Karácsonyi menüsor éhes kétbalkezeseknek

Nem mindenki sztárséf a konyhában, éppen ezért imádom azokat a recepteket, amelyek segítségével aránylag könnyen elkészíthető, mégis finom, egészséges, rendes étket tudok a család elé tenni. Ünnepekkor még nehezebb a dolgom, ezért gondoltam, hogy megosztom néhány kedvencünk receptjét, hogy másnak se kelljen a konyhában, magányosan töltenie a karácsony előtti utolsó napokat.

stockfresh 466180 secret-recipe-woman-preparing-christmas-cookie

Mivel a legtöbbször a Lila Füge blogról főzök, egyértelmű volt, hogy ezeket a recepteket ajánlom most is. Könnyű, érthető és nagyon finom – menümben a következő dolgokat ajánlanám:

Főételnek: Narancsos lazac mazsolás vörös rizzsel – ijesztően hangzik, de egszerű, kevés összetevőből álló, rendkívül finom étel, amivel könnyen villanthat az ember a családi ebédnél. Feltéve, ha a családtagok esznek halat és meg merik kóstolni a rizst.

Desszertnek: Mák és citromtorta fehércsokival – hónapok óta terveztem megcsinálni, de most, hogy kint hideg van és sötét, egy ilyen vidám, kiegyensúlyozott kis torta úgy gondolom  gyönyörűen illik az ünnephez.

Bónusz: Csiga és Vattacukor szilvás lepénye gyurmából és igaziból

Váratlan vendégvárásra: konfitált libacomb – mert bonyolultan hangzik de egyszerű elkészíteni és ha már megvan, a legrázósabb napokon is egy könnyed mozdulattal varázsolhatunk isteni ételt az asztalra.

Narancsos lazac mazsolás rizzsel

Tovább a recepthez

Mák és citromtorta fehércsokival

Tovább a recepthez

Konfitált libacomb

Tovább a recepthez

Vendégváró falatkák: Csiga és Vattacukor szilvás lepénye

Hozzávalók a tésztához:

80 g vaj
100 g cukor
400 g liszt
1 tojás
2 tk sütőpor
2 ek joghurt
1 citron reszelt héja

A töltelékhez

16-18 db szilva félbevágva, kimagozva
80 g barnacukor
30 g mazsola
csipet fahéj
30 g szeletelt mandula enyhén megpirítva

A gyurmához: kék, zöld és világobarna gyurma.

szilvás lepény
Oszd meg másokkal is!
Mustra