SZÜLŐSÉG

Nem vagyok hajlandó rágörcsölni a karácsonyra!

2011. december 23., péntek 15:48 |

Évekig azt csináltuk, hogy én fogtam a négy gyereket és mentünk apuékhoz, azután anyuhoz, majd a nagynénihez. De idén ez nem lesz. Idén nem csinálok semmit, ami nem tetszik.

Idén nem azon stresszelek november közepe óta, hogy vajon hogyan fogom kilogisztikázni az ünnepnapokat. Tavaly eldöntöttem, hogy nem hagyom, hogy a körülmények nyerjenek: idén tehát nem a feladatok, de a család lesz a középpontban.

Idén nem gondolom, hogy attól leszek jobb ember, ha én alkalmazkodom mindenkihez, sőt,azt hiszem nekik is az a jobb, ha lelazulunk kicsit.

Idén karácsonykor nem a menü lesz a legfontosabb, hanem az együttlét.

Idén  nem számít, hogy ha ebédre jöttök, késtek, mert felkészültem. Legfeljebb melegített ebédet kaptok, viszont nálatok sem kell felkelteni a gyereket a legmélyebb álmából. Sőt. Én sem aggódom majd azon, hogy Kata még alszik, amikor Ili néni megérkezik.

Idén a karácsonyt nem a konyhában fogom tölteni. Idén ugyanis szem előtt tartottam azt, hogy úgyis mindenki egész nap eszik, úgyhogy nem a gourmet étkek, hanem az előre elkészíthető finom falatkák lesznek a menün.

Idén nem lesz  rohanás, mert idén nem megyünk sehova. Itthon fogunk ülni, és ha bárki eljönne meglátogatni minket, hát majd örülünk neki, és nem azon parázom majd, hogy Roli lecsepegtette az abroszt, hanem megkínálom valami finomsággal (esetleg félresöprök néhány leharcolt csomagolópapírt a kanapéról), és kényelmetlen nagy ebédelés helyett harapunk valamit, ha kedvünk tartja. És nem, ha nem.

Idén mindenki akkor kel, amikor akar. (Kivéve engem, mert én úgyis akkor kelek, amikor az ikrek. Remélem, hat után lesz.)

Idén mindenkinek lesz egy napja a szünetben, amikor azt csinálhat, amit akar: övé az étel- és a programválasztás, a távirányító és a cd-lejátszó. Karácsonyeste sorsolunk:)

Idén megverem a nagyokat Monopolyban. Azután kipróbáljuk az új társasjátékokat, és hagyom magam megverni.

Idén, azt hiszem, jó karácsonyunk lesz.

Legyen nektek is.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2011.12.23 19:00:42ZaZie

    Úgy legyen! :)

  • 2011.12.23 22:14:03oldsport

    ezt én már megcsináltam és jó volt. örülök, h más is felbátorodott.

  • 2011.12.24 12:43:29jópasi33Bp

    Én sosem értettem mért kell szenvedni, hisztizni, idegeskedni karácsonykor. Nálunk ez sosem volt téma. Együtt kitakarítunk két nappal előtte, együtt előkészítjük a főznivalót, együtt feldíszítjük a fát és játszunk a gyerekkel. Mi van ebben olyan nagy dolog?

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta