SZÜLŐSÉG

Szuper vizes hétvége az Állatkertben

2012. március 23., péntek 14:37

Újabb olcsó és mókás program a hétvégére, írjuk a részleteket. Mivel most hétvégén tartja az Állatkert a Víz világnapját, ezért szombaton és vasárnap is kedves programokkal várnak minket, és nem csak, hogy minden 14 év alatti gyereket ingyen engednek be, de kisérőként is 15% kedvezménnyel juthatunk be a "vizes" hétvégére . Szerintünk érdemes kinézni.

stockfresh 1403972 goldfish sizeM

Mióta ünnepeljük és miért?

A VÍZ VILÁGNAPJÁnak megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Az ENSZ március 22-ét jelölte ki a neves napra. Földünk 71% -át víz borítja, és ennek mindössze kb. 2,5% -a édesvíz. A felmelegedés és a környezetszennyezés következtében bolygónk édesvízkészlete vészesen fogy! A gleccsereket és a havat leszámítva bolygónk édesvízkészletének 98% -a felszín alatti víz, ezért a felszín alatti vizek (pl. Magyarország ivóvízellátásának több mint 95%-a) védelme különösen fontos. Ezért az ünnep célja, hogy felhívja mindenki figyelmét a víz életünkben betöltött fontos szerepére, és arra, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét. A megemlékezéshez minden évben más jelmondat tartozik, ami 2012-ben így hangzik: "A világ szomjas, mert mi éhesek vagyunk.”
Ő Seraf, a legfiatalabb zsiráfborjú, február 19-én született
Ő Seraf, a legfiatalabb zsiráfborjú, február 19-én született

Március 24-én és 25-én földünk legnagyobb kincsét, a vizet ünnepli a Fővárosi Állatkert, ezért jó kis vizes programokkal csalogatnak be mindenkit.

Folyamatos programok:
Víz-íz teszt * Vízlábnyom * Fess a vízzel!
Infomobil * Vízilabor * Víz-IQ *Kézműves kuckó
Ügyességi és logikai játékok * „Legjobb a vízben!” akadálypálya
Hajómalom * Vízemelő * Aquaeductus * Óriás puzzle

Köszöntsd fel Te is a tevelányt!
A Víz Világnapján született tevecsikót, Juborékot (Jutta) vasárnap 12.30 órakor köszönthetitek fel kedvenc tortájával.

A Csodák Palotája Öveges termi kísérletei
A Barlangteremben 11.00, 12.30, 14.00, 15.30 órai kezdettel (mindkét nap).

Állatkerti séták zoopedagógusok vezetésével
A séta a főbejárati szökőkútnál kezdődik 11.00, 13.00, 15.00 órakor (mindkét nap).

Séta a kulisszák mögött

Ha kíváncsiak vagytok, hogy az állatkert zárása után vajon mit csinálnak éjszaka az állatok, most végre megleshetitek: menjetek el zárás után, és fedezzétek fel az Állatkert különleges esti hangulatát! Minden csoport egy szakvezető segítségével bebarangolhatja a Kertet, és általuk a kulisszák mögé is benézhettek, így a séta során számos állatkerti titokról lebbentik fel a fátylat.
A különleges esti atmoszféra, a sejtelmes hangok és az éjszakára készülődő állatok igazi élménnyel ajándékozzák meg a túra résztvevőit.

Az idei első séta 2012. március 29-én, csütörtökön este 17:30-tól kezdődik.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta