt gondolom azoknál a családoknál akiknél fontos a hit, a vallás - legyen Isten, Allah, Buddha, vagy bárki más, - lényeges szempont, hogy a gyermek megértse a láthatatlan, felettünk állóhoz vezető utat, kommunikációt, imát. Ugyan kedvesen próbálta megközelíteni a szerző ezt a nem egyszerű kérdést, a Kicsik lapozgató imakönyve számomra kicsit bárgyú. Míg a Kicsik lapozgató Bibliája relatív összeszeszedett, valóban a legfontosabb Isteni cselekedeteket azokból kialakult szokásokat, például a húsvét történetét meséli el és illusztrálja, addig úgy érzem, a kicsik lapozgató imakönyve pusztán üzleti fogás, hiszen ha megveszed az egyiket, jól mutat mellette a másik is a könyvespolcon. Nyilván aki ilyen könyvet vásárol, vallásos, de legalábbis hívő ember, de mielőtt a pénztárhoz menne, lapozzon bele mindkét műbe...

Harmat Kiadó

Kicsik Lapozgató Imakönyve 2 500 Ft

Kicsik Lapozgató Bibliája 2 500 Ft

Marianne Dubuc: Állatkarnevál

f-állatkar

Aranyos, kedves kis kötet, elbűvölő illusztrációkkal. "Farsangra minden állat meghívást kapott. Jelmez viselete kötelező." És az állatok be is öltöznek, humoros jelmezeiken minden apróság jól szórakozik majd. A könyv pont jó méret a kicsi kezekhez, egyre kell vigyázni, annyi állat megy a maszkabálra, hogy a könyv fűzése vehemens három évesek kezében könnyen szétszakad, de ez semmit nem von le a kötet élvezeti értékéből.

Csimota Könyviadó

Bookline 2 253 Ft

Alona Frankel: Elefántkönyv

f-elefant

Mindig jók azok a könyvek, amelyekből a gyerek egy konkrét élethelyzetre ismer rá. Ezért örültünk nagyon Alona Frankel Elefántkönyvének, mely egy kiselefánt születését meséli el. Eredeti terveink szerint ebből a négy éves Zebulon kiválóan megtanulja majd, hogy ne verje kishúgát. Na ez nem jött be, Zebulont gyakorlatilag nem fogták meg az illusztrációk, a könyvet ennél fogva nem sokszor olvastuk... A húgát pedig ma is veri.

Pozsonyi Pagony

Bookline 1 403 Ft

Bújj elő! Dömper Dani

domper b

Na kisfiúk, itt aztán van minden! Dömper, traktor, úthenger... Jópofa, hogy a könyvben ki lehet nyitni ablakot, át lehet lesni a másik oldalra, nagyon kedvesek, szeretnivalók a rajzok. Tesztolvasónk, a hároméves Bendegúz előszeretettel hajtogatta, és dacára a "nyers erőnek", strapbíró kiadásnak tűnik.

Gulliver/Lilliput Kiadó

Bookline 842 Ft

Brigitte Minne-Merel Eyckerman: Nyuszi és Muszi sorozat (Bunny and Sis)

nyuszikabilin 3 bor

Nyuszi és Muszi éppen olyan, mint bármely másik testvérpár: veszekednek, nőnek, kérdeznek, játszanak. Hol bilit kapnak szülinapjukra, hol összevesznek egy répán, a lényeg, hogy történeteik mindig tanítanak valamit az olvasóknak. Témaköreivel nagy segítséget nyújthat az egész családnak, legyen szó a testvéries, igazságos osztoszkodástól a pelenkáról való leszokásig, ráadásul mindezt két nyelven, magyarul és angolul. Bájos rajzaival, nem túlbonyolított szövegével tökéletes lapozgatnivalók, ráadásul formájuk, fogásuk, kötésük és lapjaik is maximálisan a kis kezeknek készültek.

Grimm Kiadó

Bookline 1 990 Ft

Tánci, baba, tánci – Mondókák apróságoknak

Esik eső, süt a nap – Mondókák, versek apróságoknak

tancibaba bor

Ezek azok a könyvek, amelyek mindig jól jönnek a háznál. Majdnem mint egy szakácskönyv. Ugyan rémlik, hogyan is van az a mondóka, de azért jó, ha ránézünk a receptre, nehogy kimaradjon valami. Egy szó, mint száz, remek rajzok, szép színek, és nagyon jó kis mondókák, táncik várnak azokra, akik ezekből a könyvekből puskáznak.

A kedves illusztrációk miatt a kicsik is örömmel forgatják majd, kemény kötése, lapjainak minősége pedig gyakorlatilag elnyűhetetlenné teszi őket.

Gulliver/Lilliput Kiadó

Tánci baba, tánci 1 488 Ft

Esik esô, süt a nap 1 488 Ft

esikeso borito

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta