SZÜLŐSÉG

Xena, a harcos hercegnő unokáinak irt levele a Porontyon

2012. március 14., szerda 12:19

Nem mindegy, milyen jövőt hagysz gyermekeidre – álítja Xena, a harcos hercegnő, vagyis a színésznő, Lucy Lawless.

Xena, warrior princess
Xena, warrior princess
Fotó: Wikipedia

Levél unokáimnak

tk3s 20061212 mar w38 079
Fotó: Glenn Weiner

Lucy Lawless, 2012. február 28.

Kedveseim!

Az elmúlt hetekben sok időm volt gondolkodni – az Északi-sarkkörnél egy olajfúrótorony tetején töltöttem négy napot, majd amikor hidegre tettek, börtöncellámban rostokolva elgondolkodtam azon, miért is lettem e küldetés tagja. Minden egy irányba mutat.

Szeretném, ha olyan világban nőnétek fel, ahol élnek még jegesmedvék és élnek még a csodálatos narválok. Ahol a buja erdők, a tápláló élelem, a tiszta víz és levegő valamennyi élőlény számára elérhető. Az életemnél is jobban szeretlek Titeket, és anyatigrisként fogok küzdeni értetek és azért, hogy mindezeket a csodákat még láthassátok.

Most már tudjuk: ha továbbra is így égetjük a fosszilis üzemanyagokat, garantált, hogy a fentiekből semmi sem valósul meg. Elképzelhetetlen számomra, hogy mi, akik állítólag szeretjük gyermekeinket, szánt szándékkal egy tönkretett és instabil környezetet hagyunk rájuk. A vonakodás, hogy leálljunk a fosszilis tüzelőkről, szörnyű gyümölcsöket hoz majd. Mert nem törődtünk azzal, amivel Nektek tartozunk.

Bevallom, hogy bolygónkon eltöltött 43 évemet részben azok miatt a luxus dolgok miatt élvezhettem, amiket az olaj tett lehetővé számomra (légi utazás! rúzs! műanyagok!). Ám a dolgoknak most kell megváltozniuk ebben a világban, hogy Rátok is hagyjunk belőle valamit.

lucy-lawless-xena-greenpeace-arctic

És sok ilyen ember van még. Greenpeace-es barátaimmal békemissziót indítottunk, hogy megóvhassuk az Északi-sarkot azoktól, akik a klímaváltozásból a Ti károtokra akarnak meggazdagodni. Szerintünk az Északi-sarkon folyó olajfúrások elmondhatatlanul szörnyű erőszakot jelentenek mind az őslakókkal, mint Veletek szemben, Drágáim.

Egy napon majd elfogadott tényként kezelik, hogy a környezet elleni bűntettek egyben az egész emberiség elleni bűntettek is. De most felelősségre kell vonnunk magunkat, vállalatainkat és kormányainkat – hogy Nektek majd ne kelljen.

Részleges győzelemmel itt nem sokra megyünk. Nem lehet hibázni.

A legnagyobb szeretettel:

a Ti „tigris-nagymamátok

Lucy

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.03.14 12:40:04oksimoksi

  Ezt magyarul írta? Vagy hol a fordításra való utalás?

 • 2012.03.14 14:09:54wowerman

  hogy írta volna magyarul?

  egyébként meg ha angolul lenne akkor a tanulatlanok azért sírnának mert nincs lefordítva

 • 2012.03.17 20:42:05Lazarus86

  Légy szíves, posztoljátok a linket az eredeti szöveghez! Nagyon kamu gyanús a cikk, ugyanis nem találunk ilyen levelet, amit Lucy írt volna! Köszi!

 • 2012.03.18 12:58:36Lazarus86

  Egy Lucy-hoz közel álló személy megerősítette, hogy nem létezik ilyen levél! Ez valami magyar agyalágyult fejéből pattant ki.
  A honlap készítői kamucikkeket írnak, hogy valamivel látogatókat tudjanak csalogatni! Több látogató = több klikk a reklámokra = több pénz!

 • 2012.03.18 22:14:57akkorisajuditvoltam

  haha, egy "Lucyhoz közelálló személy"? :) Örülök, hogy ilyen jóban vagytok. A levelet a Greenpeace-től kaptuk, akik számára a színésznő (haverod, Lucy) közlésre adta oda a fenti levelet.
  j.

 • 2012.03.28 15:45:28akkorisajuditvoltam

  ...és a Lucy saga folytatódik. Elég annyi, hogy a Greenpeace új-zélandi kampányfőnöke konfirmálta Lazarus86 kérdésére válaszolva a levél eredetiségét vagy be is kopizzam?

  Hi R____,

  Thanks for getting in touch. I assure you the letter from Lucy Lawless to her grandchildren is indeed authentic! Lucy wrote it herself.

  Thanks very much,

  Jessica Wilson
  Communications Manager
  Arctic Campaign
  Greenpeace International

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta