Szuper vizes hétvége az Állatkertben

Újabb olcsó és mókás program a hétvégére, írjuk a részleteket. Mivel most hétvégén tartja az Állatkert a Víz világnapját, ezért szombaton és vasárnap is kedves programokkal várnak minket, és nem csak, hogy minden 14 év alatti gyereket ingyen engednek be, de kisérőként is 15% kedvezménnyel juthatunk be a "vizes" hétvégére . Szerintünk érdemes kinézni.

stockfresh 1403972 goldfish sizeM

Mióta ünnepeljük és miért?

A VÍZ VILÁGNAPJÁnak megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Az ENSZ március 22-ét jelölte ki a neves napra. Földünk 71% -át víz borítja, és ennek mindössze kb. 2,5% -a édesvíz. A felmelegedés és a környezetszennyezés következtében bolygónk édesvízkészlete vészesen fogy! A gleccsereket és a havat leszámítva bolygónk édesvízkészletének 98% -a felszín alatti víz, ezért a felszín alatti vizek (pl. Magyarország ivóvízellátásának több mint 95%-a) védelme különösen fontos. Ezért az ünnep célja, hogy felhívja mindenki figyelmét a víz életünkben betöltött fontos szerepére, és arra, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét. A megemlékezéshez minden évben más jelmondat tartozik, ami 2012-ben így hangzik: "A világ szomjas, mert mi éhesek vagyunk.”
Ő Seraf, a legfiatalabb zsiráfborjú, február 19-én született
Ő Seraf, a legfiatalabb zsiráfborjú, február 19-én született

Március 24-én és 25-én földünk legnagyobb kincsét, a vizet ünnepli a Fővárosi Állatkert, ezért jó kis vizes programokkal csalogatnak be mindenkit.

Folyamatos programok:
Víz-íz teszt * Vízlábnyom * Fess a vízzel!
Infomobil * Vízilabor * Víz-IQ *Kézműves kuckó
Ügyességi és logikai játékok * „Legjobb a vízben!” akadálypálya
Hajómalom * Vízemelő * Aquaeductus * Óriás puzzle

Köszöntsd fel Te is a tevelányt!
A Víz Világnapján született tevecsikót, Juborékot (Jutta) vasárnap 12.30 órakor köszönthetitek fel kedvenc tortájával.

A Csodák Palotája Öveges termi kísérletei
A Barlangteremben 11.00, 12.30, 14.00, 15.30 órai kezdettel (mindkét nap).

Állatkerti séták zoopedagógusok vezetésével
A séta a főbejárati szökőkútnál kezdődik 11.00, 13.00, 15.00 órakor (mindkét nap).

Séta a kulisszák mögött

Ha kíváncsiak vagytok, hogy az állatkert zárása után vajon mit csinálnak éjszaka az állatok, most végre megleshetitek: menjetek el zárás után, és fedezzétek fel az Állatkert különleges esti hangulatát! Minden csoport egy szakvezető segítségével bebarangolhatja a Kertet, és általuk a kulisszák mögé is benézhettek, így a séta során számos állatkerti titokról lebbentik fel a fátylat.
A különleges esti atmoszféra, a sejtelmes hangok és az éjszakára készülődő állatok igazi élménnyel ajándékozzák meg a túra résztvevőit.

Az idei első séta 2012. március 29-én, csütörtökön este 17:30-tól kezdődik.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek