Nem vagyok hajlandó rágörcsölni a karácsonyra!

Évekig azt csináltuk, hogy én fogtam a négy gyereket és mentünk apuékhoz, azután anyuhoz, majd a nagynénihez. De idén ez nem lesz. Idén nem csinálok semmit, ami nem tetszik.

Idén nem azon stresszelek november közepe óta, hogy vajon hogyan fogom kilogisztikázni az ünnepnapokat. Tavaly eldöntöttem, hogy nem hagyom, hogy a körülmények nyerjenek: idén tehát nem a feladatok, de a család lesz a középpontban.

Idén nem gondolom, hogy attól leszek jobb ember, ha én alkalmazkodom mindenkihez, sőt,azt hiszem nekik is az a jobb, ha lelazulunk kicsit.

Idén karácsonykor nem a menü lesz a legfontosabb, hanem az együttlét.

Idén  nem számít, hogy ha ebédre jöttök, késtek, mert felkészültem. Legfeljebb melegített ebédet kaptok, viszont nálatok sem kell felkelteni a gyereket a legmélyebb álmából. Sőt. Én sem aggódom majd azon, hogy Kata még alszik, amikor Ili néni megérkezik.

Idén a karácsonyt nem a konyhában fogom tölteni. Idén ugyanis szem előtt tartottam azt, hogy úgyis mindenki egész nap eszik, úgyhogy nem a gourmet étkek, hanem az előre elkészíthető finom falatkák lesznek a menün.

Idén nem lesz  rohanás, mert idén nem megyünk sehova. Itthon fogunk ülni, és ha bárki eljönne meglátogatni minket, hát majd örülünk neki, és nem azon parázom majd, hogy Roli lecsepegtette az abroszt, hanem megkínálom valami finomsággal (esetleg félresöprök néhány leharcolt csomagolópapírt a kanapéról), és kényelmetlen nagy ebédelés helyett harapunk valamit, ha kedvünk tartja. És nem, ha nem.

Idén mindenki akkor kel, amikor akar. (Kivéve engem, mert én úgyis akkor kelek, amikor az ikrek. Remélem, hat után lesz.)

Idén mindenkinek lesz egy napja a szünetben, amikor azt csinálhat, amit akar: övé az étel- és a programválasztás, a távirányító és a cd-lejátszó. Karácsonyeste sorsolunk:)

Idén megverem a nagyokat Monopolyban. Azután kipróbáljuk az új társasjátékokat, és hagyom magam megverni.

Idén, azt hiszem, jó karácsonyunk lesz.

Legyen nektek is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra